Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 2x12 - Kedd 11 óra, Orsolya (3)

2014. november 12. 14:00 - Zsoofka

Orsolya előző keddi ülése itt

Kedd van, Dargay pakol. Először azt gondoltam Juditot várja vagy a napi pácienst, Orsolyát. Aztán hirtelen azt veszem észre, hogy épp egy női ruhát hajtogat. Hoppácska. Rögtön ezután egyszál puncikában (türkizzöld törölközőbe csomagoltan), belibben a képbe Annamari. A férfi ölébe ül és bevillan: most vagy softpornó jön vagy kiderül, hogy ez is csak a fantázia szülte, mint anno Laurával… De nem. Nagyon is valóságos. És azt veszem észre, hogy mosolygok – kijárt már András meggyötört lelkének egy kis romantika meg ezmegaz. Reméljük Annamari dilije nem túl súlyos - mert gondolom, valami oka csak van annak, hogy Ágneshez jár – és szegény Andrásnak nem kell őt is megmentenie….

 

11 óra, beviharzik Orsolya. Két kávét szorongat, fontosemberkedik: épp a bíróságról jön, nem is él. (Egy kisfiú ügyét tárgyalták, akit az anyja játtára vert meg nevelőapja, úgy, hogy megsüketült. A gyerek felügyeleti jogát elvették anyukától, mehet árvaházba…)

22.png

Légyszilégyszilágyszi csak egy cigit. Lám ő is át akarja venni itt az uralmat. De András határozott, még az erkélyen sem engedi a füstölgést. Úgy látszik egy jó kis dugástól visszatért az önbizalma, nem hagyja magát terrorizálni a páciens által. És tényleg: az ülésnek legalábbis ebben a részében, végig ő van nyeregben, még a terápia leállítását is lehetőségként villantja fel, ha Orsolya nem viselkedik „jól”. Olyannyira határozott, hogy Orsolyát védekezésre „kényszeríti”: ne aggódjon, mondja a nő, a múltkor csak vicceltem, nem várom el, hogy gerincre vágjon itt a kanapén…

A férfi azonban nem akarja elviccelni a dolgot: jó lenne, ha Orsolya tisztában lenne azzal, mi is a mostani terápára-járásának a célja – még mielőtt 16 év múlva megint beállít és lecseszi az elrontott kezelés miatt.

Orsolya azonban nem az a fajra, aki jól viseli a kioktatást, üt, legalábbis szóban: Ki az a Laura? - kérdi. Öööööö. Dargay megdöbben, hát erről meg honnan tud a nő? Orsolya – nem kis elégtétellel a fején – mesélni kezd: az ügyvéd, akit ő ajánlott Dargaynak maga helyett, felkérte konzultációra. A pszichológus ügye ugyanis kiegészítést nyert: Abonyi Apuka újabb beadványt nyújtott be a bíróságra, amelyben részletesen kifejti a Máté-Laura-András szerelmi háromszöget, súlyosbítva ezzel a hozzánemértés vádját. Még a féltékenységből történő megráncigálást sem hagyta ki az öreg. Vajon miért csak most került be ez az egész a vádiratba? Súgott valaki?

58.png

Dargay megint védekező pozícióba szorult: amiket Abonyi úr mond, azok részben, de csak részben, igazak. Különben is: jó lenne eldönteni, hogy keddenként, 11 órától, most akkor Orsolyát kezeljük vagy jogi tanácsokat adunk Andrásnak. A férfi kéri a nőt, ne keverje ide az ő peres ügyét, csak a magáéval foglalkozzon. Orsolya győzelemittas: oké, ne beszéljünk Lauráról, nem muszáj. András duzzogós: tessék, kérdezzen, úgyis azt élvezi, ha fáj. Nagyon óvodás ez a játék kettejük között. Én már – hogy is mondják terápia-nyelven – rég átirányítottam volna a hölgyet melegebb éghajlatra. Nem is lesz Dargaynak szüksége ügyészre a tárgyaláson, erre a szerepre ott lesz Orsolya.

És lám Orsolya is érzi, hogy elment a falig. Most épp azon csörtéznek, hogy akkor ki van-e dobva a terápiáról vagy sem. A nő pakolni kezd, de azért csak nem bírja ki, újra megkérdi: volt e aktus Laurával. Nos, egy pánikrohammal záruló kísérlet annak számít?

4.png

Közben Orsolya próbál jófejkedni: ő csak azért mérges, mert András az ügy ezen részéről nem mesélt, és hogy segítsen, ha nem tud minden részletet? Aztán megint bunkó, sőt alpári: a fantáziájáról mesél, amiben megjelent a szexelő András és Laura. „És ettől ilyen dühös, Orsolya?”- kérdi a már megint csak az események után kullogó terapeuta. A nő nem kertel: igen, UTÁLJA Laurát, mint B. Éva Andi táncoslányt, mert az szép, kifinomult és nőies és főleg mert az megkapta amit akart, ő meg nem fogja. Most mit lehet erre mondani? De András belemegy a játékba: tessen elmondani, mit érez Laura iránt? Mármint az elképzelt Laura iránt, mert az igazit, azt ugye Orsolya nem ismeri. Irigységet, mondja a nő őszintén, nem ismeri ugyan, de nagyon szerencsés lehet, mert egy férfi - és itt már nem is lényeges, hogy ez a férfi épp András -, mindent eldobott miatta, a családját, a munkájának legfőbb szabályait, a józan eszét. Ez a Laura nagyon mázlista egy nő, mert képes a férfiakból ilyen érzéseket kiváltani, ő meg nem. Ewan.

5.png

Igazából, ha újra végiggondolom, respect Dargaynak: nem vette fel a nő személyeskedését, egyszerűen csak eszközként használta fel saját nyomorát, hogy kimondassa vele érzéseit jelen élethelyzetében: Orsolya görcsöl, Laura nem; Laura megkapja amit akar, Orsolya nem. Konklúzió?

A nő a húgához hasonlítja Laurát, biztos olyan, mondja. A húga finom és kecses és mindig megkapja, amit akar. Ért hozzá hogyan csavarja el a férfiak fejét: speciel a 15 évvel idősebb, nős főnökébe szeretett bele, aki azonnal elvált a kedvéért és csinált neki 3 gyereket. Bezzeg ő, Orsolya vénlány maradt.

Orsolya még jobban kiadja magát: neki már 24 évesen bejött a jó pszichológus, csak nem talált vonzalma viszonzásra. Akkor sem. A nő továbbra is a Laura-András elképzelt szex-jelenetén kattog. Mert biztos benne, hogy volt olyan: egy meghitt pillanatban Laura odakucorodott András ölébe, az meg hagyta. Boa. Bezzeg, ha ő mászna rá, kidobná, mondja a férfinak. Mint ahogy kidobta 16 évvel ezelőtt is. Most úgy beszél azokról az ülésekről, mintha azért vetettek volna neki véget, mert ő szexet kezdeményezett, a férfi meg megérezvén a bajt, kidobta. Most is erre számít, masszív elutasításra.

6.png

Dargay magyaráz, értelmez: bármit érzett a nő 16 éve, bármit érez most, az biztos, hogy nem szerelem.

Orsolya legalább őszinte: nehéz esetként jellemzi magát, akibe nemigen lehet úgy igazán belehabarodni. Találkozik férfiakkal, majd amikor azok meg- és kiismerik, elmenekülnek. András is tuti örült, amikor 16 éve végre lerázta. Amikor elment, a férfi még az emlékét is kitörölte elméjéből, lám, még arra a rohadt cédére sem emlékszik.

És ekkor Dargay feláll és elindítja a lejátszóba már az ülés előtt odakészített lemezt, nesze b. meg itt van, egész héten ezt kerestem, remélem, most már békén hagysz vele…. Orsolya erre pont olyan szájhúzogatással válaszol, mint az én óvodásom, akivel közlöm, ez az utolsó angry birds-ös játék, utána fürdés. Lám Orsolya néni szeme könnybe lábad, elvették tőle a kedvenc játékszerét. Mivel fog ezután dobálózni?

7.png

Dargay próbál magyarázni: a nő olyan szinten negatív önnön maga és a férfiak irányába, hogy ezt kivetítve, esélyt sem ad normális kapcsolatnak. Még akkor sem, ha egy ajándék CD-ről van szó: olyan hevesen szegezte neki a kérdést, ott az irodában, hogy a férfi a saját nevét is elfelejtette, nemhogy a CD mibenlétét. A nő támad és szegény férfiaknak meg védekezniük kell mellette. „Nem akar csalódni, így hát rögtön a legrosszabbat feltételezi”.

Visszakanyarodnak a CD-hez: a rajta lévő darabot Orsolya a nagymamájával játszotta Debrecenben. A szülei és a húga akkor épp külföldön voltak (1982-t írunk) valami ösztöndíjjal, őt nem vihették, politikai okok miatt. Tehát rásózták a nagyira. Elhagyták, ha úgy tetszik, bár csak határozott időre, nem végleg. Azért őt, és nem a húgát, mert Orsolya már akkor is nehezebb eset volt, folyton veszekedtek Anyukával. A húga, aki bájos-tüneményes volt kislánynak is, mehetett, ő maradt.

8.png

András szerint minimum az egyik szülőnek maradnia kellett volna a kicsi-Orsolya mellett, de ők magukra gondoltak, meg az amerikai ösztöndíjra és egyik sem hozta meg miatta ezt az áldozatot. Orsolya nem érti, hogy a pszichológus miért feszegeti ezt az időszakot, de már sík ideg, némán sír. Dargay nem hagyja annyiban a témát: miért pont ebből az időszakból választott ajándékot a nő, mire akarja ezzel rávezetni? Talán a két érzés, a szülei által magára hagyott gyerek és a terapeutája által lerázott fiatal érzése volt ennyire hasonló? Orsolya ott, 24 évesen azt remélte, a férfi veszi a búcsú-CD üzenetét és meggondolja magát, legalább a terápia folytatása révén. A nő tagadja, hogy tragédiaként élte volna meg a nagymamánál töltött fél évet. Nem voltak ám az ő szülei rossz szülők, vagy legalábbis sokkal rosszabbak is vannak…

Orsolya csak nem bírja ki, újra megkérdezi: Lefeküdtek Laurával? Végre megkapja a nemleges választ, hiszi is, meg nem is. Mindenesetre felpattan és elsiet. Jövő héten jön megint. Hááát reméljük, addigra kipihenjük személyét, mi is, András is.

A végén kapunk még egy félmosolyt kedvenc pszichológusunktól: megtalálja Annamari egyik fülbevalóját a kanapé mellett. Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha Orsolya veszi ezt észre.

9.png

Ami tetszett:

- A ruhás párhuzam: Judit pakolja Dargay ruháit, Dargay pakolja Annamari ruháit.

- A lassúság, ahogy Dargay a CD lejátszóhoz lép és még vissza is néz.

- Dargay hangulatváltozásai: az első igazi, boldog jelenetünk vele (és Annamarival), aztán az ebből táplálkozó magabiztosság a lehengerlő Orsolyával szemben, majd az összerezzenés Laura említésekor.

- Telik az a rohadt idő, de Kováts Adél szépen öregszik.

Címkék: terápia
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxwiththegloves (törölt) 2014.11.12. 14:09:55

"Orsolya erre pont olyan szájhúzogatással válaszol, mint az én óvodásom, akivel közlöm, ez az utolsó angry birds-ös játék, utána fürdés. Lám Orsolya néni szeme könnybe lábad, elvették tőle a kedvenc játékszerét. Mivel fog ezután dobálózni?"
Ezt totál másképp láttam. Inkább megnyugodott és jólesett neki is szomcsizott is kicsit (saját magán). Én szerizem Orsolyát.

foxwiththegloves (törölt) 2014.11.12. 14:14:19

egyébként meg szegény annyira osztva van a hv-ban h alig merem bevallani, de én őt értem meg a leginkább:)

Zsoofka 2014.11.12. 14:16:06

@foxwiththegloves: :) szerintem ő menthetetlen... olyan mély benne a negativitás, hogy nemigen lehet áthatolni rajta. De lehet, hogy csak én látom így ....

foxwiththegloves (törölt) 2014.11.12. 14:34:25

@mokamini: nem hiszem h mindenkivel szemben negatív, Andrásra ne felejtsük el h alapban haragszik, ezért nyers vele a stílusa és ezért basztatja kicsit (úgymond)
Akivel nincs baja, szerintem tud normális is lenni
Kapcsolattéren viszont egy csődtömeg lehet valóban
(objektíven ennyit tudok mondani, a többi attól félek kicsit személyesebb jellegű elemzése lenne;))

Zsoofka 2014.11.12. 14:39:17

Igen, értem a "személyesebb jelleget" :) Én Virágban ismerek magamra és nagyon fáj :)

mézescsók 2014.11.12. 15:34:55

@mokamini: @foxwiththegloves: Engem taszít a nő. Már a legelső találkozástól fogva. Azóta sem fogom fel kristálytisztán Andrással szembeni ellenszenvének okát (Orsolya nem tőle volt terhes). A világ legkönnyebb dolgát műveli: a rossz döntés (abortusz) okát rálőcsölni valakire. sőt, mindenkire (nemcsak András, hanem a család, nevezetesen apuka is). A mostani beszélgetésen kifejezetten idegesített Laura iránti faggatózása. A terapeuta helyében helyére tettem volna finoman.

Zsoofka 2014.11.12. 15:49:32

@mézescsók:
Szerintem is hatalmas önuralom kellett hozzá, hogy ne kezdje el hangosan kiabálni: NEM TŐLEM VAN A GYEREK, B. MEG!
Az meg, ahogy a Laurás faggatózást a terápia hasznára fordította brilliáns volt. :) Ha Ágnes negyedennyit faggatja Lauráról már rég kiszalad a rendelőből. De most nem vesztette el a fejét.

mézescsók 2014.11.12. 17:39:22

@mokamini: Te valamivel árnyaltabban fogalmaztál. hogy mit is mondhatott volna finoman András. de a lényeget illetően valami ilyesmire gondoltam én is.
A szakértőnek biztosan más lesz a véleménye, de hát nem is vagyok pszichiáter, az én véleményem jöhet indulatból.

sosemvolt királylány 2014.11.13. 03:50:45

A kedd a kedvenc napom, lelkialkatban Orsolya áll hozzám a legközelebb (ami kívülállóként szemlélve igazán félelmetes, és elgondolkodtat a saját önképemről is). Amikor a nagymamánál töltött időszakról beszélt, vele együtt sírtam, az a rész nagyon megérintett, pedig, hál' Istennek, még csak hasonló tapasztalatom sincs.
András most nagyon profi volt, szinte ugyanolyan jól vette a páciens hangulatait, mint amikor a gyerekekkel beszélget. Ahogy lekezelte Orsolya csípős megjegyzéseit! Be kéne hozzá utalni a párom, hogy megtanítsa, hogy is kell ezt csinálni. ;)
Nem szeretnék nagyon pátoszos lenni, de nekem ez a rész benne van a top3 Terápia-részben.

dukyka 2014.11.13. 04:33:20

Jó volt, bár azt kell mondjam, ennek a résznek az amerikai verziója nekem jobban tetszett. Ott az ügyvédnő kicsit részletesebben beszél arról, hogy hogyan képzeli el Laura és a terapeuta közötti viszonyt, másrészről meg a terapeuta ott mintha élvezné, meg elképzelné mikor ezeket a dolgokat hallja, ha már az életben nem jött össze neki. Szóval kicsit sajnálom, hogy itt nem ilyen volt.

foxwiththegloves (törölt) 2014.11.13. 08:07:09

@sosemvolt királylány: jaj, úgy örülök hogy ezt írtad és meg is könnyebbültem:)
András tudja a használati utasítást Orsolyához, nem véletlenül választotta őt, és nem véletlenül ragaszkodik hozzá:)

sosemvolt királylány 2014.11.13. 08:56:57

@foxwiththegloves: Olyan jó lenne ezt akár személyesebben is megbeszélni, de ezt a platformot túl nagynak érzem a teljes kitárulkozáshoz :) Maximálisan egyetértek veled, egyébként, abban, hogy a barátaival, ismerőseivel, akikkel rendezett a viszonya, tud normálisan viselkedni, sőt, azon sem lennék meglepődve, ha teljesen más arcát mutatná. Szerintem a legtöbben eleve így vannak összerakva. Orsolya azért is jó görbetükör, mert gyakorlatilag egymagában összefoglalja az emberi gyarlóságok jó részét: hibás döntés esetén mások okolása, nemtetszés agresszív kinyilvánítása, támadási pozíció felvétele veszélyhelyzetben, az igazunkhoz való feltétlen ragaszkodás, megingathatatlan önundor stb. Sok mindenki magára ismerhet benne. Nekünk talán azért rosszabb a helyzetünk e tekintetben, mert mi koncentráltan éljük meg ezeket, nem csak egy-egy tulajdonságban köszön vissza ránk :)

Zsoozsy 2014.11.14. 13:39:54

Na és arról mi a véleményetek, hogy az elején az eddig történt események között volt az Annamarival való hempergés, amire az átlag, ám hűséges néző azért csak felkapta a fejét, hogy hé, hát ez meg mikor volt, nem is láttuk...? Vagy csak én maradtam le? Vagy az már nem az előző részek tartalmából résznél volt...?

Zsoofka 2014.11.14. 14:36:58

@Zsoozsy: Nem, az, amikor a kanapén megy az utójáték, az közvetlenül Orsolya érkezése előtt volt, "élőben" :)

sosemvolt királylány 2014.11.14. 15:58:42

Ha szabad megjegyeznem, Mácsai és Kováts Adél nagyon szép emberpár :)

mézescsók 2014.11.14. 16:21:26

@sosemvolt királylány: És @mokamini: -nek nagyon igaza volt, erre szüksége volt Andrásnak. Mintha újjászületett volna, szemmel láthatólag boldog volt, határozottabb és összeszedettebb lett. Vagy csak én látom így, mert így akarom látni, de nem hiszem, hogy tévedek.

Zsoofka 2014.11.14. 18:07:15

@mézescsók: Én is így láttam, végre tényleg boldog volt, ha csak kis időre is. Laura említésekor viszont érezhetően összerezzent, kipukkadt.. Nagyon tetszett ahogy Mácsai eljátszotta :)

mézescsók 2014.11.14. 20:40:07

@mokamini: Mert nagyon jó színész, bár gondolom, neki ennyi idő után egy jó szex után könnyed pasit eljátszani ujjgyakorlat csupán. Amellett - a kora ellenére - vonzó is. (Csak neked mondom, hogy nekem mindig is a csúnya fiúk jöttek be. Pl. nem Brad Pitt, hanem J. Statham, vagy Donald Sutherland, vagy John Malkovics, és még folytathatnám a sort.)

mézescsók 2014.11.14. 20:42:49

Aki nem Malkovics, hanem Malkovich, de mindegy.
süti beállítások módosítása