Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x11 - Doll Parts

2014. december 12. 13:00 - Szencsike

Dollival kezdünk, a lány a reggeli napindító adásban susogja a hallgatóknak a mondanivalóját. Nagyon egyedül érzi magát, a következő számot azoknak küldi, akik szintén egyedül vannak. Szegény lány, biztos depis Alak miatt. A lány a dalocskára táncol a kis rádiós stúdióban, közben Nolant is megnézzük, épp szerel valamilyen bombának kinéző eszközt. Vissza Dollihoz, az asztalon mindenféle finomság, megjött a vendége, valaki barát lehet, mert mosolyogva köszönti őt. Vissza Nolanra, a bütykölés közben a dalocska, hol elakad, hol elhalkul, hol hangos lesz, majd ismét Dolli, a lány hangos sikollyal zuhan ki a St. Louis Ív tetején lévő stúdióból.

1.png

Amandára vár a szomorú feladat, hogy Dollit azonosítsa, miközben a lány hulláját nézi, lássunk egy flashbacket. Amanda a Vágyálomban iszik és azon filózik, vajon jó döntés volt-e átvenni Kenya helyét a bárban. Mellette Dolli, aki biztatja őt, hogy igen is jó döntést hozott. Kenya eltűnt, a Vágyálomban lévő kis közösség a széthullás szélén állt, mikor Amanda felbukkant. Ők egy család, szükségük van egymásra, Dollinak különösképp szüksége van a bár kis közösségére. A jelenben Amanda szótlanul megteszi a kötelességét, majd irány Nolan. Szinte követeli, hogy nyomozza ki Dolli ügyét, de Nolannek ennél fontosabb dolga van. Érzelmileg labilis kislányánál egy terragömb van, amivel akár el is pusztíthatja a várost, ezért kell a négy bomba is, amit elvisz. Előbb ő, utána mindenki más, és mivel helyettese nincsen, ez így is marad. Amanda erre kér magának egy jelvényt, majd ő megoldja az ügyet. Legyen, megkapja Irisa jelvényét, vigyázzon rá és vigyázzon magára is.

2.png

Ív, CSI: FKözt Berlinnel együtt helyszínel, Alak összetörten mászkál a stúdió másik végében, mikor Amanda helyettes törvényőr megérkezik. Szakértő szemmel méri fel a feldúlt helyiséget, mintha csak egész életében ezt csinálta volna, majd Alakot kérdezgeti. A srác a reggelt a lemezgyárban töltötte, feltűnt, hogy nem szól a zene a rádióból, idejött, és már ez fogadta. Ki lehetett vajon a vendég? Alak tippje szerint valamelyik kuncsaft lehetett, ide is szokott a lány légyottokat szervezni, a látvány miatt. Ő esetleg nem volt Dolli kuncsaftja, nem őt várta ez a sok finom csokis eper? Erre túlságosan is gyorsan mondja a nem választ, ő alkalmazottakkal sosem, ugyan már, ő, nem... Amanda felveszi a földről az elszakadt mikrofonzsinórt, hol a mikrofon? Alak nem tudja, Amandán látszik, hogy a Casti az első számú gyanúsított. Ezt csak megerősíteni látszik, mikor Berlin megtalál egy kamerát eldugva, a memóriakártya azonban hiányzik. Alak kezdhet félni.

3.png

A csajok egymás közt már Nolant tárgyalják ki, Amanda azon lepődik meg a legjobban, hogy Berlin nem is tudott az Irisa-akcióról. Sőt, arra sem tud semmit se mondani, mikor Berlin a szakításukról mesél, mert Nolan azt hitte elveszíti Amandát. Akkor emlegetett szamár, megvan Tommy üres kocsija, onnan a nyomok a sátortábor felé vezetnek, ám Nolan lebukott. Pont Tommy szegezi rá a fegyvert, Nolan nem ellenkezik, a fegyverét leteszi, ha kell, lőjön. Ha egy kicsivel több bátorsága lenne a srácnak, élne a lehetőséggel, így viszont Nolan megüti őt a puskájával. Tommy is lebukik, hogy hívő lett, a sérülés pillanatok alatt eltűnik, ez meghozza a bátorságát, de még mindig nem lő. Viszont hányingere lesz, és kihányja a kolovánt. Ugrás a Tarr-házra, Christie dühösen vágja fel az ebédnek való husit, zaklatott Rafe bebörtönzése és Quentin árulása miatt. Anyósa, mint a fondorlatos ügyek nagymestere azzal nyugtatja meg, hogy ha valamit nagyon szeretnénk, és meg akarjuk tartani, akkor az érte megtett rossz dolgok remélhetőleg megérik az árukat. Hazatér a félelemtől is fehérebb Alak, Dolli meghalt. Stahma arca semmit sem árul el, Christie megdöbben, és miután Alak a kizuhanást említi, elrohan a szobájába sírni. Kint Anyuka nyugtázza a tragédiát, Alak mintha nem lenne meglepve a nő hidegvérű reakcióján.

4.png

Tommy és Nolan már újra beszélő viszonyban vannak, a srác megnyugodhat, nem Irzu szállta meg őt, hanem a Kaziri nevű űrhajó mesterséges kis bárkaagy-robotjai. Embereken úgy tűnik nem működik a kolován ajándéka, ha Tommy szervezete kilökte azt. Viszont Irzu/Bárkaagy terve nagyon is valós, terraformálni kell a bolygót és a kiválasztottakkal (táborlakók) újrakezdeni. Olyan, mint az Elragadtatás, Isten elpusztítja a világot, előtte kiemel néhány jótét lelket, akik az újjáéledő Paradicsomban fognak élni. Durva, mi?! Nolan olyan eszközt hozott, amivel ki lehet ütni a bárkaagyat elektro-impulzusokkal, és amíg a hívők eszméletlenek, addig ők elviszik Irisát. A Vágyálomban Amanda és Berlin Dolli cuccait túrják, Berlin megtalálja Dolli golyóit, nem is tudja mik ezek, Amanda csak egy kézmosást kér tőle, a lány undorodva ejti le a cuccot, mert rájött mi is az… Amanda közben egy képkeretben megtalálja a hiányzó memóriakártyát. Berlin készülhet, Amanda megtalálja a hasonlóan értékes naplót, amiben a kuncsaftok listája van. Van köztük egy ígéretes név.

5.png

Ez lenne Datak Tarr, Amanda már az ő kis lakását túrja, persze házkutatási parancs nélkül, amit a férfi zokon is vesz. Egyik héten madam, a következőn már törvényőr, szép karrier, bár Amandának legalább van melója. Jön a szokásos Dolli-kérdés, az előző esti szeánszuk nyoma a férfi nyakán van, éles körmei voltak a kislánynak. A Castit meglepi Dolli halálhíre, de különösebben nem foglalkoztatja az ügy, egy kellemes szórakozási lehetőség ezzel kilőve. Szép részvétnyilvánítás volt öreg, de érdekes, hogy Datak hosszú hetek óta most járt újra Dollinál. Családi ügy, hangzik a válasz, Amanda újra flashbackel. Vágyálom, Dolli szerelmesen olvadozva meséli Amandának új szerelmét, ezúttal ez igazi szerelem. Az illető nem kuncsaft, az apja az, de a szerelmese nevét nem mondja meg. Tényleg boldognak tűnik a lány, mintha ő maga mást nem is tudna elképzelni, csak ezt a forgatókönyvet. A jelenben Amanda kijelenti, hogy Alak kavart Dollival, ezt Datak nem mondta, de Amanda vágja a szitut. Lehetőleg ne hagyja el a várost, bár amilyen patkánylyukban lakik, egy buszjegyre sem lenne pénze.

6.png

Tommy fegyvert fog Nolanra és viszi őt a Lelki vezető sátrához, felforgató elemet hozott. A hívők is csatlakoznak a fegyvereikkel, Sukar lecseszi a srácot: Nolan Irisa gyengesége, meg kellett volna őt ölnie. Az egyik hívő lelkesen ajánlja magát, de Sukar magára vállalja ezt a nehéz terhet. Azonban Irisa kilép a sátorból, beszélni akar Nolannal. A sátorban Irisa szinte beletapos az apja érzelmeibe, egész idáig vak volt, Nolan egy szörnyeteg, aki élvezi ha Votanokat ölhet, meg úgy általában a gyilkolászást. Irisa szinte vakon követte őt, és mi lett az ára, az agya kitisztult, megundorodott tőle. Nolant sem kell félteni, ő is kikiabálja a maga baját, a saját lányaként nevelte, még a sereget is otthagyta miatta, még akkor is, ha… Ha ő csak egy undi idegen, ezt már Irisa vágja a fejéhez, de Nolan ilyet nem mondott soha, és nem gondolt erre soha. Irzu egyre jobban kibújik Irisa szavaiból, az emberek tönkretették ezt a bolygót a pusztító viselkedésükkel, ezért nem lehet őket megmenteni. Nolan a lányát akarja, erre beront Sukar, és félrelöki Nolant.

7.png

Tarr-ház, Stahma a szokásos adományozó körútjára készül, kiegészítve egy kis Datak-látogatással, közben egy cselédlány még indulás előtt megállítja. Alak ágya alatt egy csomagot talált, a csomagban a véres mikrofon van elrejtve. Hoppá, hoppá, Alak tette volna? A srác a lemezgyárban idegeskedik, Amanda és Berlin épp itt kutatnak. Mit mondjon még, amit korábban nem mondott el Dolliról, ideges a srác. Például azt, hogy lefeküdt-e vele, a válasz még mindig nem, így Berlin ösztönzőleg megmutatja a memóriakártyán lévő felvételeket. Minden aktus rajta van, még az is, amikor Alak megfenyegette a lányt azzal, hogy lelöki őt az Ív tetejéről, ha bajt okoz neki. Micsoda véletlen, hogy a lány pont így halt meg... Alak mehet a börtönbe, ott már Stahma és Christie jajonghat az igazságszolgáltatás ellen. Christie sem könnyíti meg a srác helyzetét, hiszi, hogy nem ő ölte meg a lányt, de megcsalta őt, ezzel elárulva a gyermeküket és őt is. Christie elrohan, jöhet Stahma, ő tanulópénznek tekinti az esetet, így a kisfia megértheti, hogy Christie nem tűri a hűtlenkedést. A börtönben gondolkozhat ezen, apukának is jót tett. Alak bekeményít, a rácsokhoz rántja az anyját, akit meglep ez a határozottság, Alak a sérült kezét mutatja, amit még a fater dugott be a présgépbe, apuval rossz példát hozott fel. Stahma maradék méltóságát összeszedve ellép a fiától, indulnia kell ételt osztani, magára ölti a mosolyát és távozik, Amanda pedig tovább gondolkodhat a jegyzetei felett.

8.png

Stahma első megajándékozottja egy tüdőbetegségben szenvedő, állandóan köhécselő Casti lenne, akinek van egy fiatal lánykája. Stahma kész bűbáj, apa és lánya meg vannak hatva a nő segítőkészségétől, hogyan is viszonozhatnák ezt a szívességet? Stahma kiküldi vízért a lánykát, apukának felteszi a jogos kérdést, mi lesz a lánnyal, ha ő meghal? A férfi próbált rokonokat keresni, akik befogadnák a lányt, de nincsen senki. Stahma felajánlja, hogy magukhoz veszik a lányt, mint cseléd, ezzel biztosítva lesz számára a nyugodt és biztonságos élet. Apu nagyon hálás, nem is tudná viszonozni ezt. Stahma mosolyog, dehogynem. Ugrás a hívőkre, Tommy Nolan zsákját viszi ki a sátorból, és elrejti az elektro-bombákat, szóval ez a tervük része. A sátorban Sukar Nolan megölése mellett kardoskodik, Irisa erről hallani sem akar, Nolan gúnyolódásának új célpontja Sukar lenne. Nevetgélve meséli el, micsoda kalandjaik voltak együtt, az ellopott terragömb, illetve ahogy kilökte őt az Ívről, miközben ő a kisfarkasa után kiabált… Nolan jutalma egy ökölcsapás lesz, Nolan kedvét ez sem szegi, ám Irisa döntött. Sukar szabad kezet kap, csak keményen, de nem ölheti meg őt. Nolan jelez Tommynak, a srác behív mindenkit a sátorba, nagy bunyó lesz. Az állás döntetlen a szünetben, Nolan kiugrasztotta Sukar vállát, a kényszerszünetben jelez Tommynak, hogy indíthatja a szerkezeteket, de az indító csak nem akar bekapcsolni. Sukar közben helyrerakta a vállát, és a fojtással próbálkozik, a szerkezet még mindig nem jó, Nolan meg fog fulladni!

9.png

Végre, Tommynak csak sikerült beindítani a gépet, az összes hívő elájul az „elektrosokktól”. Nolan felnyalábolja Irisát, itt már végeztek. A városban, Amanda újabb emlékét látjuk. Dolli teljesen összetört (most járhatunk a szakítás után), elhitte a saját maga kreált ideális pasi álmot, nem lesz belőle feleség. Amandának sírja el a bánatát, aki arra biztatja, hogy harcoljon a srácért, ha ennyire szereti. Ő mesél egy férfiról, akivel a tesója járt, majd Kenya dobta. Itt lett volna az alkalom, hogy Amanda bevallja neki az érzelmeit, de nem tette, így csak még jobban eltávolodtak egymástól. Ez Nolan lesz, tuti. Dollit erre megszállja az ihlet, küzdeni fog a srácért. A jelenben Alak újból bizonygatja, hogy nem ölte meg Dollit. Azt elismeri, hogy rosszul bánt vele, kihasználta és eltaszította magától, de nem ölte meg. Ha tehetné, bocsánatot kérne tőle. Amanda is hasonlóképp érez, hisz végül is ő biztatta fel a lányt. Ekkor betoppan a nagybeteg Casti, kezében egy csomaggal, vallomást akar tenni Dolli meggyilkolása ügyében, ő a tettes, féltékeny volt. Amanda megkérdezi tőle a lány igazi nevét, de a Casti nem akarta tudni ezt, azzal csak megölték volna az illúziót. Amanda már elhajtaná a tagot, aki megmutatja a véres mikrofont. Ez elég bizonyíték.

10.png

Stahma és Datak a légyottjuk után szintén Dollit tárgyalják, a nő tisztára mosta a fiát, Datak most már vallhat. Megtalálták a mikrofont, amit apu rejtett el, ám Datak semmilyen mikrofonról nem tud, sőt, ő nem tett semmit, talán kedves felesége? Nem, ő sem ölt meg senkit, de akkor vajon ki? Stahma ekkor nagyon vidáman nevetni kezd, ő már tudja ki a tettes. Alak végre hazatérhetett az otthonába, kedves feleségét keresi, de senki nem felel. A hálószobában talál egy vörös folyadékkal teli üvegcsét, megszaglássza a tartalmát, nem jelent jót, ami benne van. Christie teljes Casti díszben ücsörög a fürdőben, ő rakta ki az üveget. Méreg van benne, nem kívánt terhességet lehet pár cseppel megszüntetni. Alak megijed, hogy Christie használta, vagy használni akarja, így a lány elmeséli a reggelét.

11.png

Dolli meghívta őt egy vidító reggelire, minden jó barinő ezt teszi, ha valakinek az apja börtönbe kerül, ezért volt a kaja kitéve. Egy italt ad a lánynak, épp csak a szája elé emeli a poharat, mikor valamit megérez benne. Dolli semmit nem érez, Christie egyre dühösebb, a lány mérget rakott az italba, a Casti magzatának köszönhetően az érzékei élesebbek, megérezte a mérget. Dolli már nem tagad, sőt, élvezettel vallja be, hogy igen, megölné a babát, másképp Alak nem hagyná ott Christie-t. Neki sosem volt jó élete, nem úgy, mint álbarátnőjének. Christie most még csak elsétál, de Dolli letépi a zsinórról a mikrofont, és leütné Christie-t. A lány gyorsabban reagál, ő üti le Dollit vele, ettől lett véres a lemez, Dolli még feláll és azt asztalt borítja rá Christie-re majd jön a catfight. Christie jön ki jobban belőle és kivágja Dollit az ablakon. Christie túlesve az első sokkon, felkapja a mikrofont és a mérget és csak ezután távozik.

12.png

A jelenben Alak szembesülhet vele, hogy az édesanyja után egy újabb veszélyes nővel él együtt. Christie megérti, hogy neki mások a szükségletei, de ha a gyermeküket bárki bántani meri, azzal le kell számolni. A lány ezután átlibben a kád másik oldalára és mosolyogva kéri a férjét, hogy csüccsenjen be mellé fürdeni. Alak köpni-nyelni nem tud, alamuszi nyuszi pedig nagyot ugrott. Az országúton, már bőven az esti órákban Nolanék száguldanak hazafelé. Irisa még mindig kiütve, Nolan és Tommy rendezhetik a soraikat. Nolan tisztában van azzal, hogy az ő szabadelvű módszerei néha veszélyesek, de itt van a szabálykövető Tommy, aki ugyanolyan hatékony Törvényőr lenne. Ha épségben megússzák a kalandot, ők ketten újra jó csapat lehetnek. A srácnak nincs ellene kifogása, sőt, tényleg kezdjék újra. A hátsó ülésen Irisa felébred és szupererejével tönkre teteszi a kocsi elektronikáját, majd lerúgja Nolant.

Tommyt kihajítja a kocsiból és számon kéri őt, a srác becsapta. Így van, de csak az ő érdekében tette, mert a Kaziri miatt nem tud józanul gondolkodni. Dehogynem, sőt, holnap napnyugtakor a Kaziri tüze Paradicsommá változtatja a bolygót. Tommy még próbálkozik azzal, hogy mennyire szereti a lányt, ám mindegy ez is. Irisa megöleli őt, de az a lány akit Tommy szeretett, már nincsen, Irisa leszúrja Tommyt. A következő áldozat az eszméletlen Nolan lenne, kicsi Irzu a hátsó ülésről utasítja őt, hogy vágja el a torkát, de Irisa most tud ellenkezni és elsétál a kocsitól. Nolan ezután ébred fel, a vérző Tommyhoz rohan, nem fog meghalni, ha rajta múlik. A záróképek következnek, Amanda összepakolta Dolli cuccait, Nolan szállítóeszközt rak össze, amivel viheti Tommyt, Christie és Alak egymásra talált a fürdőben. Amanda visszaadhatja a jelvényét, viszont a Casti bácsi nagyokat köhög. A Tarr-háznál járva láthatja, ahogy Stahma fogadja az új cselédlányt, akit Christie és Alak is köszönt, Amanda fejében lassan összeáll a kép. Nolan egy szánkót készített, azon fogja ő maga visszavinni Tommyt a városba.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása