Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x14 – T.A.H.I.T.I.

2014. november 14. 15:00 - Smokey the bear

Kész szerencse, hogy A SHIELD ügynökei nem egy brazil szappanopera, mert akkor soha a büdös életben nem tudnánk meg, hogy mi a halál történt Philippo Juan Miguel Alejandro de Coulson ügynökkel. Nekünk meg csak fél évadot kellett rá várnunk, hogy végre valami kézzelfogható infót kapjunk. Na persze, nem mintha számoltuk volna. A téma súlyának megfelelően a történet nem lesz túlbonyolítva: a mai részben egyfolytában Skye-ért aggódunk. Az epizódot onnan indítjuk, hogy a csajt egy svájci SHIELD kórházban kezelik. Megvolt a műtét, de az orvosa, finoman szólva, nem nagyon bizakodó. Olyan súlyosak a lány belső dérülései, hogy már csak az a kérdés, életben tartsák-e mesterségesen, amíg a családja ideér elbúcsúzni. A már egyébként is önmarcangoló csapat (kivéve May, mert ő egyértelműen, és nagyon helyesen Ian Quinn-t teszi egyedül felelőssé a történtekért) kicsit megmakkan a hír hallatán, pláne amikor belegondolnak, hogy na, családja, az Skye-nak nem nagyon van, csak ez a kicsit diszfunkcionális SHIELD-es.

1_surgery.jpg

May a látszólagos higgadtsága ellenére hazarohan a Buszra, és ütlegelni kezdi a fogdában ücsörgő Quinn-t („Mondd meg a nagymellű csajodnak, hogy ezt a Szellemekkel suttogóért kapod!”) Csak azért nem veri pépesre a fejét, mert a remek időzítéssel betoppanó Coulson leparancsolja a férfiról. A parancsnokság bejelentkezik a fogolyért, Coulsonék lesznek kedvesek épségben a Hűtőbe szállítani. A főnök ezt momentán leszarja, és inkább átadja a saját maga kezeléséről szóló titkos iratokat Fitz-Simmonsnak. Fejtsék meg, hogyan legózták össze a szó szerint is meghasadt szívét!

2_hit.jpg

A pilótafülkében eközben Ward és May próbálja feldolgozni az eseményeket. A férfi szokás szerint nem ért semmit, Melinda próbál rendet tenni baltával faragott fejecskéjében. A lényeg, hogy nem szabad feladni a reményt, és a főnök terve sokkal használhatóbb, mint Quinn agyonverése. Ez utóbbit, azt hiszem, inkább saját magának mondja. Bejövő hívás, parancsszegés miatt a parancsnokság átveszi az irányítást. Ward korábbi főnöke, John Garrett érkezik reptében meglovagolva a Buszt, pecsétes írást lobogtat, én vagyok a Jani, höjj! Erősítésnek magával hozta Antoine Triplett ügynököt, aki Ward utódja lett, miután azt Coulson lenyúlta a saját csapata számára.

A színpadias belépő után verbális farokméregetés veszi kezdetét, két vonalon. Az egyikben a főnökök egyezkednek. Garrett hosszú ideje nyomoz Quinn után, vinné, de izibe’. Coulson nem adja, mert előbb Skye-t kell megmenteni. Ha nem sikerül, és Quinn még itt van életben, nos akkor ugye…. Ez hat. Garrett meggyőzi a parancsnokságot, hogy előbb hadd menjenek a bethesdai kórházba, cserébe Garrett útközben kihallgathatja a Quinnt. Eközben Ward és Triplett szájkaratézik egy sort a megunhatatlan „Mivel érdemelte ki Coulson ezt a repülőt? Meghalt.” vonal mentén, majd a miheztartás végett agyba-főbe verik egymást. A főnökök idejében érkeznek, hogy leállítsák őket. Mindenki nyugodjon le a picsába!

5_peace.jpg

Garrett indul is kihallgatni Quinn-t. A módszerei nem sokban különböznek Mayétől. Quinnek elég szar napja van, a parancsnok csak azért nem tépi ki a nyelvét, hogy mesélhessen egy s’ mást a Deathlok programról. Bár hatásos a módszer, végül erről nem esik szó, csak az derül ki, hogy Skye hasba lövése nem volt véletlen. A Látnok tervezte így direkt, hogy Coulsonnak lépnie kelljen, és fedje fel, őt hogy hozták vissza a halálból. Dilemma: felélesszék Skye-t, és a Látnok tudjon meg mindent, vagy hagyják meghalni. Coulsont ismerve, ez nem is kérdés. Közben Fitz-Simmons nem nagyon halad a titkos doksikkal, sok bennük az ismeretlen eljárás, és van egy furcsa vegyület, a GH325, ami ismeretlen számukra. Amikor Simmons telefonon beszél a bethesdai kórházzal, ráadásul kiderül, hogy Coulsont nem is ott kezelték. Quinn, úgy látszik, hiába lőtte le Skye-t.

Fitz-Simmons Coulson kérésére tovább keresi a helyet. A srác egy SHIELD-es haverján keresztül hozzáférést szerez a szervezet teljes adatbázisához. Egy-két határozott mozdulat a hologramok között (ilyen az, ha profik csinálják!), és máris megvan a titkos bázis (GH= Gondozó Ház). A fiúk (Coulson, Garrett, Fitz és Ward) mennek terepre. A bunkerben két biztonságis pocol. Az IMDB szerint Alfa és Béta. Komolyan, nem én találtam ki. Baromi nagy lehet a stressz a semmi közepén, ezeknek a mázlistáknak biztos volt ideje kiolvasni az összes Trónok Harca kötetet. Kétszer. Bárhogy is, nem túl segítőkészek. Mivel Coulsonék nem tudják a jelszót, ezért nem engedik be őket. Fitz feltöri a biztonsági rendszert, és a csapat bejut. Jön az obligát lövöldözés. A biztonsági emberek megmurdelnek. Ez elég szívás, tekintve, hogy így nem marad, aki leállítsa az automata önmegsemmisítőt. Mi ez már, könyörgöm, a Lost? Azt a gombnyomkodós úristenit neki! Garrett és Ward marad rendszert hatástalanítani, Fitz és Coulson pedig GH325-öt keresni.

Közben a repülőn maradtak keseregnek, Triplett pedig egyfolytában Simmonsnak bókol. Skye rosszabbul lesz. Várható volt így a huszonsokadik perc környékén. Nem érdekes. Elmegy vele pár perc. A lényeg odalent van. Coulsonék meglelik a titokzatos szérumot, a főnök visszaküldi vele Fitzet a gépre, ő maga pedig marad egy kicsit körülnézni. Meglátja az ajtót a T.A.H.I.T.I felirattal, és belép. Na végre! De nem. Korán örültünk, mint egyszeri kormány az internetadónak, mert kurvára nem mutatnak semmit, csak az időzítő óráját, ami már 3 percnél tart a visszaszámlálásban. Garrett kirobbantja az ajtót, kizavarja Fitz-et és Wardot, ő maga pedig visszamegy Coulsonért. Közben Skye nagyon rosszul lesz, igencsak az utolsókat rúgja szegény. Csak nehogy késő legyen! Mindenki rohan, az egy szerencsétlen Coulsont kivéve, aki olyan halálsápadt ábrázattal támolyog ki a műtőből, hogy azt nézni is rossz, pedig a főnök látott már ezt-azt. Amikor Garrett ordításától kicsit magához tér, csak annyit bír kinyögni, hogy az isten szerelmére, be ne adják a szert Skye-nak! Na, kedves Foxwiththegloves, én most vagyok idegállapotban!

A figyelmeztetés későn jön, Garrett és Coulson az utolsó pillanatban pont feljut a Buszra a robbanás elől, de addigra Simmons beadja a szert Skye-nak. A lány egy pillanatra mindenkire ráhozza a frászt, de végül életben marad. Bármi is volt a szérumban, bevált. Coulson kibírja röhögés nélkül. Zárunk. A titkot megvédték a Látnoktól. Quinn megszívta, de mivel Skye életben maradt, ezért legalább a nyelve nem tépődött ki tövestől. Garrett és egyszemélyes csapata a fogollyal el. May megy Coulson lelkét ápolni, de leginkább érdeklődni, hogy miért nem örül Skye életben maradásának. És a főnök flashback-kel egyet a kedvünkért! Úgy kellett ez nekünk, mint közszolgálati médiának a pozitív hitelminősítés! A szérumból több üvegcsényi is volt a laborban. Az anyag jópár csövön keresztül egy tartályból jön, a csövek végén pedig egy félbevágott alien pihenget, szépen tartósítva, ahogy illik. Coulson helyében mi is beszartunk volna, jóhogy! Vissza a jelenbe. A főnök nem meséli el az imént látott részleteket Maynek, csak annyit mond, hogy attól félt a szérum Skye-ra is olyan rossz hatással lesz, mint rá. De nem lett. Fura.

Az utolsó utáni jelenetben szépen megágyazunk a következő résznek. Egy sivatagi motel előtt fiatal házaspár enyeleg. Amíg a nő visszaszalad egy térképért, a férje a kocsinál marad. Hirtelen egy fura maskarás nő tűnik fel, aki vizet kér, és Midgardról hadovál. Na, ez sem idevalósi. A neve Lorelei, és simán elcsábítja a pasit, hogy eltűnjön erről a kietlen vidékről. A feleség hoppon marad. A házasság-ellenesek meg röhöghetnek. Nesze neked papír, meg fogadalom!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.11.14. 15:52:05

Köszi, nagyon jó részhez nagyon jó hv!

Hajrá Skye, dögölj meg Quinn!
süti beállítások módosítása