Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x01 – City of Heroes

2014. október 10. 15:00 - SuperLawyerGirl

Hogy megérts, amit most elmesélek neked, meg kell tenned valamit. Hinned kell a lehetetlenben. Képes vagy rá? Szuper, mert a pirosan szolgáló izé én vagyok (mármint Flash). Kezdődik a Flash, és még jó, hogy felhomályosít, mert én azt hittem, hogy egy Ferrari laFerrari, de hát éhes disznó. Szóval emberünk nem szuperhős neve Barry Allen, és 14 évvel vissza az időben kezdődik a története. A kicsi Barry sok futáshoz volt szokva, mert az iskolai gonosz fiú üldözték, hogy némi veréssel hallgattassák el túlzott igazságérzetét, de amint látjuk, nem ő a következő Forest Gump. Az incidens kapcsán az anyukája el is mondja, hogy jobb ha jó a szíved, mintha gyorsan tudsz futni, apának meg azt mondjuk, hogy egyszemélyes keresztes háborúd sikerrel zárult. Aznap este pedig egy színes villámviharban elveszíti a szüleit…hát nem ez a szerencsenapja az tuti.

vlcsnap-2014-10-08-20h11m30s198.png

A felnőtt Barry is épp rohanásban találjuk, az egyik főnöke letorkolja, amiért folyton késik, a másik meg fedez neki. Szuperhőskezdemény munkája bűncselekmények helyszínén feltűnni, és a keréknyomokból megmondani az autó típusát (amivel a bűnözők távoztak), tök zseniálisan csinálja, én is akarok ilyeneket tudni. Snitt, Allen irodájában valamit csinál, ami senkit sem érdekel, mert feltűnik a sorozat várható jócsaja, aki hogy hogynem a kedves főnök lánykája, és meleg barátságot ápol Barryvel, még a sültkrumplijába is beleehet, ami már tényleg egy szint. Barry secpec megoldja a lövöldözős ügyet, úgyhogy kimenőt kap a Star laborba, Irissel, akinek épp szerelmet vallana, de a csaj a szavába vág, hogy tudja mit akar mondani, ő is alig várja, hogy megtalálja a megfelelő párt számára. Allen vallomása így hamvába halt, de azt legalább megtudtuk, hogy Irissel együtt nőtt fel.

vlcsnap-2014-10-08-20h41m03s53.png

Dr. Harrison Wells épp érdekfeszítő beszédébe kezd, amikor lenyúlják barátnőalap táskáját. Barry a tolvaj után ered, lihegve éri utol, és ahelyett, hogy leütné, inkább beszédbe kezd, hogy ha ideadod a táskát nem hívom a rendőröket. Nem jön be a dolog, néhány újabb ütés után tolvaj el, de nem jut messze, Dr. Maxfield otthagyta a vámpírokon való kísérletezést, és rendőrnek állt Eddie Thawne néven, így le is kapcsolja (bocsánat a Vampire Diaries kiszólásért, de nem bírtam ki). Hazaérve Allen megmutatja a tábláját, amiből kiderül, hogy az anyukája meghalt, és az apukáját tartóztatták le a meggyilkolásáért… Barry pedig azóta is nyomoz. Közben az időjárás egyre rosszabbra fordul, és mikor Allen kinéz az ablakon, egy színes robbanást lát, ami 14 évvel ezelőttre emlékezteti. De még mielőtt bármit tehetne, a villám lecsap, egyenes belé.

vlcsnap-2014-10-08-21h05m34s190.png

Kilenc hónap múlva Barry a Star Lab-ben ébred, két szimpatikus, kellemesen elvont tudós társaságában. A villámtól király izmai lettek (vajon ha engem megcsapna Victoria’s Secret modellként ébrednék?), de amúgy semmi extra. A professzor felvilágosítja, hogy a részecskegyorsító felrobbant, az volt az oka a villámcsapásnak. A kórházból meg ki kellett hoznia Allent, mert olyan gyorsan vert a szíve, hogy kiakasztotta az EKG-t. Barrynek ez mind uncsi, szalad csekkolni Irist, a STAR feliratú pulcsit megtartja. A lány nagyon boldog, hogy felébredt, de Flash figyelmét eltereli az, hogy lassításban látja, ahogy a pincérnő leejti a bögréket. Aztán még furcsább történik, látja, ahogy a rendőrőrsön az egyik gyanúsított fegyvert akar rántani, és egy villanásnyi idő alatt megakadályozza. Annyira villanásnyi, hogy senkinek nem tűnik fel.

vlcsnap-2014-10-08-21h18m21s154.png

Ez picit azért megborítja a lelki egyensúlyát, úgyhogy az utcára menekül, ahol gyorsan felfedezi, hogy mi is benne az X-faktor. A következő jelenetben már laboratóriumi körülmények között tesztelik a sebességét. Hát, elég gyors, azt kell mondjam. A pálya végén némi vizeshordó és egy minimum kificamított csukló állítja meg. Közben a rendőrőrsön megy a fejtörés, a hónapban már három olyan bankrablás történt, ami váratlan viharral jött, amit persze a bankrabló csinál. Van itt más is képességekkel, nem kell Flash fejébe szálljon a dicsőség. Amúgy a törött csuklója három óra alatt meggyógyult, ami elég lenyűgöző egy embertől, de persze egy szuperhőstől, aki a gyorsaságáról híres, én minimum azonnalit várnék. Iris meg összejött Eddievel, és nem vagyok biztos benne, hogy Barry ezt tudja.

vlcsnap-2014-10-08-21h29m38s18.png

Hát mostmár tudja, mert mivel mindig a lány nyomában van, gyorsan lebukik a turbékoló párocska. Iris épp magyarázza, hogy „csak megtörtént”, mikor Barry realizálja, hogy épp egy rendőrautó közeledik gyanús sebességgel feléjük, mert egy Mustang arra tolja. De persze ő gyorsabb, elrántja szerelmét, és a következő pillanatban már a bűnöző autójában ül, és harcol a kocsi irányításáért. Nyílván ez Irisnek fel sem tűnik. Szóval Flash a nagy küzdelmében felborul az autó, ő és Clide Maldon gyorsan kikászálódnak, és az utolsó léghajlító már csinálja is a vihart. Csak nem úszom meg a háttérsztorit, ez ugyanaz a fazon, akit az elején Allen azonosított, csak mikor el akarták kapni, jött a szuperhőskreátor vihar és belecsapott a gépbe, amivel el akart szállni, ezért mindenki azt hitte, hogy halott, de csak antihős lett.

vlcsnap-2014-10-09-22h08m13s70.png

A sűrű köd nem tesz jót az autópályán, és semmi idő alatt lesz pár halott, Flash meg szomorúan konstatálja, hogy aki sokat markol, az keveset fog, ráadásul apósjelölt-pótapa még le is oltja rendesen, amiért azt „képzeli”, hogy Clide él. Flash elviharzik, Eddie meg jön a hírrel, hogy a bankrablások szemtanúi egy halott emberre mutatnak, hmm…hmm. Barry a Star Laborba rohan, hogy kiosszon mindenkit, amiért nem mondták el neki, hogy még egy „pár” embernek lehet képessége, nem csak neki. Dr. Wells feketén-fehéren megmondja, ne hősködjön itt, a génjeiben rejlő információk túl értékesek ahhoz, hogy a nagy világmegváltásban meghaljon. Flash ahogy megszokhattuk hátat fordít, és lelép, és meg sem áll Starling City-ig, hogy Arrownak kiöntse a szívét (sajnálom, de nem nézem ezt a sorozatot, szóval nem tudom, ott hogyan crossoverezték be Flasht.)

vlcsnap-2014-10-09-22h26m57s122.png

Oliver számtalan jó tanáccsal látja el, többek között, hogy a maszk viselése tényleg működik, és, hogy bátran legyen a saját városa őrzőangyala. Aztán látványosan megy a dolgára, amire Barry csak annyit mond, hogy király, majd ő is elhúzza a csíkot – szó szerint – amire meg Oliver mondja, hogy király. Fő a kölcsönös tisztelet fiúk. Flash a laborba siet, ahol újdonsült barátai segítségét kéri, és azok boldogan szolgáltatják. Közben viharemberünk összetűzésbe kerül a kapitánnyal és Eddievel, és gyorsan el is intézi őket. Szerencsére Flash gyorsan odaér, és megpróbálja lefutni a vihart, minden drukkolás ellenére sikertelenül.

vlcsnap-2014-10-09-22h32m05s116.png

Ekkor jön az érzelmi erősítés Dr. Wells képében, aki felismeri a potenciált Flashben, és bátorítja: Run Barry, run! Forest Gump perelni fog szerzői jogok megsértése miatt, de ki bánja, mikor hősünk tényleg lefutja Clide-ot, aki ettől nagyon csalódott lesz, mert azt hitte ő Isten. Pár pillanattal és két golyóval később már Isten világosítja fel tévedéséről. Amúgy pótapa-rendőrkapitány lőtte le. Snitt, bocsánatkérés, hogy nem hitt Flashnek, és a könnyes felismerés, hiszen ha Allen ilyet tud, akkor minden igaz, amit mondott, és valóban egy szuperképességét rosszra használó ember ölte meg Barry édesanyját, az apja pedig ártatlanul ül a börtönben. Ha már itt tartunk, Barry meg is látogatja.

vlcsnap-2014-10-09-22h40m44s206.png

Könnyes beszélgetés zajlik le apa és fia között – bevallom, egy picit én is csatlakoztam – Barry elmondja, mennyire büszke a nevére, és meg fogja találni az igazi gyilkost, míg az apja inkább arra buzdítaná, hogy kezdje el élni végre az életét. Szerencsére ez sem késlekedik Barry az utcán száguldozva szabálytalanul közlekedő biciklist ment, miközben szoktatja magát új nevéhez, na meg persze a hiperszuper mindenálló piros ruhájához. Dr. Wells meg sántikálhat valamiben, mert a jövőből olvas újságcikkeket Flashről…

Összegezzünk: az eleje a résznek kissé unalmas volt nekem, de mikor felpörögtek az események azt nagyon élveztem. A kedvenc jelenetem Arrowval volt, a legrosszabb pedig, amikor Iris apja megígérteti Barryvel, hogy nem mondja el a lányának a képességét. Sooo Pókember (már az új, nem a régi), és ez nem egy bók (nem mintha a régi az lenne). Remélem, hogy akciódús részek várnak ránk, sok csavarral és CGI-jal. Go DC, bár én már eladtam magam a Marvelnek, próbálkozni lehet. Jövő héten ugyanekkor, ugyanitt.

Címkék: the flash
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.11. 09:53:15

Áááá, hát visszatértél!:)
Ma fogom megnézni, kicsit belelestem azért előtte a hv-ba. Én is a Marvelnek adtam el a lelkemet:)

SuperLawyerGirl 2014.10.11. 14:13:27

Hiányoztam? ;) Amúgy meg rossz vagy, hogy előbb a hv-t olvastad el, ez csalás. :D Majd ha megnézted, mesélj, mit gondolsz. :)

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.11. 16:21:53

@SuperLawyerGirl: naná, már vártam:)
megnéztem (gyors voltam, mint a villám, höhö), nem volt rossz:)
Barry kis aranyos, nem lehet neki nem szurkolni. Szegénykém a friendzónában van:) remélem nem az "úgy szeretlek, mint a bátyjámat" csaj után fog vágyakozni:) A tudóslány jobb fejnek tűnik.
Az Arrow-jelenet tényleg nagyon "cool" volt:) Remélem van olyan eddig megfigyelő pozícióban tartózkodó olvasó, aki tájékozott Arrow-ügyben, mert lenne egy-két kérdésem:)
A hogyvolt meg zsírsárkány, többször felröhögtem, kellett ez már:)

foxwiththegloves (törölt) 2014.10.12. 07:55:59

@Stiel: szija:) mi köze van Flashnek Arrowhoz? ez a jelenet egy Arrow-szűznek (hmm:)) eléggé a semmiből jött! (kicsit azért gondolkodom, hogy belekezdjek abba is)

Stiel 2014.10.12. 11:41:15

Arrow 2x08 és 2x09 részében vendégszerepelt Barry; átlógott Starling City-be, mert ott valami szupererős ember randalírozott éppen, meg amúgyis felnézett az Arrow-ra (aki addigra már azért bőven ismert volt). Szerintem ha ennél többet mondok, az már spoiler (picit eddig is) -- kezdd el inkább nézni. :) Sötétebb hangulatú, mint a Flash, de jó.

SuperLawyerGirl 2014.10.12. 20:45:38

@Stiel: Én szeretem a spoilereket, miattam ne fogd vissza magad. :P ;) (foxwiththegloves meg előbb hv-t olvas, aztán nézi a sorozatot, láthatóan nem érzékeny a poén lelövésére. :D )

Stiel 2014.10.12. 23:06:01

Barry-t az Arrow 2x08-2x09-ben némi közös nyomozás-kalandozás után beavatják, hogy Oliver az Arrow. Ott még nem szupergyors, nem is megy a frontvonalba, 'csak' nyomozni segít. Cukipofa amúgy ott is, még karácsonyi ajándékot is ad Olivernek. :) De aztán visszajön, megtörténik a baleset, Barry kómába esik, 9 hónapra rá felébred. Az Arrow 3x01 részében (ami egyidőben van a Flash 1x01-gyel) csak annyi van, hogy Barry telefonál, hogy találkozna, de maga a találkozás csak a Flash 1x01-ben van, azt láttátok is.

(Amúgy meg Barry azért ment a szupererős ember után Starling City-be, mert ugye az anyját gyerekkorában valami szupergyors fickó ölte meg, és azóta minden ilyesminek utánanéz.)
süti beállítások módosítása