Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 2014, 2. Élő show - Szeretlek is, meg nem is

2014. október 26. 17:40 - oharozsabimbolehetnek

A műsor Bence kisfilmjével kezdődik, aki a tévében folyton a volt csajairól szóló történetekbe botlik. (Tóth Gabit hogy hagyhatták ki?) Aztán női lábak közelednek a folyosón (vagy férfi lábak női cipőben), és az öltözője ajtaján kopogtat a következő (?) áldozat. Bence hanyagul a vállára veti a zakóját, és a csajt (vagy női ruhában lévő férfit) átkarolva elriszálják magukat a színpad felé. Összefoglalva: Bence nem színész, ne is erőltessük ezt a vonalat, és értjük, Zsófi szexi. Ugorgyunk!

A második élő shownak a Pálinka Republic nélkül vágunk neki. Tegye fel a kezét, akinek hiányoznak! Ja, Gabi. Gabi szomorú. Bence és az új lány, Szabó Zsófi nyitja a showt, aki csillagot fog kapni minden megoldott feladatért. Ő azzal kezd, hogy benyal Bencének, hopp, repül is az első csillag. Aztán ha már feljutott a színpadra, akkor már is fel akar valakit konferálni, és azt mondja: “követezzen az a négy ember, akik itt nagyon fontosak…” Tanulság: ha már hagyjuk konferálgatni, adjunk neki rendes szöveget. De a lényeg: jön a két G és a két R, vagyis a mentorok. Gabinak ma nem fog kilógni a feneke, mert nadrág van rajta, de a mellére még köthettek fogadásokat, az ugyanis továbbra sem nagyon akar a ruha alatt maradni. A fiúk ma is unalmasan néznek ki. Gyors fejszámolás, Gabinak már csak két zenekara van, de küldi az energiát Zsófinak. Úgy nézem, ma is előkerült valami gyorsító az öltözőben, Gabi már most ugrál ültében, Szikora pedig a szokásosnál is élénkebb. Ma szerelmesek leszünk nagyon, a tematikát a Szeretlek is, meg nem is adja, amit Robi 1984-ben írt, és a zenekara irtó cikinek tartotta. Én meg azt az évődést tartom kínosnak, amit Zsófi és Bence nyom a színpadon.

Shrek kezd ma, a kisfilmjében látjuk, ahogy a próbán táncra buzdítják, de nem nagyon sikerül neki, erre bedobja, hogy akkor vetkőzni fog a színpadon, erre viszont Alföldi mond nemet. Queent énekel, és nagyon-nagyon laza, jól érzi magát, még egy kicsit meg is mozdul.

Screen Shot 2014-10-26 at 9.34.19 AM.png

Ez az öltöny meg, ami ápol és eltakar, kimondottan jól áll neki. Ez dög volt. Gabinak tetszett, Szikora szerint viszont ez Schmuck Andor kampányfilmje volt. G nincs elragadtatva, neki ez komikusra sikerült. Alföldi nem ért egyet, neki minden porcikája mozdult.

Fridzsider Jenifer folytatja a sort, a kisfilmje arról szól, hogy ő nagyon érzékeny és finom kis nő. A tanára légzőgyakorlatokkal szórakoztatja, és kiderül, hogy Jenifer nem tud “énekül”, ezért nem tud érzelmes dalt jól előadni. Leona Lewis dalt választott most, vagyis jön a kiabálás, ahogy azt vártuk, de már az eleje túl van nyikorogva. Aztán meg valahogy elcsúszik, és borzasztó hamis lesz, fájóan, fülmaróan hamis. A dal felénél le is halkítják egy kicsit, közvetlenül azelőtt, hogy Jenifer térdre ereszkedett volna.

Screen Shot 2014-10-26 at 9.45.08 AM.png

G most először látott lelket, de füle neki is van, hallotta, hogy hamis volt. Alföldi ízlésének a térdelés egy kicsi sok, Gabi szerint meg még gyúrni kell a produkciót.

A Spoon Bruno Mars dalt fog énekelni, a próbán Gabi a frontembert piszkálja egy picit, hogy ne féljen megnyílni. Bár az együttes többi tagja is ott áll a színpadon, de nem, vagy nem csak ők zenélnek, így inkább biodíszlet, ami az énekes produkcióját színesíti. Még az sem hallatszik rendesen, amikor énekelnek, olyan, mintha a backstage-ből kiabálnának előre. Az énekes srác, Marci meg annyira nyolcvanas évek, hogy már szinte fáj.

Screen Shot 2014-10-26 at 9.56.22 AM.png

G és Alföldi unta, mert kockázatmentes volt, Szikora szerint a “kiskanalak” bátortalanok voltak, nem olyan jók, mint a ByTheWay. Én nem tudom, én utáltam a ByTheWayt, szerintem nem voltak nagy szám, bőven találunk tőlük szar produkciókat, de lehet, hogy most tinilányok tízezrei akarják elvágni a torkomat.

Jota vérszemet kapott, most aztán mindenkinek meg akarja mutatni a tutit. G-vel amúgy jól elvannak, működik köztük a kémia. Úgy örülök, hogy a 25+osok mernek olyan dalokat hozni, amitől nem érzem azt, hogy bekapcsoltam a mjúzikefemet. Jota Marcus Collins Mercy című számát énekli a színpadon, végre van mibe kapaszkodnia, és bár kicsit kilóg a táncosok közül, mert sokat koncentrál, de amúgy jól áll neki ez a produckió.

Screen Shot 2014-10-26 at 2.18.55 PM.png

Gabi olyan fejjel üli végig, mintha Falus Ferenc ice bucket challenge videóját vetítenék neki. A végén Alföldivel a táncot kritizálják. Szikorát nem értem, de szerintem nem is érdekes. G azt szereti Jotában, hogy nem másol.

A mai este első tweetje Zsófiról szól, de szerencsére nem ragozzák túl, mint múlt héten.

Kerszünet után Zsófi énekelni próbál Bencéről egy dalt, amit Auréliótól tanult a dzsungelben. Lassan könyörögni fogok, hogy vigyék vissza. Jön a Tha Shudras, akiket eddig csak Gabi és a családjuk látott maszk nélkül. A próbán a csajokról van szó, Trap kapitánynak fel van adva a lecke, meg kell mutatnia, hogy a zöld fej ellenére van benne szexus. Közben felhívja az anyja. She’s a Lady - énekli már a színpadon, és a haja… a haja brutális, főleg ezzel a hegesztőszemüveggel.

Screen Shot 2014-10-26 at 2.07.26 PM.png

Most először annyit hagytak szabadon a fejéből, hogy az FBI arcfelismerő programja már simán azonosítaná. A produkció megint embertelen beteg, de nagyon rendben van, mentoruk még fütyül is nekik. Alföldi szerint a zene jó volt, de a kapitány erőtlen. Szikora egyetért. Ja, és végre a teljes zsűri kapitánynak szólítja, és nem tibizik. 

Angyali Juli folytatja a sort, aki most már elhiszi, hogy itt van. A kisfilmben látunk rappelő kutyát, és megtudjuk, hogy a színpadon élő produkció lesz, mert az énektanár fog kiülni zongorázni. G már a próbán sír, mi lesz itt még később? Juli most először nem csak kedves, hanem szép is, bár a smink még mindig öregíti. A ruhája olyan, mintha hálóingben megtaposott volna egy struccot.

Screen Shot 2014-10-26 at 10.33.03 AM.png

A Bridge Over Troubled Water szépen szól, tiszta és egyszerű, de pont ettől jó. A zsűri el van alélva, könnyeiket törölgetik, és hálát adnak, hogy ilyen közel engedte őket Juli, aki, mint utóbb kiderült, az édesapjának énekelte ezt a dalt.

Bobby Ewing a következő, a filmből megtudjuk, hogy van benne egy fal, ami miatt végig kontrollál a produkció alatt ahelyett, hogy élvezné. Mentora lebontja a falat. Ne, ne Wrecking Ball legyen! De nem, hanem Meat Loaf örök klasszikusa jön: I Would Do Anything For Love. A nóta jó, bár a dinamikáján még lenne mit csiszolni. A körítést viszont nem értem. Sem a fellépőruhát, sem a ledfalon széteső, és újra összeálló álarcot. A zsűrinek tetszett, Gabi majdnem belezúgott Bobbyba, mert szépen mosolygott.

Screen Shot 2014-10-26 at 2.10.26 PM.png

Zsófi okoz egy kis zavart azzal, hogy azt állítja, eddig az első pozitív kritikát Bobby kapta, aki meg sem várva a telefon- és sms számot, korán megy le a színpadról. A káoszt végül Bence oldja.

Tóth “Cunami” Andival pörög tovább a műsor, de az a gond, hogy még nem élt át igazi szerelmi csalódást, így nehéz lesz közvetíteni, amit kell. Ráadásul ez nem rock, hanem lírai kiabálós lesz. A színpadon egy fotelben ülve kezd egy olyan rövid szoknyában, hogy azt is látom, amit nem akarok.

Screen Shot 2014-10-26 at 2.11.39 PM.png

Ja, és jó a hangja, de ezt már tudjuk róla. Alföldinek nem jött át, mert Andi elkezdett felnőtteskedni. Gabi azt gondolja, hogy ha nincs rutin a színpadon való mozgásban, akkor nem kellene neki tűsarkúban lebotladozni a lépcsőn, mert az megtöri a varázst. G csatlakozik az előtte szólókhoz. Szikora viszont nem érti a többiek kritikáit, és csak mondja a magáét. Andika kicsit meg van szeppenve. 

Tweetek. Nem viccesek. Megint előkerül a Gangnam Style. Ez legalább 3 éves hülyeség, jó lenne már elfelejteni. És nem, nem bírják ki, reklám után megkapjuk az arcunkba a műlovaglást idióta zenére.

Most Benji jön, aki tanulni jött az X-Faktorba. Végre egy szimpatikus, alázatos hozzáállás. A próbán egyszer jó a srác, amikor Panni kutyának énekel. A stylistnak viszont megint nem jutott ideje rá, mert semmi extra, színpadi nincs a megjelenésében, csak úgy, mint legutóbb.

Screen Shot 2014-10-26 at 2.13.37 PM.png

Az I’ll be watching you jól szól, Benji néha el is mosolyodik, és jaj, de jól áll neki. Szikora nem érezte ebben a dalban a forradalmárt, Gabi szakmai síkra evez, a hangnemet kritizálja, G szerint pedig nem lakta be a színpadot. Alföldi dícsérő szava alatt Gabi kishíján megfullad.

Bella, aki múltkor párbajozott, ma felszívja magát, és elő fog bújni belőle a kisördög, már a próbán is bőrkabátban van. Dér Heni Ég veled! című dalát énekli, és dögös, magabiztos, de csak ő, a hangja nem mindig. A nótát sajnos kiherélték, pont a legérdekesebb részeket hagyták ki belőle. A mentoroknak tetszett a produkció, Alföldinek Bella lábai is. Bence is csurgatja egy kicsit a nyálát. 

Screen Shot 2014-10-26 at 2.14.46 PM.png

Rövidgatyás Ricsit a múltkori produkciójáért Majka is megdícsérte. Most nem szabad becsuknia a szemét. Szerintem nem fog sikerülni. Egy Robbie Williams számot énekel, piros háttér előtt, ördögi tekintettel.

Screen Shot 2014-10-26 at 2.31.47 PM.png

És a második refrén után olyan hosszút pislog, hogy csak na. A szám nagyon erős volt egyébként. Gabinak maga elé kellett tartania a mappáját, hogy nehogy elélvezzen, mert olyan szexi volt Ricsi. Szikorának Szabó Ádám jutott eszébe tavalyról. Jaj, ezek a hasonlatok! Alföldi büszke. Zsófi is benedvesedett Ricsire, sajnálja, hogy már túlkoros hozzá. Szerintem kérdezzétek meg őt, lehet, hogy az idősebb nőkre bukik.

A mai sereghajtó Kállai-Kiss Zsófi, aki túl egy csalódáson teljesen bele tudja élni magát a dal történetébe. Magyarul énekel, jee! A Lelketlen embert hozta, és sokat kiabál. Érdekelne, hogy a hátán tényleg van az a tetkó, vagy csak most festették rá.

Screen Shot 2014-10-26 at 11.22.58 AM.png

Egyébként neki is jó lába van. Szikora szerint táncdalfesztivál hangulatú volt, és ez nem biztos, hogy jó. Alföldi átérezte, tetszett neki. Gabi nem tud megszólalni, mert még frissek a sebek. 

Bence kioszt megint egy csillagot Szabó Zsófinak, mert nagyon ügyesen vezet műsort. Be kell valani, valóban belejött az eleje óta. Jön a közös produkció, a U2 One Love-ja, és mivel idén sok a jó hang, a közös dal is színvonalas. A mentorok összefoglalnak. Zsófi véletlenül azt mondja, “szavazik”, de Bence szerint ez csak azért van, mert a dzsungelben nagyon hiányoztak neki az ikes igék. A mai vendégfellépő Rácz Gergő, aki anno egy sikeres fiúcsapat tagja volt, aztán járt az euróvízión is. A csillogós zakójától kiégett a szemem, gyorsan le is veszi. A dal egy kellemes kis limonádé, nyáron a kocsiban esetleg elhallgatnám, a koreográfia, amit hozzáigazítottak sokkal érdekesebb. Egy szívettépő film után, amiben a bentmaradt versenyzők mesélnek az eredményhirdetés nehézségeiről, jön az utolsó egy perc sms kunyerálás. Aztán érkeznek a versenyzők, és állva várják, hogy összesítsék a szavazatokat.

Screen Shot 2014-10-26 at 1.08.14 PM.png

Továbbjutottak: KK Zsófi, Bella, a Tha Shudras, Bobby Ewing, a Spoon, Rövidgatyás Ricsi, Angyali Juli, Shrek, Benji és Tóth “Cunami” Andi. Jota és Jenifer párbajoznak, csak előbb még lelket öntenek beléjük. Hölgyeké az elsőbbség, Jeni kezd, Whitney Houston dallal készült, úgyhogy megint fog kiabálni. Nem is lenne baj, ha már az első refrén előtt nem csúszna meg a hangja. Aztán az első refrénben is. És a másodikban is. Jota is szenved egy sort, az ő dala úgy kezdődik, hogy “I don’t wanna stay here”. Nem túl szerencsés. Ő is hamis, még ilyen furcsa produkciót nem hallottunk tőle. Vagy ennyire még nem vitték el az érzelmek. A mentorok most döntenek. Szikora egy zavaros beszéd után Jotát, G Jenifert küldi haza. Gabi Jotát szeretné látni a jövő héten. Alföldi dönti el a dolgot. 3-1 Jenifernek, Jota marad. Sírás, ölelkezés.

Screen Shot 2014-10-26 at 2.23.47 PM.png

Zsófi hálás, hogy itt lehetett, kap egy újabb csillagot, jövő héttől már csak az AfterXben lesz. Egy hét múlva az ünnepi hangulathoz illő műsorral jönnek. 

 

Címkék: rtl klub x-faktor
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gia 2014.10.26. 18:11:24

"A ruhája olyan,mintha hálóingben megtaposott volna egy struccot."
Szakadok.. :-))))))))))))))))))))))))

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2014.10.26. 18:23:06

Ebben a körben legkevésbé tetszett Szabó Richárd, akinek a produkcióját inkább óbégatásnak, mintsem éneklésnek lehet nevezni és Ilyés Jenifer, aki erőtlenül, sokszor hamisan és modorosan és üresen énekelt. A Spoon eléggé jellegtelen, tucatbandahangzással számomra érdektelen. Jonathán korrektül énekel, csak nekem modorosnak és valaki másolatának tűnik. Benji erőtlen és túlspilázott volt egyszerre. A Tha Shudras most nem vol olyan jó, min az előző adásban, de azért korrekten adták elő a dalt. Tóth Andi előadása a nagyon jó hangi adottságai ellenére modorosra sikeredett. Jakab-Péter Izabella a kisebb bizonytalanságok ellenére ritmikailag bejött, benne volt a dög is. Borbély Richárd és Nagy Richárd nagyon jó, erőteljes, dinamikus előadásokat produkáltak, Kállai-Kiss Zsófi előadása nekem bejött, szép, erős hangjával különleges élményt nyújtott, egyik kedvenc litván énekesnőm egyik dalára - www.youtube.com/watch?v=6hzla9hz_cg - emlékeztetett, Horányi Juli az est fénypontja, elvarázsolt, dinamikus és tökéletes előadás volt.

perszepolisz 2014.10.26. 18:29:09

A U2-nek emlékeim szerint nincs One Love című nótája. Az One. Amúgy ez az egyetlen kifogásolnivalóm a hogyvolttal kapcsolatban - bizony minden gy történt ahogy itt leíródott.

Pácsó_Ármándó 2014.10.26. 18:40:26

TG-nek jól állt ez a lobonc és Zsófi is csinos volt! Shrek valóban hasonlított egy James Bondba oltott Smukk Andorra. De legalább nem bazsevált a szerelem húrjain megint. iDzseni erőtlen és hamis, nem tetszett. Érdekes egy frontembertől hogy fél a tömegtől. Kanál? A Spoon szerelmeskediket is jelent. Haha, ikes ige :) Jota számának jó volt a ritmusa. Szikorát még saját maga sem érti rosszabb napjain. A Sudrász-énekesnek jól állt ez a haj, szerintem TG fojtotta le őket ezzel a dallal, sokkal jobban szeretem a zúzós és kreatív Shudrast! HZsüli ruhájánál hogy próbálta Sziki bácsi szuggerálni neki, hogy ő tervezte a ruhát, de a stucctaposást :) nem vállalta be. A ruhások nevét azért bemondhatta volna.

Baresz83 2014.10.26. 18:58:09

@Gia: Ennél a résznél én is sírtam a röhögéstől! :)

Jó poszt, köszönjük!

oharozsabimbolehetnek 2014.10.26. 19:11:01

@perszepolisz: helyes a bőgés! annyira biztos voltam az információban, hogy nem is néztem utána. többek közt ezért nem a lángoló gitárokon írok. :)

umidmerchant 2014.10.27. 10:11:08

Húdekínos borzalom volt a shrek produkciója! de nem ő volt a leggyengébb! Úgy általánosan ez egy nagyon gyenge műsor volt, nagyon gyenge hangokkal. Én nem tudom, hogy itt az indexnek mennyit fizetett a retekklub, de messze nincs eleresztve jó hangokkal ez az évad. vagy nagyon jól titkolják a versenyzők.

furmintszaraz 2014.10.27. 10:42:25

A zsűri nekem túl sok bullshitet nyom "önmagad"-ról, lélekről, kinyílásról, mintha semmi érdemleges ötletük nem lenne. Ezek közhelyek - Tóth Andinál is gyorsan előkapták a felnőtteskedés kártyát (ami Gabi szájából elképesztően hiteltelen volt), jobban is megdolgozhatnának a pénzükért. Andi egyébként nem modoroskodott jobban a kelleténél, és érdekesen is lett ez a dal megoldva, szerintem jó hallgatni. Más kérdés, hogy ha nem vesz vissza a sértődékenységből, akkor nem lesz könnyű dolga (ezt éppenséggel nem felnőtteskedi el :) ). Tényleg nehéz ügy, hogyan lehetne _nem_ elrontani.
Schmuck Andornál én is majdnem gyorsan elkapcsoltam, azt gondolva, hogy véletlenül Hajdú Péter műsorába csöppentem, de aztán kiderült a turpisság - érdekes volna, ha következő héten megkapná a Hallelujah-t, tessék csak visszashrekesedni.
G-nél a legjobbak a dalválasztások, de ha jól értem, ő engedi meg leginkább, hogy a versenyzők is beleszóljanak - ami éppenséggel nem nem nagy baj. Jonatán nagyon kilóg habituálisan ebből az egészből - de hát ilyen ez a popszakma, ő kereste a bajt.
Szikora látványosan nagyon nem érzi a csapatát, de ha összekapja magát, és tud gyerekpszichológus lenni, Andival elrepül a döntőig.
Gabinak is bejöhet a Tha Shudras, a Spoons lassan kezdi kimer(ít)eni magát.
Alföldi sem rossz a dalválasztásokban, Nagy Richárdnál egyik mindegyik bejött, Borbély talán a legtisztább énekes, Ricsi bácsiról már írtam. Csapatlétszámban ők fogják legtovább bírni, az tuti.
Na, de majd eldönti az a 4-500 még szavazó néző.

Gia 2014.10.27. 10:50:51

Én a visszatérő Ricsi gyerektől franciakockásra kaparom magam..Látom én,hogy nagyon akarja,de ez az eltorzult fejű kajabálás és az az idétlen merev kéztartás...Attól tartok,hogy a nagy erőlködéstől egyszer csak szétpattan rajta a ruha.. :-)))

ethan blow 2014.10.27. 14:01:21

Nem néztem, mert elmentem pár haverommal berúgni, ami remekül sikerült, és összességében azt gondolom, szombat esténként mindenkinek ezt kellene tennie.

bimbambusz 2014.10.27. 14:13:47

@Gia: engem egy pszichopata sorozatgyilkosra emlékeztet (már tavaly is.). Rádióban még csak-csak elhallgatnám, de nézni nem bírom, hiába nem rossz a hangja. Egyszerűen a hideg kiráz tőle :)

Gia 2014.10.27. 14:39:11

@bimbambusz: Nem találom benne az x-et,hiába keresem..
süti beállítások módosítása