Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 2x01 - Háború

2014. november 04. 13:00 - Szencsike

Újra üdvözlök mindenkit Álmosvölgyben, ahol már javában zajlik a világvége előkészítése , a hadműveletekről itt lehet olvasni. Ebben az évadban is egy kicsit vagy épp nagyon újra átértelmezzük a történelmet és remélhetőleg sikerül egy későbbre halasztani az apokalipszist.

A sötétségben rémüldöző Crane-nel kezdünk, nagyon keresi az ő hadnagyát. Szerencsére felkapcsolódik a villany és előbukkan Abbie egy kis muffinnal, rajta egy darab gyertya, boldog 251. születésnapot! Crane szörnyülködik egy sort, hogy ilyen nagy hűhót kell csapni egy születésnapnak manapság, de Abbie szerint ez fontos, eltereli a figyelmüket egy kicsit. Crane enyhül, elfújja a gyertyát, még kíván is egyet, majd újra komor lesz. Egy év telt el, és még mindig a bosszúról álmodozik. Mindketten egyetértenek abban, hogy nehéz túllépni azon, hogy elvesztettek valakit, aki fontos volt számukra. Mi van, egy év eltelt, valakik meghaltak? Megegyeznek abban, hogy egymás nélkül biztosan halottak lennének, rendkívül hálás köszönet az életben tartásért. Abbie kap egy hívást, irány a rendőrség.

1.png

Egy töritanár akarja őket látni, mire megérkeznek a rendőrségi épület lépcsőjénél egy lefejezett járőrt találnak. Itt a Lovas, ha harc, hát legyen harc! Egy kisebb katonai egységnek elegendő fegyver és lőszer van Abbie csomagtartójában, itt az idő, hogy a tréningen tanultakat a gyakorlatban is alkalmazzák. Miféle tréning, Hogyan győzzük le a Fej Nélküli Lovast – haladóknak, vagy mi? Vadászpuskával, nyílpuskával felfegyverkezve lépnek be az épületbe, minden teljesen sötét és a berendezés romokban hever. Az egyik irodában megtalálják a tanár lefejezett holttestét, szerencsére nyomokat is felfedeznek, Benjamin Franklinről szóló iratok hevernek az asztalon. Crane már morog, Frankin egy kurvázó, idegesítő kis dumagép volt, állandóan okosabbnak akart látszani másoknál. Ez biztos nem jött be Crane-nek, de biztos, hogy ez a Franklin az alapítóatya Franklin? 100%, Crane az ő segédje volt, kifejezetten Washington tábornok kérésére tanult mellette. Crane vaslogikával kikövetkezteti, hogyha a tanár Franklin kutatója volt, akkor a fontos iratokat ő is elrejtette valahova. Bizony, egy rejtett fiókban vannak az asztalban. Nincs idő örülni, mert felbukkant a Lovas, a páros megszentelt lövedékkel támadnak rá, a Lovas ugyan megtántorodik a támadástól, de egy fénygránátot dob feléjük majd elmenekül. Crane vérben forgó szemekkel menne utána, a rohadék megölte a feleségét. Hoppá, ám Abbie visszatartja, neki a tesója halt meg, mégsem kezd öngyilkos akcióba. A Lovas keresett valamit, ki kell deríteni mit.

2.png

A kutatás az archívumban zajlik, megfelezik az iratokat, amiket a tanártól hoztak, mind Franklinhez köthető könyvtárakból származnak. Crane-nek a bostoni anyag jutott, a Harvard levéltárából származik egy fénykép, amely egy satírozott kulcslenyomatot ábrázol. Crane megdöbben a Harvard mai létezésén, de kulcs fontosabb. Flashback, ugye Franklin az, aki az elektromossággal kísérletezett: sárkányt eregetett, amibe belecsapott a villám. Legalábbis ez a hivatalos verzió, Crane verziója szerint Franklin Angliából tért vissza, ahol egy titkos társaság tagja volt, ami leverte volna az amcsik szabadságharcát. Az anyaföldön épp a sárkányeregetéshez készülődik, meztelenül, ami őt nem zavarja, de az érkező Crane-t igen, konzervatív országból jött, na. Franklin bácsi inkább egy habókos kis öregúrnak tűnik, mint komoly államférfinak. Később, már felöltözve áll a viharban és a sárkánya már az égben van, arra van rákötözve az a bizonyos kulcs. A villám belecsap a kulcsba, de semmi sem történik. A bácsi csalódott, a villámmal akarta volna megsemmisíteni a kulcsot, de nem lehet elpusztítani, így el kell rejteni azt.

3.png

A jelenben megtalálják a jegyzetekben a kulcs nevét, Gehenna kulcs, amely a Purgatóriumot nyitja. A hivatalos szabályok szerint, ha valakit ki akarnak hozni, akkor valakit be kell rakni a helyére. Vagyis a kulcs egy titkos útvonalat jelent, tehát bárki kijöhet onnan, vagyis Moloch egész bandája rászabadulhat az emberiségre. A páros mindent átnézett, amit lehetett, de sehol nincs nyoma a kulcs hollétének. Akkor már csak egyetlen lehetőség van, Henry, a Háború Lovasa, amúgy Crane és Katrina fia. Jön a "Henry veszélyes, csak óvatosan" párbeszéd. Henryt az első évadból megismert bunkerben tartják fogva és addig nem segít, amíg cserébe nem kap valamit, Abbie odalök neki egy kiszáradó félben lévő virágot. Henry a többi cserepes növénye mellé teszi, mesterséges lámpafény alatt neveli őket, mindent meg lehet téveszteni, ha kellőképp akarják. Ezután Crane átadja a mappát, Henry kézrátétellel próbálkozik, de semmi titkot nem fednek fel előtte a lapok. Abbie háborog, hogy miért nem, így Henry őt is kianalizálná, hátha előbukkan egy elfojtott emlék Corbin seriffről. A lány köszöni, nem kéri és kihívja Crane-t tárgyalni. Kint részletezi a tervét: Corbinről eszébe jutott Jenny. Corbin elküldte a lányt egy fontos vázlatfüzetért, ami Frankliné lehetett, de hogy hova tűnt a füzet már sosem fogják megtudni. Sírba vitte a titkot, vágja rá Crane, majd hirtelen rosszul lesz. Mintha az elmúlt egy év emlékei ködbe vesznének, hiába próbálja felidézni, hogy kapták el Henryt, képtelen megmondani. Onnantól homályos minden, mióta Henry elárulta őket. Henry kiszabadul, okkal vannak itt, Franklin kulcsát keresi ő is, és lám megtudta, hol és kinél kell kutakodnia. Vagyis Jenny él, Abbie a purgatóriumban van, Crane egy koporsóban fekszik mélyen a föld alatt. Mielőtt végleg elnyelné Abbie-t a Purgatórium, azt kéri Crane-től, hogy jusson ki a koporsóból és a találja mg Jennyt, Crane megígéri neki, hogy megmenti őt.

4.png

Crane felriad az álomból, mélyen a föld alá van eltemetve, a fák gyökerei teljesen beborítják. Eközben Jenny Henry fogságába esik, egy elhagyott raktárba viszi a két hesseni fogdmeg. Henry a vázlatfüzetet keresi a lányon, de ő semmit sem tud erről, ám Henry érzi a hazugságait, és megérinti őt. Jenny fejében annyit lát, ahogy átadja Corbinnak a füzetet, illetve néhány rajzot a kulcsról. Viszont ennyi is elég neki, rejtjelezve vannak az oldalak, Jennyt addig kell életben tartani, amíg meg nem fejti a kódot. A koporsóban Crane megtalálja a mobilját, de hasztalan, mélyen a föld alatt van, így dühében beleöklöz a koporsófába. Egy kis föld hullik ki a rések közül, Crane megérez valamit, megkapirgálja a rést, és látszik rajta, ahogy gondolkodik, miközben megkóstolja a homokot. Kén van benne. Ettől távol, a Fej Nélküli Lovas kis otthonában Katrina próbál kiszabadulni. Betoppan exe, Abraham, aki ugye a Lovas lenne és elsőként levágja Katrina köteleit, a kést az asztalra teszi. Majd egy kis kenyeret lök a nő elé, aki eszik belőle pár falatot, ám váratlanul a Lovas tenyerébe döfi a kést és menekülőre fogja A Lovas utoléri, újra megkötözi, a kést leveszi az asztalról és távozik. Rossz asszony, nagyon rossz asszony.

5.png

A Purgatóriumban Abbie rohan Moloch elől, az utolsó utáni pillanatban egy váratlan segítője akad. Moloch kis bábja és egyben Abbie régi kollégája, plátói szerelmese Andy Brooks rejti el a szörnyeteg elől. Abbie nem kér az áruló segítségéből, de Andy ragaszkodik hozzá, csak vele van esélye kijutni innen. Közben a hátuk mögött Moloch valamilyen szertartásra készül, Andy szerint a földi világba készül belépni, egy hadseregnyi démonnal a háta mögött. Ezért kell neki a kulcs, hogy kijusson innen. Abbie-nek értesítenie kell Crane-t, ha Katrina tudott vele beszélni innen, akkor ő is beszélni fog vele, Andy segíthet ebben. Crane az utolsó üzenetét mondja a mobiljára, de az anyag nem lett rögzítve, nincs több memória. Pech, ám Crane megtalálta a módját hogy jusson ki: egy kis ruhaanyagot tuszkol a résbe, és tüzet csihol, vagyis kirobbantja magát a föld alól a kezdetleges puskaporral. A művelet sikerült, Crane újra szabad. Jennyt hívja, és pont jókor, a hívás eltereli az őr figyelmét, a lány megrúgja, kiszabadítja magát és leszúrja a hessenit. Viszont nem tud kijutni az épületből, de lát egy táblát. Megüzeni Crane-nek hol van, milyen fura véletlen, Crane pont a kérdéses helyszín közelében van.

6.png

A Purgatóriumban Andy elvezette Abbie-t Moloch búvóhelyére, ha oda bemegy, keresse meg a tükröt, mondja ki a varázsszavakat majd Crane nevét és máris tudnak beszélni. Katrina is ide jött, megvárta, míg Moloch elmegy, ezután mehetett be. Andy nem lesz itt, mikor Abbie kijön, ha Moloch megtudná mit tett, csúnya véget érne az élete, így ezzel bebizonyította, hogy maradt még benne emberség, Abbie volt ehhez a motiváció. Crane ekkor megtalálta a raktárt, Jenny pedig bent szabadul. Feltöri az ajtót, ám kint őrök állnak. Crane fejében is kezd összeállni a terv, közben lövéseket hall. Lát egy mentőautót parkolni és azzal száguld be a telepre, ahol Jenny javában lövi az ellenséget. Kellemes meglepetés Jennynek is, beszáll a kocsiba és indulhatnak a szabadság felé. Crane összefoglalja Jenny-nek, mit is kellett átélni a rövid föld alatti fogságban, Katrina kint, Abbie bent, és kell egy kulcs, ami nyitja a Purgatóriumot. Jenny biztosra veszi, hogy a vázlatfüzet az archívumban van, pedig az álomban majd fél napig ott keresték, de tényleg ott van. Crane felidézheti magában Franklin titkos ábécéjét. A szöveg szerint a kulcs Álmosvölgyben van, annál a személynél, akiben a legjobban megbízott, vagyis saját magánál. Jenny szerint a nagy embert nem Álmosvölgyben temették el, viszont van egy ötlete.

7.png

A Purgatóriumban Abbie bejutott a rejtekhelyre, olyan, mint egy barlang, a falakon csontvázak és koponyák díszelegnek. Abbie kicsodálkozza magát, odalép az oltárhoz, ami mögül denevérek zúdulnak ki, más veszély szerencsére nincsen, kezdheti olvasni a szöveget és hívhatja Crane-t. Crane pont nevének kimondásakor pillant bele a kocsi tükrébe, hamarosan Abbie mellett találja magát. Öröm, boldogság, végre újra együtt, Crane is átérzi a Moloch búvóhelye szavak hatalmát, de térjünk a lényegre. A gonosz hadsereget szervez, a kulcs azért kell, hogy kijussonak vele. Abbie elgondolkodik, mi van, ha szándékosan tömték tele a fejüket a kulccsal, hogy megszerezzék, Crane visszajöjjön érte és itt ragadjanak? Vagyis egy csapda sétálnak bele, de Crane erről hallani sem akar. Ők a két Tanú, együtt kell maradniuk, ha meg akarják akadályozni a világvégét. Abbie így kénytelen engedni, ő továbbra is csak kitart és vár Crane-re, a férfi pedig siet, ahogy tud. Crane visszatér, vagy legalábbis a tudata visszatér Jenny mellé, beszélt Abbie-vel, nagyon kell sietni.

8.png

Jenny és Crane egy Franklin szoborhoz érkeztek, de a hesseniek már javában ásnak mellette. Hát, akkor pech, itt Álmosvölgyben ez az egyetlen szobra, Crane elhűl, több is van a kis pukkancsból? Aha, szobrok, pénz, amin csak lehet, ott a feje. Nagyszerű, de Crane-nek eszébe jut az öreg régi mondása, a siker kulcsa a vekker alatt rejlik. Pont véletlenül mögöttük van az óratorony. A torony egyik kövén megtalálják a B. F. monogramot, és hurrá, a kő rejti a kulcsot. Katrina ura hazatért, és ajándékot hozott, ugyanazt a láncot rakja fel a nő nyakára, amit az eljegyzésükkor kapott. A láncot megbűvölték, a Lovasnak lett feje, így Katrina újra láthatja Abrahamet. Sose lesz az övé, de a gonosz szerető biztos benne, hogy Crane éjfélig meg fog halni, ha Katrina ezt elfogadja, könnyebb lesz az új élete. Eközben Crane és Jenny megérkeztek az erdőbe, hogy kinyissák a Purgatórium kapuját. Jenny is menni akar, de Crane jobbnak látja, ha marad. Ha vele, velük, odaát bármi történne, Jenny még mindig itt van, aki segíthet. Jenny marad, emlékezteti Crane-t a szabályokra, nincs evés-ivás odaát, és senkitől ne fogadjon el semmit. Crane mély levegőt vesz, majd kimondja a varázsszavakat, az átjáró megjelenik előtte és beléphet a másik világba.

9.png

Odaát Abbie az amulettet keresi feldúltan, de a lánc helyett Crane-be botlik. Hálásan öleli át, de az amulett nélkül nem megy sehova. A férfi látja rajta, hogy odavan, egy kis vizet kínál neki. Épphogy az ajkához ér, egy másik Crane ordít Abbie-re. Abbie rátámad erre a Crane-re, de jóval erősebb nála és a földön köt ki. A két Crane verekedni kezd, egyiküknél ott a kulcs, de vajon az igazi Crane került ki győztesen? Abbie-vel menekülnek, Crane nagyon örül a hadnagyának, de Abbie-nek bekattan valami. Fölkap egy kardot, mert miért ne lenne a kard a Purgatóriumban, és lefejezi Crane-t. A másik Crane elhűlve figyeli a társát, honnan tudta, hogy ő a rossz Crane? Nem volt akcentusa, hangzik a válasz, és végre hivatalos az egymásra találás. Crane felszedi a kulcsot, mert sietni kell, Moloch már hívja a démonjait, így futás közben mondják ki a varázsigét, és nyitják ki az átjárót, amit egy kapu torlaszol el. Ideje bevetni a kulcsot, Moloch észreveszi a menekülőket, a kapu kinyílt, belépnek az átjáróba és visszajutnak a földi világba, az átjáró pont Moloch előtt záródott be. Világvége egy időre elnapolva, a kulcs pedig magától elporlad, Abbie és Jenny újra megölelhetik egymást.

A kis házikóban lesz miről beszélnie a hármasnak, bár Jenny lazítani akarna, mielőtt újra tervezgetne. Sajnos a helyzet az, hogy Crane-nek nemcsak a Tanú szerepe jutott. A felesége, Katrina a Fej Nélküli Lovas fogságában van, a fia, Henry a Háború Lovasa. A mai nap csak a háború kezdete volt, de mindannyian biztosak benne, hogy nekik össze kell tartaniuk, másképp elvesznek. Henry a katakombákat járja, a titkos búvóhelyén gondolkodhat. Egy tükörben felbukkan Moloch, reszketve borul térdre előtte az öreg, a kulcs megsemmisült, érthető, hogy fél a főnökétől. Molochnak más tervei vannak, a vaskapuból megalkotja Henry Lovasát, az öreg átadja neki a kardját, kezdődhet a harc.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.11.04. 18:13:44

Juhuhuhúúú végre Álmosvölgyes hogyvolt! :)
Nagyon izgis rész volt bár az ordító tudománytalanságok kissé bökték a csőrömet (jóvanna, fej nélkül grasszáló holt tetemek oké, föld alól, FÖLDDEL kirobbantjuk magunkat és hajunk szála se pörkölődik nekem egy kicist sok....ezek után azon a vidéket el ne taposson senki egy csikket ha kén tartalmú a talaj mert BUMM :D )

Szencsike 2014.11.05. 12:19:19

@Hüpna: :D Fogd fel úgy, mintha túlélőtippeket kaptál volna :)
süti beállítások módosítása