Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 5x01 - Endless Terror (Végtelen borzalom)

2014. november 07. 15:00 - Gabba

Az utolsó évadhoz értünk, kedves olvasók, már csak hat rész van hátra, de most ne ezen könnyezzünk, hanem azon, hogy a Viasat a záró évadot napi darában adja, én meg csak heti egy hogyvoltot tudok vállalni. Kapjunk is bele, mert az évadnyitó ugyanazzal a lendülettel pörög, mint amilyennel az előző rész véget ért, öveket becsatolni! Hosszú lesz, de pár sörrel elmegy. Szóval ott hagytuk el, hogy az ügynökök kimenekültek a raktárból, ahol Paracelsus átvette az irányítást, mint önkényes gondnok, Claudia viszont bent maradt, hogy felvegye vele a küzdelmet. Az évadzáróban látott zöld szalag segítségével ugyanis Mrs Frederictől őrá származott át a gondnoki feladat, így a két rivális összecsapása elkerülhetetlen. Először verbálisan abuzálják egymást, majd Paracelsus különféle ereklyéket küld rá kedvencünkre, de azok nem sebesítik meg. Én a raktár része vagyok, és az nem hagyja, hogy megöljön, Voldemort, vigyorog Claudia. Egyúttal azonban épp ez lesz kedvencünk gyengéje is, Paracelsus ugyanis rájön, hogy ha a raktárat és az ereklyéket tudja irányítani, akkor Claudiát is. Energiasugárral lebéklyózza és az irodába vezeti, ahol a 4x19-ben már látott különleges szemüveggel (ami Orville Wright pilótáé volt) kiszipkázza Claudia elméjéből az ott tárolt információkat. Majd arra kényszeríti, hogy a nyilvántartásban nézzen utána Karl Schwarzschild német fizikus-csillagásznak, és elárulja, olyasmire készül, ami mindent meg fog változtatni. Na, aggódhatunk megint, remegni is kezd a kzem, mizt a nyűrfalevvél. Főcím.

ware5 01

Mykát a műtét után kiengedik a kórházból, kiderül, hogy a daganat a petefészkében jóindulatú volt, a nővér mindenesetre kímélő étrendet (semmi fűszeres étel, sok császármorzsa és túrógombóc) és sok pihenést javasol. Érkezik Pete, hogy hazavigye és közben zavartan érdeklődik, minden rendben van-e az alsó régiókban. Myka egyből lezárja a témát, semmi bajom, szót se többet a női szerveimről, a raktárról mesélj inkább. Ott is minden rendben, jön a válasz, Pete pár szóval elmondja a legfrissebb tudnivalókat a védőmezőről és Paracelsusról. Azt persze elhallgatja, hogy az évadzáróban az ő figyelmetlensége miatt sikerült a tudósnak kiszabadulnia a fogságból. Elindulnak, de Myka javasolja, először még menjenek el az Innes Csillagvizsgálóhoz. Wtf?

ware5 02

A raktár előtt Artie és Steve a behatolás különböző módjait próbálják. Artie tele van ötlettel, először semlegesítő lila trutyival önti le a kocsit, Steve így hajtson neki nagy sebességgel a védőmezőnek. Ne aggódj, ez bérautó, nyugtatja Jinksyt. A mező persze nem enged, de szerencsére csak a kocsi orra törik össze és nem Jinksé. Új terv kell, ehhez szükség van feszítővasra és egy zsúfolt parkolóra, vaddöfak? A két ügynök hamarosan nagy halom akkumulátorral tér vissza és felhalmozza a raktár előtt (ezen az ötleten nagyon röhögök, de csak mert az én kocsimat nem bántották), Steve megfogja a bikázókábel piros végét, Artie a feketét, és háromra nekiérintik a védőmezőnek. Ennek egyetlen eredménye, hogy Steve-et a mező méterekre feldobja a levegőbe, de földet érés után jólnevelt beosztottként még ő aggódik Artie-ért. Jól vagy?, kérdezi, mire a szakállas: Persze, én fogtam a feketét.

ware5 03

Megérkezik Pete és Myka, mindentudó ügynöknőnk egyből magához ragadja a kezdeményezést, és szórni kezdi az infókat. Azt ugyebár tudjátok, hogy a raktár védőmezője az Alfa Centauri csillagrendszerből nyeri az energiáját? Tudjuk, persze, válaszolják a pasik. Azonban Walter Sykes támadása után (a harmadik évad végén) a Régensek védőrendszert építettek be az Innes Csillagvizsgálóba, ahogy az a kézikönyv NQZ-437 függelékében olvasható. Erre viszont a kollégák már csak értetlenül néznek és motyorászva mentegetőznek, ezek szerint csak én olvastam el a függeléket, állapítja meg Myka megsemmisítő pillantással. Majd közli, hogy a csillagvizsgálóban a lézerteleszkópot elég volt átirányítania az Uránuszra, és most már simán átsétálhatnak a védőmezőn. Így is lesz, a pasik kissé hitetlenkedve követik.

ware5 04

A következő kérdés, hogyan tudják majd megölni Paracelsust, aki az évadzáróban ugyebár halhatatlan lett, Artie szerint majd azzal az íjjal, amivel Parisz megölte a félisten Akhilleuszt. Azt hittem, az csak mítosz, mondja Steve, mire Artie: Igen, és ez a mítosz jelenleg a Korfu részleg 783. polcán található. A terv szerint Paracelsust le kell választani az Eldunariról, a raktár központi idegrendszeréről, a csapat kétfelé válik: Pete és Steve terelje el a figyelmet, közben Artie és Myka megpróbál csapást mérni. Pete lever pár dolgot a polcról és hangosan kiabálni kezd, mire feltűnik a saját akaratától megfosztott Claudia és ágyúval rájuklő, meneküljetek, kiáltja, a fiúk rohanni kezdenek, a cseles lövedék követi őket, de végül sikerül kitérniük az útjából. Paracelsus irányítása alatt Claudia új támadást indít, ezúttal Al Capone két rövidcsövű géppisztolyával. Ezek mit csinálnak? – Lőnek, wazze!, ordítja egymásnak a két üldözött. Harmadik próbálkozásra Claudia Hitler bunkeréből származó gránátot kap elő, valszeg kétszer fog robbanni, fussatok, figyelmezteti társait, akik így is tesznek.

ware5 05

Ezalatt az Eldunariban Artie-ék az elszabadult tüzeket és rúnajeleket igyekeznek megfékezni. Ehhez segítségükre van Nagy Sarukkín akkád király két tükre, ő ezek segítségével a napsugarat az ellenség szemébe irányította, így vakítva meg őket, most viszont ezekkel kell a négy ablakfülkében újragyújtani a tüzeket. Egyszerre kell csinálnunk, különben szétégünk, bátorítja Artie Mykát. Az akció sikeres, a rúnák is visszakerülnek a falra, ezzel az utolsó pillanatban sikerül Paracelsust leválasztani a raktárról, Claudia ugyanis már éppen célkeresztbe vette Pete (átlagosnál nagyobb) fejét.

ware5 06

Claudiáról lekerül a béklyó és elmeséli a csapatnak, hogy Paracelsus Helena időgépének átalakításán dolgozott, amihez három ereklyére volt szüksége: Pierre-Simon Laplace teleszkópjára, Karl Schwarzschild zsebórájára és Bithüniai Theodosius napórájára. Örülök, hogy manapság csak olyan nevek vannak, mint pl. Dave, veti közbe Pete. Ott barkácsolt, ahol annak idején Sykes megnyitotta az átjárót, Artie máris kiadja az utasítást: Hozzátok Akhilleusz íját, mi még Mykával elugrunk valamiért, talizunk a portálnál! Elsőnek Pete ér oda, az íjjal rálő Paracelsusra, de nem találja el. Isten hozott az új világrendben!, mondja a geciember és beugrik az átjáróba. Pont ekkor fut be Artie és ezüst villákat oszt szét a csapattagok között. A raktáron energiahullám fut végig és az egész épület átalakul egy high-tech raktárrá. What the fucking hell???

ware5 07

Barátaink meglepődve néznek szét a főteremben, a falakon mindenhol Paracelsus képe, a feliratok szerint az utolsó öt raktárnak és a jelenleginek is ő a gondnoka. Na tessék, a csávó sikeresen visszament az időben és tényleg megváltoztatta a múltat, ráadásul ugye halhatatlan, ez így együtt szép kis baleset. A raktárt teljesen a tudomány fejlődésének szentelte, viszont mi az oka, hogy ügynökeink nem változtak meg. Erre volt jó a XIV. Lajos korából származó ezüst étkészlet, Artie szerint ugyanis a versailles-i kastélyban időcsúszásokat tapasztaltak, de az étkészlet révén az embereknek sikerült saját idővonalukban maradniuk. Luke, use the fork!, bohóckodik Pete az egyik villával, de a többiek leintik, csak én röhögök hosszan.

ware5 08

Claudia szerint a raktárat egy fejlett számítógépes rendszer vezérli, el kell jutni a hubhoz, és akkor megtudják, az időgéppel melyik évbe ment vissza Paracelsus. Ha ez kiderül, Myka és Pete sitty-sutty utánamegy a portálon át és visszaállítja az eredeti idővonalat. Artie megütközve visszakérdez, mióta te döntöd el, mit csinálunk?, mire kedvenc hackerünk leoltja, teljeskörű információra van szükségünk, te meg amúgy különben elhallgattad előlem, hogy a nővérem, Claire, él. Pete elkíséri Claudiát, az egyik sarok mögül kilesve egy csapat rohamosztagost vesznek észre, akik Chester Moore Hall akromatikus lencséjét viselik (Pete szerint emiatt pont úgy néznek ki, mint a Star Trekben a borgok), és a hátukon ott van a szaracén gerinc, ami az 1x06-ban majdnem megölte Pete-et. De hát ezekből csak egy volt, ezek szerint Paracelsus sikeresen sokszorosított néhány ereklyét, és felszerelte velük saját hadseregét. A katonák vezetője pedig nem más, mint Benedict Valda, aki saját idővonalukban Régens volt, és a 2x11-ben meghalt! Ha Valda ebben a valóságban él, akkor lehet, hogy MacPherson és Sykes vezetik a büfét, vet fel Pete egy érdekes problémát.

ware5 09

Továbbosonnak és a hubban rátalálnak Abigail Chora, aki ebben az idősíkban nem ismeri őket és úgy ül ott drótokkal bedugaszolva, mintha a Mátrixban lenne. Lényeges információkat viszont nem ad ki, mert azok mind titkosak, így Claudia kénytelen kevésbé releváns adatokat kérdezni tőle. Ezalatt Artie, Myka és Steve is halad előre, az egyik kamrában észrevesznek egy szerencsétlen alakot, akit két raktáros figura kínoz éppen, Artie ettől teljesen kiakad, Paracelsus a raktáramat a végtelen terror világává tette, motyogja. Sikerül összegyűjteniük azt a három ereklyét, amit Paracelsus is felhasznált az időutazáshoz, ekkor rohanva érkezik Pete és Clau, sikerült megtudniuk, hogy Paracelsus 1541. június 10-re ment vissza. A 9-es raktár összes Régense azon a napon halt meg egyszerre, nyilván Para gyilkolta meg őket, kapnak fejükhöz az ügynökök. Ekkor bekapcsol a riasztó, Artie vállalja, hogy magára vonja a rohamkatonák figyelmét, Claudia sikeresen megnyitja a portált, Myka és Pete belép és indul 1541-be. (Lám, milyen komoly dolgok történtek abban az évben, mi meg csak Budának a török általi cseles elfoglalását tudjuk felmutatni, fut át agyamon egy kósza gondolat.)

ware5 10

Pete kilép a portálból, és meglátja Mykát, akinek valami korabeli jónő éppen kést szorít a nyakához. A földön két halott őr fekszik, a nő szerint Myka ölte meg őket. Pete tiltakozik és bemutatja magukat, mint időutazókat, meglepetésére a nő hisz neki, ilyennel már ő is foglalkozott, ugyanis ő nem más, mint Lisa da Vinci, a 9-es raktár ügynöke és a nagy Leonardo unokája. Pete beveti bájgúnár dumáját, amivel sikeresen elvonja Lisa figyelmét, így Myka kiszabadul és most már ő fenyegetőzik a késsel. Pete igyekszik lenyugtatni a kedélyeket és elmondja Paracelsus akcióját, Lisa hitetlenkedik, az ő valóságában Para már bronzosítva pihen a raktárban. Az igazság kiderítése érdekében Lisa előhoz egy különleges tükröt, ami, ha gyertyát tesznek elé, megmutatja, mi történt a közelmúltban. Ebből aztán ki is derül, hogy Paracelsus valóban átjött a portálon és ő ölte meg az őröket. A Régensek tehát nyilván veszélyben vannak, mert most gyülekeznek egy titkos helyen, hogy megválasszák az új gondnokot, rohanás! Kegyed ráér ezután?, használná ki Pete a nem éppen legalkalmasabb pillanatot a csajozásra, de választ nem kap.

ware5 11

A high-tech raktárban az őrök Paracelsus elé vonszolják Artie-t, aki természetesen felismeri és Valdát bízza meg a vallatásával: mit keres itt és vannak-e társai. Valda két segéderőt hív be, Hugo Millert és Vanessa Calder dokinénit, Artie szívszerelmét. Persze egyik sem ismeri Artie-t, aki hiába próbálkozik Vanessával: Szerelmesek vagyunk, többször kivetted a vakbelemet, emlékezteti a 2x07 rész történéseire, de a doki pikírten visszakérdez: Igen, és mit csináltunk a nászutunkon, veseátültetést? Aztán kiderül, hogy az alternatív jelenben Hugo és Vanessa házasok, a gyerekeik viszont túszok Paracelsus kezében. Előveszik Jeanne d’Arc sisakját, ezzel akarnak infókhoz jutni Artie agyából, mire a szakállas gyorsan hadarni kezd és olyan részleteket árul el róluk, amiket csak nagyon közeli barát ismerhet. Hugo és Vanessa zavartan néz össze.

ware5 12

A high-tech jelenben Claudiáék alternatív erőforrást keresnek az átjáró nyitvatartásához, erre a legalkalmasabb ereklye Jack LaLanne amerikai fitneszbajnok szobabiciklije, Steve-nek jut a megtiszteltetés, hogy hajthatja, mert Clau elindul megkeresni Artie-t. Hugo és Vanessa tovább vegzálná a szakállas főügynököt, ezúttal a Towerben használt legelső kínzópadról származó orsóval és William Bleckwenn (orvos, az igazságszérum első alkalmazója) sztetoszkópjával, ekkor lép be Claudia és lesokkolja őket. De nincs idő sokáig örülni, mert kisvártatva megérkezik Valda az őrökkel, Claut is lefogják és leszíjazzák egy székbe Artie mellé. A kezem már úgy remeg, higx aztt se tdom, mit yrok.

ware5 13

Mivel a Régensek mindig valami nyilvános helyen találkoznak (lásd pl. 1x10), Lisának van tippje a mostani helyszínre: az olajfák kertje lesz az. Paracelsus már ott van és nagy hangon ajánlgatja saját magát gondnoknak, ő majd a jövőbe vezeti a raktárat és lerázza a fundamentalizmus, a tudatlanság és a mítoszok rabláncát, stb. A Régensek azonban nem támogatják ezt az elképzelést, amin Para berág és egy hatalmas elefántagyarat szúr a földbe, ennek hatására óriáskígyók kúsznak elő és rátekerednek a Régensekre, Paracelsus meg elrohan. Ekkor érkeznek az ügynökök, Lisa szerint az agyar az egyetlen olyan elefánté volt, amiről tudjuk, hogy egy boa constrictor ölte meg, de hogyan lehetne az ereklye hatását semlegesíteni, hisz ebben a korban nincs még feltalálva a lila trutyi? Nincs bizony, de Lisa síppal előhív egy lila madarat (angolban swamphen, a szinkronban bíbor fu), a jószág a karmaival kirántja az agyarat és elrepül vele, a régensek megszabadulnak. Isabellának hívják, néz a madár után Lisa. Para most nyilván a raktárba megy, hogy az Eldunariban csatlakozzon a hálózatra, rohanás oda! (Feltűnt már valakinek, hogy itt egy epizódon belül többet rohangálnak, mint a New York-i maratonon? Nekem igen.)

ware5 14

Innentől felváltva ugrálunk a high-tech jelen és az 1541-es múlt között. Vanessa és Hugo újabb ereklyével támad Claudiára és Artie-ra, közben Pete becserkészi Paracelsust és egy kést dob a lábába. A jelenben Para és Valda a riasztó hangját követve felderítésre indul, amikor Para a lábához kap és sántikálni kezd. Belép az időkapus terembe, és a pedálozástól már kissé fáradó Steve-et Ilse Koch, a buchenwaldi koncentrációs tábor parancsnokának ostorával lefegyverzi. A múltban Pete puszta kézzel esik neki a sebesült Parának, heves küzdelemben elvonszolja a bronzosítóhoz és rázárja az ajtót. A sikeres akciónak köszönhetően visszaáll az eredeti idővonal, hőseink újra a régi raktárban találják magukat, kézremegésem is lassav elmülik.

ware5 15

Infó jön Mrs. Fredericről, ő is sikeresen visszakapcsolódott a raktár rendszerébe, Abigail is előkerül és közli, a Régensek magukhoz hívatták megbeszélésre. Paracelsust Pete egyiptomi szarkofágban hozta át a portálon és most viszi elhelyezni a jelenbeli bronzosítóban. A gyors távozás miatt úgy tűnik, Pete randija Lisával nem jött össze, Myka viszont most azzal szembesíti, miért hagyta magát befolyásolni Paracelsustól. Mert nem akartam, hogy meghalj, vallja be Pete, de Myka nem hálás: Azért kockáztattad a raktárt és a világot, hogy engem megments? Mindig a raktár az első, ezt ne feledd és többé ne tegyél ilyet! Clau is beszólogat Artie-nak, oké, megmenekültünk, de nem felejtem el, hogy le akartad tagadni, hogy a nővérem életben van. Artie motyorászik valamit, majd elvonul helyére tenni az ezüst étkészletet. 12 villa helyett azonban csak 11 van, vajon hol lehet a hiányzó darab? Benedict Valdánál, vazze, aki valahogy megszerezte és a villa révén átkerült saját alternatív valóságából a miénkbe!!

ware5 16

Címkék: warehouse 13
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.11.07. 15:41:01

Nagyon jó lett a hv, köszönöm szépen. Igencsak bőkezűen bántál a linkekkel is, amiért külön hálás vagyok; szerintem még soha egyvégtében nem olvastam ennyit matematikusokról, fizikusokról és csillagászokról (igaz csillagfelsőkről és csillagalsókról sem) :)
Jó sűrű rész volt, rengeteg minden történt benne, csak kapkodtam a fejemet. Volt benne nem kevés izgalom, és szerintem a következő pár részben sem lesz ez másképp.
Pete szövegén hihetetlen jókat nevettem ebben a részben újfent, az pedig különösen szimpatikus volt most, hogy Claudia nem sminkelődött a koránál jóval idősebbre.
1541-et említve belegondoltam, hogy anno az évszámokat tanulva nekem erről az évről két fontos info volt meg: 1. meghal Paracelsus német orvos, a gyógyszeres terápia és a kémia úttörője (vagy vmi hasonló ilyesmi) 2. a Mo-i török uralom kezdete, Buda stb. és eddig ez sosem esett le nekem, hogy Paracelsusról ilyeneket tudtam :)

A színes pipedli a németben a becsületes Purpurhuhn névre hallgatott.

Gabba 2014.11.07. 17:04:57

@nughop: aszondja az internet, hogy ebben a részben rekordszámú ereklyéről van szó, 21-ről

a madár magyar nevét a szinkron és a netboltos felirat is funak mondta, én mondjuk a Brehmben nem találtam nyomát :)

W.Jack. 2014.11.07. 17:30:14

@Gabba: Teljesen logikus a magyar elnevezés, az én első reakcióm is az volt, hogy "Fú micsoda egy madár" :)

Gabba 2014.11.07. 18:32:47

@nughop: még a Nagy Bandó-féle Madarak tolláról (dedikált példány!) c. könyvet is fellapoztam, de ott sincs róla szó :)

W.Jack. 2014.11.07. 18:55:45

@Gabba: Csak azért sem irigykedem, mert feltett célom, hogy nekem majd lesz egyszer egy Gabba összes (több száz poszt és több ezer komment) dedikálva :)
Képzeld el, a kék fú-nak utánaolvasva az derült ki, hogy azért nem ismerem, mert a wikipédia szerint nálunk ritka csavargó hátas, azaz "Magyarországon nagyon ritka kóborló" :)

mijazaki 2014.11.07. 21:44:42

@nughop: Ez nagyon jó volt:-)
@Gabba: Képet szívesen láttam volna a madárról, mondjuk a félszemű kiborg helyett:-))
De az utolsó képért külön köszi, az Odaátban ő játsza Crowley-t, akit nagyon bírok:-)

W.Jack. 2014.11.07. 21:50:13

@mijazaki: De jó, hogy jöttél kommentelni is :) Az Odaát-ban is rosszfiút játszik? Mert (bár nem néz ki rosszul:)) valahogy nem szolid jófiús karakter első blikkre.

Gabba 2014.11.07. 22:58:08

@nughop: vigasztalásul elárulom, hogy nem nekem dedikálta, hanem a legkisebb Gabbának :)

@mijazaki: nagyon gyorsan repült :)

W.Jack. 2014.11.08. 07:16:20

@Gabba: Ügyesen vigasztalsz :) Amúgy nem irigykedtem ténylegesen, csak az a helyzet, hogy - bár nem vagyok birtokolni vágyó típus -a könyveknél mindig előjön belőlem a "kell, kell, kell!" érzés :)

Gabba 2014.11.08. 11:45:43

@nughop: ha vendégségbe megyek, engem se a háziak porcelán nippjei érdekelnek, henem a könyvespolcuk :)

mijazaki 2014.11.08. 18:13:36

@nughop: :-)
Egy démont alakít, aki a Pokol királya is lesz:-) Szerintem már említettem, hogy a szolid jófiús karakterek nem jönnek be:-)
@Gabba: Hasonlóképpen. Persze, az is elárul valamit, ha több a nipp, mint a könyv:-) Az meg végképp, ha a házibár választéka nagyobb, mint a könyvespolc maga:-)

Gabba 2014.11.08. 19:13:32

@mijazaki: @nughop: most mondjam azt, hogy nálunk nincs se bárszekrény, se nipp, a könyvek egy része viszont dobozban, mert már nem férnek a polcokra?
mondom :)

W.Jack. 2014.11.08. 19:26:28

@mijazaki: Azért rákérdezte, biztos ami biztos, hátha van szabályt erősítő kivétel :)

@Gabba: A helyzet ismerős :) Soha nem iszom alkoholt, így a bár létjogosultsága nulla, utálok port törölgetni, így a nippek is felejtősek (a könyvek természetesen más kategóriába esnek:)). Én eleve súlyozottan könyvgyűjtő vagyok, mivel a Szüleim is azok voltak, így rengeteg olyan van, amit örököltem, ugyanezen okból kifolyólag mindjárt többnyelvű is a házikönyvtáram :) Emellett imádok olvasni, újraolvasni, könyveket birtokolni, leülni egy csésze teával az eredetileg vendéglakrésznek tervezett, majd magát könyvlakrésszé kinőtt szobákban, lapozgatni a könyveket, beleolvasni, vagy simán csak elsétálni előttük, végigsimítani a polcokon sorakozó könyvek gerincén (már a puszta gondolattól is csillog most a szemem:))
Amikor legutoljára költöztem, akkor a segítő kezet nyújtó (és több köbméter könyvet megmozgató) baráti köröm úgy döntött, hogy meglep egy gyerekrunter (kindle) termékkel, de az nem ugyanaz!
Ja és persze a kis szőke herceg is olvasomán, és könyvgyűjtő :)

Gabba 2014.11.08. 20:53:37

@nughop: nem így szoktam csajozni (de :), de azt kell mondanom, hogy az alkoholos részét nem számítva ezeket én is elmondhatom magamról

W.Jack. 2014.11.08. 21:44:58

@Gabba: Teljesen korrekt csajozós szöveg lenne ez így :) Különben is: az olvasás az egyik legjobb dolog a világon :)

mijazaki 2014.11.09. 14:01:16

@Gabba: @nughop: Nálunk már a földön vannak a könyvek, kevés a hely a tárolásukra, így is két sorban vannak. Egyetértek, az olvasás az egyik legjobb dolog a világon! (Néha az alkohol is jólesik:-))

W.Jack. 2014.11.09. 18:15:13

@mijazaki: Erről eszembe jutott, hogy amikor egyetemistaként nagyon könyvespolc híján voltam, akkor egymásra kupacoltam a kevésbé forgatott könyveket az asztalom két végén (az Andorka féle Szociológia például teljesen alkalmas volt erre:)) azokra ment egy deszka és rájuk egy sor könyv. Nem mondom, hogy örök életű volt, de sokat elárult, hogy mely könyveket nem hiányoltam :)
Az alkohol ellen semmi kifogásom valójában, egyszerűen jó néhány évvel ezelőtt összeszedtem egy komoly betegséget, és azt vonta maga után, hogy - sok minden más mellett - az alkohol is tiltólistás lett, de engem cseppet sem zavar, hogy csak vizet iszom a bulikban is :) Persze ezáltal egy nagyon rendetlen hajósember vagyok, elvégre a mozdonyvezető sem fogyasztja el a síneket a vonat elől :)

mijazaki 2014.11.09. 21:18:27

@nughop: Ez az Andorka féle Szociológia nekem is mond valamit, szerintem ajánlott olvasmány lehetett nálunk is (és valószínűleg én sem olvastam el).
Hát, tapasztalataim szerint annyira nem szórakoztató egy buliban józanul nézni a többieket, akik ittasak:) Én azért nagyjából követem a következő aranyszabályt: iszom, hogy oldjam a gátlásaimat, majd tovább iszom, hogy elviseljem a többi gátlástalan embert.
Ha tengeren hajóznál, akkor nem lennél rendetlen:-)

W.Jack. 2014.11.09. 22:12:38

@mijazaki: Ez jó szabály, sok benne az igazság :) Átgondoltam a dolgot, és rájöttem, hogy nem igazán járok bulizni, illetve ha mégis, akkor meg nagyon figyelnek a jelek szerint a barátok, hogy nem igyák magukat idétlenebbre, mint amilyen én alapból vagyok :)
Andorka amúgy egy szép méretes könyv, akár még önvédelmi eszköznek is jó :)

Kapitánylány 2014.11.10. 12:51:32

nagyon jó volt ez a rész, szeretem ezt a sorozatot, mert nem húznak mindent el, gyorsan reagálnak mindenre, befejezik, majd adják a következő pofont! :)
köszönöm a hogyvoltot, jó volt, várom a többit! :)
süti beállítások módosítása