Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x06 – The Times of Our Lives

2014. november 19. 10:00 - Zenóbia

Mathias alhatna a hátsó ülésen, míg a sofőr elviszi valahova a hozzábilincselt bőrönddel, mármint alhatna, ha nem lőnék le helyette. Maszkos pasiknak kell a bőröndje, ezt a mellkas lövés után úgy oldják meg, hogy levágják a kezével együtt a bilincset, nem mintha neki már nem lenne teljesen mindegy. Castle nem alszik, mert helyette Facebookozik, Kate meg kapott esküvői meghívót az exétől, mégis ki a jó isten hívja meg az exét az esküvőjére, és minek? Mathias Svájcból jött, a gyilkosa hagyott egy csizmanyomot az ingén, ez is valami. Meg az is, hogy Lanie és Espo késve futnak be, mert dugó volt a városban. így is lehet mondani. Hű, asszem erre nincsenek igazán szavak. Castle lehajol és elkezdi szaglászni a hullát, mert azt súgták neki a hangok, és nem hiszitek el, felismeri, hogy finomítatlan kőszén szaga van a pasasnak. Wtf. Úgyhogy útban a reptér felé irányba veszik az egyik használaton kívüli finomítót is, mert miért ne, a gyilkos ott lesz, és őket várja a machetéjével. És lőn. Csak nem machete, hanem a terepjáró, meg a bőrönd, benne egy izével, ami valami műtárgynak tűnik, Castle felemeli, persze beindít vele egy riasztót, úgyhogy elkezdenek lőni rájuk, mint a barom.

7x06_castle1.jpg

Meg hozzájuk vágnak egy bombát is, ha már. Castle beesik egy mellékajtón, semmi baja, pedig még egy eszméletvesztéses emlékezetkiesés milyen jó ötlet lett volna. A változatosság kedvéért most Beckett tűnik el, úgyhogy rohan vissza az őrsre, hogy mentsék meg a fiúkkal. Akik nem ismerik őt, és szólnak a Kapitánynak, aki mellesleg Beckett, hogy e szerint a kretén szerint, ő bajban van. Nincs bajban, itt most Castle van már megint bajban, mert Kate is azt állítja, hogy sosem látta, és szépen kirakatja az őrsről. Most akkor mi van?! Mivel a rész elején arról beszéltek, hogy mi történt volna velük, ha nem jönnek össze, és Kate azt mondta, hogy akkor már ő lenne a Vaslady, Castle meg azt, hogy már a második Pulitzer díjra pályázna, sztem most mehet haza könyvet írni, miután lemosta magáról a kőszént. Háhá, de amikor kimondja a kőszén szót, ezek rájönnek, hogy benne van az ügyben, csak szerintük nem úgy, ahogy ő gondolja, úgyhogy már mehet is a kihallgatóba a srácokkal.

7x06_castle2.jpg

Ahol először rájön, hogy tuti álmodik a robbanás miatt, aztán rájön, hogy mégsem álmodik, főleg, hogy Kate közli vele, hogy semmiképpen sem találkoztak hat éve egy könyvbemutatón, és sosem voltak kapcsolatban. Felhívja Martha-t, aki szintén nem ugyanaz, aki még reggel volt, hanem épp ünnepelt díva egy szerep miatt, a fiúk le is rohanják autogrammért. Hű, ezt nehéz lesz követnem, úgyhogy előre is bocs, amúgy is fosadék napom van. Szóval. Az új Richard Castle akkor kezd rájönni, hogy tényleg baj van, amikor megjelenik Lanie mindenórás terhesen az őrsön, és úgy sétál el Espo mellett, mintha le sem akarná köpni. Az új Richard Castle csóró, mert ellóversenyezte az összes pénzét, úgyhogy az anyjával közös jelzálog van a lakásán, ami emiatt nézhet ki úgy, mint egy lebuj, és egy roppant szar könyvet írt, ezt két mondat után még ő is megállapítja. Alexis barna lett, amúgy jól áll neki, és L.A.-ben lakik az anyjával, ezen a jéghideg víz sem segít. De cukin visszarakja azért a fejét vagy háromszor a lavórba, hátha. De nem.

7x06_castle3.jpg

Épp rákeres a hallucinációra, aztán az agytumorra, mint minden eshetőségre felkészült férfi, amikor egy barna nő vörös rúzzsal közli vele, hogy helló Bébi, van kulcsom, úgyhogy játszhatjuk a nem ismersz fel játékot, az is izgi. Chelsea végül feladja, hiába van kék pirula a táskájában, itt ma dugás nem lesz. Castle beüti a párhuzamos univerzumot is, vagy poén, vagy nem. Lehetne, ha az oldalon nem lenne ott az inka műtárgy fényképe, amit megfogott a robbanás előtt. A régi papok úgy tartották, hogy az izé egy kapu, aminek a segítségével a sámánok képesek voltak más világokba utazni. És mivel Castle a robbanás előtt pont arra gondolt, hogy talán nem is elég jó Beckettnek, talán Kate boldogabb lehetett volna, ha nem is találkoznak, ezért került most egy olyan világba, ahol nem ismerik egymást. Úgyhogy nincs más hátra mintelőre , segítenie kell Beckettnek megtalálni a kulcsot, hogy visszajuthasson a saját világába. Új taktika, újra hódít, ebben mondjuk segít, hogy Kate épp az ő könyvét olvassa. De nem a szart, hanem még egy régit, ami ezek szerint nem volt még annyira szar.

7x06_castle4.jpg

Két perc alatt belefolyik (ez mennyire hülye szó, most hogy így kimondtam magamban ötször) a nyomozásba, mert tud olyan részleteket, amiket még ők maguk sem. Ez gyorsan ment, éljen a karizma, most abba ne menjünk bele, hogy hogy vesznek be két perc alatt egy elmeháborodottat a csapatba, ezen majd fennakadtok ti, nekem most nincs rá időm, mert így is már tegnap meg kellett volna írnom a hogyvoltot, ahelyett, hogy az utolsó pillanatban ugye. De ennek is megvan a varázsa, a tegnapi másnaposságnak meg nagyon nem volt meg. Castle első körben rávilágít, hogy a laboratórium, ahova vitték volna az izét, pont az ellenkező irányban van, mint amerre a sofőr indult, és mint ahol végül szétlőtték őket. Úgyhogy netalántán ő is benne volt. Ezek flörtölnek, cukkerek, Ryan is realizálja. Espo meg a szokásos formáját hozza, letámadja Castle-t a pihenőben, hogy tuti ő is benne van az egész szarságban, azért tud ennyi mindent. És végre egy jó pont, Castle előjön a van egy adottságom sztorival, és közli vele, hogy tudja, hogy viszonya volt Lanie-vel, aki aztán továbblépett, ő meg még mindig nem, tán gond volt az elköteleződéssel? Espo kinyírná, ha nem jönne Ryan, hogy van valami.

7x06_castle5.jpg

Mathias a halála előtti négy napban egy éttermet hívogatott, ami már bezárt, úgyhogy nézzük meg, Kate marad, a hármas megy, és kiderül, hogy Ryan sincs már együtt Jenny-vel, pedig ő lehetett volna az igazi. Nem baj, majd Castle újra összehozza őket, ha már ő itt az ügyeletes tudor. Maradj a kocsiban, persze, hogy nem marad, tisztára, mint a régi szép időkben. Besunnyog utánuk, és talál egy fekhelyet a konyhában, meg a kulcsot is, amivel elrepülhet egy másik világba, de hiába tapogatja, lófasz sem történik, ha csak az nem, hogy Tia Carrera kést fog a nyakához. Na jó, nem ő az, pedig az mekkora poén lett volna amúgy. A kulcs leesik, eltörik, de persze ez csak hamisítvány, úgyhogy nem baj. A nőt is elkapják, meg ő is megint bilincsben érkezik az őrsre, de ezt már mindenki megszokta. Maria Sanchez lopott műkincsekkel kereskedik, de ennél többet Castle nem tudhat meg, mert megint kirakják, bár Kate érzi a rokonlelket, mert szomorúan néz utána. Nem kell sokáig néznie, mert már settenkedik is vissza, bár nem őt zavarja meg a regényolvasásban, hanem a fiúkat lesi meg kintről, ahogy kihallgatják Mariát.

7x06_castle6.jpg

A nőnek szent meggyőződése, hogy ők csak a jogos tulajdonukat szokták visszalopni, és amúgy sem az volt a terv, hogy kinyírják a pasit, meg hogy a saját unokatesója is meghaljon, mert hogy ő volt a sofőr. Mivel emiatt sofőrszolgálatot kellett cserélniük a reptéren, hogy hozzájuk szálljon be Mathias, így lefizettek ott egy portást, aki emiatt tudhatott róla, hogy merre visz az útjuk. Mielőtt kimondaná a nevet, Castle már megint lebukik, irány a zárka, de most az anyja sem jön érte, mert már unja. Beckett viszont kiengedi, mert tényleg találkoztak már, amikor aláíratott vele egy Derrick Storm regényt, amit imádott, és mert hiába csak egy napja ismeri, mégis sokkal többnek érezni. Mielőtt beteljesedhetne itt a zárka előtti folyosón a nagy szerelem, jön Espo, hogy megvan a portás. Aki látott egy fekete terepjárót a reptér előtt parkolni, meg az egyik fickót is látta, aki kiszállt cigizni, a dohányzás káros, mondom én mindig, de most asszem már pont rám fér egy szál. Na szóval a pasinak van tetkó a nyakán, amit Castle már szemrevételez is, mert persze nem ment haza, hanem tök észrevétlenül elsettenkedik ott az őrsön, szerintem ez egy döglött nyúl, akármilyen szögből is nézem.

7x06_castle7.jpg

Nem, valami orrszarvú, ami egy csapat jelképe, így aztán Castle az ő kocsmájukba viszi randizni Kate-et, és persze, hogy ott áll a pultnál az emberük. Jáj. Na mindegy, Kate megkéri szépen, hogy viselkedjen rendesen, futni próbál, Castle elgáncsolja, ezek ketten egymásnak lettek teremtve, nyilvánvaló a másik univerzumban is. Ja, közben azt is megtudtuk, hogy Kate mégsem annyira boldog Kapitányként, mert uncsi, semmi terepmeló, csak papír, meg politika. A pasasnak sztárügyvédje van, vádalku lesz, mondani úgysem mond semmit, az ügy megoldva, lezárva, az amulett nem kerül elő, Castle itt ragad. Végül azért még lebassza Kate-et, hogy a másik Kate bezzeg nem hagyta volna ennyiben. Otthon megpróbál kommunikálni Alexis-szel, és megkérdi, miért költözött el. Azért, mert feladta a harcot, a sok szar kritika miatt, és megragadt egy szinten, de már megérti, mert ő is meg akarta váltani a világot, aztán még mindig pont olyan szar, mint volt. De ne add fel Bébi, én sem adom, ölelés.

7x06_castle8.jpg

Úgyhogy reggelre fényt kap, mert bármi is történt, ők igenis jobb emberek együtt, mint külön-külön, és ezt be is bizonyítja neki. Egy kávéval kezdene, ha nem nyomnának pisztolyt az oldalába, már megint irány a finomító. Mr. Lark vagy ki, hipergazdag hipermágnás, aki évek óta keresi a kulcsot, és meg is találta, csak fingja sincs, hogyan működik, majd Castle megmondja, ha szétlövik az egyik térdét. Meg is mondaná amúgy, ha tudná, de a térdét megmenti Kate, mert rájött, hogy tényleg megalkudott, és ezt nem tűrheti. Aztán előbukkan még egy fegyveres, Caslte beugrik Kate elé, mellkas lövés, halál, kék fény, szeretlek, és immáron a saját világában ébred. A robbanás után. Tádámm. És mivel semelyik másik világba nem jutna el szívesen, csak abba, ahol sikerült volna az esküvőjük, ezért most jött el az idő, hogy újra megkérje Kate-et, mert mire várnak. Óh, na jó, minden meg van bocsátva, nem húzzák el még hat évadig, hanem megtörténik itt, és most. Csak a két szülő és Alexis, és olyan beszédet mondanak egymásnak, amit mindenki hallgasson meg, aki épp nősülni készül, lehet lopni. Kate-nek pedig sokkal jobb a második ruhája, mint az első volt, nekem is mennyivel jobb lett volna ilyen, lehet most nem válnék. Naplemente, csók, de hát ennek ilyennek kell lenni. Szép volt.

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pic 2014.11.19. 11:25:36

Hmmm... hogyvoltíró nincs top hangulatban.... fanyarul cinikus.... önostorozó... de aranyos... jól áll neki :DDDDDDDDDDDDDDD

AaannnaaA 2014.11.19. 11:36:49

Köszi szépen az írást!
Bevallom őszintén volt egy kritika Neo-tól a junkie-n, ami meggyőzött, hogy vissza kell térnem, hogy legalább az esküvős részt lássam. Hát nem nyert, 3/4 részét tekertem. Szóval szerintem számomra valóban véget ért a Castle, marad a hogyvótolvasás. De annak örülök, hogy összeházasodtak, legalább valóban nem húzták el még 6 évadig, sőt az évadzáróig sem.

Neoprimitív 2014.11.19. 12:06:42

@AaannnaaA: Naaa, ne kend rám a felelősséget, én csak azt mondtam, hogy idén nem kaptam állandóan agyvérzést tőle.

Mondjuk a számomra pont az esküvő volt csalódás, a már többször elszidott borzalmas műfelhőkkel meg a számomra nagyon gejl szövegekkel, de ezen a vonalon annyi tényleg szép és jó fanfictiont olvastam még akkor, amikor rá voltam kattanva a sorozatra, hogy tudtam, hogy a közelébe sem fognak érni.

Ralome 2014.11.19. 14:17:40

Alexist így nőnek kinézve alig ismertem meg.

Zenóbia 2014.11.19. 18:53:40

@Pic: kész lebukás! :-D de köszi :-)

Zenóbia 2014.11.19. 18:54:56

@AaannnaaA: igen, ez nekem is nagy pozitívum volt, hogy végre már! :-)

Zenóbia 2014.11.19. 18:55:46

@Ralome: ugye hogy. Sztem is :-)
süti beállítások módosítása