Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x03 - Minden gonosz forrása

2014. november 18. 11:00 - Szencsike

Henryvel kezdünk, megint kézműveskedik, ezúttal egy épületet faragott ki, ami nem más mint a pszichiátriai gondozóintézet. Ide érkezett meg Abbie és Crane, Irving parancsnokot jöttek meglátogatni. Crane-t megtalálja az egyik ápolt, csak köszön neki, de azt sokat teszi a kis zakkant ürge. A nővérke a pult mögött azt hiszi, hogy Crane-t szintén kezelésre hozta be Abbie, de nem, csak látogatni jöttek. Ezzel lesz egy kis gond, a látogatás nekik tiltos, mégpedig Henry Parrish ügyvéd úr határozata alapján. Hoppá, valami használható infót kérnek róla a nővérkétől, aki csak a taxis cég számát tudja megadni. Távoznak, de reménykednek, hogy Katrina hamarosan értesíti őket a világuralmi tervekről.

1.png

A rendőrségi fogdában Jennyt kiengedik, a háta mögött ott áll Reyes, és egy gyerekkori sztorit kezd mesélni. Volt egy kutyája, aki minden alkalmat megragadott arra, hogy kergesse a kocsikat. Egy nap nem jött haza az állat a kocsiüldözésből, rossz vége lett. Jenny is elég hosszú pórázon van, most olcsón megúszta, csak közmunkára ítélték, de ki tudja mi lesz később… Ne jusson az anyja sorsára, hogy ismét diliházban végzi. Ez Jennynek új, de a nő csak annyit mond, hogy ismerte az anyjukat és lelép. Abbie és Crane megérkeztek Henry újabb megállójához: a taxis egy bankhoz vitte őt. Talán a pusztulás a pénzügyekkel kezdődik... Crane pillantása a kávézóra téved, ott meglát két férfit kézen fogva csacsogni, hát szabad ezt? Abbie tart egy kiselőadást a melegek újsütetű jogairól, de Crane csak arra gondolt, hogy az egyik férfi sapkát visel egy kávéházban. A homoszexualitással már fiatal katona kora óta tisztában van, mert a kiképzője meleg volt, illetve látta a Glee-t. Micsoda felvilágosult gondolkodás, de lám, Henry kilép a bankból, Crane azonnal rávetné magát, de Abbie visszatartja. Semmit nem tudnak meg, ha most utána mennek, kell egy terv. Crane belemegy, tervezgetés helyett a bankból egy lövést hallanak, Abbie riasztja a csapatot majd bemegy a bankba védőmellényben és fegyverrel. Crane segítene neki, de Abbie visszatartja, az új főnök miatt nem vehet részt az akcióban.

2.png

A bankban az egyik üzletkötő hölgy tartja rettegésben a kollégákat, a biztonsági őrt már le is lőtte, két kollégája a pénzt szedi össze neki. A nő már 15 éve érzi a bank kizsákmányolását, hát most elveszi, ami jár neki. A dühös fröcsögés közepette az arca egy pillanatra elfeketedik, majd visszanyeri a normál színét. Abbie átvált túsztárgyaló üzemmódba, beszéljék meg ketten, nem lesz gond. A nő egy pillanatra meginog, de az arca megint fekete lesz, nem, ő nem beszélget! Viszont Abbie minden terve széthullik, mert Reyes parancsnok, mint erősítés, lelövi a nőt. A nő a földre zuhan, és egy aprócska pénzérme gurul el a tenyeréből. Kint Crane már lyukat járkált a betonba, mikor a feldúlt Abbie megérkezik hozzá. A bankos hölgy kedves, vidám, mindig segítőkész  volt. Fura véletlen, hogy Henry a bankban járt és ez történt. Abbie tudni akarja miértet. A bankos túszok közül egy fiatal, szemüveges srác lép ki az utcára, elsőre a légynek sem árt típus, másodikra már az ő arca is elfeketedik.

3.png

Az archívumban Abbie a kamerák felvételeit nézegeti a bankból, Crane a titkos bejáraton át kénytelen bejutni, hisz az új főnök kitiltotta őt innen is. Abbie talált valamit, Henry aprópénzt váltott papírra, csak ennyi volt a művelet, de Crane felfedezett valamit. A hölgy átvette a pénzt, majd egyet kiemelt a többi közül és elrakta, rögtön utána gonosz lett. Na, Crane agya forogni kezd. Aprópénz, utána lázadás, látott ő már ilyet. Washington tábornok kérésére részt vett egy akcióban, amiben egy pénzverdét lepleztek le, hamis érméket gyártottak. Gyanítható, hogy nem sima aprók lehettek, mert bizonyos pénzérméktől árulást követett el az, aki megérintette. Ezeket kellett megtalálni, beolvasztani és újra kiadni, immár tisztán. Az akciót Benedict Arnold vezette, aki megérintette az egyik ilyen érmét. Igen, ez a Benedict Arnold, Abbie is ismeri a nevét, mint a leghírhedtebb áruló az amerikai történelemben. Crane szerint Arnold nagyszerű ember volt, kiváló vezető, de az érme megtalálása után megváltozott és és az édesanyját is eladta volna, ha abból hasznot lát. Henry most egy ilyen érmét hozott el Álmosvölgybe, hogy árulást szítson az emberek között. De az érme akárkinél lehet. Az akárki a korábban látott srác, aki máris egy bombát készít az interneten megtalálható utasítások alapján.

4.png

Lovas-meeting, Abe elégedetlenkedik, hogy Henry saját szakállára dolgozik, élhet a régi családi birtokon, míg ő csak tétlenkedik eben a kis porfészekben. Panaszkodjon Molochnál, ha bármi zavarja, ő teszi a dolgát. Ezt a kis beszélgetést Katrina is hallja, ám újra lebukik, Henry megy utána. Ne nehezítse meg Abraham dolgát, mert akkor meghal. Katrina rákérdez, hogy érzi magát a Fredericks-birtokon, de csak egy zord pillantást kap válaszul. Az archívumban Crane és Abbie szorgosan kutatnak az érmék múltja után, mikor betoppan Jenny. Csak köszönetet akar mondani a szabadságért, még ha az közmunkát jelent számára. Emellett Jenny, mintha csak otthon lenne, Abbie felhasználó nevével és jelszavával belép a rendőrségi adatbázisba és kutatni kezd. Közben ugyan udvariasan érdeklődik a Jók-Gonoszak meccs állásáról, ám csak fél füllel hallgatja Crane beszámolóját. De ad egy tippet, keressenek egy bizonyos Nick Hawley nevű ismerősét, a folyónál szokott üzletelni antikvitásokkal és néha természetfeletti tárgyakkal. Viszont Jenny talált valamit, Reyes után kutakodott, az édesanyjuk az ő vallomása alapján került be a diliházba, ahol öngyilkos lett, a lányok emiatt kerültek nevelőszülőkhöz. Abbie próbálja menteni az új főnökét, a „Csak a a munkáját végezte” szöveggel jön, de Jenny nagyon dühös a nőre, így inkább lelép, ezt már ő sem hallgatja tovább. Abbie részéről irány Hawley, nincs kedve beszélgetni.

5.png

Bombás srác már készen van, egy ajándékdobozba rejti az eszközt, és a gondolatai szerint valaki nem törődik vele eléggé. Abbie és Crane megtalálták Hawleyt, egy harminc körüli szőke srác, nagymenő, ki ha én nem stílussal. Crane emiatt nem rajong érte, a srác az infókért cserébe infókat vár, de a páros jobbnak látja, ha nem avatja be teljesen, így csak bizonyos pénzérméket említenek neki. A srác vágja, hogy miről lehet szó, türoszi ezüst pénz, Crane agya pedig kattog, Arnold ezüst pénzt talált, szám szerint harminc darabot, Abbie rávágja, hogy Júdás szintén 30 ezüstért árulta el Jézust, vagyis egy Római Birodalomból származó ezüstérme az, ami összeköti Júdást, Benedict Arnoldot, illetve Henryt, aki így akar katonákat toborozni. Közben egy virágüzletben az ajándékdoboz ott van a pulton, Apa felirattal. A középkorú férfi mit sem sejtve kinyitja a dobozt, mert a dobozka neki szól, a bomba a nyitásra robban. Abbiék hármasa a mólóról látja a virágüzlet füstjét, rosszat sejtenek. Henry a kis makett városában elégedetten teszi a helyére a virágüzlet pici modelljét.

6.png

Az archívumban Abbie már a folytatásról számol be, Dave Webster a robbantós srác, van egy bátyja, aki a jogra jár, ő otthon maradt, hogy segítsen az apjának a virágüzletben, egészen idáig nem volt ezzel az élettel gondja, de megkapta az ezüstpénzt. Abbie a bankos felvételeket elemzi, a srác is ott volt és zsebre tette a bankös hölgy kezéből kiesett darabot. A srácot letartóztatták, tehát az érme nála lehet, ami kb. akkora és hasonló mintája van, mint egy negyeddollárosnak. Abbie a bizonyítékraktárba menne, Crane-nel szorosan a nyomában, de Reyes behívja őt tárgyalni, Crane bujkálhat. Reyes azt akarja tudni, hogy miért kutatott a személyes aktájában a lány. Vagyis Jenny, de ezt ő nem tudja. Abbie az anyja ügyét akarta kibogozni: ahelyett, hogy a dilisek közé zárja, miért nem tartóztatta le? Azt gondolta, hogy ott bent segítséget kaphat, de ezek szerint rosszul számolt. Reyes ezzel lezárja a megbeszélést, mert megjött a Robbantós srác ügyvédje, na, ki? Henry Parrish. Most Abbie az, aki elintézné, de Crane csitítja, majd ő tárgyal vele.

7.png

Henryből ügyvéd lett, büszke rá az apja, igaz? Crane nem menti magát, nem volt jó apa, ez igaz, de sosem akart neki rosszat. Henry nem kér a bűnbánó szülő maszlagból, Crane az első sorból fogja végignézni, ahogy a világ elpusztul. Ha kell egy ügyvéd, keresse meg, elfoglalt ember, de a családjára mindig van ideje, majd elsétál. Crane-t nem hagyják békén, Reyes találja meg, mit keres itt, kitiltotta az épületből. Crane-nek minden joga megvan arra, hogy itt tartózkodjon, semmilyen veszélyt nem jelent a jelenléte. De igen, jelent valamit, mert Reyes utána nézett Crane-nek, és semmilyen adatot nem talált róla. A papírjai otthon vannak, ha legközelebb találkoznak, bemutatja. Legyen, kap 24 órát erre, na, most mi lesz? Abbie a raktárban megkapja a Robbantós cuccait, de az érme helyett egy negyeddollárost talál csak. A raktáros szerint az ügyvédje volt itt, és ő is az érmét kereste. Abbie visszaadja a cuccokat, az érmét nemcsak kereste, ki is cserélte már. Az érme következő gazdája Jenny lesz. Tisztogatja a graffitis falakat, mikor az érme lehullik a földre. Felveszi, nézegeti, az arca elfeketedik. Henry az utca másik oldaláról nézi a jelenetet. Jenny gondolatai szerint valakit el kell távolítani az útból.

8.png

Abbie-ék egy kocsmában találkoznak Hawleyval, rendelt sört is, Crane felröhög az ital címkéjén szereplő férfiról, és kiselőadást tart róla. Jön a felszolgáló lány, személyit kér, Crane-nek az nincsen, még ezzel is borzolják az idegeit. A lány elviszi az italokat, de ideje dumálni. Jenny eljött Hawleyhoz, fegyvert keresett, a srác nem kérdezte miért, de Jenny egy méretes vadászfegyverrel távozott. Vagyis nála van az érme, és a legutolsó beszélgetésük alatt Abbie a főnökét védte, Jenny célpontja Abbie lesz. Hawleynak is van beleszólása, ha az érme, tényleg az a bizonyos érme, sokan nagyon sok pénzt fizetnének érte, viszont, hogy fogják megszerezni Jennytől úgy, hogy nekik ne ártson? Ez egy jó kérdés, így a templomba kell menni a válaszért. A templom megszentelt ólomüvege véd az érmétől, legalábbis egy 4. századi bölcs szerint. Crane ismét okoskodik, az érme türoszi, az ólomüveggyártás központja Türosz, egyértelmű, nem? Hawley semmi tiszteletet nem mutatva kitörné az üveget, de megérkezik a pap és Crane improvizál, gyónni szeretne.

9.png

Abbie az őrsön keresi a tesót, egyik kolléganőjét kéri meg valamire egy kamu sztorival, hogy keresse meg neki a kocsiját. Viszont a nő elárulja, hogy Jenny járt itt és a főnökasszonyt kereste. Ez új, vajon miért, és hol van a főnéni? Reyes épp vadászik valami főemberrel, hátha egy kis pénzhez juttathatja az osztályt. A templomban Crane gyón, de alig kezdi el mesélni mennyi gondja van, Hawley kiüti az üveget, iszkiri, gyorsan! Abbie megkapta a kocsi pontos helyét, Jenny úton van az erdő felé, ahol Reyes vadászik. Jenny elfeketedő arccal és puskával a kezében keresi Reyest. A keresők is megérkeztek az erdőbe, két kakas lett a szemétdombon, Hawley nem bírja Crane-t, Crane nem bírja Hawleyt, szegény Abbie pedig a villámhárító lett. Abbie visszafogja Crane-t, és magyarázni kezdi, hogy ő nem szándékosan védte Reyest, de mindegy, Jenny akkor sem értette Abbie érveit, az érmével a kezében végképp nem lehet vele beszélni. Hát sajnos ez a helyzet, de Hawley nem Jenny miatt jött, hanem az érme miatt, vigyázni kéne vele. Legalább szövetséges, amiből nekik kevés van, egymásra számíthatnak. És persze Katrina is a szövetségesük, Abbie bólint, de feltűnően kerüli Katrina emlegetését. Most komolyan, bízzon egy olyan nőben, aki önként maradt a Halál Lovasánál, aki régen a vőlegénye volt, illetve a Háború Lovasa a fia, mit lehet erre mondani?

10.png

Emlegetett szamár Katrinának eljött a vacsora ideje, ám Abe elég hidegen viselkedik vele. Vagyis Henry meggyőzte, hogy ne higgyen neki, okos. Ám attól még ő a fia és kötődik hozzá, miért költözött oda, ahol megszületett? Ezen a sértett Lovas gondolkodni sem akar, inkább lelép, eddig nem túl biztató a helyzet. Az erdőben Crane a sötét sast veszi észre, ami Benedict Arnold beceneve volt, amit az indiánok adtak. Szerencsére megtalálják a vadászlest és Jennyt, Crane tereli el a főnéni figyelmét, a másik kettő Jennyt keríti be. Jenny azonban észreveszi a két férfit, Abbie pedig közvetlen előtte áll. Először szép szóval kell próbálkozni, Abbie is legalább annyira kivolt attól az élettől, mint Jenny. Reyes az egyetlen, aki tudja az édesanyjukról az igazat, ha Jenny megöli, már sosem tudják miért halt meg. Akit hibáztasson, azok a gonoszok, az anyuknak is ártottak. Ha Jenny dühös, akkor rájuk legyen dühös, és ellenük harcoljon, ne azok ellen, akik segíteni akarnak. Jennyn nem látszik, hogy megbékélne, így Crane ráveti magát, az érme a földre zuhan, pont Abbie elé, az érme ereje bűvölni kezdi őt. Crane elrúgja az érmét, amit Hawley kap el, az ólomüveggel, Jenny pedig magához tér a kábulatból. Most már nem lesz baj, Reyes a főemberrel sétál a következő les felé. Hawley már messze jár az érmével, így Crane fölöslegesen kezdett bele egy neki szól bocsánatkérő monológba.

Este Crane a diliházban jár, ezúttal nem Irvinghez jött, hanem a köszöngetős csóka látogatójaként jelentkezik be. Cseles, épp a pihenőben kirakóznak, mikor Irving meglátja őt. Itt az ideje elmesélni neki, ki is az ügyvédje. Crane csak annyit tud, ha Henry ki akarja őt vinni, akkor inkább maradjon bent. Abbie Reyeshez érkezett, a főnéni látni akarta. A nő átadja neki az anyja aktáját a diliházas időkből. A kocsmában Crane-nek olvas fel részleteket, beleőrült abba, hogy a lányait védje a gonosz erőktől. Abbie jobban örült volna, ha az anyja még kitartott volna… Crane újra Arnoldot hozza fel, a férfi átállt az angolokhoz és egy évvel később a harctéren találkoztak. Crane látta rajta, hogy ha tehetné, visszaforgatná az időt, és másképp döntött volna. Keserű a vigasz, viszont Hawley vigyorog rájuk, mit akar már megint? Hawley nem adta el az érmét, nem is fogja, mert elhatározta, hogy összegyűjti az összest, ha egynek ekkora hatalma van, akkor az egész készletet akarja. Crane ezen felháborodik, de Hawley tud jó fej is lenni. Szívességért cserébe szívesség jár, hozott Crane-nek igazolványokat. Ezeket megmutathatja Reyesnek, sörözhet, de lehet, hogy többször is igénybe kell venniük az idegesítő Szőke segítségét. Hogy ez jó-e vagy sem, hamarosan kiderül. Crane elgondolkodik, hogy a bizalom és az egymáshoz való hűség sokat jelent egy háborúban, közben látjuk Irvinget, aki Henry névjegyét szorongatva gondolkodik, illetve magát Henryt, aki a hálószobába téved, és egész egyszerűen felgyújtja az ágyat, amelyben Katrina a világra hozta.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása