Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x07 - If you Could See Her Through My Eyes

2014. november 13. 13:00 - Szencsike

A Tarr-házban kezdünk, Jalina, a fiatal szolgálólány Christie fürdőjét készíti elő, mikor a lány, immáron önmagaként megjelenik. A kis cselédlány észrevesz úrnője nyakán egy fehér sminkfoltot, szegény Christie most mit fog kitalálni? Ez csak liszt, aha, persze, liszt, késő este, a kis cselédlánynak elég esze van ahhoz, hogy ne firtassa tovább a témát, elbúcsúzik Christie-től, még vár rá a többi munka. Ez a munka Datak ágyában zajlik, a lány lelkesen mondogatja a lökések ritmusára Datak nevét, a derék Casti ennyire nem egoista, nem kell produkálnia magát. A lánynak mindegy, csak siessenek, mert Stahma úrnő már várja haza. Na, ez a név már tetszik a férfinak, Jalina a Stahma nevet kiabálhatja.

1.png

Másnap reggel, Datak ébredését látjuk, hát ő is olyan morcin ébred, mint mindenki, viszont a lakásajtó félig nyitva van. A küszöbön szerencsétlen Jalina fekszik holtan, mindkét szemét kivágták… A helyi CSI-t most Doki képviseli, átvizsgálta a környéket, szerinte a lányt késő este a sikátorban támadták meg, kivágták a szemét, majd bedobták a kukába. Ezt még ugyan túlélte, valahogy eltántorgott Datakhez és meghalt. A férfi azonban túl részeg volt este, hogy időben rátaláljon a lányra. Már remeg keze-lába, ha ez kiderül, visszazsuppolják a fogolytáborba, Doki lesz szíves segíteni a lány eltűntetésében. Két ember van, egyik segít eltüntetni egy halott kurvát, a másik Doki. Datak ezt kikéri magának, a kislány nem kurva, már gyerekkora óta Tarr-házban szolgált, lányaként szerette őt, meg másként is, öreg. Dokinak mindegy, Datak oldja meg, elég piszkos ügyben vett részt, hogy meg se kottyanjon neki egy ilyen apróság.

2.png

Irisa a teraszon rajzolgatja azt a férfit, aki a látomásaiban szerepelt. Még pontosabban szeretné felidézni az arcát az illetőnek, így megvágja magát, amitől villanása lesz, újra látja őt. A jelenben a vágás pillanatok alatt összeforr, Irisa rajzolhat tovább, ám kap egy látogatót: Rynn barátnőnk tért vissza. Első híre szerint Sukar eltűnt, letért Irzu útjáról. Irisa inkább nem lenne a keresőcsapat tagja, ezzel óvná a férfit. Rynn észreveszi a rajzolt arcot, ismeri a tagot, sőt, vele jött vissza a városba. A férfi lelkes üzletember lehet, egy kovácsnak intéz valami szerződésfélét. Rynn bemutatja őket, Irisa megbűvölten bámulja a férfit, a neve Mordecai, röviden Cai. Irisa döbbenetére az egyébként egész vidám fickónak tűnő Cai egyáltalán nem ismeri meg őt. Rynn magára hagyja az új barátokat, neki Sukart kell keresnie. Cai rögtön vágja, hogy Irisa nem teljesen tiszta fejben, Rynnt onnan ismeri, hogy ügyvédként segített neki, mikor a McCawley-bányák megvették a földjét. Irisa tovább kérdezgeti a Cai-t az űrhajókról, de semmi.

3.png

Az Irathi páros mögött sétál el az idegesnek tűnő Stahma, Nolant keresi a piacon, mert a segítsége kell. A Törvényőrre van szüksége, mert eltűnt Jalina. Nolan első ötlete Irisa, Stahma-nak azt mondja, hogy Bertie, Rafe szolgálója is eltűnt, majd megkerült, nem kell aggódni, de biztos, ami fix, beszélne a többi cseléddel. Stahma köszöni, megy aggódni tovább. Nolan Irisát veszi elő Cai nagy örömére, ő már le is lép az őrült lánytól. Nolan magyarázatot követel, nemcsak Jalina-ról, hanem úgy általában mindenről, ami Irisával ez idáig történt, de a lány továbbra is kitart amellett, hogy minden rendben van vele. Az Íven Dolli rádióskodik, mögötte Christie és Alak készítik elő az ebédet. Dolli, akár szándékosan, akár nem, de visszaadja a kis piros ékszert, amit Christie este a Casti travi bulin kapott. Alak tudni akarja honnan szedte a kis felesége a kis gömböcskét, mert amit Christie mond neki, azt nem hiszi. A lány állítása szerint a piacon vette, de ez túl értékes ahhoz, hogy az utcán bódékban árulják. Ez a gömböcske a Casti bolygón készült, udvarló ajándéknak szokás adni. Christie nem mond semmit, Alaknak elment az étvágya, le is lép, Christie Dollinak adja ki a mérgét. Dolli persze buzdítja őt, vállalja fel magát, vállalja fel, hogy élvezi, hogy más lehet. Neki is nagy tervei vannak, kemény gyerekkora volt a háború alatt, eladták, prosti lett belőle, most a Vágyálomban dolgozhat, rádiózik és biztos lesz egy szupergazdag férje, mint Christie-nek.

4.png

Datak megtalálta a szövetségesét Jalina eltemetésére, Rafe-fel egy kis tisztásra cipelik a lányt. Mindketten szép szavakkal búcsúznak tőle, Datak leszedi a lány csuklójáról az egyetlen ékszert, amit viselt, még tőle kapta. Valójában ez a temetés úgy néz ki, hogy a két férfi lerakta a lányt a tisztás szélén és egy felturbózott, vérengző állat behurcolja a lány testét, vacsora lesz szegényből. Senki sem érdemel ilyen utat, de ez van. Rafe is csak a szövetségük miatt segít Dataknak, meg egy kicsit talán a családi kötelék miatt, de gyorsan iszkolnak el a lény elől, ők aztán nem hagyják ott a fogukat. A polgármesteri hivatalban Mercado intézi az ügyeket, Amanda kopogás és bejelentés nélkül érkezik hozzá. Egy kérdése van: miért küldte Pottit egy istenháta mögötti helyre valami aljas kis ügyintézés miatt, amit bármelyik titkár meg tud csinálni? Mercadonak tetszik Amanda karakánsága, még polgárjolán korában is kedvelte őt. Amanda csak Pottiról akar hallani, így Mercado vall. Potti csak egy báb, ezt a várost bárki elvezetné, például egy nő. Amanda érti a célzást, ha így van, akkor az FKözt utasításait kellene követni? Bizony, bizony, ha bevállalja, miután Potti visszatér, Amandával együtt döntik meg a hatalmát. Ebből Amanda nem kér, Potti bízik benne, Mercado mosolyog, ez még nincs lefutva.

5.png

Este, Stahma idegesen járja a várost, kis szolgálólányát keresi, kutatja, ám az otthona előtt Datak várja a szörnyű hírrel. Az amúgy is megrendült nőt azzal vádolja, hogy talán ő lehetett az, aki megölette a lányt, féltékenység, ilyesmi. Hogy merészeli, ő legalább annyira szerette a lányt, mint Datak (az extrák nélkül persze), de jobb lenne ezeket az infókat a Törvényőrnek átadni. Még csak az kéne, akkor Dataket viszik vissza a börtönbe, nem, ezt semmiképp, majd együtt, közösen megoldják az ügyet. Alak az újabb lemezeket viszi Dollinak, aki nagyon sajnálja az ékköves ügyet. Alak nagyon akarja tudni az igazságot, Deirdre biztosan tudja. Ez a lány igazi neve, aki nagyon meghatódik ettől, hisz rajta kívül szinte senki sem hívja őt így. Ezért bemártja Christie-t, keresse őt a klubban. A távolsági busznál Cai idegeskedik, Irisa kapja még őt el egy szóra, de mi a baj? Rynn nem jött el a buszhoz, most kéne indulniuk, holnap fontos ügyet kell elintézniük Cedars városában. Erre Irisa is ideges lesz, meg kell keresni a lányt. Ugrás Rynn-re, eszméletlenül hurcolja magával egy férfi a sikátorok mélyén.

6.png

Nolan lesz Irisáék segítsége, a lány már talált nyomokat a sikátorban, Nolan egyedül megy onnan tovább, Cai csak őrködjön. Irisa most beszélhet a férfival, aki ha ideges, sokat dumál, bízik Nolan képességeiben és meg se kottyan neki az infó, hogy Irisát örökbe fogadták. Őt egy kibucban nevelték fel, héberből perfekt, egy zsidó Irathi lenne ő. Irisa meg sem hallja ezeket, szerinte van köztük valami. A férfi kedvesen, de visszautasítja őt, Cedarsban várja már valaki. Nolan kiabál nekik, talált nyomokat, csizmanyomok, hurcolás és egy kábítóinjekciós fiola. Stahma és Datak összehívta a bandát, a nő megígérteti az urával, hogy az, aki megölte az ő Jalinájukat, nagyon fog szenvedni. Datak kiosztja a kenőpénzt, utasítja a csapatot, hogy fizessenek le mindenkit, ha kell, de találják meg a lány gyilkosát. Raigo, a majomember benyögi, hogy nem Datak kedvéért csinálják ezt, erre az főCasti agya elborul, és valakit ledöfne, ha nem fogják őt erősen. A csapat távozik, Datak Alakot hiányolja ezekben a nehéz percekben.

7.png

Alak a klubban keresi a feleségét, Christie épp Mercadoval táncol. Az öreg is meglepődik, hogy felbukkant a férj, igazán élethű a srác jelmeze, de a bók után lelép. Alak így Christie fejét moshatja, helytelen, amit csinál, ez a kultúrájuk megcsúfolása. Christie egyáltalán nem érzi így, sőt, sokkal jobban érzi magát álCastiként, mert emberként haszontalannak tűnt. Olyan erős akar lenni, mint Stahma, de erre már Alak fúj, ne legyen az ő feleségéből egy olyan nő, mint Stahma, ami érthető, anyuka viselt dolgait ismerve. Emberként szerette meg Christie-t, maradjon is olyan, ne hazudozzon. Hazugság, drága Vizu, milyen hazugságokról beszél, Christie tudja, hogy ő ölte meg Skeveurt, lehet másokat is. Alak elküldi a lányt a pokolba egy Casti sértéssel, dühöngve távozik a klubból.

8.png

Yewll Doki ügyködik valamin a rendelőben, egy idősebb, napszemüveges úr jön hozzá, szemcsepp kell. Mire föl, Doki lerántja a szemüveget, hoppá, Casti szemek néznek vissza rá. Az öreg a feketepiacon szerezte be, ott halottakból szedik ki a szemeket, neki meg tetszik a különlegessége. Dokinak mindegy, ad egy kis fiola szemcseppet, az öreg, tanárember lévén titoktartást kér tőle, de amint kiteszi a lábát a rendelőből, Doki hívja Datakot. Rafe-fel együtt indulnak a tanárhoz, nála is érdekes dolgokat találnak: Casti ruhát és parókát, plusz a klub kiskártyáját. Az öreg hazatér, nem tud elmenekülni a szuperpáros elől, igen, ő is a klub lelkes látogatója, ez indítja be őt igazán, hogy Casti lehet egy kicsit. A szemeket egy orvostól veszi, aki hullákból szerzi őket. Ugrás erre az orvosra, csak a hullák nem stimmelnek. Épp Rynn van lekötözve a székben, életben van, pusztán azért, mert így a szaruhártya nem aszalódik el annyira, mint egy hullánál. Elsőként Rynn bal szemét veszi ki. Nolan is nyomon van, Doki elemzi neki az injekciós fiola tartalmát, egy bénító hatású érzéstelenítő, kényes műtétekhez szokták használni. Összeírt még öt orvost, aki végez műtéteket is, hajrá.

9.png

Christie a klubban iszogat, nem tanult az esetből, viszont álCasti barátjától kaphat egy kis magyarázatot férje viselkedésére. Mercado szerint Alak semmi rosszat nem akar a lánynak, egész egyszerűen a génjeibe van kódolva a felsőbbrendűség. Ne vegye személyesnek, a Castik vérében van a hódítás, ha úgy alakul, akár még az embert is túlélhetik és átvehetik a Föld felett az uralmat, az Irathientekkel is ezt tették. Elfoglalták a bolygójukat és leigázták őket. Mercado is azért van itt, amiért Christie: kíváncsi és sokkal több szeretne lenni annál, ami. Ha van lehetőség, hogy egy kicsit Casti legyen, akkor itt az lehet. A lány jól döntött, hogy bevállalta, sokkal magabiztosabb is lehet, bontakozzon ki. Christie-nek nem is kell ennél több bíztatás, táncolni hívja az öreget és a Stahma nevet mondja be neki, hívja így.

10.png

Rynn egyik szeme már kivéve, jöhet a második. Az orvos épp az első szúrást ejtené, mikor Nolan és Irisa ront rá, a lány eltalálja a fazont a késével, viszont az orvos a lány mellkasába szúr egy pengét. Nolan a lányával marad, az orvos menekülhet. Szerencsétlenségére Datak és Rafe duójába fut bele, a Casti tajtékzik, minek kellett megölnie Jalinát? Egyrészt a beöltözősök miatt, ők odavannak az igazi Votan testrészekért, másrészt kellett a pénzük. A lánya súlyos beteg, mióta az Indo doki kijött a börtönből, nincs elég betege, valahogy meg kellett élnie. Datak eléggé fel van húzva, de nem öli meg a férfit. Szemet szemért, ahogy szokás mondani, szó szerint kinyomja az orvos szemeit. A rendelőben Nolanék hallják a tag ordítását, Irisa odaküldi Nolant, ő már Datak akciójának a végére ér ki. A férfi a földön fetreng, mindannyiuk érdekében Nolan ne akadékoskodjon. Nolant még egy meglepetés éri, Irisa frissen, fitten rohan ki hozzá, a szúrt sebnek nyoma sincsen. Ezt hogy fogja megmagyarázni?

Alak a Vágyálomban piál, Dolli lesz a társasága, ott fogja meg a srácot, ahol a legjobban akarja, vagyis a farkánál. Irány a szoba, a lány nem fogadja el Alak pénzért, nem ezért teszi. Másnap reggel, Rynn Doki kezei között van, csodát már az Indo sem tehet, de kap egy csinos szemkötőt. Irisa kihasználja az utolsó lehetőségét, a feldúlt Cai kirohan a rendelőből, Irisa az utcán éri utol és megcsókolja őt. Így már a srácnak is villanása lesz, az őseik átveszik a Kaziri irányítását. Megölik a hajó vezetőit (valami mesterséges lények), majd magukba szívják a kolovánokat. Irisa ősénél az ezüst, Cai ősénél az arany. A jelenben a srácot egy kisebb sokk érte emiatt, de meg sem várja a lány magyarázatát, fogja a cuccait és felszáll a buszra. A záróképekben először a klubot látjuk, Mercado énekel egy fülbemászó dalt, közben látjuk Jalina búcsúztatását a Tarr-házban. A Törvényőrségre Irisa fáradtan vonszolja be magát, Nolan letámadja őt, és végre a saját szemével is látja, mi a lány titka. A klubban Mercado és Christie táncolnak, közben Alak és Dolli még mindig egymással búgnak. Nolanék, az apuka látja, hogy Irisa sebe pillanatok alatt begyógyul, a lány szerint Irzu ezért meg is ölheti őt. Jöjjön, várni fogja, de egy biztos, ők ketten együtt élnek, együtt halnak.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.11.14. 12:16:32

Igazán mozgalmas és fontos rész volt!
A szemkinyomáson csak néztem, hogy milyen tököket növesztett a sorozat, tiszta Trónok harca :O
Doki szövegén meg felsírtam az elején :DDD
"Kétféle barát létezik ezen a világon. Az olyan, aki segít elrejteni egy halott kurvát...
...meg én."
Imádom, lehetne ilyen "heti Yewll idézet" rovat a hogyvolt elején akár :D
süti beállítások módosítása