Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x03 - The Cord and the Ax

2014. október 15. 11:00 - Szencsike

Egy fiatal csajszi hangjára kezdjük a részt, Treasure Doll művésznévre hallgat a lány. Ő lenne a rádió új műsorvezetője, Alak már lemezkiadóként szállítja a dalokat. Dolli teszi-veszi magát Alak előtt, aki elbambult és nem Dolli debütálására koncentrál. Egyébként a Vágyálomban pillangó, a rádiózás fő vagy mellékállás, még nem tisztázott. Dolli rámozdul Alakra, Datak remek kuncsaft volt, a fia is követhetné a családi hagyományt, csinálja durván, mint Apu. Több se kell a srácnak, és vadul csókolni kezdi Dollit, de a lány azt szeretné, ha Alak olyan kemény lenne vele is, mint Skeveurrel, gyorsan lelohad a vágya. Az ügynek híre ment, csicsergi a lány, azonban Dolli jobban teszi, ha a lemezekkel játszik, mert ha pofázik, akkor a St. Louis Ív tetejéről fog lezuhanni. Dollit még jobban begerjeszti a fenyegetés, így Alak jobbank látja, ha lelép.

1.png

McCawley-ház, Rafe serénykedik a konyhában, távsegítséget a telefon másik végén Bertie, a házvezetőjük adja, mert ő a kocsi lerobbanása miatt még a piacon nézelődhet. Mázli, mert Christie is itt van és besegít, így nem ég oda semmi. Alak és Stahma érkeznek, miattuk sürgölődnek ennyire a háziak. Alak a puszija után besétál a házba, Stahma a rituális üdvözlés közben elkezdi szaglászni a lányt, majd büszkén vigyorog a menyére és gratulál neki. Valami nem stimmel, Alak is szaglászni kezdi őt, te jó ég, mikor akarta elmondani a híreket? Christie már tudta, csak előbb neki mondta volna el, hogy a vacsinál jelentsék be a szülőknek. Rafe kijön a hangzavarra a konyhából, a helyzet egyértelmű, nagypapa lesz. Bertie a piacon ugrál örömében, mikor vele is közlik a hírt.

2.png

A leendő dajka, vagy tiszteletbeli nagynéni nem is sejti, hogy veszélyben van az élete, Irisa figyeli őt, és nem csak saját magával, de Irzuval is küzd, hogy ne támadja meg a törpeformát. Irisa tett neki egy ígéretet, Bertie a célpont, kapja el. Nem, nem, nem és nem! Irisa odabilincseli magát valami rácshoz, de Irzu erősebb. Egy villanást látunk, Irisa egy hajón találja magát, és azt látja, ahogy körülötte sztázisbábok vannak és egy nő és egy Irathi férfi áll egymással szemben. Vissza a valóságba, Bertie a földön, Irisa kiszabadult, az arca véres, Berti remélhetőleg csak eszméletlenül fekszik a földön és a dinka lány nem ölte őt meg. Ugrás a fogolytáborba, Doki komoran néz maga elé, egyetlen társasága Datak, kap tőle a levágott ujjára egy kis fájdalomcsillapítót. Viszont Dakat gondolkozik, még mindig itt van a börtönben, a régi brancsából senki nem látogatja, Stahma erejét megfeszítve dolgozik azon, hogy ő kikerülhessen. De valami mégsem stimmel. Doki talán elárulta volna őt Jenőkének? Hisz a kihallgatásán úgy tűnt, Jenőke sokkal többet tud, mint amit mondott, végül Doki lekerült az árulólistáról. Maradt Stahma, de ő csak nem? Ugye, nem? Mondogasd elégszer, és elhiszed.

3.png

Családi vacsi után járunk, a lányok a konyhában mosogatnak, Rafe és Alak szivarozgatnak. Rafe a család fontosságát emlegeti, a fülébe jutott Alak Skeveur-ügye. Mi is, illetve Alak is élénken emlékszik Rafe első évados fenyegetésére, ha elcseszi a lánya és a kis unokája jövőjét a Tarr-maffia bizniszeivel, nagyon megjárja. Mostantól tisztességes apaként és családfőként viselkedik, mert különben… Alak megértette az üzenetet. Ugrás Pottira, kihasználja az esti sötétséget, és Doki rendelőjének az ürességét, betör, mert kell a széf tartalma. A kisujj lesz az azonosító a nyitáshoz, de pénz, arany, ezüst, vagy top secret anyag helyett, csak egy füzetet talál, benne a kolován és egyéb dolgok útmutatójával. Vágyálom, Rafe haverjaival iszogat és ünnepli az unokát, közben érkezik Nolan és Irisát keresi, nem jelentkezett az esti műszakkezdésre. Rafe nem aggódna, biztos, valami csajos programon van. Ez a csajos program az erdőben zajlik, a kellék Bertie teste, ez az, kislány, rejtsd el őt az erdő mélyére, hátha nem találja meg őt senki!

4.png

Másnap reggel, 7 óra, Irisa kelletlenül sétál be az őrsre, Nolan vallatni kezdi. Ő mindent megtesz neki, hogy kényelmesen szenvedjen a bajával, de most már tudni akarja, mi történik vele. Irisa semmit sem fog neki elmondani, sem most, sem később, jobb, ha ezt elfogadja vagy hagyja békén. Kis veszekedésüket Rafe és a család szakítja meg, Bertie eltűnt! Elmesélik nekik, hogy a piacon ragadt a futó kilyukadt kereke miatt és azóta nem jött haza, nem hallottak róla. Ki árthatna Bertie-nek, őt mindenki kedveli. Vagy ki árthat Rafe-nek, Bertie elintézésével? Szegény Irisa, nagy trutyiban vagy. Nolan első útja Jenőkéhez vezet, ő még sosem látta a törpefélét. Ha Rafenek ártani akarna, azt úgysem így csinálná. Ez bíztató, Nolan így a térfigyelő kamerákat nézné meg, de Jenőke Irisát küldi oda, ő és Nolan beszélgessenek egyet. Irisa a videóteremben figyelheti Berlint munka közben, aki most épp lelkizős kedvében van. Tudja, hogy Tommy és Irisa között volt valami, de Tommy nem mesél róla, ő pedig semmibe nem akar beletenyerelni. Berlin várakozóan néz Irisára, most rajta a sor, hogy valami megbocsájtó dolgot mondjon, de a lány nem tud mondani semmit.

5.png

Potti a séta közben elmélkedik, mennyire szeret a nép között járni a piacon, inni egy italt a Vágyálomban. Ha már Vágyálom, Amanda szemmel láthatóan kedveli Nolant. Amanda nélkül Nolan nem tartana itt az fixb és másodjára sem lenne Törvényőr. Hát igen, meggyőző tud lenni, és Pottit is nagyon meggyőzte, így Potti bejelenti, hogy tetszik neki Amanda. Nolan a háború miatt még tiniként lépett be a seregbe, de a beszélgetés kb. középiskolások szintjén volt. Ezzel a végszóval otthagyja Pottit. A videóteremben Berlin megtalálta Bertie piacos felvételét, telefonál, boldogan ugrál, továbbsétál, majd… majd semmi, mert megjelenik Irzu és kóboráramot juttat a számítógépbe, tönkretéve mindent. Végül is ez jobb, mint Irisa eredeti terve: leütni Berlint és utána tönkretenni a gépet…

6.png

Börtöntábor, Alak jött Apuhoz, a srác szánja-bánja, de Christie terhessége miatt megváltoztak a céljai. Légyszi, légyszi, hadd szálljon ki a családi bizniszből, mert nem akar olyan lenni, mint… Mint az apja, ezt Datak mondja ki, és hallani sem akar róla, hogy a fia otthagyja a bulit, egy igazi férfi kell a vezetői székbe. Raiga és Giemo nevű segítői tehetségesek, de önerőből képtelenek sikeresen vezetni az üzletet. Ha nem Alak adja a parancsokat, akkor Stahma? Egy nő, az ő felesége, és a két fazon meg önként és dalolva teljesítik minden parancsát? Micsoda világ ez? Ez egy új világ, már nem az anyabolygón vannak, különben is a bevétel nő, hangzik a kölyök érvelése, Dataket ezek nem érdeklik. A történet az ő fejében úgy néz ki, hogy Stahma direkt tartja bent, ő kint királynősködhet, se Jenőkével, se a Votanokkal nem tárgyal a helyzetéről és a kínpadon fogja végezni. Alak védi az anyját, Datak a saját hibájából van itt, felőle, akár itt is rohadhat meg és otthagyja dühöngő apját. Hazaérve, anyu épp pénzt számolgat Raiga-val, a majompofával, Alak hazatértére befejezik ezt. Stahma kettesben marad a fiával, egy ajándékot szeretne átadni, ami Dataké volt. Apu a bárkák indulásakor egy dolgot hozott el a Castiról, egy lézerpengét, hogy megvédje, azt, ami az övé. Most már Alaknak is lesz valamije, amivel megvédheti a családját. A kedves szavak után Stahma rákérdez a kis látogatásra, pletykás ez a város, tudja hol járt. Alak nem kertel, Apu, ha kijön, vissza akarja szerezni a bizniszt. Drága fiam, ezt nem engedhetjük meg neki. Mármint, hogy kijöjjön a börtönből.

7.png

A Vágyálomban Nolan Amandának önti ki a szívét Irisáról, apakánt nem a legjobb. Amanda tanácsa, az, hogy ne adja fel. Ő is elmesél egy sztorit Kenyáról, voltak nehéz napjaik, de nem adta fel. Úgy legyen, így Nolan hazatér és csak az üres kuckójukat találja. Tommy követi őt és látja, ahogy Nolan megtalálja Irisa naplóját, de mivel a lányka rondán ír, nem tudja elolvasni. Bármilyen infó jól jönne, hogy tudja, mi van a lánya fejében, de Tommynak nem tetszik Nolan zsarnokoskodása. Nolan a napló után kutatni kezd, és megtalálja Bertie véres csuklóvédőjét. Ezek magukért beszélnek, Nolan kezdheti az önmarcangolást, minek tanította meg a lányt késekkel harcolni.  A börtönben Doki újra Jenőke előtt ülhet, a férfi visszahozta a hiányzó ujját és alkut ajánl. Elhozta a kiskönyvet, amit a széfben talált, Doki mindent megkap, pénzt, eszközt, védelmet, csak kezdjen a könyves témákon dolgozni. Doki egy segítőt kér magának, ez lenne Datak, szabad ember, csak tartsa őt életben kint míg a kis feladatain ügyködik, a börtönajtó nyitva áll előttük.

8.png

Este, Amanda a szobájában fogyasztja a kék ördög adagját, majd utána lázasan keresi a többit. Kintről kiabálás hallatszik, épp egyik pillangóját ütlegeli egy férfi, Amanda elrángatja onnan, kap egy italt és választhat másik lányt, de mondja, mi történt? A férfi inkább Amandára támad, viszont a nő már annyira felpörgött a szertől, hogy fél kézzel is lekaratézná a tagot. Végül Nolan szedi le a verekedő nőt az áldozatról, és észreveszi, hogy túlpörgött. Amanda szerint vele minden oké, és felrohan a szobájába, ott pedig nagyon szenved, nincs több szer, amit szedhetne. Pottinak látogatója van, Amanda ücsörög az irodájában és a kék ördögről készül vallomást tenni. Múltkor látta, hogy Pottinál is van a szerből, és elég szigorú volt vele akkor. De mivel ő is használó, ezért nem ítélheti el miatta. A függőség összehozza az embereket, Potti egy közös ördögözésre hívja meg a tanácsadóját. Nagyon be akar kerülni a bugyijába, ha ezt is bevállalja.

9.png

Másnap, erdőszéli kis tanya, egy Irathi vágja a fát. Sukar. Sukar, mit keres ez itt, nem halt meg? Feltámadt? Hát ez érdekes, de mókás, hetyke kis kalapja nincs a fején. Mindenestre látogató jött hozzá, Irisa az, aki boldogan ugrik a nyakába. Van miről mesélniük az esti tábortűznél, Irisa látomásban látta Sukart a barlangnál, Sukar pedig feltámadt, a népe otthagyta, mert az ördög teremtményének tartották. Irisa nem akarja elfogadni az útját, pedig Sukar lelkesen támogatja, ez a helyes út a lánynak, és már megint „rohama” lesz. A villanásban megint az űrhajóban vagyunk, ami a Föld felé tart, a valóságban Irisa a kolován ezüst szálait, hát, tulajdonképpen belehányja Sukar testébe. A férfi kómásan fekszik, remélhetőleg nem halott, Irisa fogja a puskáját és elsétál az erdőbe. Öngyilkos akar lenni a lány, de megjelenik Irzu. Irisa többet nem fog megölni senkit miatta, de Irzu szerint ők már megmenekültek és a védelme alatt állnak. Ennyi áldozat bőven elég lesz, Irisa többé nem árt senkinek, Irzu ellenkezése közepette meghúzza a ravaszt és fejbe lövi magát.

10.png

Ugrás a Kaziri hajóra, a hajó egyik kapitánya Irisa kiköpött mása, lehet a nagyon távoli ősét látjuk a lánynak, illetve az irathi férfi lenne. A Kaziri volt az első hajó, amit a Votanok elindítottak, hogy keressen egy bolygót, amit terraformálhatnak. Viszont ráakadtak a Földre, ami nem terméketlen és ráadásként élet van rajta. A bárkák még bő 3000 évig fognak utazni, így saját kezükbe kell venni az irányítást. Vissza az erdőbe, Irisa az arccsontját lőtte szét, de hála a kolovánnak, a fél arcát széttépő sérülés percek alatt begyógyul. Közben Irzu énekelget neki, hogy a gyógyulás percei még nehezebbek legyenek. Vágyálom, Amanda függősége kiderült, Stahma hoz egy kis teát neki, enyhíteni az elvonási tüneteket. A régi időkről is beszélgetnek, bárcsak Kenya itt lenne. A sötét erdőben valaki bóklászik, de legalább rátalál az alélt Irisára. Bertie az, Bertie él! Nem csoda, hogy Irisa, mikor észhez tér, boldogan ölelgeti meg.

11.png

Reggel Bertie és Irisa mászkál az úton, Nolan és Rafe felfedezik őket. Utolérve őket Nolan dühöng, nem veszi be Irisa sztoriját, hogy az erdőben kutatott Bertie után. Rafe leállítja a dühöngését és hazaviszi Bertie-t, Nolan pedig Irisát. Bertie és Christi újra örülhet egymásnak, Irisa és Nolan kezdheti elölről a miértezést, de Irisa makacskodik, nem akar mondani semmit. Sukar is feltámadt, valamint az első részben látott tarajos Casti csaj is feltámadt és a következő áldozatát lesi. Nolan iszik, Irisa alszik, az utolsó búcsúpuszi után Nolan Amandánál keres vigasztalást. Tarajos Casti lány elkapta az áldozatát, a kolovánhányást ő is tudja. Úgy fog terjedni, mint egy vírus, ha Irisa minden áldozata képes erre…

 

Eközben Datak Tarr ballag haza, koszosan, büdösen lép be az otthonába, ahol épp Stahma és Alak fürdőznek. Datak leveti a ruháit, és a börtön mocskával borítva száll be hozzájuk a vízbe. Hazatért a ház ura, az öröm anya és fia arcán eléggé felhős, Stahma álbehodóló jeleket mutat neki, Datak megérinti az arcát, a keze a nyakára téved, majd belenyomja felesége fejét a vízbe. Alaknak kell pár perc mire felfogja, mi is van, így ő az apjára támad. Datak egyik kezével Stahmát fojtogatja, a másikkal Alakot veri. Úgy tűnik, hogy szép lassan észbe kap és megálljt parancsol magának, Stahma kaphat levegőt, de semmi jót nem ígér a dühös arca két levegővétel között. Ezt a jelenetet kitűnően egészíti ki a rész záródala, Portishead: Roads.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.10.15. 12:57:46

Datak és Stahma várható hatalmi harca kemény lesz, ez már sejthető.

enzo23 2014.10.15. 13:13:46

" hát, tulajdonképpen belehányja Sukar testébe. " :DDD
(de tényleg nem lehet szebben megfogalmazni :D)

A zenés zárás nagyon állat volt. Sorozatjunkie-n volt, aki ilyet írt róla:
"Ejjha.
Olyat kaptam a 2×3-tól, amit nem vártam. Egy átlagos, középszerű, érdekes világú nyári guilty pleasure sorozat a semmiből jól megrugdosott. Ilyet én még nem éltem át, hogy ennyire a semmiből odatoljanak a pofámba egy olyan 5 perces részlezárást, ami klasszisokkal jobb minőséget képvisel, mint eddig a sorozat. Remek zeneválasztás, jól használt szimbolika, fontos történések amik baromi hatásosan vannak előadva.
Most akkor mi a franc van? Ezek tudnak ilyet is? Miért nem ilyen az egész sorozat???
Ez most nagyon meglepett ám."

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.15. 15:12:54

Első 30-31. percig nem volt benne semmi extra: Irisa-Irzu ámokfut, polgárjenő és a doki hatalmasat párbeszédezik, szegény Kenyáról is megemlékeztünk, lelkizés is megvolt, eddig minden pipa, semmi újdonság. Na de az erdőtől már jöttek az új infók, végre! Onnantól már megemelkedett a vérnyomásom, végre!
Végjáték ezzel a zenével ütött igazán.
Irzu a Love Me Tender SyFy feldolgozását énekelte a gyógyulás alatt, úgy hallottam.

Szencsi, köszi megnt :)

Szencsike 2014.10.15. 16:23:34

@Gabba: @enzo23: @aggyistenbrittudós:
Akkor mondhatjuk, hogy kezd beindulni a buli? :D Lesznek itt még mókák úgy hiszem :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.15. 16:51:06

@Szencsike: direkt nem néztem meg az évadot, és továbbra is hogyvoltról hogyvoltra haladok az epizódokkal (marha nehéz ám megállni), szóval részemről NEM TUDOM, lesznek? :)))))))))))
süti beállítások módosítása