Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x09 - Painted from Memory

2014. november 27. 13:00 - Szencsike

A Kenya-rajongók örülhetnek, mindenki kedvenc madamja visszatért! A nő valamilyen csoda révén túlélte Stahma mérgezését, most túlélte a túszejtést, le a kalappal előtte. Most a túszejtésről mesél, a fogvatartója nem bántotta, adott enni-inni mikor kellett, és nagyon sokat kérdezgette az életéről. Kenya semmit sem mondott neki, viszont a férfi tudta ki ő, hisz felhívta Amandát. Innentől már mindenki tud mindent, a nőt Doki rendelőjében kérdezgetik, Nolannek egy dolog fura. Kenya érzése szerint két-három hetet töltött fogságban, de már egy éve senki sem tudta hol van. Mi történt az elfogása előtt? Az utolsó emléke még a választás estéjén volt, mikor Amandát vigasztalta az eredmény miatt. De hiába erőlteti az agyát, semmire sem emlékszik. Nolan türelmetlenül válaszokat akar, Doki szerint részleges amnézia, az emlékek visszatérhetnek, ha nyugton hagyják a beteget. Amanda így már viszi is a kistesót, távol Nolan idegesítő kutakodásától. A férfi távozás előtt még figyelmezteti a várakozó Dokit („Kér egy nyalókát?”), hogyha valamivel próbálkozik, csúnyán megjárja.

1.png

Stahma a védelmi pénzért tér be ezen a szép estén a bárba, ott találkozik Dollival. A lány megragadja az alkalmat és dicsekszik, hogy kedves fia a főnöke, a nő elismeréssel gratulál neki. Kurvából lett műsorvezető, micsoda karrier, de a lány meg sem hallja, amit mond. Boldogan vigyorog a visszatérő Kenyára, akihez szalad is egy ölelésre. Stahma morog a bajsza alatt, hogy Kenya nem lehet, de hátrafordulva meglátja őt. Ha létezik a Castiknál agyvérzés, szívroham, és más nyalánkságok, akkor Stahma mindezeket átélte ijedtében. Szinte elsompolyog a bárból, de Kenya észreveszi. A nő nem mutat semmi reakciót iránta, ám Stahma kimenekül a bárból. Ide tökéletesen illik az aláfestő zene, What's going on?

2.png

Kicsivel később Kenya már lefekvéshez készül, és a tesók megegyeznek abban, milyen remek újra együtt lenni. Valahol az erdő mélyén Irisa telefonozik Nolannel, Sukar beteg, őt kell ápolnia, így nem mehet vissza. Ne kerüljön bajba, ez Nolan kérése, a búcsúzás után Irisát és a hívőket látjuk, a McCawley-bányákat figyelik. A városban Tommy és Nolan veszekedhet, az FKözt derék kis katonája most Berlin miatt zabos a régi mentorára. És ugyan miért, Berlin felnőtt, azzal fekszik le, akivel akar. Rossz válasz, Tommy egy pofonnal jutalmazza ezért. Nolan most még nem üt vissza, ha másodszor is előfordul, Tommy nem ússza meg. Reggel Kenya boldogan sétál végig a bárban, majd a városban tesz egy sétát. Rég volt itthon, boldogan szaglássza a virágárus virágait, és egy félős hang ráköszön. Stahma, ideje rendezni az ügyet. Érdekes, Kenya egyáltalán nem ugrik neki, ahogy egy normális gyilkossági kísérlet áldozatától elvárhatnánk, sőt, mintha mi sem történt volna egy öleléssel köszönti régi barátnéját. Folytassák ott, ahol az eltűnése előtt abbahagyták, csak előbb jöjjön vissza az emlékezete, mert nem is tudja pontosan mi is volt köztük. Na, ezzel megfogta a Castit.

3.png

Kenyát Nolan vallatja ismét, szerencsére a férfi már nyugodtabb, mint este. Nolanen a sor, hogy elmondjon valamit, ugye Kenyával ők ketten izgalmas viszonyban voltak. Szakítottak, és az utóbbi időben Nolan Amandával kalandozott egy kicsit. A románcnak azóta már vége, de jobb őszintének lenni. Az asztalon különböző szerszámok vannak, Kenyának az egyik kalapácsról eszébe jut egy emlék. Lássuk ezt az emléket, mintha egy burokban lenne, felette két férfi igyekszik őt kiszabadítani ezzel a kalapáccsal. A nő ebben a burokban a vízben lebegett, kiszedték őt ebből a zárkából és a nő látott más foglyokat is. Annyira valóságosnak érzi az emléket, mikor a vízről mesél, majdnem csak fuldokolva köhécsel. A többi embert lelőtték, de nála megálltak. Az egyikük felismerte őt, és elkábították, a visszatérő emlékek nagyon megijesztik őt, ennyi elég is neki. Nolan nyugtatja, csak annyit kér, hogy valamilyen részletet elevenítsen fel, akármilyen apró is, elindulhatnak egy nyomon. Egy sas tetoválás lesz a fontos, az egyik lelőtt férfin egy sast látott. Nolan tudja, hova kell mennie.

4.png

A segítség Berlin lenne, Nolan köszönés helyett a lány pólóját akarja levetetni, aki meglátva Kenyát nem ellenkezik az édeshármas ellen. Kiderül, hogy a két lány, miért lett az, aki: Kenya azért kapta a Kenya nevet, mert aznap született, mikor az országot a Votanok felrobbantották. Berlin azért lett Berlin, mert ő készíti a propaganda videót, és valaki szerint ő olyan, mint Leni Reifenstahl, a náci Németország fő propagandistája.  A lány lekapja az ingét, rajta is van egy sas-tetkó, de annak csak egy feje van. Viszont akire emlékszik, annak három feje van, és ezt a háromfejű sast a Különleges erők viselik, akik fogva tartották a zsaroló előtt. Mi történt vele, mikor eltűnt, saját akaratából lépett le? Ugorjunk Stahma-Datak párosra, akik az erdőt járják, a nő a fejébe vette, hogy Kenya talán nem kapott elég mérget és ő elásta ezután, de talán kikaparhatta magát a földből, ha volt rá elég ideje. Joggal fél, mert ha Kenya emlékei visszajönnek, akkor elítélhetik. Datak unja a felesége szövegelését, most komolyan, tényleg képes volt megölni őt? Datak érdekei azt kívánták (tudott a felesége és Kenya viszonyáról, és megfenyegette Stahmat, hogy ezt abba kéne hagyni, aki kitervelte a mérgezést) a nő ne legyen a közelben. Mit dumál a mérgezésről, lehet csak fejbevágta és bezsuppolta valami messzire tartó kocsiba, hogy sose lássa többé. Nincsen se sír, se holttest, semmi! Stahma könyörgőre fogja, csak keressék meg, nincsenek már messze. A sírhely virágokkal van megjelölve, de ugye eltelt egy év, virágmező várja őket a domb másik oldalán.

5.png

Potti visszatért, újra látjuk a tenyérbe mászó kis akarnokot. Dokit cseszi le elsőként, mi az, hogy Kenya Rosewater él? Neki halottnak kellene lennie, hisz a létesítményt (ahol a vizes burokban volt) a VK lerohanta, nem kéne túlélőknek lennie. Doki is úgy tudta, hogy nincsenek, de azt még ő sem látta előre, hogy valaki felismerte őt. Mindenesetre azon kell aggódniuk, hogy ne bukjanak le, mert ha megtörténik és Nolan rájön, mindketten csúnya halált fognak halni. Elsőként Potti, majd ő. Az emlékek visszatérhetnek és akkor nagy bajban lesznek. Ezt meg kell akadályozni, a legjobb minden emléket kitörölni, Doki tudja az eljárást. Potti meglepődik Doki közönyösségén, ám Doki tett már rosszabbat is. Mit csinált ez a két jómadár?

6.png

Lássunk egy flashbacket, 10 évvel korábban Kenya és Amanda érkezését látjuk Defiance városkájába. Két fiatal lány, kis csomagokkal és nagy reményekkel, Amanda számára a lehető legmesszebb Connor Langtől. Remélhetőleg mindketten megtalálják majd az igazit, de előtte inni kell egyet. A jelenben a kis kávézóban üldögélnek, Amanda az ügy további fejleményeit meséli, Kenya mereng. A nő kész vállalni a további kihallgatást, Amanda már visszaadná neki a régi életét. Vezesse tovább ő a bárt, ő majd kitalál magának valamit. A politika ismét jó lehetőségnek tűnik. A kedélyes kis csevejt Doki zavarja meg, konzultált egy kollégájával az elveszett emlékek miatt, ha vállalja, azonnal kezdhetik a visszahozó kezelést. Na persze…

7.png

Rafe a piacon vásárol magának szivart, mikor egy régen nem hallott hang köszön rá. Quentin fia üdvözli őt, egész kikupálódott a srác, mióta nem láttuk. Apa és fia között még mindig fagyos a hangulat, a srác megtalálta az anyjukat, a nő Votanok rabszolgája volt, megtörték. Rafe szerint mindig is depis volt, aki meg akarta ölni a gyerekeit. Rafe-nek nehéz volt meghoznia a döntést, hogy elküldi a nőt, de a gyerekei érdekében tette, hogy életben maradjanak. Miért nem lőtte le, az könnyebb lett volna, legalábbis Quentin szerint. Az legalább ugyanolyan nehéz lett volna. Üdv újra itthon. Ugrás a rendelőbe, Doki egy spéci szemüveget ad Kenyára, ami villog mellé kap egy szérumot szuriban. Azzal nem számol, hogy a villogás előhoz bizonyos emlékeket, Kenya látja az őt körülvevő burkot és egy maszkos alakot. Doki szúrja a szérumot az infúziós csőbe, Kenya látja a maszkos alak arcát, egy Indogene az, erre rémülten rántja le az arcáról a szemüveget és kitépi magából a csövet. Doki egyáltalán nem folytathatja a kezelést, Kenya nem akarja, Amanda nem hagyja. Később Potti beugrik a Vágyálomba üdvözölni Amandát, de reményeivel ellentétben Kenyával nem találkozhat, mert pihen. Potti feltűnően sokat ajánlgatja, hogy vigyék New Yorkba őt, ahol jobb kezelést kaphat, de Amanda nem viszi sehová a tesóját.

8.png

A virágos mezőn Datak és Stahma ásnak, a sírt keresik még mindig, egyik idegesebb, mint a másik, Stahma válogatott Casti káromkodásokkal ereszti ki a dühét. Hála az égnek legalább Datak jó helyen ás és megtalálja a nő koponyáját. Datak azért bocsánatot kér, hogy kételkedett benne, Stahma szinte megkönnyebbülten veszi magához a kis koponyát. Van rajta néhány hajtincs, az illat Kenyáé, tehát tényleg ő az. De akkor ki van most Amandával? Dataket egyáltalán nem érdekli, ő csak be akarja fejezni ezt a nyüves feladatot, és visszaássa a kis koponyát. Másnap reggel, Amanda friss péksütit vásárol, Stahma drága pont véletlenül arra jár. Séta közben kedvesen felvezeti, hogy igen kiterjedt kém-, rosszfiú és egyéb hálózatuk van, akik hallanak ezt-azt. Őszintén sajnálja, de Kenya halott. Több forrása is megerősítette, aki most vele van, az egy csaló. Amanda csak néz döbbenten, Stahma a legbűnbánatosabb arcával sajnálkozik, mire Amanda végre megszólal. Ha Stahma bárkinek ezt a hazug infót terjeszti, elintézi. Stahma veszi a lapot, ugyan mosolyogva búcsúzik tőle, és örül Kenya visszatérésének, de látszik rajta, hogy megrázta a helyzet. Az persze más kérdés, hogy Amandát is eléggé megrázta ez az infó.

9.png

Kenya a Különleges Katonák aktáit böngészi, egyikükre sem emlékszik. Nolan elkezdi őt kérdezgetni, vegyesen dob be olyan emlékeket, ahol ők ketten, vagy hármasban Amandával vannak. Ahol Amanda is ott van, arra Kenya emlékszik, ahol nincsen, arra nem. Kenyának elege van a régi emlékekből, újakat akar, Nolan pont megfelel erre, szeretkezzenek. Nolan benne lenne, bár nem olyan lelkes, mint amilyen lenni szokott ilyenkor. A vetkőzés közben feltűnik, hogy Kenya sebhelyei eltűntek a hátáról (a férje verte és a nyomok megmaradtak). Nolan elrohan, valami eszébe jutott, Kenya a mosdóba megy, ott újabb emlékek jönnek elő. A burokban van, kintről felcsendül Doki és Potti hangja. A férfi nagyon elégedett a kis hasonmással, Doki is, hisz az Indo gazdatest százszor jobb, mint az ember. Doki beülteti Amanda emlékeit az új Kenyába és kitörli a burkos emlékeket, vagyis erre nem fog emlékezni. Viszont az élettartama elég rövid lesz… A jelenben Kenya szinte fel sem fogja, amit hallott, a hajába túr, de egy tincs és egy kis bőrdarab leszakad a fejbőréből. Neki is világos lesz, az emberi külső alatt egy Indogene rejtőzik, dühében pedig szétveri a szobát. Szóval ezért kellettek pár résszel ezelőtt Amanda EGO-implantos emlékei, hűha, Pottiék belenyúltak a tutiba...

10.png

Amanda még mindig a várost járja, Nolan kapja el és Kenyáról akar beszélni, furák az emlékei. Ahol van Amanda, az tiszta, ahol nincs, arra nem emlékszik. Amanda Kenyához megy, de Nolannal csak a szétvert szobát találják. A férfi már tudja az igazságot: Amanda EGO-implantja alapján beültették az emlékeit egy Indo-testbe és készítettek egy új Kenyát. Amanda meg sem akarja ezt hallani, de a sebhelyek eltűnése elég komoly bizonyíték. A szobából egy valami tűnt el, Amanda pisztolya. Kenya e fegyverrel Dokit fenyegeti, mi az igazság? Ugye az Indok létrehoztak önkéntes fajtársakból emberi kémeket, akik a háború alatt szolgáltattak ki infókat. Kenya Indoja a fogolytáborban volt fegyenc, kémkedés vádja miatt ült. Potti fogatta el és hozta Dokihoz átváltoztatásra. Amanda emlékei mentek a fejébe, Kenya DNS-ét pedig a Vágyálomból szerezte meg. A műveletet katonák zavarták meg, ezért ilyen zavarosak az emlékei. Kb. három hónapja van hátra, talán lehet hosszabb is, ismer egy orvost San Franciscóban. Kenyának a talán nem elég, így megfenyegeti Dokit. Doki Pottira keni az ügyet, őt ölje meg, az ő ötlete volt. Végszóra betoppan Potti, elveszi Kenyától a fegyverét. Az egészet a saját önző céljai vezették, Potti adott volna Amandának egy Kenya-holttestet, akit meggyászolhatott volna és, hogy utána Potti karjaiban kössön ki. Ennyi a nagy terv, ezzel az álnok tervel Amanda bugyijába akar bejutni. Kenya rátámad Pottira, aki vállon lövi a nőt, Doki gyáván menekül, Kenya is le tud lépni, Potti cseszheti.

Kenya a Vágyálom széfjét fosztogatja, egy megkönnyebbült Amanda lép elé. Indo Kenya le fog lépni, Amanda nem tarthatja vissza, hiába akarja belélátni Kenyát, ő nem Kenya. Nyomatékképpen Indo Kenya kicsavarja Amanda karját, ha utána megy, akkor a nyakát töri ki. Indo Kenya fogja a cuccát és lelép, Amanda zokogni kezd. Később már a kezét rakják sínbe, Potti egy kamu mesével Dokira tereli a gyanút, az orvos az ál-Kenyával csak Amanda FKöztös kapcsolatait akarta volna kihasználni. Doki az egyetlen szövetségeséhez ment, ez lenne Datak, segítsen neki. Amanda a Vágyálomban tartja Kenya búcsúztatóját, fel kell dolgoznia az elkerülhetetlent, a testvére tényleg halott. Amanda szavait hallgatva látjuk, ahogy Datak, Rafe, két hordár Dokit kísérik az új lakhelyére. Ez lenne a régi bánya mélyén St. Louis város egyik kerülete. Indo Kenya elindult hát, egy terepbusszal San Franciscóba ment, amit még Doki említett. Közben azt a képet nézegeti, amit még a bár széfjéből lopott, Amandával együtt vannak rajta. Ki is ő valójában? Stahma is megtartja a saját kis megemlékezését a virágos réten, neki is el kell búcsúznia Kenyától. Amanda és a barátok emelik poharukat Kenyára, Rest in Peace. A záróképeken Quentint látjuk. Elégeti azt a maszkot, ami a zsaroló maszkja volt, vagyis ő tartotta fogva Kenyát, ő a Votan Közösség besúgója.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.11.29. 00:10:37

Lol, erre az édeshármasos kérdésre Berlintől nem is emlékeztem, most vissza kellett néznem. Hát, azt megnézném.... :P

Szencsike 2014.11.29. 11:23:00

@enzo23: lehet már készítik/elkészült a 18+ változat :D
süti beállítások módosítása