Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Divide - Az ítélet ára 1x02 - No Such Thing as Justice

2014. november 14. 08:00 - sixx

Screen Shot 2014-11-13 at 20.32.39.png

A sitten nem egyszerű az éket, ezt tudtuk magunktól is, de most megmutatják milyen az, amikor egy fekete család lemészárlásával vádolt fehér fickó egyedül marad a mosodában pár kemény feka csávóval. A hasába kap egy szúrást, és ott ül a fal mellett, kissé hitetlenkedve, hogy ez akkor miafasz, közben kontrasztként Christine.t mutogatják, ahogy Terry levelét olvassa (ő az életfogytos) és a fején látszik, hogy elhiszi neki: egyszerűen rossz helyen volt rosszkor, és tényleg semmi köze a családirtáshoz. Szar lehet ártatlanul ülni, na. És ekkor valaki kővel kezdi el hajigálni az iroda ablakát, és ha Christine nem bújik el az asztal alá, beverik a fejit. Ügyvédnek sem könnyű lenni.

A vandálkodás után helyszínelés, perszehogy Christine faszija is a helyszínen, aki rendőr, és kiderül, hogy az iroda kapott fenyegetést, szóval Chris főnök annyira nem csodálkozik a dolgon, bár kibírja röhögés nélkül. Christina hazarongyol és vesz egy forró fürdőt, közben a rendőr faszijának magyarázza el, hogy attól, hogy valaki azt vallja, látott valamit, még nem biztos, hogy az úgy is volt, mi van akkor, ha ő például azt vallja, hogy látta a faszija húgát valakit egy sikátorban leszopni, majd leszúrni, akkor az attól igaz lesz? (Nem tudjuk, nem ismerjük a testvért.)

Az ügyész reggele sem alakul jól, a felesége tetemre hívja, mert a templomban parádéztatta az ügy koronatanúját pár nappal a kivégzés előtt. Hát valóban elég nagy geciség volt, de mindegy már. Terry megúszta a késelést a sitten, a testvére látogatja meg, mármint sittes testvére, nem vér szerinti, legalábbis azt hiszem. Valami tetovált árja, akinek ugye lendületből baja van a feketékkel, de Terry mintha nem osztaná ezeket az érzéseket, a nője is feka volt, ugyebár. Két nap van hátra a kivégzésig, az ügyvédek pörögnek, beadványokat nyújtanak be, bírókat vegzálnak, megpróbálják kideríteni, milyen cuccal akarják Bankowskit kivégezni és az megfelel-e az előírásoknak, ja, és ott van lg a DNS-vizsgálat is. Zenés, kiabálós montázs jön, lelkes ügyvédekkel.

Screen Shot 2014-11-13 at 20.44.45.png

A sitten nem ilyen vidám a hangulat, senki nem táncol, mosolyt sem látni az arcokon. Bankowskit meglátogatja az anyja, aki ránézésre nem lehet nála idősebb tíz évnél, korai gyerek lehetett. Bankowski hot dogot kért az utolsó vacsorára, ráadásul valami ótvart, amit általában evett kint is, hús nem nagyon van benne, viszont az ízét megszokta. Anyu nem érti, miért nem valami rendes kaját kértél, mire a fia aszongya hogy

Erre a kis időre minek megszeretni a jó dolgokat? Még rákapnék.

Kemény. Muter passzív-agresszív monológba kezd a bűnöző fiáról, akinek ez azért annyira nem esik jól, mondjuk én sem szeretném hallgatni, hogy anyám baszogat a halál völgyében járkálás közben. Bankowski legalább bevállalja a dolgot, vagyok, aki vagyok, muter, és az életed ugyebár attól lett jobb, hogy én itt vagyok bent. Megérte? Anyu ettől kiakad és otthagyja, mint Szent Pál az oláhokat. Egy másik szálon a mikrofonfejű szemtanú hazamegy, és haluzik, 12 évvel ezelőtti gyilkosságot és bujkálást, ettől kicsit össze is törik, és amikor a flashbackben előkerül Bankowski, akkor végkép kiakad.

A következő snitten a kivégzést készítik elő, ezek szerint Chris és Christina hiába kavart, nem lett eredménye. A kormányzói kegyelem még ott van utolsó mentsvárnak, de az ilyesmi nem szokott összejönni - a DNS-minta sehol, 9 óra múlva kivégzés. Az ügyész megy a boglyasfejű csajért, hogy vigye a kivégzésre, Christine telefonál a DNS-ért, Chris meg viszi a rossz hírt Bankowskinak, nem lesz kegyelem, ennyi volt, kész, vége. Christine sírós arccal kérdezi a faszit, hogy van-e még valami, mire az benyögi, hogy nem akarja sírba vinni a titkot, Terry tényleg ártatlan, ott sem volt a házban. Christine hisz neki, Chris nem, ebből sok szájtépés lesz. Mondjuk azt a főnök is mondja, hogy valami nem stimmel.

Screen Shot 2014-11-13 at 21.11.44.png

A kivégzés képsorai nem igazán hogyvoltra, meg sehová nem valók, a zene alatta szomorú, a képsorok dettó, Bankowskit kivégzik, legyen ennyi elég, hogy tényleg drámai a jelenet. Christine elmegy kocsmázni, pontosabban a kocsmába, ahol másodállásban melózik, és elkezd inni, keményen. Biztos ír származású. Na, a kocsmárosasszony azt mondja, bent volt Christine apjánál, ami azt jelenti, hogy a fater nem flashback, hanem a siralomházban ül. Legalább ezt is megtudtuk. Christine ezt hallgatja egy ideig, utána meg a faszijával dugna egyet, már otthon, de közben kiborul, és abbahagyják. A rendőrember belenézett a fater aktáiba, és valamit észrevett, de nem mondja el mit, majd legközelebb, ha meglátogatja, kiderül. Christine másnap be is megy apuhoz, és beszélgetnek egy kicsit a rendőremberről.

Screen Shot 2014-11-13 at 21.17.09.png

Az ügyész házában áll a bál, mert a fia füvezett, anyu meg rajtakapta, legalábbis megérezte rajt a szagot. Amatőr. A szemtanúról kiderül, hogy az ügyész felesége cégénál melózik, és bele van zúgva a füvező ifjúba. Estébe ugrunk, Christine melózik a kocsmában, pár nap eltelt a kivégzés óta és nem volt bent az irodában. Chris főnök ezt annyira nem bánja, elkezd vedelni, és előkapja a DNS-vizsgálat eredményét. Negatív, azaz nem Bankowski DNS-e volt a halott nő körme alatt, és ennek alapján ártatlan volt. Hoppábazdmeg. Másnap Chris bemegy az ügyészhez, és kiteríti elé a lapokat, a DNS-vizsgálat eredménye negatív, nem a jó embert végeztetted ki. Az ügyész vállat von, van egy szemtanúm, Chris meg erre berág, és közli, hogy nem hagyja annyiban a dolgot.

Screen Shot 2014-11-13 at 21.21.45.png

Délután összeül a faterjával, és elmondja neki a DNS-vizsgálat eredményét, amiből - most tessék figyelni - azt a következtetést vonta le a kis paranoiás fejiben, hogy őtet meg akarják itten buktatni, és mindez csak erre megy ki. Megemlít egy faszit, aki nagyon korrupt és nagyon gazdag, és nagyon ki akar baszni az ügyésszel, de odaveti a faternak, hogy ez a DNS-dolog nagyon nem stimmel, mert annak idején a rendőrségtől megkapta a bizonyítékokat, és minden stimmel. Mert az meg sem fordul a fejében, hogy hazudtak neki, és nemcsak a fater, hanem a szemtanú is. Este az ügyész és az ügyvédek nekilátnak átrágni magukat az aktákon, közben a szemtanú megint flashbackel egyet, és helló, Bankowski annak idején, ott bent a házban nem gyilkolt, hanem figyelmeztette, hogy bújjon el. Aztakurva.

A sorozatot itthon az AMC vetíti, csütörtök esténként. A harmadik rész hogyvoltja hétvégén jön.

Címkék: the divide
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása