Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 5x04 - Savage Seduction (Vad csábítás)

2014. november 28. 13:00 - Gabba

Kérem szépen, így a sorozat végefelé megint egy olyan feelgood epizódot kaptunk, ami a show legjobb pillanatait idézi: könnyed, vidám, némileg a korábbi karácsonyi különepizódok stílusában, az ilyen percekért szeretjük ezt a sorozatot, és ezek miatt fog hiányozni, de nagyon. Kedvenceinken látszik, hogy felszabadultan lubickolnak a szerepben, a hogyvolt is igyekszik ezt a hangulatot visszaadni. Ja, még annyit, hogy az epizód felér egy gyorstalpaló spanyol nyelvtanfolyammal, ezt szerencsére a magyar verzióban is megőrizték, és szinkronizálás helyett feliratozták a spanyol szövegeket. Lássuk tehát, vamos amigos!

A panzióban nyitunk, Myka a laptopján az egy éve elkezdett regényét írná, de még mindig csak hat oldallal van készen, alkotói válság vagy túlzott munkahelyi elfoglaltság miatt nem halad, ilyesmit a hogyvoltírók is gyakran tapasztalnak magukon, csak jelzem. Pete cikizné is emiatt, de jön Artie, jelzés érkezett Claudia és Steve részére: a Dakota Egyetemen az egyik hallgatónak, Charlie Battesnek prezentáció közben három darabba tört a gerince, ezt kell kinyomozniuk. Ekkor régi ismerős, Kelly Hernandez lép be, akivel Pete a 2. évadban járt, a csaj legalább hét hónapos terhes, Pete döbbenten vizslatja, ezt most én csináltam? De Kelly megnyugtatja, ne parázzon, hiszen már legalább két éve szakítottak, ő időközben férjhez ment, abból a kapcsolatból van a gyerek. Most segítséget kérni jött: a nagymamája tévéje megzavarodott, nézzék meg.

ware5 01

Útközben Pete azt fejtegeti Mykának, hogy a készülő regényébe vegyen bele pár robotot. Jól van, Petike, majd beleírok néhány pucér csajrobotot, hogy örüljél, rázza le Myka. A lakásban a tévé be van kapcsolva, bár Kelly már korábban kihúzta a konnektorból, viszont Nana, a nagyi nincs sehol. A tévében a nagyi kedvenc spanyol szappanoperája megy, a Seduccion salvaje (Vad csábítás), amit nemrégiben elkaszáltak. Beszélgetés közben aztán előkerül a nagyi, de nem a lakásban van, hanem bent ücsörög a tévében! Jön a főcím, ami alatt a szignál flamenco gitárváltozata szól, itt röhögtem fel először.

ware5 02

Kelly szerint az éppen futó rész a sorozatzáró, ebben ölik meg az öreg matriarkát, Dona Fausta Obregont. A gond viszont az, hogy úgy tűnik, ezt a szerepet a nagyi játssza most a filmben! A tévé beszippantja Nana éppen arra mászkáló cicáját is, így a jószág is bekerül a showba. Az ügynökök szétnéznek a lakásban, hátha találnak valami furcsa tárgyat. Ezalatt az egyetemen Claudia és Steve kikérdezi Charlie tanárát, a prof szerint a fiú a gonzo újságírásról tartott előadást, remekül összeszedetten. A prezentáció közben egyszer csak behussant valami emberi árnyék és Charlie-t nekilökte a falnak, de a gerince ettől nyilván nem törhetett el. A kórházi jelentés szerint a srác a törésen kívül még heveny alkoholmérgezési tüneteket is produkált, meglehetősen kevés vér volt az alkoholjában, de a prof tiltakozik, ez lehetetlen, Charlie színjózan volt.

ware5 03

Pete-ék megcsörgetik Artie-t, a főügynök szerint talán a tévé a portál a keresett ereklye felé, és ha nincs a lakásban semmi gyanús tárgy, akkor Nana valszeg magával vitte a műsorba. A tévében éppen egy virágcserép készül lezuhanni Nana fejére, Kelly ösztönösen utánakap, Myka meg akarja állítani, ennek következtében viszont mindkét lány bekerül a szappanoperába: Myka mint Maribel, a kikapós háztartási alkalmazott és szakácsnő, Kelly meg mint a féltékeny senorita, Carmen Obregon. Ékes spanyol nyelven azonnal vitatkozni kezdenek, Carmen szerint Maribel szarul takarít, rosszul főz és rá akar hajtani Carmen pasijára, José Armandóra! A lakásba megérkezik Artie, Pete a fotelben ücsörög a tévé előtt és sós mogyit rágcsálva követi a fordulatos cselekményt. (Itt röhögtem fel másodszor, és gyakorlatilag fél órán keresztül így maradtam.) Pete beszámol a fejleményekről: Ugyan egy szót sem értek az egészből, de Myka utálja Kellyt és valami Pácsó José Armandón veszekednek, várom már a cicaharcot.

ware5 04

Pete megmutatja Artie-nak azt a levelet, amit a nagyi, mint fő rajongó kapott a szappanoperát gyártó cégtől, akik ajándékul elküldték neki azt a brosst, amit a filmben Dona Fausta viselt. És tessék, ez most ott van rajta, néz a képernyőre a két ügynök. Eredetileg nyilván csak közönséges bizsu volt, viszont Nana rajongása és a show elkaszálása miatt érzett szomorúsága ereklyévé változtatta. Nincs más megoldás, nekik is be kell kerülniük a műsorba, hogy semlegesíthessék a brosst. Ehhez szükségük van Harvey Korman amerikai színész két mandzsettagombjára, ezek segítenek, hogy Artie-ék megőrizhessék eredeti személyiségüket. Egy pillanat és már bent is vannak a tévében, pontosabban csak Pete-et látjuk, aki José Armandóként reinkarnálódik, pompás bajusszal és hasig kigombolt ingben, és hosszú spanyol nyelvű monológban örvendezik annak, hogy végre tud ezen a szép nyelven. Aztán egy kínzó kérdés jut eszébe: De hol van Artie? Donde esta Arturo?

ware5 05

Claudia és Steve beszélnek Charlie kollégiumi szobatársával, aki szerint Charlie egész éjjel bulizott és ivott, még reggel 6-kor is sugárban hányt és alig tudott járni, nem is érti, hogy tudott bemenni az egyetemre előadást tartani. Jinksyék kimennek ahhoz a régi gyárépülethez, ahol a buli volt és egy horpadt motorháztetejű kocsi közelében megtalálják Charlie telefonját. A csávó a telóval magát filmezte és azt gagyarászta latinul: ég a gyertyám, de közben leesett a rámpáról a lent álló kocsira. Nyilván ekkor tört el a gerince, a felvétel időpontja viszont megegyezik az egyetemi előadás idejével, na ezt akkor így mégis hogy? A kocsira festve három görög betű, Ψ Φ Ζ (pszí, fí, dzéta), ez Steve szerint valami egyetemi társaság logoja lehet. Annak idején ő is tagja volt ilyennek az egyetemen, bár ők nem piáltak, hanem könyvklubot és a capella karácsonyi kórust működtettek, Clau ezt hallva szélesen vigyorog.

ware5 06

Megkeresik a társaság vezérürüjét, Bryce-t, aki szerint Charlie nem is volt tag. A beszélgetésbe belepofázik egy holtrészeg másik ürü, Ox nevezetű (ami ugyebár ökröt jelent, nomen est omen) és elvonszolja Bryce-t az alagsori klubba. Clauék belesnek az ablakon, hát uramfia, a fiatalok mindenféle magas alkoholtartalmú italokat döntenek magukba, mintha kifosztottak volna egy nemzeti italboltot! Na de várjunk, csak, az Ox nevű ürü kint ücsörög a parkban egy padon és kulturáltan olvassa az egyetemi jegyzeteit, mi van? Clau kész a válasszal, a csávók nyilván valami másoló ereklyével rendelkeznek: az egyik helyszínen partizol, a másikon meg magolsz, egy időben. Ekkor egy árny suhan ki az ablakon és ledönti a padról a tanuló Oxot, aki csak annyit tud mondani: Azt hiszem, hányni fogok. És úgy is tesz, szemmel láthatóan mata részegen. Be kell jutni ebbe a csapatba, dönti el Claudia és megteszi a szükséges előkészületeket: kigombolja a dzsekijét, beigazítja a push-upot és kiteszi közszemlére a domborulatait, engem egyből meggyőzött, kár, hogy már nem vagyok egyetemista.

ware5 07

Hogy halad eközben a szappanopera cselekménye? A féltékeny Carmen Armandótól terhes, a szőrös mellkasú donjuan kijelenti, neki csak közös gyermekük számít és megcsókolja Carment, a bajsza majdnem leesik közben (én meg a székről). Belép Alicia, a fonnyásnak indult hajdan erős nőstény, Carmen anyja, leopárdmintás ruciban, mély dekoltázzsal, ezt azért nem kellene, a magam részéről inkább maradnék Claudiáénál. Ráadásul csábító pillantásokat vet Armando felé, brrr. Mindenki holázik mindenkinek, majd anya és lánya elindul vásárolni, Carmen még figyelmezteti Armandót: Ha megcsalsz, szopránt csinálok belőled egy késsel! Armando/Pete lelép, hogy megkeresse Dona Faustát, ám ekkor lövések dörrennek, itt a merénylő! Szerencsére az öreglány csak megsebesült, viszont a támadó elvitte a brosst, carramba!

ware5 08

Dona elmondja, hogy üzenetet kapott rég elveszett fiáról, Rafael Obregon ezredesről, de a támadó azt is elvitte. Ott volt a levél, azon az asztalon, mutatja a nagyi, Armando odalép és a sarokban egy tollat talál, ami nyilván Maribel tollseprűjéből származik! A konyhában rá is talál: Myka, sono Pedro, jöttem megmenteni téged, mondja neki, persze Maribel nem reagál a Myka megszólításra, hiszen nála nincs mandzsettagomb. Ezzel szemben a cirokseprűvel inzultálni kezdi Armandót, mert neki ígért szerelmet, de közben Carment ejtette teherbe! Armando bizonygatja, hogy már annyi mindent átéltek együtt és mindig csak őt fogja szeretni (ilyet ugyebár mondott már a saját valóságukban is). Maribel meghatódik és csókra nyújtja ajkát, de Armando leállítja: Erre most nincs idő, meg kell találnunk az ezredest és meg kell mentenünk Dona Faustát, vamos!

ware5 08

ware5 09

Maribel valami elmegyógy- és intézetbe megy Pedroval, az őrt lefizeti és már bent is vannak az ezredes cellájában. Az ágyon csinos kényszerzubbonyban ott ül Artie, ő a colonel, bakkero! Pete kiszabadítja, de Artie nem hálás, hanem fojtogatni kezdi, amiért bezáratta ide. Nem én voltam, tiltakozik Armando, és kiderül, hogy ezt Alicia hitette el az ezredessel. Engem senki sem szeretett, csak az a drága asszony egyedül, panaszkodik Arturo és újból nekiáll fojtogatni Armandót: Bastardo! A baltaarcú kiejti kezéből a mandzsettagombokat, amiket Myka felvesz. Emiatt kívülről látja magát és megdöbbenve kérdezi: Hogyhogy spanyolul beszélek? És miért hívtok Maribelnek? Egymásnak adogatják a gombokat és így mindegyikük új információdarabkát tud hozzátenni a teljes képhez: kiderül, hogy a szereposztás szerint Maribelnek az ezredes az apja, mert Rafaelnek annak idején viszonya volt a házvezetőnőjével. Mucho complicado, bonyolódnak a szálak, ráadásul a tömény spanyoltól és a színészi játéktól vihogva kaparászom magam, úgyhogy kénytelen vagyok leállítani a felvételt, hogy összeszedjem, ki kivel van.

ware5 10

Eközben a való világban Claudia sikeresen elcsábítja az egyik gúvadó szemű egyetemistát és lerángatja róla a testvériség csuklyás köpenyét meg a hozzá tartozó álarcot. Ezeket Steve ölti magára és így csatlakozik az alagsori bulihoz. Bryce, a vezérürü elővesz egy vastag gyertyát, amit mindkét végén meggyújt, a többi fiatal erről gyújtja meg a saját gyertyáját és közben a korábban már hallott latin nyelvű idézetet ismételgetik. Steve előkapja a semlegesítő tasakot, de a többiek észreveszik és lerántják az álarcát. Bryce felismeri és felé sújt a vastag gyertyával, a lefröccsenő viasz hatására Steve megduplázódik, egy meleg pár férfi és női tagjára: az egyik meleg, a másik forró. Bryce elmenekül, az immár három ügynök üldözni kezdi.

ware5 11
Sikeresen utolérik, a srác bevallja, hogy a gyertya Edna St. Vincent Millay amerikai költőnőé volt és kéri, ne mondják el az apjának, mibe keveredett. Meleg Steve bezacskózná a gyertyát, de forró Steve kikapja a kezéből és elrohan vele, ő partizni akar, mert az so much fun! Az egyetemi klubban felszed egy helyi csávót, akivel táncolni kezd a színpadon, a közönség tapsol. Meleg Steve kéri tőle a gyertyát, de a forró nem adja, erre bunyózni kezdenek, a közönség tombol. Ezt kihasználva Claudia sikeresen megszerzi az ereklyét és bezacskózza, a két Steve viszont megmarad. Na most mi legyen, Claudia gondolatai száguldani kezdenek és rá is jön a megoldásra: a Teslával rálő forró Steve-re, aki eltűnik és az árnyéka összeolvad az igazi Jinksyvel. Huh, ez meleg helyzet volt.

ware5 12

Térjünk vissza a spanyol vonalra, ahol újabb dolgok derülnek ki: Rafaelt Alicia záratta diliházba, mert a családdal el akarta hitetni, hogy az ezredes eltűnt az Amazonas-menti dzsungelekben, az ezredes ugyanis ismeri Alicia titkát (secreto)! Hármasban elsietnek Carmenhez és elmondják neki a titkot: Alicia, az anyja félrelépett valaki mással, ezért Carmen nem Rafael lánya! Problemo sexual! Alicia azért akarta megmerényelni Dona Faustát, hogy Carmen örökölje a vagyont, pedig Rafael igazi lánya Maribel! Az is kiderül, hogy Carmen tudott arról, hogy anyja diliházba záratta Rafaelt. Carmen pisztolyt kap elő és diadalmasan közli: Nem is tőled van a gyerek, Armando! Arturo kiüti a fegyvert a lány kezéből, persze pont ekkor lép be Alica, felkapja a pistolát és rálő az ezredesre!

ware5 13
Maribel és Armando odarohan Rafaelhez, hogy bekötözzék a vállát, ezt kihasználva Carmen és Alicia elrohan, hogy végezzen Dona Faustával. Artie utánuk küldi az ügynököket, szerencsére pont időben érnek a szobába és meg tudják akadályozni a két némbert, hogy egy egész doboz gyógyszert (medicamento) döntsenek le az öreglány torkán. Pete elmondja a nagyinak, hogy Carmen nem törvényes örökös, közben Myka Aliciától kérdezi, hova tette a brosst (el broche). Bebotorkál Artie, Dona Fausta örömmel ismeri fel benne rég nem látott fiát. Amíg az előtérben Carmen a pisztollyal sakkban tartja a többieket, a háttérben Alicia a nagyit kezdi fojtogatni egy párnával. Armando előreugrik, de Carmen egy félmagas pörgővel lerúgja és diadalmasan közli: A baba valódi apja egy kickboxer. (Padre est un kickboxer!)

ware5 14

Myka/Mirabel felragad egy seprűt és azzal kezd verekedni Carmennel, közben kijelenti: És tudd meg, hogy mindig beleköptem a kajádba! Pete/Armando lerángatja Aliciát a nagyiról és nekicsapja egy oszlopnak, a párducmintás némber kidől, Pete a hóna alá nyúlva félrevonszolja. Oy, melones grandes, mondja a méretes didkókat markolászva. Majd a bunyózó Carment leüti egy vázával, így vége a csertepaténak, a nagyi is magához tér, minden rendben. Artie/Rafael megtalálja a brosst Alicia táskájában, közben Myka/Mirabel és Pete/Armando egyre közelebb hajol egymáshoz…, de csók nem csattan, mert ekkor belép Mirabel anyja, akit mindenki halottnak hitt és bedobja a végzetes bombát (bomba máximo): Carmen és Armando testvérek! Mindnyájuk szerencséjére Artie pont ebben a pillanatban kettétöri a brosst, így semlegesítve az ereklye hatását, és a komplikált szappanopera véget ér.

ware5 15

Mindenki visszakerül a valóságba, Myka és Pete megállapodik, hogy kettőjük szappanos-tévés dolgáról senkinek sem fognak beszélni. Nana nagyi is rendbejön, már egy új sorozatot kezdett el nézni, zsebkendő kikészítve. Kelly megköszöni a segítséget Pete-nek, majd kijelenti, kettőjük között anno nem is működött volna a dolog. Miért?, néz kissé bambán Pete, ahogy csak ő tud, mire Kelly: Mert te Mykát szereted. A raktárban Artie feldúlt arccal letámadja Claudiát: Mit csináltál már megint tudtomon kívül a nővéreddel? Clau csak pislog, fogalma sincs, miről van szó, mire Artie: Ugyanis Claire eltűnt! Porca miseria!

ware5 16

Címkék: warehouse 13
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.11.28. 13:33:22

Köszönöm a remekbe szabott, fantasztikus, cseppet sem erőltetett humorú hv-ot :) Igaz most az alapanyag is fergetegesen vicces volt, a poszt szokásosan nagyon ott van.
Simán idemásolhatnám minden második mondatát, de visszafogom magam kivételesen:
"hát uramfia, a fiatalok mindenféle magas alkoholtartalmú italokat döntenek magukba, mintha kifosztottak volna egy nemzeti italboltot! " :D
"a Teslával rálő forró Steve-re, aki eltűnik és az árnyéka összeolvad az igazi Jinksyvel. Huh, ez meleg helyzet volt." :D
Mindkét szála az eseményeknek (Mirabel, Arturo és Armando; meg Claudia és Steve) tele volt humorral és ez nagyonnagyon tetszett nekem. Azt, meg hogy a "Vad csábítás" szövevényes cselekményét nem bírtam követni (hogy ki kinek milyen ágon rokona) ráfogtam a röhögésre :)

Claire eltűnéséből arra következtetek, hogy mostantól megint jönnek a sok izgalmat és valamivel kevesebb humort tartalmazó részek, kíváncsian várom mi mindent sűrítettek bele a következő két epizódba.

Pácsó Ármándó 2014.11.29. 12:07:24

Hola Maestro Gabba!
Muchas gracias a megemlítést! :-)
Ez valóban muy alegre rész volt! Poco meg hatódtam, hiszen az el destino de mi familia is nagyon hasonlóan szövevényes és emocionante, bár nálunk előfordult még uno o dos chicha ciega is.
Gracias továbbá Senorita Nughopnak, hogy felhívta atención erre a remek cómofue írásra!

Gabba 2014.12.02. 21:20:16

@nughop: @Pácsó Ármándó: remélem, pontosan jegyeztem le ennek a szövevényes családi opusznak a cselekményét :)

a héten egyébként nem lesz új poszt, mert be kell fejeznem a muskotályosokat...
meg készülnöm kell a közös munkára Kapitánylánnyal ;)

Kapitánylány 2014.12.03. 09:05:04

@Gabba: ugyan már! nagyon is követhető volt, hogy ki kivel és mikor! :D
egyébként most is befigyelt a Lacost póló Pete-nél

isten király rész volt (meg a hogyvolt is), többször meg kellett állítani a részt, mert sírva fetrengtem a nevetéstől :D
süti beállítások módosítása