Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x07 - Once Upon a Time in the West

2014. november 26. 11:00 - Zenóbia

Whitney lesz a mai hulla, de még él vagy két percig, míg kinyögi az egyenlőre teljesen értelmetlen "gyémánthát" szót, aztán kampec. Rosszul lett a metrón, valaki beadott neki némi Ginát, így első blikkre. Castle-ék meg összehívták a brancsot otthonra, hogy bejelentsék, hogy ők már Mrs. Castle és Mr. Beckett, a reakciók nem egységesek. A srácok vérig sértődnek, várható volt, Lanie meg végre ehet sütit, mert nem kell beleférnie többé a köcsög koszorúslány ruhába, látjátok, néha kezelhetőbbek a nők, höhö. Nászút helyett gyilkosság, mert Kate elpazarolta az összes szabiját, hogy a múltkor Castle-t keresgélje, pedig nyilván a nászútjukon is kinyírnák a koktélos srácot, csak hogy ne unatkozzanak. Whitney-be belenyomtak egy csomó digoxint, ami szívgyógyszer, csak most tisztítatlan formában kapta. Az anyja nemrég halt meg, és Dagmar ösztöndíjas volt, ami azt jelenti, hogy neki nem lett volna pénze a legmenőbb sulihoz, Dagmaréknak viszont igen.

7x07_castle1.jpg

A gyémántos cucc nekik sem mond semmit, de Castle már elkezdte az agyalást, jelszó egy szektához, képregény, a harmadikat már meg sem várjuk, mert Whitney kapott egy mailt a Gyémánthát Vadnyugat Ranchtól, a két hetes foglalásáról. A két hétből három napot bírt ki, mert rájött, hogy neki is be kell öltözni cowgirlnek, azt meg már nem vette be a gyomra. Rohanvást távozott, a halála napjának reggelén, ergo ott mérgezték meg, ergo mégis lesz nászút, irány Arizona. Mármint ez lesz belőle, mert a helyi seriff egy gyöpös köcsög, és szerinte csak spekulálnak ott a nagyvárosi zsaruk, akik mind azt hiszik, hogy naggyon okosak, és ami a lényeg, keresztbe akarnak tenni az ő jövedelmező turizmusbulijuknak. Castle imádja a vadnyugatot, ó jajj, remélem látott már lovat közelről legalább. Ugyan a Vaslady is vérig van sértve, hogy őt még a pezsgős bejelentésre sem hívták meg, de kivételesen Castle mellé áll, mert csak akkor tudnak igazságot szolgáltatni szerencsétlen Whitney-nek, ha kiadják magukat újdonsült házasoknak.

7x07_castle2.jpg

Nem mintha Castle-t most bármi érdekelné azon kívül, hogy felvehet egy cowboy kalapot, és süthet parázson sakálhúst, és megmarathatja magát kígyókkal, asszem ennyiből már levonhattátok, mennyire vágynék egy ilyen ranchra, és mennyire láttam közelről lovat. James, a tulaj, éneklően beszél, és holt biztos, hogy minden este leissza magát, amilyen vörös feje van, és szerinte az, hogy Kate egyből egy kupac lószarba lépett a hintóból vagy mi a francból, direkte autentikus. Na ja. Meg büdös. Mennyivel szarabb lett volna, ha szandálban van. Óh, és lehet marhát is terelni, hát ez több, mint jó. Megkapják Whitney volt szobáját, amiben egy egyszemélyes ágy van, csak azt mondják róla, hogy kisméretű kétszemélyes. Ja, és van kalap is, meg bőrnaci, meg minden, meg rendes fegyver is lehet, mert ez itt kapható az ajándékboltban, a végére Castle is olyan gyorsan fogja pörgetni a pisztolyt, mint a tulaj. Vagy nem. A szobájukhoz jár egy pucér pasi is, mert hogy közös a fürdő a szomszéddal, óh, beh romantikus, ha uncsi a nászút, áthívhatják a srácot is. Tobias meleg, ezt buktuk.

7x07_castle3.jpg

És szerencsére pletykás, úgyhogy már mondja is, mit tudott meg a szomszéd lányról. Viszonyba keveredett az egyik ranch segítővel, aki magas, fekete hajú, és nős, és minden este együtt voltak. Tekintve, hogy összesen három napot töltött a lány Arizónában, kb. az első egy órában össze kellett gabalyodniuk, de hát van az úgy, hogy szerelem első pillantásra. Vagy ilyesmi. Azt mondják. Heten vannak. Mármint a fekete hajú, magas, jóképűek. Úgyhogy indulnak karikagyűrű lesre, bár ez sztem a mai világban már nem annyira evidens, de most legyen az. A srácok a következő egy évben nem nagyon fognak túllépni ezen az esküvő dolgon, de azért elmondják azt is, hogy a lány a metrón hagyta a táskáját miután rosszul lett, le is nyúlta egy hajléktalan. Lanie pedig talált a körmei alatt viaszos kartont, legyen az bármi is. A barátaitól pedig megtudták, hogy az utóbbi időben nagyon érdekelte a történelem. Juhú, Kate megy Tobiassal malacot kötözni, énnemhiszemel, hogy ezért emberek fizetnek. Castle meg beáll kártyázni, és két perc múlva már ki is dobatja magát Ollie-val a kocsmából, mert simán meggyanúsítja, hogy dugta Whitney-t a feleség mellett. Hát, nem lehet mondani, hogy lacafacázik.

7x07_castle4.jpg

De Ollie nem dugott meg senkit, vagy legalábbis Whitney-t nem, csak a lány rámászott, de szerinte csak azért, hogy lenyúlja a zsebéből a ranch fészerének a kulcsát. Na, legalább most már tudják, hogy minek a kulcsa, ami nálunk van. A sufniban kiderül, hogy a lány dinamitra pályázott, ezért a viaszos karton a körmei alatt. De mi francot akart felrobbantani? A lány már az első nap lelépett egy lovaglótúráról, és irányba vett egy rezervátumot, erről a fiúk is találtak nyomokat, mert a történelmi érdeklődése főleg a rezervátum melletti gátra irányult. Castle már elő is állt a kordéval, a lovakat elnevezte Esponak meg Ryan-nek, és egyforma hatlövetűt is vett maguknak, már csak a pörgetést kell gyakorolniuk. ÓÓÓó, és végre-végre itt van az első guruló bokor, hogy a tökömbe hívják ezeket, ördögszekér, az. Ez még hiányzott, azt hittem már az első percben lesz vagy öt. A lány csak azért ment oda, hogy megtudja az egyik indiántól, hogy félre lehet-e érteni az egyik szavukat. Félre. Na jó, megmondom, jelenthet patakot is, meg folyót is, ettől boldog lett.

7x07_castle5.jpg

Castle és Kate hazafelé félreállnak kicsit a kordéval, tábortűz, meg pezsgő bádogbögréből, meg harmonikaszó a csillagok alatt, eddig az első pozitívuma a helynek. Mármint nem feltétlen a pezsgő. Kate épp kezd romantikus hangulatba kerülni, van hullócsillag is, de persze bejön, amit az elején leírtam, asszem túl régóta írok Castle hogyvoltot, mert megjelenik Rickünk lábánál a csörgőkígyó. Kate szétlövi a hatlövetűvel, milyen jó, hogy vett neki a férje, amitől megijednek a lovak, mehetnek gyalog vissza, ennyit a nászútról. Míg ők gyalogoltak, a srácok sem tétlenkedtek, megvan a bőrönd, és benne egy húsz éves levél, amiben Clyde leírja, hogy a ranchon dolgozott, csak akkor még nem volt üdülőhely, és rájöttek egy haverjával valami titok megfejtésére. Mármint majdnem, mert épp a folyópatak dilemmánál tartottak ők is. A Peacock fiúk rejtélyét akarták kideríteni, erről Castle-nak eszébe jut, hogy valaki hülyéskedett vele a kocsmában, hogy látta-e őket, mert körözés alatt állnak.

7x07_castle6.jpg

Ó, Kate átöltözött, és ez már sokkal jobban áll neki, Castle átmenetileg dadogósba is vált tőle. Míg a srácok keresik a őt, akinek jött a levél, addig ők eldumálnak a csapossal, akinek a világon a legviccesebb bajsza van. A Peacock fiúk vonatrablók voltak és aranyrudakat loptak, amit elástak valahol a rezervátum közelében, mielőtt lelőtték őket a katonák. Közben azért elraboltak egy gyereket is, Fekete Rókát, és kikötötték egy fához. Why? Na mindegy is, Whitney rájött, hogy azóta elterelték a patakfolyót, vagy folyópatakot, úgyhogy mindenki kurvára a rossz oldalon kereste az aranyat. Most meg Castle fogja keresni, mert a kincset meg.kell.keresni. Csak vegyen kígyómarás-álló csizmát sztem. Nah, közben ittam egy pohár bort, meg felvágtam egy tálca felvághatatlan sütit, jöhet az utolsó etap. Szóval, Clyde lánya Whitney, és a lány anyjának írogatott bőszen, hogy meglesznek az aranyrudak, tarts ki, veszek neked kacsalábon forgót.

7x07_castle7.jpg

De a lány anyja nem tartott ki, mert azon az állásponton volt, amin az egyik kolléganőm, hogy férfinak csak akkor higgy, ha ló legel a sírján. Whitney aztán az anyja halála után megtalálta a leveleket, és kutatásba kezdett. Meg is találta, bár nem az aranyat, hanem az apja csontvázát a ládában, amiben a rudak voltak. Hát, nem csoda, hogy zaklatottan távozott. Clyde-ot kinyírta az aranyért Dutch, a haverja, aki volt annyira rutintalan, mert akkor még nem nézte senki a Helyszínelőket, hogy otthagyta a csontváz mellett a véres ingét. Nem mintha nem lenne tökmindegy, mert a monogramját is otthagyta az ingen, P.D., Philip Dagmar, az ösztöndíjas apu. Persze nem ő lesz a gyilkos, főleg, hogy különválasztják az álompárunkat, Kate elmegy a bányához a seriffel, Castle meg leissza magát a tulajjal, mondom én, hogy nem véletlen vörös a feje. Közben Dagmar vall a srácoknak, hogy valójában hárman voltak, mert ők az istennek nem jöttek rá kettesben a folyópatak dilemmára, és végül a harmadik kinyírta Clyde-ot.

7x07_castle8.jpg

Ő meg eladta a lelkét az ördögnek és a fele aranyrúdért hallgatott. A harmadik pedig nyilván a seriff. Na jó, nem, mert az alkesz tulaj, elegánsan széttapossa Castle telefonját, aztán távozik Mexikóba. Mármint távozna, ha Castle ne élné bele magát annyira a vadnyugatba, hogy szent elhatározása, hogy pisztolypárbajban kinyíratja magát a hatlövetűt leggyorsabban pörgető fazonnal. Valami jobb zenét is berakhattak volna a jelenet alá, de még így is drukkoltam, hogy legalább elő tudja venni a pisztolyt, ha már így rákészült, de nem, Kate érkezik időben, és lövi ki Grady kezéből a hatlövetűt. A srácok még mindig azon rágják magukat a konyhában, hogy Castle és Kate mekkora rohadék volt, hogy nem hívták meg őket, pedig ők már szinte családtagok, amikor a Vaslady megunja, és közli velük, hogy olyanok, mint két iskoláslány, és tán abba kéne ezt hagyni. Engesztelésül adnak Kate-nek két-két szabadnapot a sajátjukból, úgyhogy maradhatnak végül mégis nászutazni, sztem a malackötözést azért nem kéne kihagyni abból a négy napból.       

7x07_castle9.jpg

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2014.11.26. 11:24:33

Beckett a fekete ancúgban überdögös volt (a fehérben is jól nézett ki) és volt néhány egészen első évadhoz méltó beszólás benne.

Viszont sajnos az írói amnézia elfelejtette, hogy Castle a) kiválóan tudja pörgetni a pisztolyt (ld. első évad, Vamipre Weekend első jelenet), b) kiváló céllövő (első évad, ékszerrablásos sztori) és c) akkor is, ha éppen tétre megy a dolog (Boom vége, vagy a 3. évad első részének a vége).

Ralome 2014.11.26. 14:28:43

@Neoprimitív: Dögös, bizony. A Mr. Beckett meg totális térdcsapkodós :-)
süti beállítások módosítása