Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x02 - In My Secret Life

2014. október 08. 11:00 - Szencsike

Egy sötét, esős napon kezdünk a sztázisháló mellett, Berlin forgatja a propagandavideót az őrökkel, egész tűrhetően nyilatkozik az első meginterjúvolt katona, így Berlin is elégedett lehet. A felvétel végén nem foglalkozhat a vágóképekkel, mert a távolból egy furgon tűnik fel és elszántan feléjük tart. Nolanék megérkeztek, bizton biztos, hogy ide kell jönni? Antarktisz nyugis hely lenne, a tengerparton koktéloznának, nem, biztos, tényleg nem? Nolan leálltja a kocsit, ha már visszatértek a kígyófészekbe, a távcsővel csekkolja a védelmet, FKözt és a háló, akkor legyünk óvatosak. Irisa drága tesz az óvatosságra, kicsi Irzu feltűnik a hátsó ülésen, tovább kell menni. Így Irisa átül a volánhoz és kilő a háló felé. Nolan az utolsó utáni pillanatban lefékezi a kocsit, a katonák lövésre készen állnak előttük, Nolanék kötelességtudóan kiszállnak a járműből. Nolan tisztelettel köszönti a rangidős tisztet, ez lenne Berlin, Nolan mindig is vágyott Berlinbe, a városba, de Berlin, a lány nem értékeli a poént. Nolanék amolyan hazalátogatás miatt vannak itt, régen ő volt a törvényőr. Berlinnek beugrik, hogy ez a Nolan, az a Nolan, vagyis alaposan tanulmányozta az aktáikat. Irisát különösen szeretné megismerni, megmotozza őt, megkaparintja a lány naplóját, ami érthetően nem tetszik a harcos lánynak, így ütlegelni kezdi Berlint, de az FKöztös csajt sem kell félteni, erősebb Irisánál. Ezt nem kellett volna, mehet a dutyiba, üdv itthon skacok.

1.png

Családi fürdőzés a Tarr-házban, Stahma elégedetten mosolyog, Alak és Christie feszeng, kínos nekik anyu túlzott közelsége. Viszont Stahma itt is üzletel, Cedars-be kell Alaknak eljuttatni egy lemezszállítmányt (és sok más mindent törvénytelen cuccot), mert olyan elégedett kicsi fia üzletével. Viszont jó anyósként látja, hogy a gyerekek együtt fürdőznének tovább, így elegánsan kilibben a kis medencéből. Anyós távozása után Christie vallatni kezdi az urát, a lemezszállítmány piszkos, anyu vezeti a bizniszt, Alak csak az ő jobbkeze. Ezen ő kiakad, a lány egyszerűen túl ember, hogy megértse a Castik családi működését, kösz szépen, kedves tőled. Fegyenctelep, Datak és Doki megfigyelnek, egy vallási fanatikust néztek ki maguknak, mint szökés segítő. A tag a bátyját a kansasi csatában vesztette el, beállt egy szélsőséges vallási csoportba és végül idekerült. A rabok között is térít, Datak megismerkedik vele, ám Doki kételkedik a Casti sikerében.

2.png

Egy laborfélében vagyunk, egy merénylő csúnya, ronda férgeket illetve robbanószert készít elő, amit egy piros díszmaszkban helyez el. A maszk a piacra megy, pont oda, ahol Stahma Tarr a védelmi pénzt szedi be az egyik árustól virágvásárlás közben. Viszont Stahma társaságnak megkapja Pottit, aki az üdvözlés után kizárja őt az adreno/kék ördög terjesztésből. Azért rúgja ki a nőt, mert sok embere kezd rászokni az anyagra, és ezt nem tűrheti. Stahma kínosan mosolyog, majd kedvesen mosolyogva világosítja fel Pottit, hogyha ő lép, jönnek mások a helyére. Nohát, a kedves mosoly mögött micsoda agy, Pottinak gondolkodnia kell, mit lehetne még tenni vajon, megvan! Kiengedni Datakot, aki visszakaphatja a helyét a kis maffiájában. Stahma egy döbbent mosolyt ereszt meg, így oda lenne az ő kiskirálynősége. Datak biztonságban van a börtönben, hisz Marsh ezredes katonái a városban vannak, talán nem kéne nekik alkalmat adni a bosszúra, susogja. Akkor Datak marad a telepen, Stahma pedig hozza a maradék anyagot az irodába, majd Potti elintézi. Búcsúzásként Potti ad egy kis virágot Stahmanak, illetve elveszi a beszedett védelmi pénzét, az alku így hivatalos. A maszkba rejtett bomba pedig ketyeg és ketyeg.

3.png

Tommy, a törvényőri irodában egy nyugis kajálást tervezett, de ismerős hangok hallatszanak be kintről. Nolan bizonygatja az ártatlanságukat, miközben Irisát tuszkolják be egy cellába. Tommy a döbbenettől alig tud megszólani, hát ő ismeri a lányt, Berlin reméli, elbír vele majd. Ő és Nolan a polgármesterhez mennek Irisa ügyét megoldani. A polgárjenő irodájában Amanda tanácsokat ad a városi ügyekben, Potti a saját, konok feje után menne, ha Amanda nem lenne. Amanda is elégedett, hogy sikerül meggyőzni a férfit, de betoppan Berlin és vendéget hozott. Nolan és Amanda hatalmas öleléssel és boldogsággal üdvözli a másikat, Amanda madamstílusa is tetszik a régi barátnak. Potti szemmel láthatóan féltékeny, Amanda őt bezzeg így sosem üdvözölte, így gyorsan be kell mutatkoznia és átlátszóan szívélyes Nolannel. Berlintől meg is kapja a régi aktáját, Nolan pedig elmeséli Amandának Irisa megtalálását. Egy a baj, Nolan és Irisa jókora felfordulást hagytak maguk után tavaly, Pottinak válaszok kellenek, többek között, miért van Irisa aktája titkosítva? Nolan el sem kezdhet magyarázkodni, a piacon robbanás történt.

4.png

Mindenki a piacra rohan, egy Casti férfit teliben kaptak a férgek, Nolan kezei között hal meg. Nolan már vágja is helyzetet, egy spéci parazita bombát (shrill bomb angolul) használtak, a háború idején vetették be, most már inkább terrorakcióknál használják, vagyis lehet ez csak az előjáték volt. Tommy hiába törvényőr, sosem hallott erről a bombáról, Amanda máris kardoskodik Nolanért, ha akarja Irisát, érdemelje ki. Tapasztalt nyomkövető, sok bűntényt felderített Törvényőr korában, jól fog jönni a személye. De ez egy bűnöző, hangzik Potti ellenérve, de Amanda kitartó, így Poti alkut ajánl. Ha Nolan 24 órán belül eljut a merénylőhöz, ő véletlenül elfelejti Irisát New Yorkba küldeni, további kihallgatásra. Tommy eközben sejti a végzetét, és féltékenység ég a szemeiben. Nolan sem feltétlen bizakodó, senki nem szívleli őt a városban a balul elsült akciója miatt. De Amanda szava szent, Nolan lesz nyomozó, így Tommyval is egyezkednie kell, ám nem mond neki semmi biztatót, inkább elkéri a fegyverét és megbízza, hogy vigyázzon Irisára.

5.png

Tommy így számon kérheti Irisát, aki már a börtön rácsai között szenved, hogy mindenféle istenhozzád nélkül csak úgy lelépett és idáig még egy kósza üzenetet sem kapott tőle. A lány magyarázat helyett a rácsokon keresztül megcsókolja, de Tommy kirántja magát a karjaiból. Kösz, de ebből ő már nem kér, továbblépett, így Irisa szinte kétségbeesve vallja be, hogy szörnyű dolgokat tett, valami rossz van benne, amit ő szabadon engedett. Tommy hajlandó segíteni a lánynak, ha elmondja az igazat, így Irisa vállalja, hogy elviszi őt a bányákhoz. Ugrás a bányákhoz, Rafe épp a bánya államosítását meséli Nolannek,  veszteséges működés, munkások kizsákmányolása, cserébe egy vagyon fizetés, hogy fogják be a szájukat. Neki pedig már csak a bánya maradt, mint menedék. Nolan felfedez egy jelet a falakon, Rafe szerint ez lenne az FKözt elleni felkelés jelképe. Az emberek már látják az FKözt gyarlóságait, de vérontás nélkül nem úsznák meg az elűzésüket. Rátalálnak a paraziták búvóhelyére, Josef büszkén elhinti, hogy valaki kivitt néhány dögöt pár napja. Rafe igyekszik meggyőzni a srácot, mondjon el mindet, hisz a robbantásban sok civil meghalt. Josef megtörik, Bradley Weddle vitte ki azokat, és azóta be sem jött dolgozni és otthon sincs. Nolan tudja ki ő, már indul is utána.

6.png

Potti tiszteletét teszi a börtöntelepen, Dataknek ez lesz a megfelelő alkalom, Dokit bízza meg, hogy ugrassza az emberüket,egy pengét kell neki odaadni, lehetőleg Jenőke szívét célozza be ezzel. Mielőtt Doki elérné a segítőt, egy katona ragadja vállon, Jenőke látni akarja, így ugrott a terv. Potti a Marsh ezredes által elindított Irisa-akcióra kíváncsi, Doki mi fontosat talált a lányban? Doki semmi fontosat, csak egy őrült világvégehívő fantáziálgatásai voltak ezek. Akkor meséljen a széféről, abban mi van? Dokinak nincs széfe, de Potti már döntött, a késével levágja Doki kisujját. Ugrás a városba, Nolan a Vágyálomban keresi a robbantóját, Amanda szerint fix időpontban szokott jönni az illető, így van idejük egy kis csevejre. Amanda kiönti a szívét Kenyáról, illetve bezsebelheti a dicséretet amit a Vágyálomért tett. Nolan pedig azzal fogja kiérdemelni Amanda dicséretét és az ágyát, hogy elkapja a robbantót, forró a helyzet, fiatalok. A párocska flörtje Bradley Weddle miatt szakad meg, mit sem sejtve megérkezett a szokásos piálásra, de a felbőszült Nolant kapja. Sajnos Weddle gyorsabb, Nolan csak Berlinbe botlik, aki legalább elviszi őt a videóterembe, ahol a térfigyelő kamerák felvételeit látják.

7.png

Fegyenctelep, Doki szenved, de Dataket csak a bosszú érdekli, elszedi Dokitól a pengét és ő maga adja oda a segítőnek a fegyvert. Ő meg is támadja Pottit, igaz megölni nem sikerül, mert felbukkan Datak és megmenti Jenőkét, a segítőt pedig megöli, micsoda véletlen. Datak megkötözve várja a kihallgatóban a sorsát, elérte, amit akart, tárgyalhat Pottival. Jenőke levezeti magának, milyen szerencsés véletlen, hogy Datak épp ott volt, mikor megtámadták, és pont azelőtt, hogy a feltételes szabadlábra helyezéséről is tárgyalnának, nohát, nohát… Datak beveti a legnyájasabb stílusát, egy ilyen rafkós személyiség mint ő, igazán jól jöhet kint, nem? De valóban jól fog jönni az ő személye, de csak 10 év múlva. Pont ezért fog itt maradni, mert képes kitervelni egy ilyen álságos akciót, mint a mostani, viszontlátásra.

8.png

Nolan és Berlin szemlézik a felvételeket, a keresés közepette Berlin egy komplett elemzést ad Nolanről. A háború előtt volt gyerek, vagyis tuti látta a Csillagok háborúját jó párszor. Állandóan vigyorog és hősködik, egy cowboy, aki a háborúk alatt élhette ki magát és ez a feldúlt világ az ő igazi terepe. Képtelen igazán felnőni és látni, hogy ez a világ a legtöbb embernek már nem élhető hely. Nolant sem kell félteni, Berlin miért lett az FKözt agymosott kis droidja, ha? A lány 8 éves volt, mikor néhány votan megtámadta a családját, senkinek sem tudott szólni, így felnőve pedig az FKözt katonaként biztonságot nyújthat azoknak, akik rászorulnak. Nolan vigyorogva hallgatja a történetet, a lány visszafordul a felvételekhez és gyorsan megtalálják Weddle búvóhelyét, Skeveur lakókocsiját.  Bizony a szökevény Skeveur-höz ment, épp csak figyelmeztetni tudja a Castit, hogy jön a feldúlt ex-törvényőr, mikor Nolan és Berlin rájuk ront. Nolannek Skeveur jut, miért robbantgat? Nem nekik szánta a bombát, és a jelekből ítélve van valahol még egy féregbomba. Skeveur vigyorog, Berlin pedig megismerheti Nolan "kivágjuk az ablakon a gyanúsítottat" módszerét. Hol a bomba?

9.png

A bomba egy kocsi alján ketyeg, amibe Stahma Tarr szállt be, Nolanéknek és Stahmanak kb. két percük van még a visszaszámláló szerint. A Majompofa sofőr a kulcsokkal bíbelődik, Stahma türelmetlenkedése mellett, Nolanék bőszen rohannak feléjük. Majompofa beindította a kocsit, alig tesznek pár métert, mikor Nolanék utolérik őket, Nolan kiszedi a kocsiból Stahmat, Berlin bombát kiáltozva eloszlatja a tömeget, és Nolan újra hős lehet: befekszik a kocsi alá a bombához, és alig egymásodperccel a vége előtt hatástalanítja azt. Stahma Tarr-ral az élen, Nolant újra a hősi emelvényre helyezték, minden megbocsájtva és a lelkes statiszták gratulációjában fürödhet. Ugrás Amandára, a kék ördög újabb adagját fogyasztja, majd később a bárban Potti kér tőle tanácsokat távolsági busz ügyben. Miközben kiemeli a papírokat, kiesik az aktatáskájából egy kék ördög tasak, cseles, így akar közelebb jutni Amandához. Közben az ünneplő tömeg ront be a hőssel a bárba, Potti csalódottan távozik. Alak szembenézhet anyu haragjával, ha a kisfia tökösebb lenne, őt nem robbantották volna fel. Alak hozza rendbe a dolgokat!

10.png

Irisa kikerülhet a börtönből, Nolanre rá se hederítve viharzik ki az irodából, Tommyval van találkája. Skeveur az orvosi rendelőben van kikötözve, Alak settenkedik be hozzá, egy lézerpengével. Alak elköveti azt a hibát, hogy hagyja a tagot beszélni, aki közben kihúzza a kezét a szorítókötélből és rátámad a srácra. Úgy tűnik, hogy Alak veszteni fog, ám a jószerencse mellé állt. Skeveurt négy szúrással teríti le. Kitántorog a rendelőből, elhányja magát, nem könnyű az első gyilkosság. Nolan Pottitól és Amandától megkapja a jelvényt, újra Törvényőr lehet. Ezt viszont a hős nem akarja elfogadni, így Amanda négyszemközt győzi meg, most csak rábeszéléssel. Nolannek Irisa biztonsága a fontos, ha Törvényőrként védheti, elég hatalma lesz szemmel tartani őt. Amandának Defiance legalább ennyire fontos, hogy jó kezekben legyen. Nolan elveszi a jelvényt, legyen, gondolkodik rajta, Amanda köszöni és a Vágyálomban találkoznak.

Nolan a nő után megy, és most Amanda természetben is megköszönheti neki a városért tett szolgálataiért. Nolannek egy teljes évad plusz alig 24 óra kellett, hogy bejusson Amanda ágyába. Niles Pottingernek erre még várnia kell, mert most csak vágyakozva nézheti a rejtett kamerás felvételen keresztül Nolan és Amanda akcióját. Irisa magabiztosan lépdel Tommy felé, de nagyon kellemetlen meglepetésben van része. A távolból figyelheti, ahogy Tommyt Berlin vigasztalja a nehéz nap után, a lány a csókjukat látva elviharzik. Az epizód a Dire Straits dalára búcsúzik: On Every Street

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.10.08. 19:07:00

Berlin jellemzése Nolanről hatalmas volt, nagyon találó, amennyire emlékszem :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.10. 11:48:04

Bomba, jajistenem. Ezt a hatástalanítás az utolsó tized-század-ezredmásodpercben klisét meddig fogják még erőltetni, nem csak itt, de úgy általában? Minden, csak nem izgalmas, ásítok tőle.
Irisa fejjel a falnak mentalitása is kezd már kicsit gáz lenni, mutathatna végre valami mást is, hátha meglepődnénk. Stahmától továbbra is csak tanulni tudok, világbajnoki faszacsaj, minden értelemben.
@enzo23: nekem az volt az egészben a legjobb rész :)

Szencsike, a poszt faintos lett (megint), köszi (megint). A zárózene pedig az egyik legkedvencebbem, örültem is neki nagyon.

Szencsike 2014.10.10. 13:52:52

@aggyistenbrittudós: De így lett újra Nolan local hero :D A végén, mikor megkapta Amandától a jelvényét, este az az első évados jelvényjelenet másolata, ott nappal, itt este, de full ugyanúgy néz elgondolkodva a városra :D
Fura, én eddig Irisát nem érzem dominánsnak. legalábbis még, majd meglátjuk.
@enzo23: És ahogy vigyorog közbe :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.10. 14:00:34

@Szencsike: nekem erről a "...de az ellenségeid tartsd még közelebb" mendemonda ugrott be, mindenképpen akarták ők maguk mellé bevonzani Nolant, így a hóttveszélyes Irisáról is többet megtudhatnának.
süti beállítások módosítása