Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 2x07 Kedd 11 óra, Orsolya (2)

2014. november 05. 12:00 - Zsoofka

Előző Orsolya itt

Kedd van, az ajtóban Orsolya áll. Ezúttal elmarad a konty, az üzletasszonyos szigort laza elegancia váltja fel. De ott folytatja, hol egy hete abbahagyta: lecseszi a pszichológust, mert az a sok-sok dobozból nem tudta előásni a 16 éve kapott búcsú CD-jét. Hááát ember az ilyen? Igazából ezekben a percekben azt sem tudom, miért van itt: jött jogi tanácsot adni vagy folytatni a pszichoanalízist?

 3.png

Mindenesetre bocsánatkéréssel nyit, a férfi pedig gálánsan túllép a múlt heti kellemetlen perceken. Orsolya végül is a „kezelő” kanapéra huppan le, bár nem találja elég kényelmesnek.

33.png

A nő feleleveníti az elmúlt hét eseményeit. Azt, hogy Dargay épp hozzá esett be a nyomorával, jelnek tekinti. Azért van most itt, hogy elmondja jelen élete nagy fájdalmát. Érdekes e fájdalom szorosan összefügg a 16 évvel ezelőtti eseményekkel. Na nem magával azzal az abortusszal, amelyre így vagy úgy, de végülis rászánta magát, csak úgy általában a női nemiséggel, gyerekvállalással, Egy nőgyógyászati rutinvizsgálat kimutatta, hogy a csaj petéi erősen öregednek, természetes úton egyre kisebb az esélye annak, hogy teherbe essen és ebben az életben még (egészséges) gyereke szülessen. Közben, mintegy véletlenül, elejti azt is, valójában az esélye jelen pillanatban 0, merthogy nemigen dug senkivel mostanság. Úgy meg nehéz lesz, a világtörténelem egy ilyen esetet jegyzett fel….

A csaj is sejti, pasi is kellene a gyerekhez, épp rajta van a témán, keresi leendő gyermeke apját…. Orsolya tüzelő szukaként jellemzi magát, aki minél jobban erőlködik, annál jobban elriasztja a potenciális jelölteket. Erőszakos és szánalmas. Ezt nem én mondom, ők. De Dargay megint a MIÉRT-re kíváncsi: Miért alázza magát a nő, miért hozza magát ilyen helyzetbe? Egy társkereső oldalra is regisztrálta magát, de csak az idiótákat vonzotta be. Ha ez most azért jött ide, hogy András dugitársként vagy donorként működjön közre a témában lemondom az előfizetést és írhatja más a HV-t. De itt még nem tartunk… CSAK kerítőnek kell András, hátha ismer egy-két jó 50-es pasit, aki alig várja, hogy felcsináljon egy tüzelő szukát. Hát tényleg kétségbe lehet esve a csaj.

4.png

„Tartozik nekem!”-mondja Orsolya – és már megint fújja az egy héttel ezelőtt megkezdett nótát. Tekintete, gesztusai vádlók és fürkészők. Szinte követeli: Dargay valljon színt, hogy látja a 16 évvel ezelőtti abortusz körülményeit. A férfi próbál higgadt maradni, faggatja a nőt, hogyan érzi magát e döntés miatt. Már azon összevesznek kinek a döntése volt a műtét - míg a férfi szerint Orsolya jutott ezen elhatározásra, a nő „közös döntésről” beszél. „Pszichogusként része volt abban a döntésben” - vágja a férfi fejéhez. Dargay egyre kevésbé érti, mit akar a nő: mit lehet így, tizenx év távlatából kezdeni ezzel, még akkor is, ha szar volt az a döntés. Miért beszél a nő kettejükről úgy, mintha közösen döntöttek volna egy közös gyerek elvételéről?

Tudjátok mi volt Dargay reakciója a ”mit tegyek a nem kívánt terhességgel?” című kérdésre anno: „Először is nem kellett volna teherbe esni….” A nőt ez a beszólás, mert valljuk be ez az, joggal felháborította, de úgy tűnik erre András sem nem emlékszik, sem nem vette észre mennyire megalázó volt ez akkor. A férfi ugyanakkor másképp emlékszik arra a bizonyos mondatra. (KÉNE JEGYZETELNI, MERT A KÖVETKEZŐ SZÁMONKÉRÉSRE, 16 ÉV MÚLVA, MEGINT ÖSSZEVISSZA TETSZENEK MAJD EMLÉKEZNI.) De mint szellemesen megjegyzi, ez szinte mindegy, a lényeg, hogy élte meg ezt akkor Orsolya és milyen sértettséget hordoz magával csaknem 2 évtizede….

6.png

Orsolya tehát vádol, pont mint Abonyi úr. Mindketten gyermekük életét követelik a már-már megtört pszichológuson. Kicsit erőltetett a párhuzam. De a csajnak tetszik ez az összefüggés, sőt képes továbbfejleszteni: talán pont azért kereste meg Dargay Máté ügyében, mert tudat alatt érezte, hasonló témában van még elvarratlan esete. Házhoz mentem a pofonért? -kérdezi a férfi némi akasztófa-humorral.

Orsolya némiképp visszavesz a hangerőből, de továbbra is hangsúlyozza: Dargaynak szerepe van az élete elcseszésében. A pszichológus nem érti, miért fogalmaz ilyen végletekben a nő: mi az, ami helyrehozhatatlanul félrement Orsolya életében? Tiktaktiktak. A nő csak a biológiai óra kattogását hallja, minden perccel csökkennek az esélyei, hogy kiköszörülje a 16 éves csorbát. Azt a gyereket egyetlen esélyének nevezi, amelyet végülis „megölt”. Nem értem Dargayt. Látszik, hogy a nő belepörgött ebbe a témába. Miért nem zökkenti ki egy logikusnak tűnő okfejtéssel: 24 évesen hozott egy döntést. Most kétségbe van esve annak következményeitől, mert ugye a biológiai óra…. de mi a fenét csinált 16 évig? Eddig nem jutott eszébe, hogy neki gyerek kell? Miért nem avatkozott bele élete alakulásába eddig és térítette el karrier irányból családanya irányba. Mondjuk 30 évesen. Vagy 35?

De Dargay azt a bizonyos „nem túl szerencsés” mondatot elemzi: „Először is, nem estem volna teherbe”. Csakhogy ő hozzátett akkor még valamit: „….azzal az indokkal, hogy meneküljek valami elől.” Azt hiszem erre szokták mondani, veszélyes, ha egy-egy félmondatot kiemelünk a szövegkörnyezetből, mert ez így már egész mást jelent.

7.png

Orsolya egy Peti nevű fiú karjaiba menekült (karrier elől? Apuka elől?), szép családanyai kilátásokkal. De amikor már ott volt a hasában a gyerek, megijedt, mert Peti mégsem volt a szőke herceg (link volt, némi drogproblémával), ő meg nem akart tőle fészekalja gyereket, akkor már inkább a karrier. Peti se nagyon erőlködött, hogy apa lehessen, kétségbe volt esve.

Ennél a résznél végre rátérnek Orsolya apjának szerepére. A csaj úgy élte meg azokat a régi napokat, hogy édesapja mindenben(?) mellette állt. Támogatta döntésében, ha megtartja a babát, ha nem. Még pro és contra listát is gyártottak közösen, a döntés után a teljes abortusz eljárást Apuka szervezte meg. Dargay emlékei szerint a nő édesapja nagyon örült az események ilyetén alakulásának, nem kicsit befolyásolta lányát…. A döntés tehát nem Orsolya és András, hanem Orsolya és Apuka döntése volt? Talán még a műtétnél is jelen volt, hogy tuti jó munkát végezzen az amúgy általa felkért nőgyógyász.

Na Orsolya most lesz aztán igazán ideges: nem elég, hogy Dargay kvázi leribancozta 16 éve, most meg a szeretett Apukáját is megpróbálja ellene fordítani…. „Nem azért jöttem, hogy Apámról beszéljünk!”- rikácsolja. Azt hittem felpattan és elrohan….. De nem, csak tovább sértegeti a pszichológust. A férfi biztos azért szapulja őket, mert féltékeny az ő fantasztikus apa-lánya kapcsolatukra. Ennél a résznél Dargay megdöbbentően őszinte: neki ma már nem túl jó a kapcsolata a lányával, de próbál meríteni a régi szép időkből és elfogadni, hogy manapság másként gondolkodnak dolgokról ő és Réka. Mert ez a szeretet egyik legfontosabb ismérve: élni és élni hagyni. Tudni kell elengedni….

5.png

Nem biztos, hogy mindez eljut Orsolya agyához. Nosztalgiázni kezd és még régebbi eseményeket idéz, amely egy kórházi élmény. Ez abba az irányba hat, hogy felismerje, az általa ideálisnak tartott szülő-gyermek kapcsolat talán mégsem olyan problémamentes. Talán túl erős és abnormális. Az a régi terhesség kétségbe ejthette Apukát, aki azt gondolta akkor, hogy elveszti kicsi lányát, vagy legalábbis a lánya feletti uralmat. Ezért segédkezett oly bőszen anno, az abortusz-ügyben. Orsolya sem hülye, rájön, itt most Apukáról és Anyukáról kell, kellene mesélni. Fészkelődik, feszeng. Nagyon nem akaródzik neki ásni.

Inkább visszatér a kerítő-kerestetik témához. Tessen nekem pasit keresni, megoldódik minden bajom. (Ja: egész addig, amíg Apuka meg nem ismeri és el nem üldözi….) Ráadásul még ott van az kurva Facebook. Ott rátalált Orsolya régi szerelmére, Petire, akinek van szép családi élete, 3 gyerek, feleség, ahogy a nagykönyvben meg van írva és mindez ki van rakva a kirakatba….

Dargay türelmes - ő abban tudja támogatni a nőt, hogy segít neki kitalálni: miért nem sikerült eddig összehozni a boldog-család című projektet. Kerítést nem vállal. Csakhogy mindez sok-sok idő, az meg jelenleg meg nem van.

8.png

Orsolya előveszi a legerőszakosabb szájösszehúzogatását és kinyilatkoztat: MAGA TARTOZIK NEKEM EGY GYEREKKEL! Innen már csak az a kérdés: Mi a terve, kedves ügyvédnő? Hogyan fogja ezt a tartozását behajtani?

Talán a jövő héten ez is kiderül, mert abban maradnak, hogy Orsolya jövő kedden ismét jön.

Címkék: terápia
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2014.11.05. 13:49:47

Húúú, de jó volt. Gratula.

isabel417 2014.11.05. 22:34:10

Hú, Orsolya nagyon ijesztő. ;)

Zsoofka 2014.11.06. 08:28:20

@isabel417:
Tényleg az. A végén még megerőszakolja szegény pszichológust :)

sylerolam 2014.11.13. 16:02:24

Amikor a téma a pszichológus lányára terelődött, úgy változott meg Mácsai arca, hogy a szőr felállt a karomon. Hihetetlen fickó.
süti beállítások módosítása