Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x06 - This Woman's Work

2014. november 06. 15:00 - Szencsike

A mai hasonlít az első évados bárkazuhanós epizódra, ott egy emberbőrbe bújt Indogene-t találtak, mit fognak találni most? Kezdésképp Tommy és Berlin párosával nyitunk, a lány épp videózza az alvó Tommyt. Ő felébred, a lány szeretkezésre csábítja őt, amit felvesz a kis kamerájával, igaz, kell Tommynak egy kis noszogatás, hogy kamerák előtt csinálja, de Berlin bájai erősebbek, mint a kétségei. Ugorjunk a hivatalba, Mercado kormányzó jelenléte meglepi Pottit, a férfi okkal jött vissza titokban a városba, egy bárka lehullik az égből. Kell a tartalma, nem csak azért, mert olyan értékes dolgok lesznek benne, hanem azért, hogy Mercado bizonyítson a feletteseinek a választás előtt. Több társa már értékelhető eredményeket fel tud mutatni (értékes szerződés vagy épp fegyverszünet), neki viszont semmije nincsen, főleg választás előtt. Cikis, mi? Ezt Potti is élvezettel dörgöli az orra alá, de hamar lehervad az önelégült vigyora, mert Nolant kell magával vinnie a bárkavadászatra.

1.png

Kint a városban mindenki az eget bámulja tátott szájjal, mert a bárka pont most hullik alá az égből. Szerencsére az erdőbe zuhan, ahol elsőként az élővilág fedezheti fel a gépet. Sajnos a három lény rosszul jár, valami energianyaláb nyúl ki a roncsok közül és agyoncsapja őket. A gép belsejében pedig egy fura árnyat látunk talpra állni. A két kiskakas és a kíséret már pakolja az útra a cuccokat, azért értékes a bárka, mert az volt a kvázi üzemanyag-szállító hajó, aminek az energiaforrása jóformán végtelen és mindenki hasznára lehet, legalábbis Potti dicsekvése szerint. Viszont Nolan csak akkor hajlandó kockáztatni a saját és mások életét, ha ő dirigálhat. Jogos, hisz neki vannak bárkarabló tapasztalatai. Potti kénytelen elfogadni ezt, mi mást tehetne? A csapat másik két tagja Berlin és Tommy lenne. Tommy terve az, hogy Irisát a városban hagyja őrködni, Berlin legyen most a segítő, ezzel is megakadályozva egy lehetséges cicaharcot közöttük. Berlin nem jöhet, ő csak filmezne, vagyis nem hasznos semmire, Irisa viszont kéne. Tommynak ez nem tetszik, Nolannek meg az nem tetszik, hogy Tommy ilyen könnyen hátat fordít neki. Addig húzza a srác idegeit Nolan, amíg Tommy közli, hogy kilép az egységből. Lépjen, csináljon, amit akar, jelvényt és fegyvert adja le és mehet, ahova akar. Ennyi Nolan reakciója erre, majd elindul a küldetésre. Berlinnek máris van egy terve, mindketten áthelyeztetik magukat a határőrséghez.

2.png

Egy Casti szent ember prédikál a Tarr-sátor/biznisszcenter előtt, épp jókor, így az érkező Stahma és Christie hallhatja a szövegelését. Belatuk Kurr a neve és egyenesen Stahmara mutat, mint az eretnekség megtestesítőjére. A nő hazaküldi a menyét, ő pedig a maga bűbájosságával hívja el a szent embert egy kis beszélgetésre. A férfi bólint a feleségének, aki lehajtott fejjel követi az urát és hallhatja, mi is a gond. A Castik ugye nem tűrik, hogy egy nő irányítson, neki is ez a baja. Tulajdonképp Stahma vezérsége veszélyt jelent a kultúrájukra, ha ő megcsinálhatta, akkor a többi nő is hatalomra törhet. Az otthonukat már elveszítették, a kultúrájukat nem fogják elveszíteni. Ha kell, Stahmat a kövezőpadra is küldeti. Stahma hiába célozgat arra, hogy elég sokan állnak mögötte, de a Prédikátor kitart az elvei mellett. Int a feleségének, ők végeztek, Stahma kezdhet gondolkozni. Eközben Datak Rafe-fel konspirál, egy Von Bach gyártmányú bombát mutat neki. Kopognak, sietősen elrejti a szerkezetet, Stahma lép be a kis lakásba. Rafe megpróbál egy vacsorameghívást megelőlegezni Dataknek, de a nő most nem kíván bájologni. Rafe érti a célzást, le is lép, Stahma pedig megvádolhatja a férjét, hogy lefizette a szent embert. A fenét, ezen Datak röhög, még ezt is kinézi belőle a kis felesége, milyen bájos. De nem, nem fizette le őt, mert egy, őt nem lehet lefizetni, másrészt a Casti gyülekezet nem vak, látják mit művel a nő. Ebből most egyedül kell kimásznia a drága feleségének.

3.png

A városban Irisa Irzu útjait járja, a kislány megint kinézett neki egy áldozatot, egy Casti üzeltemberféle lenne az, őt követi acélos léptekkel. Sajnos a lányt Tommy észreveszi, futhat utána. Tommy akkor éri őt utol, mikor a lány épp a kolovánt hányja bele az áldozatába. Tommy félreérti, fegyvert ránt, Irisa befejezi a műveletet, kisebb sokkot kap, mikor Tommyt meglátja. Tommy persze azt hiszi, hogy a tag meghalt, Irisa egy rejtekhelyet keres neki, egy konténer lesz az, és hiába magyarázza Tommynak, hogy a Casti férfi rendbe fog jönni, a srác nem hisz neki, ha kell, lelövi őt. Irisa az esélytelenek nyugalmával bíztatja, hogy tegye meg. Menjünk az erdőbe, Nolan eligazítást tart, hol, kivel, merre szeretne menni, de persze Potti okoskodását is hallgathatja. Ha nem járt még bárkarabláson, akkor pofa be. A Vágyálomban Mercado barátsággal üdvözli Amandát, egy barátságos csevej után egy különleges szórakozóhelyet keres magának. Kényes az ízlése, és szeretne kibújni a bőréből, lehetőleg diszkréten. Amanda (még mindig ugyanabban a ruciban van, mint a korábbi részekben) ad neki egy kis kártyát, rajta egy jelképpel. Itt szórakozhat, ha szeretne, a kormányzó köszöni szépen a belépőt és a titoktartást.

4.png

Az erdőben, úton a bárkához Nolan és Potti Churchillről cseveg, Potti a koppenhágai csatában szedte össze az akkor félhulla bioemberét. Vállalta, hogy rendbe hozza és mivel Churchill hűsége bejött neki, megtartotta testőrnek. Csevegésnek vége, eljutottak a roncshoz, Churchill és a három katona lesz a védőrség, Potti és Nolan bemennek a gépbe. Potti annyira gyönyörködik a gépben, hogy nem nézi hova lép, Nolannek kell visszahúznia őt, le ne zuhanjon a hajóhídról. Megérkeztek abba a szakaszba, ahol óriási tárolókapszulákat találnak, bennük hullákkal, Nolan rögtön vágja mi is ez a hajó: Gulanee szállítóhajó (ők is votan nép, energialények), szóval nagyon csúnyán átverték mindkettejüket. Az egyik kapszula üres és be van kapcsolva, kintről sikolyokat hallanak, a lény elszabadult. Kint egyedül Churchillt találják életben, igaz ő sem úszta meg sértetlenül. Potti leadja a vészjelzést, Gulanee veszély, a lény tiszta energia, mindenki meneküljön. Sajnos ezzel elkésett, a konvojuk többi katonája is halott. Megérkeztek a hátrahagyott halottaikhoz, Nolan szerint a lény azt hiszi, hogy még háború van. A gép már a Votanok megérkezése óta kering a Föld körül, vagyis a lény nem tudja, hogy vége a háborúnak.

5.png

Irisa kis búvóhelyén Tommy fél, hogy nem fog felébredni a Casti, de Irisa majdhogynem unottan feleli sokadszorra neki, hogy fel fog ébredni. Ideje a vallomástételnek, a lány bevallja, hogy az eltűnése estéjén alkut kötött valamivel, amiről azt hitte, hogy istenség, de mégsem az. Ha elmondja Nolannek, az a valami megöli a fogadott apját. A Vágyálomban Stahma hitetlenkedik egy régi könyvön, A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek. Mindkét bolygó lakhatatlan, vagyis ez butaság, nevetgél a nő, Amanda lefordítja a jelentést: a férfiak faszfejek, törődjön bele. Szegény Casti nagyasszony kultúrájában a faszfejek irányítanak, ez az ő népének az alapja. Amanda a változással érvel, régen a Földön is a férfiak irányítottak, de a nők kiharcolták maguknak a jogaikat. Amandának azért vannak ilyen jó gondolatai, mert már két hete tiszta. Mi legyünk rá büszkék, de Stahmanak még mindig kétségei vannak. Amanda így a Casti nőket hívná össze, hátha ők is hajlandóak lennének rugalmasan kezelni az ügyeket. Kb. ez is egyenlő a lehetetlennel, hisz egyedül van. Nem, nincs egyedül.

6.png

Az erdőben Potti és Nolan egymást hibáztatja a történtekér, de jobban teszik, ha inkább a tervet szövögetik a megmenekülésre. A Gulaneek tiszta energiából állnak, inaktív állapotban a kapszulában élnek, aktívként egy spéci ruhát viselnek. Most egy aktív Gulanee szabadult el, fegyvert kell készíteni ellene, így szétbontják a futót, kiveszik a megfelelő alkatrészeket és irány a hajó. Közben a lény újabb katonákat ölt meg… A városban, Stahma hallgatott Amandára, összehívta a Casti főnéniket egy közös varrogatásra. Köztük van Kurr szentember felesége is, a hölgy szerint Stahma fejében túl sok a gondolat, egy nőnek nem kell gondolkodni, a férje azt megteszi helyette. Egy másik asszonyról kiderül, hogy a férje veri, de nem tehet semmit. Stahma a változást javasolja, a világ változik, ideje nekik is egy kicsit alkalmazkodni ehhez. Szentné asszonyság lehurrogja, a hagyományok képezik a társadalmuk alapjait, nem fogják felrúgni, soha. Stahma sürgősen verje ki a káros gondolatokat a fejéből, mert azzal megsérti az őseik méltóságát. Stahma úgy tűnik, nem tehet semmit, hát nem erőlteti tovább a dolgot, mindenesetre ne váljanak el haragban, hozott egy kis teafüvet, kifejezetten az ő tiszteletükre. Kicsivel később a hölgyek holtan fekszenek a kanapékon, Stahma bosszúja utolérte őket.

7.png

A roncsban Nolan egy impulzus-megkötőt rögtönöz, ezzel „lefagyaszthatják” a lényt, a háború éveiben már csinált egyet, csak ott jobb felszerelés állt a rendelkezésére. Pottiék tereljék el a lény figyelmét, mert idő kell, amíg összeállítja a rögtönzött fegyvert. Az idő sürget, a gulanee már a roncsok között keresi őket. Potti nehéz döntést hozott meg, tényleg látszik rajta, hogy nem könnyű szívvel javasolja a tervet. Churchill kezébe nyom egy rudat, célozzon a Gulanee arcára, a maszk a gyenge pontja. Ha sikerül, elmennek egy jót kajálni. Potti becsukja Churchill mögött az ajtót és a megfigyelő ablakból nézi, ahogy testőre és talán egyetlen igazi követője, barátja élethalál harcot vív a lénnyel. A lény kb. Iron Man light kiadása, kicsit spórolósra vették a figurát. Churchill vesztett, a lény úgy hajítja el, mint egy játékbabát néhány kiadós áramütés után. Potti halálfélelemmel jelenti be, hogy most ők következnek.

8.png

Potti lelkében súlyos csaták dúlnak, elveszítette Churchillt, Mercado átverte, Nolannel kell együtt dolgoznia, Amanda nem dug vele stb, minden gondja az arcára van írva. Nolan próbálja a szokásos vigasztaló szöveggel enyhíteni a helyzetet, Churchill hősként halt meg. Az Irathi lányát is ráküldte volna a lényre, jó visszavágás, Nolan nem felel, de legalább elkészült a szerkezet, mehetnek a fedezékükbe. A lény berobbantja az ajtót és a kapszulája felé tart, a szerkezet a kapszulára van bekötve és hangos, egyre sűrűbb pittyenések után a szerkezet aktiválódik, a kapszulából áram csapja meg a lényt, akit fogva tartanak az energiacsápok. Nolan adná meg a kegyelemütést, de Potti elkéri a vasat, Churchill emlékére párszor keményen fejbekólintja a lényt, akinek leesik az ütésektől a feje és a maszk alól lilást füst száll a levegőbe. A kis konténerben eközben Tommy és Irisa a Casti ébredésére várnak, a lány megköszönheti, hogy Tommy nem dobta fel őt. Nem is tudná, mert kilépett és elmegy a városból. Keserű szavak, ha Tommy megy, akkor Berlin is megy, ezt Irisa eltalálta. Hogy ismerkedtek meg, legalább ezt mesélje el. Tommy ebédelt, a levesébe meg egy csavarhúzó esett bele. A srác felnézett, honnan jött az égi áldás, Berlin lógott felette épp egy megfigyelő kamerát szerelt fel. Hogy szereti-e a lányt, már nem tudjuk, mert a Casti felébred, Irisa segíti át az első pillanatokon, egy gyors ivás után a Casti, mintha mi sem történt volna, kisétál a konténerből. Tommy esküdjön meg, hogy erről senkinek sem fog beszélni, de a src még így sincs meggyőzve arról, hogy a Castival minden oké.

9.png

Reggel a Szentembert látjuk, a kövezőpadon. Datak szed fel egy jókora követ és beáll Stahma mellé a sorban. A Szentembernél mérget találtak, amivel megmérgezte a feleségét, mert titkos találkára járt, ahol a hagyományok megdöntésén munkálkodott. Micsoda bűn, micsoda eretnek gondolatok, szomorkodik Stahma, de Datak biztosra veszi, hogy a vallás többé nem szól bele felesége kis üzelmeibe. Sőt, azt is köszöni, hogy nem rá kente a gyilkosságot. Stahma mosolyog, nem bizony, mi oka lett volna rá, ugye… Viszont ő a soros a kő elhelyezésében, nagyot csattanva dobja bele a féltégla méretű kövét a kosárba, amitől a kötelek még erősebben feszülnek meg a Szentember testén, el is ájul a szerencsétlen.

10.png

Este az irodában Pottit Mercado várja, hát ezt bizony csúnyán bebukta, hasznavehetetlen, egy építkezésre küldi, problémamegoldónak, addig a derék kormányzó irányítja a várost. Potti hiába hivatkozik az elszabadult lényre, Mercado csendre inti, örüljön, hogy ennyivel megúszta, és tűnjön a szeme elől. Tommy és Berlin is ünnepelhetnek, Tommy jelentkezése már sínen van, sőt még egy albérlet is lesz. Sajnos Tommy tervei megváltoztak, nem fog Texasba menni, marad itt a városban, mert megváltozott a helyzet. Berlin gyanúja helyes, valóba Irisa az oka a maradásnak, a lánynak most tényleg szüksége van rá, mint egy jó barát, semmi több, de most nem hagyhatja cserben őt. Ha így van, akkor Berlin is segíteni akar, semmi hátsó szándék nincs benne, mivel Tommyal ők egy csapat. Ez sem jó, mert Tommy nem akarja a lányokat egymás közelében tudni, nem indokolja meg miért, Berlin bízzon meg benne. Tommy és Berlin kapcsolatának itt a vége, a lány maga sem hiszi, hogy képes lett volna a világ végére elmenni a srác miatt, ám Irisa újból közbeszólt. Nem is tudják, de a lány figyelte a veszekedésüket a tetőről.

Potti a bánatát a piába folytja, a Vágyálomban csatlakozik Nolan-Amanda kettőshöz. Hát nem elküldték a világ végére valami hülye feladattal, csak mert elcseszte a küldetést?! Ne bánkódjon, ráér, inkább igyon egyet Churchillre. Koccintanak, majd Nolant teljesen figyelmen kívül hagyva, Amandát kezdi szédíteni egy verssel. Potti ezután elmegy, Amanda követi őt. Nolan mellé Berlin csüccsen le, jól meglepődik, mikor Amandát keresi maga mellet, hogy hárman igyanak, de maradtak ők ketten, mert a másik páros egy kis sarokba ült le iszogatni. Berlinnek is rossz napja volt, Tommyval végzett, így Nolan és ő szabadon flörtölhetnek. A záróképeken Mercadót látjuk az irodájában táncolni, Nolan és Berlin az ágyban kötnek ki, a lány keményen szereti, mert pofonnal indít, Nolannak nincs ellenére a hevesség. Christie és barinője, Dolli Casti ruhákat próbálnak, Mercado fehér festékkel keni ki az arcát, sőt Christie is megkapja fehér sminket. Az epizódot egy bárban zárjuk, főleg Castik táncolnak, a vén perverz Casti travinak álcázott Mercado az énekesnővel flörtöl, mikor megpillant valakit a táncolók között. Egy csinos fiatal lány kelti fel a figyelmét, aki egyedül üldögél. Még szép piros ékszerfélét is ad neki tisztelete jeléül, a lány bájosan mosolyog rá, Christie lenne a lány. Teljesen más lett Casti külsővel…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micellás Zsizell (törölt) 2014.11.06. 16:02:22

Ne már most jöttem rá, h a 6. részt előbb láttam mint a 4. és 5. részt... akkor így kicsit érthetőbb.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.11.10. 19:45:46

Stahma nem bosszúból mérgezi meg a főnéniket, hanem önvédelemből, mert ha hírét vitték volna, hogy "lázított", akkor neki bizony reszeltek / sárral meszeltek.

Köszi a hvt, megint nagyon jó lett.
süti beállítások módosítása