Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok könyvtára III. (The Librarian) – A Júdás kehely átka (Curse of the Judas Chalice) 2/2

2014. december 07. 12:00 - Kapitánylány

Flynn szabadság helyett újabb bonyodalmakba keveredett, meg kell találnia a vámpírok előtt Júdás kelyhét…

Flynn-t az oroszok elviszik a rejtekhelyükre, Kubichek érkezik kivallatni, nem érti, hogy egy egyszerű könyvtáros miért keresi a kelyhet. A Könyvtáros roppant elmésen azt válaszolja, hogy már meg van neki Júdás tányérja, kése és villája, a teljes szettet szeretné, ezért keresi a kelyhet. Kubichek villogtatni akarja, hogy Flynn nem tudja, hogy ő kicsoda, de persze a Könyvtáros ezt is vágja. A férfinak azért kell a kehely, hogy Draculával és annak halhatatlan seregével visszaállítsa a régi orosz rendet, Flynn szerint ez még egyetlen hülyének se jutott eszébe. Kubichek kiosztja, hogy öljék meg Carson-t, de az nevetni kezd, nélküle úgy se találják meg a kelyhet. Sajnos azonban az oroszoknak ott van Lazlo professzor, szóval nincs szükség a Könyvtárosra. Ivan hallucinogén drogot ad be Flynn-nek, terv az, hogy bedobják a folyóba, majd úgy fog tűnni, hogy drogosan a vízbe esett és megfulladt. Elindulnak az autóért, de közben Carson kiszabadítja magát és leüti Ivan-t.

01.jpg

Ahelyett, hogy menekülne, inkább Lazlo professzorhoz megy, őt is ki akarja szabadítani. A prof pont akkor fejti meg a fennmaradó írást, Flynn felélénkül, így már ketten folytatják a rejtélyfejtést, azonban a fiún kezd kiütni a drog hatása, képzelegni kezd. Ekkor jön rá, hogy a sírnál talált érme inkább egy lencse, amin rozsda képződött. A lencsét lámpafénybe tartva egy térkép jelenik meg Morgus Bay-ről, ott van a kehely elrejtve. Flynn egyre rosszabbul van, professzor elküldi, ő nem tud a lába miatt vele tartani, úgyis csak feltartaná. A Könyvtáros a városba visszaérve egy utcai mulatságba keveredik, persze az oroszok követik. A férfi egy kihalt gyártelepre ér, de hiába kezd múlni a drog hatása, Ivan rátalál és már le is lőné, ha nem jelenne meg Simone, aki elintézi az oroszokat. Ivan azonban rálő Flynn-re, de a golyó a Könyvtáros elé ugró nőt éri. Ivan már a második lövésre készül, de Carson a keze ügyébe kerülő pisztollyal egy csővezetékre lő, majd az onnan kiömlő gázt meggyújtja, így el tud menekülni a lelőtt Simone-nal együtt. Biztos távolságra érve Flynn Simone-t élesztgeti, de az semmilyen életjelet nem mutat, a férfi könnyek közt tör ki, hogy valaki miatta halt meg. A nő ekkor tér magához, Flynn meg elájul a döbbenettől.

Flynn a nőnél tér magához, nem érti, hogy élhet Simone, amikor pulzusa se volt. A nő elárulja, hogy az eddig se volt, Carson kicsit kiakad, hogy egy vámpír fészkében ébredt fel. Simone-nak nem kell vadásznia, meg is mutatja a hűtőjében bezacskózott vértartalékát, de ha nem hisz neki, akkor Flynn ellenőrizze a nyakát. A Könyvtáros meg is teszi, majd könnyed csevegésbe kezd Simone-nal, kiderül, hogy a nő 403 éves, 1603-ban született Párizsban, operaénekesnő volt, akinek a szerelme nagyon hasonlított Flynn-re, de ezt már csak én jegyzem meg. 1628-ban történt, hogy egy vámpír megtámadta, utána 200 évig kutatott utána, hogy megölje, de az köddé vált. Simone ezután úgy döntött, hogy védelmezi a kehely titkát, és mikor észrevette, hogy figyelik a kolostort, akkor hívta ide Flynn-t. Carson már csak azt nem érti, hogy Simone honnan tud a Könyvtárról, de a nő szerint minden vámpír tud róla, nagyon régi a történetük. Az első Könyvtárost, aki a Könyvtárt alapította Yahuda-nak hívták, Flynn gyorsan lefordítja a nevet, azt jelenti, hogy Judson. Carson-nak ideje sincs feldolgozni ezt az információt, menniük kell, tudja hol van a kehely. A baj csak az, hogy Simone nappal nem utazhat, a vámpírok nem szeretik a napfényt, de sebaj, Flynn-nek erre is van megoldása.

Andre egyik unokatestvérének van hajója, azon estére odaérnek az öbölhöz, napfény veszély letudva. Éjszaka van, a mocsarat azonban kis csónakkal tudják megközelíteni, így párosunk elindul a cél felé. Végre megtalálják, amit kerestek, Bride nevű hajót, aminek a kapitányát Simone személyesen is ismerte. A fedélzetre szállva a kapitányi kabin felé veszik útjukat, Flynn éppen időben vesz észre egy csapdát, megmenekülnek a lefejezéstől. A kabinban megtalálják a kincses ládát, és a kapitány, Jean Lafitte csontvázát. A ládát egy szó nyitja, Flynn végül a csókot adja meg franciául, hiszen Júdás is így árulta el Jézust. A ládikát kinyitva a kincsek között megtalálják a kelyhet is, Simone rögtön is átváltozik tőle, Flynn inkább eldugja előle. Elindulnának kifele a kabinból, de Kubichek érkezik meg csatlósaival és a professzorral. Simone felismeri a profot, de Kubichek egy kereszttel elhallgattatja, így nem tudjuk meg kit ismert fel a nő. Az oroszok elszedik a kelyhet, itt Amerikában fogja feltámasztani Vlad-ot. Búcsúzóul bezárják párosunkat a kabinba, majd Simone elintézi a Könyvtárost, ha megéhezik.

04.jpg

Az ajtón nem tudnak átjutni, Simone se tudja kitépni a helyéből, 24 órája nem evett már. Flynn leülteti inkább pihenni, mielőtt más ötlete támadna energiát szerezni, majd felmérve a terepet egy ágyút talál. Felhasználva Newton 3. törvényét az ágyút az ajtó elé helyezi megfordítva, a robbanástól remélhetően az ágyú kilöki az ajtót. A terv sikerül, most már csak a mocsárból kell kijutniuk még napfelkelte előtt. Andre-t ájultan találják a mólón, míg Flynn megpróbálja magához téríteni, addig Simone elszökik a hajóval, ott hagyva a két férfit, akik gyalogosan, végül autóstoppal jutnak el a városba.

05.jpg

Flynn a homályos emlékeire hagyatkozva indul el megkeresni az oroszok rejtekhelyét, Simone pedig odahaza eszik egy kicsit. A Könyvtáros végül rátalál a keresett házra, bent pedig Simone-ra. Flynn kicsit csalódott a nőben, mivel Simone biztos magának akarja a kelyhet, ezért hagyta őket a mocsárban. A nő próbálja megmagyarázni a helyzetet, de ekkor az oroszok rájuk találnak, pont jókor jöttek Dracula felélesztésére. A koporsó felnyitása után a professzor elmondja, hogy vért kell önteni a kehelybe éjfélkor, Flynn lesz az önkéntes véradó. Azonban a csontokra hiába öntik a vért, nem történik semmi, de Lazlo sunyiban iszik a kehelyből, így változik át életerős vámpírrá. Kiderül, hogy ő változtatta át Simone-t is vámpírrá és most Kubichek-en a sor. Ivan hiába lövi le, nem fog rajta a golyó, Flynn inkább a kelyhet venné el, de ekkor az eltűnt oroszok törnek be immáron vámpírként, Lazlo nasizott útközben.

Kiderül, hogy a professzor maga Vlad Dracula, aki azért volt eddig nyomorék, mert kolerás emberek vérét szívta, és ez bizony rá is hatott, de a kehely visszaadta régi erejét. Most a kehely által ő szervez majd halhatatlan sereget, Simone-t is várja a sorai közé, de a nő ellenáll a kehelynek, így ő is a halál fia. Megkezdődik a küzdelem, Flynn egy jelzőrakéta felgyújtása révén kiszabadítja magukat, míg Simone a vámpír oroszokat kaszabolja, addig a Könyvtáros Vlad nyomába ered. Flynn elárulja Draculának (miközben egy fakerítésből eszkábált keresztet vesz magához), hogy ő a Könyvtáros, szóval már megküzdött a gonosz közel 25 formájával, jobb ha ő is fél tőle, igaz hihetőbb lenne, ha nem félve mondaná el mindezt. Ivan közben besegít Simone-nak, de elküldi a nőt a Könyvtárost megvédeni, ő majd tartja itt a frontot. Közben Vlad lefegyverezi Flynn-t, majd fojtogatni kezdi és eldobja jó messzire, a könyvtárosok a legfinomabb falatok. Simone érkezik meg, jött megvédeni Flynn-t. A két vámpír csatázni kezd, Carson pedig lelép. A házban közben Ivan Kubichek-et próbálja legyőzni, de nem sikerül, így inkább egy kézigránáttal felrobbantja magukat.

A párviadal közben Vlad elejti a kelyhet, Flynn pedig egy faágnak megy neki, pontosabban egy nyárfának, rögtön tör is magának egy karót. Simone vesztésre áll, de Flynn érkezik megmenteni, nála van a kehely, így ő irányítja Vlad-ot is. A fővámpír szerint ez nem így működik, majd kiveszi a férfi kezéből a kelyhet, a Könyvtáros erre leszúrja a nyárfával, megölve ezzel Draculát.

08.jpg

Flynn elhívja a Könyvtárba Simone-t, úgyse oszthatta meg eddig senkivel a titkát, végre lenne valaki, akivel meg tudná mindezt beszélni. Simone azonban elutasítja, a férfi megölte Vlad-ot, így végre a lelke is szabad, nyugalomra térhet, elfáradt ennyi év után. Flynn a nővel akar maradni örökre, és még a vámpír létet is vállalná, de Simone nem teszi meg, inkább arra kéri, hogy a saját sorsát töltse be, maradjon meg Könyvtárosnak. Simone útóljára annyit kér, hogy a férfi nézzen vele együtt meg egy napfelkeltét. A nap lassan a horizont fölé ér, Flynn elbúcsúzik Simone-tól, csak egy gyűrű marad a nő után.

Flynn visszatért a Könyvtárba, először Charlene-hez ugrik be, ajándékot hozott a részére, a pecsétnyomót. A nő rákérdez a feliratra, de Flynn csak annyit mond, hogy álmodj tovább. Charlene érdeklődik, hogy Flynn álmai hová vezettek, a férfi csak annyit válaszol, hogy haza. Judson kicsit sajnálkozik, hogy elrontották a szabadságát, de Flynn szerint nem így történt, végre rájött, hogy követnie kell azt az utat, amit kijelöltek a részére. Judson megnyugszik, mert Charlene már azt tervezte, hogy kicseréli a zárakat. Flynn ekkor az öreg arcába vágja, hogy tudja kicsoda, Judson kicsit értetlen, de az ifjú Könyvtáros rájött, hogy a férfi már 2000 éves és Yahuda-nak nevezik. Judson sérelmezi, hogy 2000 évesnek tartja Flynn, és nem tudja miről beszél. Carson erre megnyugszik, mégse igaz a feltételezése, majd ekkor látjuk, hogy az Óriás tárgyak részlegének átjárói a Tudás fáját ábrázolják, ami a Könyvtárosok jele.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.12.07. 13:40:16

és akkor jövő héttől mindez sorozatváltozatban! :)
süti beállítások módosítása