Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Bridge 2x08 – Goliath

2014. október 20. 11:00 - Zenóbia

Aha, az nem az anyja volt, ez viszont itt az, és épp belövi magát egy lepratelepen. Sonya nekiadja Lisa hajtincsét, átfűzve egy medálon, és közli az anyjával, hogy vége a sztorinak, meg látszólag az anyjának sincs túl sok. Főleg, hogy Sonyát Eleanor követi a sátornál, kb. ugyanannyira szép a cipőjük, még barátnők is lehetnének egy másik világban. Lenyúlja a hajtincset, így aztán Sonya látogatása az anyjánál pont annyit ért, mint halottnak a csók, lévén az végig öntudatlan. Robles sült patkányfejet vacsorázik, de nagyon ízlik neki, sőt, még egy kolduló nénit is megment a huligánoktól, hát ez mennyire egy rendes ember. A második adag patkányfejre már nem jut ideje, mert jön a TEK, fejbebasszák egy puskával, majd berakják a kocsiba, csuklyával a fején. Robles nem annyira érti, nyilván összetévesztették valakivel, de nem, ezt csak ilyenkor mindenki nagyon szeretné hinni, viszont megérdeklődik tőle, hogy ugyan Fausto Galvan merrefelé eszi épp a saját sült patkányát.

2x08_bridge1.jpg

Azt nem tudom, megmondta-e, de vélhetően igen, mert másnap reggel csak lemossa a vért a kapitányság mosdójában, átruházza Marcora a főnökséget, aztán elhúz Kuala Lumpurba, leborotválja a bajszát, és nyit egy lángossütőt. Mendez barátnője megmarad, meg is érdemli, egy kötőtűvel simán kinyírta a bérgyilkos csávót, ezzel megmentette Frye életét, mert ő lett volna a következő célpont. Mondjuk ha ezt előre tudja a lány, lehet nem döfi le a kötőtűvel mégsem. Mendez nagyon okos, emiatt sikeresen rájön, hogy valójában ő volt a célpont, taps. Innentől eléggé be van szarva ahhoz, hogy megosszon Sonyával mindent, amit tudnak, azt is, hogy Frye éppen öngyilkos küldetésre készül, hogy lebuktassa Sebastian Cerisolat. A kretén. Cerisola viszont már megint Fausto lelkére próbál beszélni, mert a múltkori könyvből nem értett, de legalább kitörölte a seggét a lapjaival. Fausto megint előjön Norvégiával meg a Fjordjaival, ezt már alig vártam. Tán nem kellett volna kinyírni az államügyészt, és tán nem kellett volna most meg ráuszítani valami balfaszt az újságírókra, hanem inkább meg kéne lépniük a picsába, mert már túlzottan felhívták magukra a figyelmet. Norvégiába?? – kérdi Fausto reménykedő hangsúllyal.

2x08_bridge2.jpg

Hát, ez nem fog menni, hiába ért egyet Eleanor is Cerisolával, hogy adják el a lakóparkot, aztán spuri, mert Galvan nem az a spuri típus. Cerisola mélyen a szemébe nézve, jó közel hajolva hozzá mondja nagyon lassan és jól artikuláltan, bele az arcába, hogy: nem. mindig. a. gyilkolás.a.megoldás. Szerintem nem ment át az üzenet. A zsaruk még mindig roppant mód idegesítik, de Sebastian is, úgyhogy ezúttal egy gringót bérel fel, akit Choppernek hívnak. Sírok. Choppernek csendes és tiszta módszerei vannak az ügyek intézésére, hát ezt kíváncsian várom. Sonya kimegy Red Ridge-be, ahol egy percen belül felszedi a DEA-s Joe egy furgonnal, és megosztja vele, hogy már tíz éve próbálja elkapni a rohadék Fausto Galvan-t, de ahányszor lead egy jelentést, a CIA folyton alkut köt, és baszhatja az egészet. Megegyeznek, hogy Eleanor a kulcs, mert ő mindent tud a kartell ügyeiről, úgyhogy ha Sonya letartóztatná gyilkosságért, akkor Joe is kihallgathatná, anélkül, hogy bevonnák a CIA-t. Joe viszont Marco-t sem hajlandó bevonni, mert együtt nőttek fel Galvannal, hopi, ezt Sonya eddig nem tudta, zokon is veszi rendesen.

2x08_bridge3.jpg

Főleg, hogy kap egy pendrive-ot is, rajta David Tate meggyilkolásával, most akkor vége a bizalomnak, vagy vége a bizalomnak. Chopper. Az. Ez itt semmiképp nem az, amin a csávó épp crossozik a sivatagban, viszont legalább sikerült találniuk egy tipikus bérgyilkos fejű színészt. Sőt, ezt még fokozni is tudja a pasas, mert nem is beszél, csak néz. De azt nagyon. Most épp Sonya fényképét, feladat realizálva. Óh, végre egy kis romantikában is van részünk, ki más, mint Steven Linder és Eva, kezdjük az alapoknál, mi a kedvenc színed, és hol nőttél fel, nádföldön, sosem volt egy vasunk sem, viszont megnyertem a hegyen a szépségversenyt, ahol sikeresen összeszedtem az elmebeteg Hectort, szuper. De hát azt mondta, szép vagyok! Linder szerint is Eva a legszebb lány a földön, de ne gondoljátok, hogy mozi lesz a következő lépés, ez nem az a sorozat. Helyette inkább szépen sorban kinyírnak mindenkit a baltával, aki részt vett Eva megerőszakolásában. Most épp azt a faszit találták meg, aki a piros autójával anno felajánlotta neki, hogy hazafuvarozza, de aztán nem.

2x08_bridge4.jpg

Frye egy egészen picit kibaszott magával. Bebaszva odaballagott Cerisolához, aki épp a fiát vitte volna fagyit nyalni, hogy na gyerünk bazmeg, nyírj ki engem is, amúgy meg apád drogkereskedő, ne fagyit kérj, ha van más is. A vége egy juarezi fogda, bokáig véres hányásban, vagy mi a jóisten lehet az ott a padlón, mindenesetre Frye majdnem hozzáadja a saját hányásadagját is, meg én is, csak én sajnálom a padlót. Végül akkurátusan behelyezi magát az egyik sarokba, és kezdi a gondolkodást, hogy ma talán mégsem kellett volna felkelni. Sonya csak megnézi azt a pendrive-ot, amin látszik, hogy Marco közelít David Tate szobája felé, de ettől még mondjuk nem ő volt a gyilkos, csak ezt aztán bizonygathatja majd Sonyának, de minek. Eleanornak meg már nagyon hiányzott Jamie, tudjátok az enyhén fogyatékos segédmunkás, aki viszont nagyon szereti a szopókás cukrot, vagy mi a szar az. Eztán Cesar a főnököd, neki mondjuk mindegy, csak legyen cukorka. Frye nem vitte túlzásba a gondolkodást, mert ugyan Mendez elintézi Marconál, hogy kiszabaduljon, de azért csak mondja a magáét.

2x08_bridge5.jpg

És valahol igaza van, mert eddig legalább az amerikai oldalon békénhagyták őket, de most Mendezt konkrétan ott próbálták kinyírni, az egy dolog, hogy helyette a szeretője kapta a machetét a hasába. Marco szomorúan néz. Hank elbujdokolt a vidéki házukba, de Sonya kilátogat hozzá engedélyt kérni, hogy együtt dolgozhasson a DEA-val, Marco nélkül. Végül az engedélykérésből kijelentés lesz, úgyhogy belevág egyedül, főleg, hogy Hank addig nem dolgozhat, míg zajlik a Dobbs ügy, meg is érdemled, teszi hozzá végül a lány, aki nem hallgat senkire. Eleanor és Cerisola újabb randira gyűlt össze, már amennyire két ember tud gyűlni. A nő szerint Sonya érdekes személyiség, mondom én, hogy lesz itt még beautiful friendship. Cerisola rohadtul szeretné, ha Elanor megtalálná a megoldást arra, hogy az ő neve tiszta maradjon, de ennek az az egy útja van, ha eladják a Red Ridge-t. Már vevője is van, meg egy új állásajánlata Sebastiantól, ha már Faustot-t úgyis letartóztatja a haditengerészet. De neki nem pénz kell, hanem a kutyává változtatott apja, akit épp most szabadít ki a TEK, miután szétlőtték Galvan egész hadiszállását, ó, már sosem fogja használni azt a csudálatos motorcsónakot.

2x08_bridge6.jpg

Viszont legalább meglépett a budiból a csatornán keresztül, ez egy mindenre felkészült ember, azt kell mondjam. Marco meglátogatja Sonyát az őrsön, de jobban járt volna, ha nem teszi, mert megkapja, hogy hiába van olyan terve, amivel életben maradhatnak, az a lánynak nem kell, mert nem bírja a kompromisszumos megoldásokat. Inkább a biztos, ámde legalább becsületes halál. Többé nem bízom benned, mondom én, hogy ennek a szép de rögös-véres barátságnak itt a vége. Mármint egy időre biztosan. Marco majdnem agyvérzést kap a bánattól, Sonya meg sír, de kemény. Ja, mielőtt cigiszünetet tartottam, volt még egy Chopper jelenet is, de nem szólalt meg, no para. Fausto három emberével tép az alagútban, de aztán úgy dönt, hogy ebből kettőben nem bízik, golyó. Marad a dagi, ortopéd cipős, futás tovább, mibe fogadunk, hogy mégis ez a szerencsétlen lesz a DEA beépített embere. Pedig Fausto hogy szereti, még őt is érhetik csalódások az életben. Marco közben arra a hírre ér be az őrsre, hogy Galvant üldözik, s tényleg, meg arra, hogy Robles iszonyúan remegő kezekkel tölt neki is egy whiskey-t, akkor mégsem húzott el kelt tésztát gyúrni, hanem inkább beköpte Galvant.

2x08_bridge7.jpg

Marco piája is neki jut, mert az nem iszik együtt egy árulóval. Folytatódik a családtörténeti beszámoló, Steve szarabbul járt, mármint gyerekkorában. Egy alkoholista, machetével felszerelt apával éltek a húgával együtt, aki úgy átlag kétnaponta szarrá verte, és szétvagdosta őket. 15 évesen lelépett, és megfogadta, hogy visszamegy a húgáért, de addigra elköltöztek, és mire megtalálta, addigra a lány meghalt drogtúladagolásban egy menhelyen. A lelkiismeret örökké üldözni fog. Közben láthatjuk, hogy leendő áldozatuk hazaért a piros autójával, és kedvesen betolja a nagyit a tévé elé, hogy ne maradjon le a Barátok köztről. Levest is kap, mert azt nem kell rágni, de só már nem jár bele, mert Steve most időben odaér, és úgy fejbebassza a pasit, hogy az egyből kifekszik. Hát, ez meghalt. Szép ütés volt. Az már nem annyira, amit Sonya kap Choppertől, aki kiejtett a száján három darab szót is. Abból a háromból az a lényeg, hogy Sonya halainak most egy darabig senki nem fog enni adni.

2x08_bridge8.jpg

Címkék: bridge
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása