Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x01 – Driven

2014. október 14. 11:00 - Zenóbia

Ez mennyire durva, hogy már a hatodik Castle évadot írom, mármint azt tudom, hogy ez a hetedik, mielőtt még azt hinnétek, hogy beszívtam, csak az elsőt nem én hogyvoltoztam. Úgyhogy remélhetőleg így pár hónap kihagyás után is emlékezni fogok azért a nevekre, ez tőlem nem feltétlen várható el, de reménykedjünk. Azért ha eltekintünk attól a ténytől, hogy épp Kate élete szerelme ég az autóban, ez egy tök jó kép, ahogy menyasszonyi ruhában ül a sárban, és hullik rá a hamuval keveredő eső. Na lépjünk túl a drámán, Castle nincs a kocsiban, ergo nem halt meg, mondjuk egy percig sem gondolta senki, hogy de, és azért lépek túl a drámán egy mondat alatt, mert ők is kb. ennyi idő alatt léptek túl. Vagy csak jól titkolják a sokkot. Kate elmegy átöltözni, mert viszonylag nehéz abroncsban bokrok között ugrálni, közben a többiek kiderítik, hogy Castle-t egy másik autó leszorította az útról, majd kiszedték a kocsiból, és ELRABOLTÁK! Nahát.

7x01_castle1.jpg

Van is egy tanunk, aki miközben lemérte a kiló paprikát, látott egy Mercedest elhajtani, na, az volt Castle-é, aztán egy SUV-ot is, bármi is legyen az, de azt visszafelé is, úgyhogy azt keressük. Castle még a szigeten van, mármint a mobilja mindenképp, mert az FBI-nak sikerült távolról bekapcsolnia, ezek ilyen ügyes srácok. Irány Medford, a helyi zsaru háromszázzal tép, úgyhogy még épp időben érnek oda a látványra, hogy a kocsit, benne a mobillal egy benga állat épp lezúzza a roncstelepen. A benga menekülne, de Kate nekifutásból rárepül, végre kijön belőle az állat, de a fiúk sajnos leszedik Gary Duffinról. Helló Gary! Egyenként eltöröm az ujjaid, ha nem mondod meg hol van Castle, de Kate hiába erőlködik, Gary jobban be van szarva a másik oldaltól, mint tőle. Még akkor is, ha az összes ujját eltöri, de sajnos egyet sem, viszont legalább az kiderül, hogy a kocsiban nem volt benne Castle, pedig akkor ez egy rövid évad lett volna. De már itt is van a felmentő sereg, mármint egy személyes, Connors ügynök az FBI-tól, Kate persze időpazarlásnak tartja, de a Vaslady nem, úgyhogy így jártak.

7x01_castle2.jpg

És nem is az, mert Connors rávilágít, hogy vélhetően nem pénzért rabolták el Castle-t, hanem mert mocskosul irritálónak tartották a személyiségét. Na jó, meg azért, mert épp összeházasodni készültek, szóval valaki bosszút állt, aki után egyszer nyomoztak. Hát, a lehetőségek tárháza végtelen. Szerintetek feltámadt-e 3XK? Ez majd kiderül, de most Vinnie Cardano kerül előtérbe, mert vele beszélt Gary, mielőtt szétzúzta volna a SUV-ot, a pasit egyszer sikerült Castle-nek egy vacsi közben vérig sértenie, mindig is volt tehetsége a szavakhoz. De azóta kibékültek, egy üveg tömény sokmindenen átsegíti az embert, ugye. A SUV bezúzására névtelen megbízást kapott, a pénzt egy szemetesben hagyták az ügyfelek, mehetünk kukázni, juhú! De nem mi, hanem Castle, mert ő maga az, aki beteszi a kukába a lóvét, és máris mindenki számára egyértelmű, hogy átvágta őket, elraboltatta saját magát, hát persze. Ezt utálom, de mindegy. Ryan elkezdi lenyomozni Castle-t, hogy mit művelt az elmúlt pár napban, Kate pedig megy Alexishez és Marthahoz, ők legalább örülnek, hogy jé, akkor biztos él.

7x01_castle3.jpg

Az FBI szerint innentől nincs ügy, legalábbis elrablós ügy nincs, ráadásul felvett egy nagyobb összeget az esküvő előtt. Kate szerint a nászútra, szerintük meg pontosan azzal a pénzzel fizette ki Vinnie-nek a zúzást. Úgyhogy ja, Castle megrendezte a saját eltűnését, mert aznap reggel felnézett a holdra, és onnan súgták neki a hangok, kb. ez Connors ügynök elmélete a dologról. Mondjuk gondolom látott már egy-két bolondot a pályafutása során. Még én is láttam, pedig nem az FBI-nál dolgozom. Vagy pont azért, de ne gondoljunk ebbe bele, jobb lesz az úgy. Kate minden követ megmozgat, új táblát nyit Castle-nak az anyja helyére, ráragad a fülére a telefon, de semmi-semmi-semmi, mígnem a partiőrség megtalálja Castle-t, egy csónakban hányódva az Atlanti óceán közepén, benne három golyó ütötte lukkal. És, itt vannak ők újra együtt, de erről csak az egyikük tud, mert Castle még nem annyira tért magához, akkor sem, ha hárman mondogatják a nevét. Napszúrás, kiszáradás, jönnek az extra tesztek, ez milyen jó, mikor ilyet mond az orvosod.

7x01_castle4.jpg

Szerencsére befut Lanie, hogy élveboncolja, mert ha már ő nem beszél, hátha majd a teste igen. A fiúk közül persze megint Espo a szkeptikus, szerinte Castle egyszerűen csak lelépett a picsába, így gondolkodik egy igazi jó barát. Ryan védi, ahogy ezt már megszokhattuk, Kate meg végighallgatja az épületes eszmecserét, majd szépen megkéri őket, hogy inkább nyomozzanak, az való nekik. A csónakot Curtis Holt egy éve eladta, nyilván nem emlékszik, hogy kinek, a feladat adott. A hajóskapitány szerint a csónakot valahol Dél-Maine és Rhode Island között bocsátották vízre, ezt számolta ki sikeresen a csillagok állásából, meg a reggeli sörben számolt buborékokból. Ezt nem hiszem el, mivel a csónakot átfestette a tulaj fehérről kékre, ettől annyira egyedivé vált, hogy már meg is van. Komoly?! Mert kék. Na jó, hagyjuk is ezt a dokk Gloucesterben van, műhöldfelvétel is van, és tényleg kék a csónak, hihhhetetlen, egy KÉK csónak!! A dokk és a mellette levő lakókocsi tulaja Henry Jenkins, egy biztonsági cége van, meg egy fasza kék csónakja.

7x01_castle5.jpg

Míg lesik a terepet, telefonál Lanie, hogy talált egy 38-as számozású kulcsot Castle gatyakorcába bevarrva, meg Dengue láz vírust a vérében, ami vagy két hónapja került bele, valahonnan a trópusokról, csak mi nem tudtuk, hogy volt ott is. Ami még jobb, hogy a golyó ütötte sebe is több hetes, már majdnem meggyógyult azóta. Elment Afrikába elefántra vadászni. Nah, Jenkins függönye közben rebben, úgyhogy lépni kell, le is támadják, hárman, veszettül üvöltve és fegyvert fogva a pasasra, aki mindjárt infarktust kap, kezében két szemeteszsákkal. Vágyott egy nyugodt hétvégére a parton, hát ezt megkapta. Végül csak kinyögi, hogy Castle amúgy ott kempingezett a parton egy darabig, mielőtt lenyúlta a csónakját és nekivágott a nagy kalandnak a tengeren. Esténként zacskóslevest főzött bográcsban, miután megcsiholta két ággal a tüzet. A sátor még mindig áll, benne Castle összes cucca, esküvői öltöny, csomó kaja, meg újságok, amik tele vannak a saját eltűnésének hírével, de akkor miért nem szólt senkinek, hogy meglettem, hahó, és már nagyon unom a zacskóslevest.

7x01_castle6.jpg

Gyakorlatilag úgy néz ki, mintha direkt héderezett volna ott, és szart volna mindenkire, de azért nem vártam Kate-től, hogy amikor végre magához tér, egy rohadt puszit sem ad neki, hanem egyből lerohanja, hogy hol a picsában voltál. Pedig de. Castle viszont szolgál egy újabb meglepivel, mert közli, hogy ő bizony balesetet szenvedett, és itt ébredt fel, a többiről halvány gőze sincs. Tádámm, emlékezetkiesés, mert az ma még pont nem volt. Kate persze nem hisz neki, mint ahogy a pszichiáter sem tudja biztosan állítani, hogy nem hazudik, sőt, ő is inkább arra hajlik, hogy nagy kamu az egész. Oké, ezt mindig is utáltam, és nem először jön ez elő ebben a sorozatban, hogy amikor Castle valamit csinál, akkor egyből azt feltételezik, hogy ő a sáros, pedig amúgy ők a legjobb barátai, meg a szerelme, stb., ne mááár. És most már Ryan is. Na mindegy, Castle is oda akar menni a sátorhoz, mert hátha beugrik neki valami, és be is ugrik, de csak annyi, hogy holt biztos, hogy nem verne sátrat egy olyan helyen, ahol eláraszthatja a cunami. :D bocs.

7x01_castle7.jpg

Kate nem hisz és nem hisz, és még szemtanú is van, a csudálatos kék csónakos pasas, Henry Jenkins. Meg is látogatják, ha már, és mit ad isten, ez egy tök másik fickó, mint a tegnapi, de viszont szerinte ő Henry Jenkins. Sok itt a pszichopata. Ezek után már nem annyira szkeptikusak, bár még mindig nincsenek meggyőzve, de addig már eljutottunk, hogy ezt az egészet kitervelték orvul, és mindenféle nyilvántartásokat is feltörtek, meg mindent meghamisítottak, hogy úgy tűnjön, Castle meglépett. És még az emlékeit is kitörölték, biztosan az ufók voltak. Valaki kurvára ráér. Este végre pezsgő, családi körben, az most rám is rám férne. Mármint a pezsgő, nem a családi kör. Reggelre pedig csak eljutnak Kate-tel az érzelmekig, és irtó cuki dolgokkal vallja be Castle-nak, hogy hogyan tartotta fent magában a reményt arra, hogy visszatér. Ölelés, sírás, és idő, míg visszatalálnak a régi kerékvágásba, mert most még nem. Hát, így indulunk, szerintetek melyik évadban lesz újra esküvő? Tizedik?

7x01_castle8.jpg

Címkék: castle
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ralome 2014.10.14. 13:35:05

Juhéjj! :-)

A magam részéről egyébként az alábbi két képpel szeretnék jó szórakozást kívánni Bekecs Kati és K. Richárd új kalandjaihoz:

kepfeltoltes.hu/141014/KB_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/141014/MKR_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

:-)

Zenóbia 2014.10.14. 14:20:03

@Ralome: :-D:-D hát ez kurva jó, köszi! :-D

Skyline79 2014.10.15. 14:51:24

Sziasztok!
Ez a 7.évad melyik csatornán megy? És mikor?

2014.10.15. 15:30:11

@Skyline79: Az internetboltban, amikor megnyomod a "megvásárlom" gombot :)

Skyline79 2014.10.15. 15:36:02

@Dogla: Köszi. .. csodálkoztam is, hogy én nem.láttam sehol a coolon meg a harmadik évad megy :-)

2014.10.15. 15:37:18

Köszi szépen a hogyvoltot! Hát kérlek, vagy két hete megnéztem az első 20 percet, és egészen az írásod megjelenéséig fel sem tűnt, hogy nem láttam a maradékot :( Ennek örömére tegnap este bepótoltam.
Annyira semmilyen volt ez a "hirtelen megtaláljuk - nem emlékszik semmire - de nem baj majd eszembe jut" megoldás, hogy a fejemet fogtam.
Annyi jó sorozat van, amire alig bírok időt szakítani, ezért tegnap este döntöttem el, hogy erre már ne fogom pazarolni azt a keveset, amit sorozatnézésre tudok kiszorítani, így bekerül a Scandal-Revenge páros mellé: lezárom itt és most, mikor épp kereknek tűnik a vége.
Majd olvasva folytatom, mert az írásaidon viszont nagyon jól szórakozom :)

Neoprimitív 2014.10.15. 18:54:52

@Dogla: Nocsak, egy újabb pályaelhagyó? Akkor viszont most már érted, hogy miért mondtam a sörözésnél, hogy a hattyú halála az autómosóban... :)

Neoprimitív 2014.10.15. 18:56:14

@Skyline79: Megy a 7. évad nálunk is, a T-Home TVGo viedotékájában az adás másnapján már fent van a legújabb rész, csütörtökönként pedig már magyar felirattal is.

2014.10.15. 19:41:41

@Neoprimitív: Igen, találó kifejezés :)
Sajnos pályaelhagyó, érzem, hogy nincs tovább. Nagyon se füle se farka volt ez így. És már túl régóta ilyen, elfogyott a remény, hogy valaha jobb lesz.
A hogyvoltokra viszont szívesen rászánom az időt, melóban pont el fogom tudni olvasni őket :P

Zenóbia 2014.10.16. 18:52:15

@Dogla: @Neoprimitív: Üdv újra itt! :) hááát, nem csodálkozom azért nagyon, sztem is írni valójában szórakoztatóbb, mint nézni! :D De annak nagyon örülök, és köszi, hogy legalább engem nem hagytok cserben, és jöttök olvasni. :)

Neoprimitív 2014.10.16. 20:57:25

@Zenóbia: Azt, hogy olvasni vissza fogok járni még tavaly megígértem, ebben számíthatsz rám :)
süti beállítások módosítása