Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A muskétások 1x03 - Commodities (Az áru)

2014. október 20. 09:00 - Gabba

Le Havre-ban nyitunk, ami a díszlet alapján inkább valami csatornára hasonlít, mint forgalmas kikötőre, de ezen ne akadjunk fenn. Már csak azért sem, mert muskétásaink egy most érkezett alakot követnek a kocsmába, Émile Bonnaire felfedezőt, aki egy másik dimenzióban és másik galaxisban Gaius Baltarként szívatta az emberiséget. Bonnaire mindenkinek italt rendel, a kocsma közönsége közül viszont mintha többen is rossz szemmel néznének rá, ez fel is tűnik Athoséknak. Sőt még két feketeruhás fazon is érkezik, ezek se koszorúslányok lesznek, az is biztos. Bonnaire a csaposlánnyal kezd flörtölni, erre előbukkan egy késsel fenyegetőző nő és ráveti magát. Pillanatokon belül bunyó kerekedik, minden rosszarcú Bonnaire-re hajt, most már a muskétások is kénytelenek közbelépni és kiszabadítják szorult helyzetéből. De csak átmenetileg, mert a következő pillanatban közlik vele, hogy a király nevében letartóztatják és viszik Párizsba.

Musk03 01

Bonnaire látszólag beleegyezik és bemutatja a késsel támadó nőt: ő a felesége, Maria, akivel szeretne némi időt kettesben tölteni, hiszen régóta nem látták egymást és sok lenne a szexelni megbeszélnivalójuk. Aramis megértően bólogat, kapnak fél órát az egyik emeleti szobában, a pár perc múlva kiszűrődő nyögésekből és sikongatásokból ítélve a párocska hasznosan tölti az időt. De még milyen hasznosan, mert a szex csak kamu, Maria ugyanis teljesen másféle szerszámot szorongat a kezében: egy álkulccsal kinyitja a hátsó ajtót, amin át Bonnaire leléphet. Thibault lent vár egy szekérrel, búcsúzik csókkal az asszony, Bonnaire kimászik az ablakon és leugrik az utcára. Thibault felsegíti a szekérre és elbújtatja a széna alá, majd felmászik a bakra és indít. Bonnaire vigyorog magában, jól átverte a muskétásokat, és éppen köszönetet akar mondani Thibault-nak, amikor döbbenten veszi észre, hogy ismerős társaság veszi körül a kordét, és az bizony nem a Thibault család, hanem a négy muskétás. Porca miseria!

Musk03 02

Váltunk Richelieu-re, a Miladyvel beszélget és kiderül, hogy az a két fekete ruhás alak a kikötőben spanyol kém, akik Bonnaire-t követik, bár ennek okát egyelőre nem tudjuk meg. Milady pár nap szabadságot kér valamilyen személyes ügy elintézésére, a bíboros figyelmezteti, hogy amióta kiszabadította a nőt a mocsokból és fő orgyilkosává tette, ő rendelkezik a nő szabadidejével. Mindazonáltal végül pár napra mégis elengedi és rákérdez, köze van-e a dolognak Athoshoz. Milady erre sokat sejtetőn nem mond semmit.

Musk03 03

A muskétások a kellemetlenségek elkerülése érdekében mellékutakon haladnak, Bonnaire és Porthos beszélgetéséből fény derül az utóbbi származására: anyja fekete rabszolga volt, ezért Porthos különösen büszke, hogy muskétás lehetett belőle. Aramis kiszúrja, hogy a két fekete ruhás távolról követi őket. Megállnak valami elhagyatott épületnél, hogy bevárják az idegeneket, de a támadás végül nem hátulról, hanem oldalról éri őket: a kikötői kocsmában látott társaság indul új rohamra ellenük. Kard ki kard, Porthos a szekér mellett marad és vigyáz Bonnaire-re, de az egyik támadó hátulról vállon szúrja. A küzdelemnek egy középkorú férfi megjelenése vet véget, aki leállítja az embereket. Paul Meunier-nek hívják, Bonnaire régi üzlettársa, már nyolc éve pénzeli az útjait. Valami elszámolnivalója van a felfedezővel, Athos közli, hogy most Richelieu-höz kell vinniük Bonnaire-t, de ő biztos benne, hogy utána a bíboros kárpótolni fogja Meunier-t.

Musk03 04

Miután az üzlettárs az embereivel elvonul, Aramis nekilát, hogy összevarrja Porthos vállát, mert különben nem fogja kibírni az utat Párizsig. Athos valamiért keménykedik, nem kell műtét, induljunk tovább, komolyan nem értem, mi baja van, hát a bajtársiasság lófasz? Végül aztán hagyja magát meggyőzni és társait egy közeli falu melletti elhagyatott chateauhoz vezeti. A falun áthaladó társaságot megdöbbenve nézi Remi, a helyi kovács. A házhoz érve kiderül, hogy ez Athos családjáé volt, amikor ő szépreményű ifjú de la Fere grófként itt nevelkedett. Csak aztán valami félrement, és amiatt csatlakozott a muskétásokhoz.

Musk03 05

Porthost felfektetik az egyik asztalra, Aramis nekikészül a műtétnek, közben D’Artagnannak mutatja korábbi „műveit” Porthos hátán, ezt a sebet itt a poitiers-i csata után varrtam össze, mondja viccesen. (Aki esetleg nem tudná: ez a százéves háború egyik csatája volt 1356-ban.) Jó lenne valami érzéstelenítő a betegnek, Bonnier szolgálatkészen nyújtja kulacsát, benne a gyarmatokról származó „Ördögűző” nevű ördögien erős pálinkával. Porthos alaposan meghúzza, majd Aramis kérésére Athos végleg előkészíti a pácienst a műtétre: egy kemény jobbcsapottal kiüti, Aramis elégedetten bólint és nekilát sebészkedni. Athos ezalatt végigjárja a szobákat, felidézve a boldog időket, amikor kedvesével, Anne-nel, a későbbi Miladyvel élt itt, és kék nefelejcset kapott tőle. A dolgozószobában álló asztal is sokat tudna mesélni heves szerelmi életükről, nem hiába kapta később egy ütős koktél a „Sex on the Table” fantázianevet.

Musk03 06

Párizsban a király és a bíboros beszélgetéséből végre megtudjuk, mi a baj Bonnier-val: megszegte a spanyolokkal kötött kereskedelmi egyezményt azzal, hogy a tengerentúlon gyarmatot alapított Franciaország nevében. Ezért meg kell őt büntetni, a spanyolokat meg kiengesztelni, bár a király nagyon szeretne egy komolyabb flottát, miért csak a hollandoknak meg a spanyoloknak lehet olyan. Mert rendkívül sokba kerülne, rántja vissza a földre Lajost a bíboros.

Musk03 07

A chateauban a műtét sikeres, Porthos magához tér, Bonnaire azzal szórakoztatja a társaságot, hogy nemsokára visszavonul San Christophe-ban alapított ültetvényére, ahol dohányt termeszt majd és a helyi nőpopulációval naphosszat bujálkodni fog. (Sex on the Plantation, van ilyen koktél, tudja valaki?) Az állandóan magával hurcolt rajzokat viszont nem hajlandó megmutatni, na, azokon meg mi lehet ilyen titkos? A házban bolyongó Athos megáll a családi portréfestmények előtt, itt talál rá D’Artagnan. Az egyik női arc ki van vágva, mi tudjuk, kit ábrázolt a kép, a gascogne-i nem, Athos szerint biztos vandálok csinálták ezt. Megmutatja Thomas nevű öccse portréját, ő volt a család kedvence, de sajnos megölték. Most már értjük, miért akart Athos mindenáron továbbmenni erről a környékről a sebesült Porthos-szal.

Musk03 08

Váratlanul befut Maria, két fekete ruhás ismeretlen megsebesítette, D’Artagnan odalép a lóhoz, hogy lesegítse a nőt. Az azonban vigyorogva pisztolyt fog rá és amíg így sakkban tartja, Bonnaire felugrik mögé. Én voltam Émile felderítője a brazil dzsungelben, mindig megtalálom, amit keresek, mondja a nő és a páros elnyargal. Viszont a titokzatos térképtartót a házban felejtik, amíg D’Artagnan és Aramis az üldözésükre indul, Porthos átnézi a papírokat. Maria pechére a két fekete ruhás valóban lesben áll, az egyikük puskával le is szedi a nőt a nyeregből. Bonnaire a holttestet hátrahagyva elvágtat, az ekkor érkező Aramis lelövi a merénylőt, mire a másik spanyol elmenekül. D’Artagnan hamarosan utoléri Bonnaire-t és visszakíséri a chateauhoz.

Musk03 09

Itt aztán Porthos kemény ökölcsapásokkal fogadja, alig tudják lefogni, Aramis látványosan aggódik, mert így felfeslik a gyönyörű varrás Porthos vállán. Kiderül, hogy a rajzok Bonnaire elképzeléseit tartalmazzák arról, hogyan lehet minél több rabszolgát bezsúfolni egy vitorlásba, Porthos reakciója maximálisan érthető. Athos viszont felhívja a figyelmét, hogy bármennyire is elítélendő erkölcsileg, a törvény szerint a rabszolgaság nem bűn. Bonnaire szerint pusztán üzletről van szó, ha ő nem hozza el a feketéket Afrikából, elhozza más, aki esetleg sokkal rosszabbul bánna velük. Mielőtt továbbindulnak, még eltemetik Mariát, a sír fölött Bonnaire összeomlik és zokogni kezd, Aramis, a kiugrott pap, rövid imát mond.

Musk03 10

Athos előreküldi a csapatot, ő majd csak később fog csatlakozni hozzájuk, mert dolga van. Kilovagol a mezőre, ahol egy hatalmas fa alatt újabb emlékképet idéz fel: Anne akasztását, aki alól a korábban látott Remi lassan kihúzza a kordét, Athos ezt nem bírja nézni és ellovagol. A jelenben felkeresi a kovácsműhelyt, ahol rátalál az átvágott torkú Remire. Athos bűntudattól gyötörve visszamegy a chateauba és sorra ürítgetni kezdi a pincében talált borosüvegeket. Cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, médoc, sorra dönti magába, végül a sokadik palackot saját portréjához vágja.

Musk03 11

Italos kábulatából az éjszaka közepén füstszagra ébred, a Milady gyújtogatja a függönyöket. Athos megdöbben, te élsz?, a nő kést szegez a torkának és elmondja, mi történt: Remit már korábban elcsábította, így miután Athos ellovagolt, a kovács levágta őt a kötélről és magához térítette. Remit emiatt már öt éve gyötri a bűntudat, Anne csak azért ölte meg, hogy végre véget vessen a szenvedésének. De Thomast is megölted, mert rájött, hogy bűnöző voltál és hazugsággal kerültél be a családomba, mondja Athos, a nőnek erre is van válasza: Kettőnkért tettem.

Musk03 12

Anne már emeli a kést, hogy leszúrja Athost, ám ekkor kintről felhangzik D’Artagnan kiáltása. A nő elmenekül, D’Artagnan ugyan lát egy csuklyás alakot a ház mögött futni, de nem ismeri fel. Kihúzza Athost a szabadba, a muskétás pár szóval elmondja, hogy most találkozott volt feleségével, akit gyilkosság miatt ki akart végeztetni. Most mit tegyek, kérdezi kétségbeesetten, majd megígérteti D’Artagnannal, hogy erről nem beszél a többieknek.

Musk03 13

Porthos, Aramis és Bonnaire megérkezik Párizsba, a kereskedő tiszta ruhát követel, ilyen szutykosan mégsem állhat a bíboros elé, a muskétások csak legyintenek. A Milady is a városban van, ő Constance-t keresi fel és érdeklődik tőle a D’Artagnan nevű albérlőjéről. Meghitt barátságban vagyunk, ad magyarázatot, a mondat valódi jelentése Constance előtt sem lehet titok: dugtunk már párszor, mit a nyulak. Majd Bonacieux úrról érdeklődik, akitől ruhát szeretne rendelni, mert tudja, hogy a monsieur-nek nagy szüksége van pénzre. Mondja meg az uraknak, hogy Milady de Winter járt itt, búcsúzik a megütközve álló Constance-tól. Athosék is megérkeznek a fővárosba, Athos kiszúrja a tömegben a fekete ruhás spanyolt és utánamegy, D’Artagnan meg haza átöltözni. Constance elmeséli a Milady látogatását, de a nő neve nem mond semmit a gascogne-inak, Constance leírásából viszont már ráismer, bár azt természetesen nem árulja el, honnan ismeri.

Musk03 14

Richelieu fogadja Bonnaire-t, a szomszédos tetőn a spanyol kém célba veszi a felfedezőt, de lőni már nem tud, mert Athos időben lekapcsolja. Bonnaire mindenféle szépet és jót mesél a gyarmatokról és az ültetvényekről, olcsó a munkaerő, magas a haszon. A kihallgatás után Porthos és Aramis kedélyesen érdeklődik Bonnaire-től, milyen büntetést kapott, korbácsolás, kivégzés? Egyik sem, sőt a bíboros úr 10.000 livre-ét ad a saját vagyonából, hogy alapítsak ültetvényeket az Antillákon, vigyorog a kereskedő, Porthos legszívesebben leköpné. (Jut eszembe, a Boney M-től a Plantation Boy megvan?)

Musk03 15

A muskétások mindenesetre isznak egyet a közeli krimóban, ahol Athos elmondja, mit tudott meg az elfogott spanyol kémtől: a spanyol király küldte, hogy öljék meg Bonnaire-t a kereskedelmi egyezmény megszegése miatt. A vidám Bonnaire ismét Le Havre-ban mulat, megint mindenkit meghív egy körre, ám Meunier emberei ismét feltűnnek. De előkerülnek a muskétások is, Aramis és Porthos azon kezd veszekedni, kiadják-e Bonnaire-t Meunier-nek. A vita hevében kardot is rántanak, D’Artagnan gyorsan kivezeti a kereskedőt a kocsmából és felkíséri a kikötőben várakozó hajóra. Welcome on board, köszönti a fekete ruhás kém erős spanyol akcentussal, Bonnaire menekülne vissza a partra, de már késő, a vitorlás kihajózik.

Musk03 16

A kocsmában a muskétások kezet fognak Meunier-val, persze az egész csetepaté csak elterelés volt, Athos átadja Bonnaire raktárának kulcsát, Meunier pakolja ki, még mielőtt a bíboros emberei megérkeznek oda. Azért vigyáznunk kell, mert most gyakorlatilag felségárulást követtünk el, kedélyeskednek egymás között a testőrök már odakint az utcán. Bárcsak minden gonosszal ilyen könnyedén lehetne elbánni, mondja Athos, nem sejtve, hogy a sarok mögül a Milady figyeli őket.

Musk03 17

Címkék: muskétások
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.10.20. 18:11:24

@mijazaki: Nem voltam benne biztos, hogy jól emlékeztem, de egyik exemtől örököltem egy csomó Kockást :) Dr Justice, Rohan, Pif ? és Herkules rémlik belőlük, anélkül hogy belenéztem volna.

Mondjuk én nem feltétlen a szépségére gondoltam, hanem arra, hogy karizmatikus egyéniség volt, bár erről a jelzőről egy csomó történelmi szereplő is eszembe jut, akik ezen kívül számos negatív tulajdonsággal bírtak. Így maradjunk inkább annál, hogy megvolt benne talán az a kis megmagyarázhatatlan plusz, ami vonzóbbá tette őt a férfiak számára a többi nőnél. Még az is lehet, hogy nem volt kiemelkedően szép. Persze nőként nehéz az ilyet megítélni, ezért inkább férfiakat alapul véve: biztosan te is találkoztál már olyan férfiemberrel, akiről az volt a véleményed, hogy "nem tudom mit esznek rajta a nők, nem is néz ki jól" majd magad is szembesültél esetleg azzal, hogy te is vonzónak találod, mert van benne valami, amit nem is lehet megfogalmazni, de megfogja a nőket. Lehet, hogy ugyanez volt meg Myladyben is.
Abba nem akarok belemenni, hogy valamit biztosan nagyon jól tudott, mert a szexhez azért még az én nem túl romantikus énem is szükségesnek látja legalább a kölcsönös szimpátiát, és a vonzalmat :)

Gabba 2014.10.20. 18:55:30

@mijazaki: @nughop: a filmes feldolgozások közül, amiket láttam, én leginkább Rebecca de Morneyt találtam a legjobb Miladynek. Nemcsak szexis, de megvan benne az a bizonyos plusz is.

Gabba 2014.10.20. 19:43:28

@nughop: most még egyszer elolvastam a kommentedet a nem is néz ki jól stb. témában, és rájöttem, hogy pont egy ilyen pasit láttam ma reggel a tükorben

W.Jack. 2014.10.20. 19:58:56

@Gabba: Elnézegetve Rebecca Jane Pearch képeit, megállapítom, nem csak zenék, filmek és könyvek terén van jó ízlésed :)
Ha nem lenne elöl a patikamérlegem, hogy mikrogrammra pontosan kimérjem kit mennyire szabad dicsérnem, abszolút megkockáztatnám, hogy az a része, hogy "van benne valami, amit nem is lehet megfogalmazni, de megfogja a nőket." teljesen igaz :)

Gabba 2014.10.20. 20:33:32

@nughop: hah, provocatio ante portas! és bejött! :)

W.Jack. 2014.10.20. 20:49:11

@Gabba: Manipulálható vagyok :)

Gabba 2014.10.20. 21:00:28

@nughop: igyekszem is kihasználni :)

W.Jack. 2014.10.20. 21:27:19

@Gabba: Ha provokáció, akkor leírom, ami valamelyik nap eszembe jutott, amikor már-már kényszeresen soroltuk (gondolok itt mijazakira és Pácsóra is persze), hogy mi mindenből szeretnénk hv-ot. Visszasírva a régi szép időket, amikor még házifeladatot kaptam, hogy elvegetáljak két raktár poszt között valahogy :) felmerült bennem, hogy igazán reklámhadjáratozhatnánk a saját kedvenc sorozatunk mellett, (persze úgy, hogy az semmiféle kötelezettséget nem jelentene a számodra) , de aztán rájöttem, lehet hogy nem mindenkinek van annyi ideje eszetlennek lennie, mint nekem. Ettől eltekintve jókat derültem rajta így is, hogy milyen jó kis pályaművek születhetnének, amikor mindenki formában van :)

Gabba 2014.10.20. 21:40:43

@nughop: ha főállásban csinálnám, akkor is sok lenne, amennyit feldobtatok...
még így is lógok a Kojakkal, ráadásul AaannnaaA tegnap szólt, hogy nov. 5-én indul a raktár utolsó évada a Viasat 6-on. lógni fog a nyelvem és egyebem...

W.Jack. 2014.10.20. 21:44:23

@Gabba: Gyorsan körbeugrabugráltam a szobát, és csak jelzem: "A raktár" előrébb lenne a szótárban, mint a "Kojak" :)
De jóóóóóóóó: raktár, raktár, raktár, raktár, raktár!
Akkor három sorit viszel majd egyszerre?

Gabba 2014.10.20. 22:03:16

@nughop: nem tudom, még nem volt ilyenre példa... igyekszem majd, de lehet hogy Onedint arra az időre pihentetnem kell (vállalva az esetleg felém zúduló köveket is)

W.Jack. 2014.10.20. 22:06:57

@Gabba: Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze (nem kell továbbgondolni:)), én kiegyezek az Onedin csúsztatásával a raktár javára :)
Ugye tudod, hogy azért találtunk neked ennyi sorit hogyvoltozásra, mert túl jól írsz? :)

Gabba 2014.10.20. 22:32:14

@nughop: 1. de, továbbgondolom :)

2. igen, tudom :)

de hogy visszatérjünk a muskétásokhoz, tőled és @mijazaki: -tól is kérdezem: női szemmel a mostani testőrök közül melyik a legmenőbb?

a viszontkérdést megelőzve: szerintem a Milady kicsit egysíkú a szerephez, sőt helyenként túl durva, gondolok itt a pilotban a pap megfojtására, Constance meg egyelőre olyan semmilyen (hiába lesz hasig érő a dekoltázsa a következő részben)

W.Jack. 2014.10.20. 22:44:26

@Gabba: Most megnéztem a képeket újfent, és arra jutottam, hogy igazából egyik sem jönne be teljesen, hiányzik belőlük az a bizonyos plusz :) De Athosból és Aramisból valami egész elfogadhatót tudnék összegyúrni.

mijazaki 2014.10.20. 22:47:00

@nughop: Igen, igen, az a Kockás! Megvolt a teljes sorozat, de mivel nem vagyok gyűjtögető típus, nem őriztem meg, pedig most örülnék neki nagyon.

Karizmatikus nők és férfiak is vannak a környezetemben, akikért valóban elég sokan odavannak az ellenkező nemből. De a "végzet asszonya" számomra még ennél is többet jelent, azt, hogy olyan, aki szinte az összes férfi fejét el tudja csavarni, akiért egész életükben odavannak a férfiak, mással igazi, szeretetteljes kapcsolatra nem is képesek, mert mindig az a bizonyos nő jár csak a fejükben, és bármit megtennének érte. Bármit. Na, ilyet nem ismerek, pedig érdekes lenne.

@Gabba: Most néztem, hogy van egy olyan feldolgozás is, amiben Milla Jojovich a Mylady. Azt hiszem, megnézem, amint tudom, bár a bemutatóból is látszott, hogy kb. ugyanazt teszi, mint a Kaptár filmekben, csak szőke loknis paróka, és abroncsos szoknya van rajta.

A raktáros hv-kat is olvastam rendszeresen:-) Az 5. évad 6. része az utolsó? Tegnap megnéztem, mert kiváncsi voltam magára a sorozatra is "élőben", nagyonkedves rész volt, kicsit keserédes, a búcsúzás miatt.

W.Jack. 2014.10.20. 22:48:01

@Gabba: Női szemmel én sem látok túl sok fantáziát Constance-ban, de Annában annál inkább.

mijazaki 2014.10.20. 22:50:45

@Gabba: Csatlakozok @nughop véleményéhez. Annyit tennék hozzá, hogy D'Artagnan a legjobb képű ugyan, de ennyi. Nincs benne plusz. Aramis vicces, Athos pedig "nagykutya".

mijazaki 2014.10.20. 22:53:55

Az lemaradt, hogy Constance tényleg olyan kis semmilyen. A Mylady irritáló, és tényleg érthetetlen nekem ez a csábító vonzerő, úgy értem, hogy a színésznő nem tudja jól eljátszani azt a pluszt. Anna meg nem szerepelt a 3. részben, amit láttam,

W.Jack. 2014.10.20. 22:58:31

@mijazaki: Tekintve, hogy hullanak körülötte a férfiak és egy nő is a számlájára írható, Lady Winter egyelőre inkább végzetes asszony, mintsem a végzet asszonya.

Gabba 2014.10.20. 23:54:32

@mijazaki: na tessék, a rejtőzködő raktáros! nov.5. után tessék szíves oda is benézegetni, de nem csak read onlyban. és igen, a záróévad csak hat részes

a Jovovich-féle feldolgozást pont nem láttam, de bepótolom

@nughop: egyetértünk (ismét)

köszi a jó társaságot, ismét egy élmény volt, joccakát!

W.Jack. 2014.10.21. 20:03:33

@Gabba: Én is köszönöm , arra meg nem csapok most le, hogy nagyobb élmény volt-e mint az előző esti franciázás :)

Gabba 2014.10.21. 22:47:50

@nughop: ha nem, nem :)

írtad fentebb, hogy a hajómodell volt a közös pont az onedines poszttal, pedig arra nem is gondoltam, mert én a Boney M-et szántam annak

W.Jack. 2014.10.21. 22:59:20

@Gabba: Nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy ne vegyem át a poént, ha már az Onedin alatt Pácsó jókat derült rajta, de rákérdezni már nem illett volna :)

A zene az hvírói közös pont volt, a hajómodelles párhuzamot pedig a véletlen hozta:) Pedig olyan nincs is.

Gabba 2014.10.21. 23:29:57

@nughop: igen, de a franciázásnál egyedül voltam a muskotályosokkal, tegnap este meg hármasban veletek - nagy különbség!

W.Jack. 2014.10.22. 09:28:22

@Gabba: Tényleg nagy különbség :) Remélem @mijazaki: is kedvet kap a rendszeres beszélgetéshez, és ha ideje engedi (kell, hogy engedje :)) jön majd a raktárba is kitárgyalni az aktuális eseményeket.

Közben elgondolkodtam azon, hogy vajon ha kizárjuk azt a tényt, hogy mindannyian láttunk már esetleg számos feldolgozást, és csak Dumas leírása (és a saját fantáziánk által hozzátett tulajdonságok) alapján kéne dönteni, akkor melyik nő / férfi volt a legvonzóbb/ szimpatikusabb. Érdekelne a te véleményed is, meg persze mijazakié is.
Nekem ha jól emlékszem, akkor Aramis szabados vonása és Athos komolysága volt szimpatikus anno, a Bragelonne Vicomte-ot olvasva pedig Raoulra lettem volna igazán kíváncsi:)

mijazaki 2014.10.22. 13:29:51

@nughop: @Gabba: :-)))

Gyerekkoromban olvastam el Dumas regényét, már nem nagyon tudok visszaemlékezni, de megpróbálok. Azt hiszem Aramis és talán Constance.
A Bragelonne Vicomte-ot nem olvastam.

Mondjuk nekem a Star Wars-ból is Han Solo tetszett, a Hegylakóban Juan Ramírez és Kurgan, A GYűrűk Urából Faramir (na jó, Aragorn is). Ezzel azt akarom mondani, hogy általában nem a főszereplők, szőke hercegek jönnek be, hanem a humorosabb, életszerűbb karakterek.

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 14:00:45

@Gabba: @nughop: @mijazaki: Köszi a hogyvoltot! A kommentek is nagy hatással voltak rám! A könyvre már sajnos nem emlékszem és nekem is sokszor a mellékszereplők a szimpatikusak. Talán azért, mert magam is életszerű és humorosabb Tigris vagyok, de erről Nughop kedvesem többet tudna mesélni. Persze tudom, hogy ez off lenne :-))

W.Jack. 2014.10.22. 14:24:44

@mijazaki: Köszönöm szépen a választ :) Én mániákus újraolvasó vagyok, Dumas könyveket is szerintem simán olvastam vagy háromszor-négyszer, talán ezért csípődött be jobban, hogy ki volt szimpatikus. Star Wars mindig kimaradt az életemből, akárcsak a Hegylakó (velem elég lehetetlen dolog filmet nézni, kivéve ha mese:)).
Bár a világ legszebb szőke hercegével élek együtt, ettől még én is úgy gondolom, hogy az úgy van rendjén, ha a humoros, életszerű karakterek tetszenek az ember lányának :)

@Pácsó Ármándó: Az sejthető, hogy van humorod, és örülök, hogy a kommentek nagy hatással voltak rád, és nem rosszal, ezt külön köszönöm. Ettől függetlenül azonban: úrilány nem offol a kedveséről :)

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 14:56:24

@nughop: Nem offol, de sejtet :-)
Csókoltatom a talpra esett és szép kishercegedet! :-)

Gabba 2014.10.22. 19:06:53

@nughop: már én is abban a korban vagyok, amikor az ember újraolvas (és bókolni is tudok :)

Amúgy talán Athos, mert megfontolt és nem szószátyár

Bragelonne vicomte a polcon figyel, de még nem volt szerencsénk egymáshoz

@mijazaki: Han Solo nekem is, időnként pont olyan infantilis a humora, mint nekem

@Pácsó Ármándó: a tigrisek mit olvasnak?

W.Jack. 2014.10.22. 19:31:04

@Pácsó Ármándó: Nem tudom mit tudnék én még sejtetni :) Köszi, átadtam :)

@Gabba: Szerintem nem korfüggő, én ifjoncként is folyton újraolvastam a kedvenceket, de 33 évesen és pár naposan is ugyanezt teszem :) Másrészt úgy gondolom, hogy te fiatalabban is tudtál bókolni :)

Gabba 2014.10.22. 20:47:45

@nughop: azzal akartam bókolni, hogy már annyi idős vagy, mint én :)

W.Jack. 2014.10.22. 20:48:47

@Gabba: Próbáltam úgy érteni, hogy te vagy annyi idős, mint én :)

Gabba 2014.10.22. 21:13:02

@nughop: akkor kösz a bókot! :)

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 21:19:53

@Gabba: Meg Kiplinget. De azt nem szívesen.

Gabba 2014.10.22. 21:23:15

@Pácsó Ármándó: a trotechnikus az mindig Elek!

W.Jack. 2014.10.22. 21:31:46

@Pácsó Ármándó: Inkább idézet :)
A Micimackó válaszon jót nevettem :D

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 21:34:37

@nughop: Nekem is leesett. Csak gondoltam nekem is bókol majd valaki, de úgy látom ez csak páros dolog. A Kipling jobb :-)

W.Jack. 2014.10.22. 21:40:12

@Pácsó Ármándó: Mit szeretnél, melyikünk bókoljon neked, hogy egyidős vagy vele? Gabba vagy én? :)
Én a kapcsolatunkból adódóan szinte azt is tudom hány nap van közöttünk, de csalhatok is, ha kéred :)

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 21:46:52

@nughop: Sohasem fiatalítottam magam, öregedni meg azt hiszem öregszem magamtól is :-)
Szóval hagyjuk inkább, túl hirtelen voltam megint :-)

Gabba 2014.10.22. 21:47:33

@Pácsó Ármándó: akkor legyen bók :)

@nughop: akinek meg mostanában volt szülinapja, annak herzlichen Glückwunsch!

W.Jack. 2014.10.22. 21:53:01

@Pácsó Ármándó: Látod mennyire kedvelünk? Versenytbókolunk Gabbával :)

@Gabba: Nem tudom hogy mondják a huttok, hogy köszönöm, de Little Dan :)

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 21:55:18

@Gabba: Poén az, hogy én tanultam Elek-trocenhikát a suliban :-)

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 21:57:43

@nughop: Gabbáé nagyon egyedi, huttos :-)) Részemről is van kedvelés és szeretem a muskotályos borokat is. A franciát is. :-)

W.Jack. 2014.10.22. 22:00:40

@Pácsó Ármándó: Francia muskotályos posztnál ez alap :)

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 22:02:01

@nughop: Ja, hát nem a Raktárba vagyunk? :-)

W.Jack. 2014.10.22. 22:05:52

@Pácsó Ármándó: Arra még kell várni két hetet + pár napot.
Különben teljesen beleéltem magamat, hogy vége van a hétnek, tehát holnap Onedin, erre kiderül, hogy ennek ellenére még csak csütörtök lesz :(

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 22:12:03

@nughop: Nagyon jó kis hogyvoltok azok!
(Tudom, hogy a nyomába sem érhet, de holnap 13.00-kor lesz Forever 1x05 hogyvolt)

W.Jack. 2014.10.22. 22:16:32

@Pácsó Ármándó: Köszi, igyekszem belehúzni a nézésbe, de a szép szőkének sokféle programot ígértem holnapra. De megyek majd kommentelni, ha felzárkóztam :)

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 22:18:34

@nughop: Szívesen látlak, megtisztelsz!

Gabba 2014.10.22. 22:24:35

@nughop: @Pácsó Ármándó: akkor egészségünkre a muskotályost

közben meg addig dumáltunk, amíg lement a mai rész

W.Jack. 2014.10.22. 22:29:33

@Gabba: Bizony le. Súgsz belőle valami előzetest? mert én az utolsó pár kockát láttam csak belőle:(

Pácsó Ármándó 2014.10.22. 22:29:39

@Gabba: Ez nem csak trilógia? Egészségedre! :-)

Gabba 2014.10.22. 22:48:02

@nughop: Aramis-centrikus és Milady mentes

@Pácsó Ármándó: trilógia, persze, csak 3x3 + 1 ráadásból áll :)

W.Jack. 2014.10.23. 07:07:07

@Gabba: Köszönöm :), és én pont erről maradtam le. Igyekszem pótolni, de nagyon kíváncsian várom a következő hv-ot.

Gabba 2014.10.23. 08:52:24

@nughop: készül...

ma és holnap délután az M1 leadja a '61-es filmes feldolgozást, Milady szerepében Mylene Demongeot-val

W.Jack. 2014.10.23. 09:11:07

@Gabba: Köszi:) Ha marad a mostoha időjárás, akkor majd belekukkantok.

mijazaki 2014.10.23. 19:26:40

Nahát, nahát, szép kommentek:-)
Még a szőke hercegek és /vagy tigrisek is lehetnek humorosak, lsd. Shrek. És akkor a tigrist is szabadon értelmezem a Kandúrra. Szőkén meg lehet, hogy csak én nevettem.
Én is nagyon szeretem újraolvasni a jó könyveket. Egy-két éve Terry Pratchett Korongvilág-sorozatának darabjait olvasom újra és újra, miközben metrózom (mert amúgy meg csak sorozatokat nézek, szóval máskor nincs időm olvasni:-DD).
És Han Solo Drebin mellett a király!

mijazaki 2014.10.23. 19:28:12

@mijazaki: Ja, és természetesen úgy értem, hogy addig utazgatok a metrón körbe-körbe, amíg egy könyv tart.

W.Jack. 2014.10.23. 19:32:16

@mijazaki: Mióta csak szóba került, azóta motoszkált bennem egy emlék, hogy van közös nevezője a posztnak és a Kockásnak (amit én hosszú ideig teljesen következetesen Nockásnak olvastam:)) és ma megtaláltam, gyorsan le is fotóztam neked: lh6.googleusercontent.com/-MFSmmXjpcWU/VEk6nMKGk6I/AAAAAAAAEfU/aR8S9eNQf4s/w524-h699-no/Musketiere.jpg

Pácsó Ármándó 2014.10.23. 19:42:20

@mijazaki: Han Solo is király! És a korongvilág is! :-) Én azt hittem, hogy a metróvonalak egyenesek és nem mennek körbe-körbe, ó!

@nughop: Nagyon jó az emlékezeted! De ezt mindig is tudtam! :-)

mijazaki 2014.10.23. 19:51:51

@nughop: Tényleg! Köszi a fotót! Ahogy megláttam, be is ugrott, hogy mennyire szerettem azt a képregényt A három testőrről.
@Pácsó Ármándó: Csak látszólag egyenesek, mert akkor csak a végtelenben találkoznának, szóval muszáj, hogy körbe-körbe menjenek (titkos kis átkötő részeken, máig harcoló szovjet/német alakulatok mellett, és ki tudja, hogy mi van Budapest alatt, bár biztos kisebb az alagútrendszerünk, mint Londoné, Párizsé, Moszkváé vagy New York-é).
És nagyon örülök, hogy valakinek mond valamit a Korongvilág.

Pácsó Ármándó 2014.10.23. 19:59:07

@mijazaki: Hűha! :-)
Van egy ilyen műsor valamelyik ismeretterjesztő filmcsatornán, hogy a világ nagyvárosainak alagútrendszerei, vagymi. Érdekes!
Bírom Terry Pratchett szökkenő gondolkodásmódját :-)

W.Jack. 2014.10.23. 20:02:18

@mijazaki: A Shrek az vicces, Szőkén én is nevettem. Bár állítólag én mindenen tudok, de ez biztosan nem igaz. Amúgy meg kellenek a szabályt erősítő kivételek, ergo kell lenni humoros szőke hercegeknek is :)

A fotót pedig nagyon szívesek, örültem, hogy megtaláltam. Amíg átlapozgattam a Kockásokat, felfedeztem, hogy volt benne Tulipános Fanfan, Thyl Ulenspiegel, de Jókai Mór regények is. Egy-két szövegbuborékban teljesen olyan poénok voltak, amik napjaink animációs filmjeire jellemzőek, azaz hogy vannak olyan mondatok, amit csak felnőttként ért az ember, de akkor jókat nevet rajtuk.

W.Jack. 2014.10.23. 20:03:18

@nughop: k=n, béna vagyok telefonról, ez van :)

mijazaki 2014.10.23. 22:12:03

@Pácsó Ármándó: Ezekről az alagútrendszerekről valamilyen blogban olvastam, meg néhány könyvben is említették őket.
Terry Pratchett nélkül nagyon szomorúan telnének az utazással töltött perceim, a táskámban tényleg mindig van egy könyve.
@nughop: Thyl Ulenspiegel nem ugrik be egyáltalán, de ahogy gondolkodtam ezen, eszembe jutott Dr. Justice, meg a pandás logójuk.
Jó neked, hogy mindenen tudsz nevetni:-)

W.Jack. 2014.10.24. 07:18:04

@mijazaki: Teljesen jó sorozatok vannak benne, Tarao-ra emlékszel?
Pont tegnap derült ki, hogy mégsem nevetek mindenen, de a mindennapokra tényleg az jellemző :)

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 09:00:30

@nughop: Én Rahanra emlékszem leginkább nevetősöm :-)

Gabba 2014.10.24. 09:02:23

@mijazaki: @nughop: @Pácsó Ármándó: lemaradtam sajnos, pedig beírtam volna saját gyerekkori kedvencemet, a Mozaik c. keletnémet csodát.

metrózni én is szoktam, mijazakival majd szervezhetnénk könyvsarkot az egyik kocsiban

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 09:11:22

@Gabba: :-) Te tudtad, hogy körbemennek a metrók? Nughoppal én is becsatlakozhatnék alkalmanként a könyvsarokba?
Van egy linked ehhez a Mozaikhoz? Németül olvastad?

W.Jack. 2014.10.24. 09:18:00

@Pácsó Ármándó: Még időben szólok, hogy nekem változatlanul magyar főváros- és tömegközlekedésfóbiám van :)

shop.mosaik.eu/index.php/mosaik.html

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 09:26:06

@nughop: Velem leszel, egy cseppet se aggódj! Kisgyermek korom óta tömegközlekedem :-)
Köszi a mozaikos linket! Valószínűleg nyelvtudás híján nem olvastam, jól jött volna egy németül tudó barátnő akkoriban :-) Mondjuk mindig jól jön, és nem csak ezért! :-)

W.Jack. 2014.10.24. 09:32:30

@Pácsó Ármándó: Nem aggódok, szimplán csak nem szeretem. Fura, mert minden más nagyvárosban remekül elvagyok, és imádom a tömegközlekedést is, Budapest ez alól örökre kivétel marad :(
A linket pedig szívesen :)

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 09:54:18

@nughop: Az biztos, hogy fővárosként ott minden előfordul beleértve sok taszító dolgot is. Viszont, ha feltűnne egy könyvsarok? :-)

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 09:56:48

@mijazaki: A Spektrumon szokott lenni, "Világ a város alatt" vagy ilyesmi a címe :-)

W.Jack. 2014.10.24. 10:01:23

@Pácsó Ármándó: Vannak sorozatok, amiben jól kezelem a logikai bukfenceket, de a valóságban azért más a helyzet: ahhoz, hogy észrevegyek egy könyvsarkot a metróban, a közelben kell lennem, arra meg semmi esély. Amúgy meg még nem kaptál választ, hogy egyáltalán nagycsoportos foglalkozásnak gondolta-e Gabba a könyvsarkot :)

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 10:20:45

@nughop: Tényleg nem válaszolt, biztos kint hajózik Dzsémsszel a nyílt tengeren és lehet hogy csak kettesben tervezte az egészet Mijazaki Hajaoval, mi meg csak elefántok lennénk a porcelánboltban :-)
Velem jönnél könyvsarkozni, együtt mennénk. Így lenne esély? Persze csak ha akarod :-)

Gabba 2014.10.24. 10:22:24

@nughop: @Pácsó Ármándó: nagycsoportos, persze :)

az én ifjúkoromban még a Digedag részek mentek (www.mosapedia.de/wiki/index.php/Digedags-Amerika-Serie)
amit te linkeltél, az csak később jött be hozzánk

magyarul olvastam, kín volt kivárni, amíg eltelt a megjelenések közti egy hónap

W.Jack. 2014.10.24. 10:26:36

@Pácsó Ármándó: @Gabba: Köszi, éppen akartam írni, hogy akkor majd odakiabálok neki, mert én is éppen hajózok (igaz, Baines és Robert társaságában), de nem tudtam kiabálni a sok nevetgéléstől. Nagyon várom már a következő Onedines hv-ot. Is :)
Sem kis, sem nagycsoportos könyvsarkozás ellen nincsen kifogásom :)

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 10:29:35

@Gabba: Köszi! Itt a linkeden melyik menüpont a képek?
(ha még bele lehet szólni az O-ba, akkor "Los vientos alisios")

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 10:31:55

@nughop: Baines tapasztalt tengeri medve és Robert szórakoztató figura :-) Ne ejts semmit a tengerbe :-))

W.Jack. 2014.10.24. 10:39:16

@Pácsó Ármándó: Nézzed meg itt a második sortól lefelé shop.mosaik.eu/index.php/catalogsearch/result/?q=digedags+Ameirka
Az teljes rész (Onedin) olyan humorral volt tele, amin én bírok szórakozni :)

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 10:45:28

@Gabba: @nughop: Ezek a cowboyok ismerősek!!!
Hol nézed az O-t?

W.Jack. 2014.10.24. 14:31:59

@Gabba: Visszatérve a fősodorba: Lehet kívánságokat megfogalmazni? Kérek majd képet Savoya hercegéről, ha lehet :)

mijazaki 2014.10.24. 18:16:30

@nughop: Igen, a Nap gyermeke, mint valami kiválasztott, ez ugrik be, és hogy sokáig azt hittem lány, pedig nem. és őskori történet, ha jól emlékszem.
Jobb, mintha csak vásár- és ünnepnapokon nevetnél:-)
Ahogy néztem, ez a Mozaik lehetett a mi Kockásunk ihletője, vagy nem?
@Gabba: Persze, melyik metróvonal? Én piroska. Bárki csatlakozhat:-) Utolsó metrókocsi-részt kinevezhetjük könyvklubnak.:-) Én is fóbiás vagyok, de egyelőre még bírnom kell, ezért (is) olvasok közben.
nughop: Pácsó Ármándó: Elképzelem, hogy egymás mellett üldögéltek, és két laptopon gépeltek, és milyen jól beszélgettek!:-)))

mijazaki 2014.10.24. 18:18:33

@Pácsó Ármándó: Jó lenne, ha lenne tévés műsorszolgáltatónk, de egyszer a postás, másodszor meg maga a szolgáltató döntött úgy, hogy nekünk nem kell tévéműsor:-) Szóval maradt a net és a dvd:-)

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 18:20:46

@mijazaki: Az ölemben ül, már megbocsáss :-)))

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 18:22:08

@mijazaki: A postás? Nem viszi ki a tv műsort dobozban? A galád!!

W.Jack. 2014.10.24. 19:08:36

@mijazaki: Igen, igen, ő az. Mondjuk én most is azt hittem, hogy lány :) De valóban nem.

"Elképzelem, hogy egymás mellett üldögéltek, és két laptopon gépeltek, és milyen jól beszélgettek!:-))) " Ugyan már, ilyen internetadó-sújtotta időkben? :)

Pácsó Ármándó 2014.10.24. 19:28:53

@mijazaki: @nughop: Tarao nem valami hosszú hajú indián kisfiú volt? És nem volt valami szelídített állata?
Fura is lenne, ha két ilyen karakteres embernek egy nickje lenne és mindig oda írnánk az elejére, hogy én voltam vagy ő volt :-)

mijazaki 2014.10.25. 00:42:50

@Pácsó Ármándó: Nem, a számlákat nem hozta ki:-)
És lehet, hogy Tarao tényleg indián volt, ahogy belegondolok. Rahan volt őskorszaki, meg Frédi és Béni.
@nughop: Miért, már bevezették az adót? Azonnal kihúzom a gépet a konnektorból!:-)

mijazaki 2014.10.25. 00:46:50

@Pácsó Ármándó: Én mindent el tudok képzelni, mióta egy ismerősöm 11 és 12 éves fiai elmesélték, hogy 20 éves lánynak adták ki magukat a neten, és randikat szerveztek le srácokkal.:-)
Hát, szelídített állatra nem emlékszem, lehet, hogy volt neki. Mármint Taraonak.

Tóthi 2015.12.03. 12:11:42

Egy hangyányi ;) fáziskéséssel (éppen visszaolvasom az első évadot, ha már itt a második) de nehogy az érdeklődőknél kimaradjon az információ, ami egyébként erősen spoileres, ha valaki nem olvasta a Kockás utolsó részeit:

Tarao ősgyerek, mégpedig a Tűzhajúé.

Gabba 2015.12.04. 09:55:55

@Tóthi: 11 és fél hónap késés még nem a világ.... :)

Viszont légyszi igyekezz felzárkózni, mert a 2. évadra nem igazán csatlakoztak még a régi kommentelők
süti beállítások módosítása