Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 2x30 - Péntek, Ágnes (6)

2014. december 08. 10:00 - Zsoofka

Előző péntek itt

Péntek van, Ágnesnél vagyunk, de nem András ül vele szemben, hanem Annamari. Nem arról volt szó, hogy neki le kellett váltania a terapeutáját, hogy Dargay maradhasson? És ez még csak az első meglepi. Amikor Ágnes azzal indít, hogy egy 30 éves kapcsolat felmelegítésekor nem lehetünk biztosak abban, hogy ugyanazt az embert kapjuk vissza, akit egykor szerettünk, Annamari hűvös nyugalommal közli: „mindig is utáltam Andrást.” Majd helyesbít ugyan, hogy na nem mindig, de a volt idő, hogy gyűlölte. Hááát csak kapkodom a fejemet. Mi lesz ebből?

1.png

Ágnes is igyekszik pókerarcot vágni és nem minősíteni, de elég szarul megy neki. Különösen akkor, amikor a nő folytatja. Egyrészt kiderül, hogy van neki egy férje (ez mondjuk nem új infó Ágnesnek, de vajon András tudja-e?), másrészt, hogy a férj tud a viszonyról, („ő biztatott”) – sőt a fennálló házasságuk már évek óta nyitott kapcsolat, mindenki oda és arra dug, amerre akar. Egyre szebb lesz ez…

2.png

Annamari szereti a férjét (Nándi), és a házasságuk jobb, mint valaha. Erről sem azonosak a fogalmaink, de ettől szép az élet.

Közben kiderül, ez itt a két nő között csak egy búcsúparti, nincs szó általános terápiáról, lehet, hogy Ágnesünk csak kíváncsi? (nevet) Szóval, így búcsúzólag, Annamari mesél nyitott házasságáról, ami kezdetben még egyáltalán nem volt nyitott. Átlagos, unalmas házasság volt, amibe csak beleszürkülni lehetett. Ez is történt. A csaj már egyáltalán nem érezte kívánatos, vonzó nőnek magát, tennie kellett hát valamit. Regisztrált egy társkereső oldalra, ömlöttek a hódolói emailek. Egyelőre nem volt tevőleges félredugás, de az online softpornót kimaxolta – egyszerre 3 pasit szédített. És végre izgalmasnak érezte magát. Aztán a férje beleolvasott a levelezésébe és nem tudhatta, hogy mindez akkor még csak fantázia szinten létezett… A férj tehát olvasott, de sokáig nem szólt. Pont, mint egy perverz kukkoló. Aztán kiborult a bili, Annamari vallott. De harag helyett megértésre talált. A férj pontosan értette miről beszél az asszony, sőt biztosította arról, ő is hasonlóképpen érez. Hát ekkor helyezték új alapokra a hátasságukat. Ez meglehetősen ijesztőnek tűnt: vajon azért ment bele Nándi ebbe az egészbe, mert már egyáltalán nem érdekli a feleségével való kapcsolata? Vagy egyszerűen ő is akarja a házasságot is, de az izgalmat is? Az utóbbinak volt nagyobb esélye. Minkét fél „kirándulásnak” fogta fel alkalmi szexpartnereit, ahonnan azonban mindig hazatért a hivatalos párjához aludni. Csak szex és más semmi. És működött. Én ehhez konzervatív vagyok. Igyekszem nem minősíteni, hátha más meg engem tart unalmasnak meg szürkének. „És akkor jött a képbe András.”

3.png

Na, ha már eljutottunk végre hozzá, tessen már megmagyarázni azt a gyűlöletet, amiről az ülés elején tetszett mesélni – kéri Ágnes egy hatalmas, kíváncsiság ütötte lyukkal az oldalán… Annamarinak könnybe lábad a szeme. Én meg egyre kevésbé értem és kezdek hisztis lenni. Merthogy András kedves volt, meg érzékeny, meg aranyos – olyan megmenteni való, meséli Annamari. Na tessék. Még egy önkéntes életmentő. Szóval a kicsi Andris megmentésre-szoruló volt, méghozzá egyenesen az édesanyjától kellett óvni. Újabb adalékot kapunk András gyerekkoráról: Anyukája rendszeresen verte (!). „Bennem egyszerűen egy pótanyát látott”

Szex sem volt közöttük, egészen addig, míg Annamari el nem ment egyetemre, Szegedre, és onnan haza nem jött az első téliszünetre. Ekkor már egy másik András várta, egy sokkal magabiztosabb, férfiasabb, aki úgy érezte, hogy az egyetemen tanult pszihológia felvértezi őt mindenkibe-belelátás képességével. Annamari meg végre boldognak hitte magát, szerelmesnek. Aztán, még abban a tanszünetben, Annamari elkövette azt a hibát, hogy elment egy ivós pszichológus-buliba (ami, mit ad a véletlen, épp Ágnes szüleinek házában volt), ahol ő lett a kielemzendő állatorvosi ló: András különféle komplexusokkal (negatív apakomplexus, pozitív anyakomplexus) és narcisztikus jelzővel illette. Narcisztikus: mert állandó megmenthetnéke van és cserébe azt várja, hogy András imádja őt. Nyilván ez az egész nagyon szarul esett a csajnak, ekkor kellett volna felállni és otthagyni az egész bulit, meg Andrást is. Végül, ha nem is azonnal, de még aznap este, vérig sértetten megtette mindezt. Két hányás között szakítottak….

5.png

Nem is találkoztak, egészen addig a jelentig, amit az első pénteken mi is láthattunk. Emlékeztek Annamari első reakciójára, amikor elhúzódott a csókra kész férfitől? Na az a reakció volt az őszinte. Aztán felülkerekedett benne a 30 éves sértettség minden gennye és úgy gondolta, mi lenne, ha megtáncoltatná a férfit és egy kicsit eljátszadozna vele… Ebben a pillanatban utálom ezt a nőt – sérültebb, mint az összes többi együttvéve. Érik az az állapot, hogy Dargaynkból nagyobb hülyét csinálnak az írók, mint az első évad végi pánikrohamos zárással… Csak az a baj, hogy akkor úgy éreztem, megérdemeli (az idióta plátói – ja, mégsem – szerelem, a Laurás kanosszajárás, a folyamatos álszent viselkedése, meg úgy általában az elcseszett házassága miatt), de most nagyon sajnálom szegényt. Merthogy András nem vett észre semmit. Vagy ha igen – mintha az Apukás spionkodás után azt monda volna, hogy már nem is tudja ki ez a nő – akkor sem érintette meg a lényeg.

„ - Szép lassan elértem nála, hogy belém szeressen, majd otthagyom.

  - Fájdalmat akart okozni neki?

  - Igen.”

De aztán nem ment. Annamari ugyanis megszánta a férfit, a magányát. Egy kicsit talán bele is szeretett. Sőt: meg akarta menteni. Megmutatni neki, hogy lehet másként is élni. Hogy? Repkedni virágról virágra, röpke kielégülést keresni és azt hazudni, hogy azért mert ez így izgalmas? Akkor már inkább András magánya…. Annamari annyira beleélte magát a hódító, bosszúálló szerepébe, hogy elfelejtett nemottaludni Andrásnál, a férje meg kiakadt: félredugni oké, de az ottalvás intim, azt nem szabad. Annamari szép lassan úgy érezte: szerelmes lett a pszichológusba, akinek szüksége van rá. És Annamari ettől fontosnak érezte magát, úgy érezte erre várt egész életében. Nándi, a férj közben csendben visszavonult.

4.png

Aztán András apja meghalt, és ez valahogy mindent felgyorsított, ettől valahogy minden visszazökkent az átlagos kerékvágásba. A szenvedély meghittséggé változott, az meg unalmas. Már majdnem olyan volt minden, mint otthon Nándival. Pedig azt hitte lesz még egy hosszú, vad szerelem az életében.

Apropó Nándi: A múlt héten egy éjszaka a férj nem jött haza. Pont mint Annamari Andrástól. A nő nagyon ideges lett: miközben várta otthon, felrémlett előtte, hogy végleg elveszítette a férjét. És akkor hirtelen rájött, neki csak Nándi kell. Vagyis mindig az, akit nem kaphat meg. Laura 2.0. Mert úgy izgalmas. Mellesleg a férj késésének banális oka volt, nem félredugás, így az izgalomnak nagy, katartikus szexparti lett a vége. (Azt csak csendben kérdezem meg, hogy ha 1 év múlva megint uncsi lesz a házasság, beveszik Andrást is harmadiknak?)

„Csakhát szegény András! Segítsen megértetni vele, hogy én már….”

Ágnesnek nemigen akaródzik felvállalnia ezt a szerepet.

Melegváltás  - a kanapén immár András terpeszkedik, magabiztos, mint még soha. Már tudja mit akar. Sok-sok véletlen érte ebben az évben, de talán mind egyirányba mutat. Annamariról beszél, de közben Judit nevét említi. Remélem ez afféle freudi elszólás és a dokink ezegyszer jól dönt.

6.png

Most, hogy Apukát, Anyukát eltemette, már „szabad ember” és még előtte az élet(ének egy része). Joga van boldognak lenni. Már csak a jövő hét pénteki gittegyleti ülést kell túlélni, ahol – valljuk be, egész jók az esélyei. Bálintot leszámítva, aki elég bizonytalan figura. Reméljük nem köp bele a levesbe, nem kezd el kekeckedni, pusztán azért, hogy Laura miatt kibasszon vele. És mi lesz aztán?

7.png

„Itt van ez a nő, aki mindenkinél jobban ismer. Másodszorra sikerülhet.”

Légyszilégyszilégyszi Juditról beszéljen – ezt sugallja Ágnes is. De Andrásunk sajnos megint rossz pályán játszik. Annamarira gondol, róla beszél. Érik a pofára esés. Ágnes ilyen képet vág:

nevtelen.png

És vagy ezerszer megkérdezi: biztos ebben a pasi? De az már házasságról beszél. Tudomása van róla, hogy régi-új szerelme házas, de az már a múlt, szegény nő csak szenved ott. András vaksága – ha saját magáról van szó, nagyobb, mint bármikor.

A férfi egyre idegesebb: mi az, hogy Ágnes nem képes örülni leendő boldogságának? Sőt: félti. Mi a fenétől? Lehet, hogy féltékeny a boldogságára? Szegény Ágnes, akiben most harcol a barát és az etikai kódexet alfától omegáig betartó, profi pszichomókus, próbál néhány rávezető kérdést feltenni…. Hogy legalább minimális kételyt keltsen a férfiban, de az vak önnön nagyszerűségétől, meg sem hallja a kérdéseket.

Sőt: András már közös ülni sem akar Ágnessel, köszöni szépen jól van, fejezzék be az analízist, „innen már egyedül is megy”. Ágnes szerint szükség lehet itt még rá, de továbbra sem adja ki Annamarit. Ez a nő tényleg az etikai kódexszel kel és fekszik.

Végül – miután megegyeznek abban, hogy András a jövő héten az Etikai Bizottság után idetelefonál – a férfi távozik. Még egy hét.

Címkék: terápia
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tillike 2014.12.08. 11:57:16

azt nem ertem miert akarja Andras felesegul venni Annamarit, valamelyik reggel eleg huvosen viselkedett vele. Nem ugy neztek ki mint a szerelmesek.

Zsoofka 2014.12.08. 12:05:03

@Tillike:
Igen, én sem értem. Ezért reméltem, hogy inkább Judit felé nyit. Az egészet nem értem. Mintha minden csak azért történne, hogy jó pofára essen szegény. És mint, ahogy a posztba is írtam, ez a forgatókönyv (D. pofáraesése) jó esett az első évad végén (az álszenteskedése miatt "megérdemelte"), most csaj hatásvadász elemnek tűnik...

Zsoofka 2014.12.08. 12:07:00

csaj=csak. bocs, fáradok.

Tillike 2014.12.08. 14:47:45

@mokamini: talan csak azert van igy hogy legyen tema a harmadik evadra is :)

sosemvolt királylány 2014.12.08. 17:15:45

Pedig mennyivel szemben mutatnak együtt Judittal, mint Annamarival! Remélem, valahogy úgy kanyarítják az utolsó hetet, hogy ne a drága doki bácsi essen pofára mégegyszer, egyszerűen megszakadna érte a szívem.

Zsoofka 2014.12.08. 22:01:06

@sosemvolt királylány: Még én is reménykedem. Kellene egy kis boldogság szegény jó Dargaynak... Nekünk meg egy kis happy end...

mosomacilany 2014.12.09. 10:01:26

NA, hát erre kíváncsi leszek... sajnos szerintem nem lesz happy end, de azért a lelkem mélyén drukkolok érte :)

Zsoozsy 2014.12.10. 07:24:03

Honnan tudjuk, h nem új infó Ágnesnek a férj? Lemaradtam valamiről vagy ez csak a te feltételezésed?
A hátasság meg vajon házasság? :) (valószínűleg...)
@Tillike: @mokamini: csatlakozom, én is pont erre gondoltam, hogy még az intró előtti visszatekintőbe is (asszem) pont berakták azt a részt arról a reggelről, hogy milyen lerázós volt András Annamarival, és akkor hopp, most inkább feleségül veszem...? Tökre nem logikus... Nem lehet, h csak Ágnes bosszantására találta ezt ki, vagy ilyesmi? Amúgy meg ez az egész feleségül akarom venni fordulat tiszta brazil szappanoperává tette... És kár érte...
És pláne itt, de már amikor Annamari beszélt, akkor is úgy éreztem, h Ágnesnek is kéne egy pszichológus, amilyen örlődésben volt tényleg a barátság vs. etika téma miatt... Hát... kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből... :)
süti beállítások módosítása