Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 2014 - Tábor 1-2.

2014. október 06. 14:00 - oharozsabimbolehetnek

Miután a zsűri kiválasztotta azokat a jelentkezőket, akiket egy percnél tovább is lehet hallgatni anélkül, hogy az ember szája széle rángani kezdene, elviszik őket táborozni. De itt ne gondoljatok esti danolgatásokra, romantikus tábortűzre, vagy az otthonról hozott pálinka kóstolgatására a csillagos ég alatt! Itt, kérem, kemény munka folyik. Felosztják a delikvenseket háromfős csoportokra, és adnak nekik egy dalt, amit marha nehéz elénekelni egyedül is, nemhogy úgy, hogy két másik jómadárhoz is igazodni kell. A zenekarok egyenként lépnek színpadra, de az ő feladatuk (szerintem) nehezebb, mert nekik fel kell dolgozniuk a kapott dalt. Szaladnak megnézni a csapatbeosztást, jönnek a bemutatkozások, ismerkedések. 

Screen Shot 2014-10-05 at 9.43.14 PM.png

Sokaknál kiderül, hogy nem áll össze a banda, mindenkinek teljesen más hangszíne van, túl mély vagy túl magas a hangfekvése. A nap végére mindenki teljesen kivan. Vastag Csaba tweetel, de egyelőre csak nosztalgiázik.

Másnap reggel mindenki kialvatlan, ideges.

Screen Shot 2014-10-05 at 9.48.46 PM.png

Annak rendje és módja szerint meg is érkeznek a bukók. Nem részletezem agyon, mert a tábornak sokkal izgalmasabb részei is lesznek, amik jobban megérdemlik a karaktereket. Legyen elég annyi, hogy megkapjuk az összes klisét, amit eddig: van, akinek 24 óra kevés volt arra, hogy megtanuljon max 12 sor szöveget, van, aki szimplán hamis, ha nem ő választ dalt, és van, akinek fogalma sincs arról, mikor kell belépnie, és mit kell akkor énekelnie. A zsűri csalódott egy csomó emberben, vágják is őket ki sorban.

Screen Shot 2014-10-05 at 9.52.30 PM.png

Jönnek a zenekarok, és G és Szikora is elismeri, hogy sokkal nehezebb dolgok van. Többnyire az eredmény is olyan, mintha megerőszakolták volna ezeket a számokat, de azért vannak elvéteve, akik jól nyúltak az eredetikhez.

Screen Shot 2014-10-05 at 9.59.25 PM.png

Még húsz perc sem telt el a műsorból, de máris egy halom álom dirib-darabokra tört. Aki a meghallgatáson jó volt, annak most még nehezebb. Shrek is parázik, és szarul is sikerül a produkciója, de aztán a könyörületes zsűri továbbengedi. “Igyekezni fogok” - ígéri. “Az kevés.” - válaszolja Alföldi. 

Screen Shot 2014-10-05 at 10.04.04 PM.png

Látunk egy csomó jót is, halomra, továbbjut többek között mutogatós Horányi Juli, Gusztos Enid, Tóth Andi, Horváth Krisztián, meg a spanyol lány is, akik a válogatón is megbízhatóan jó teljesítményt hoztak. Gabi Gömbi mellett korteskedik, Alföldi és G nem támogatja, de végül továbbengedik. Szikora utánaszól, hogy úgy öltözzön már fel a színpadra, hogy ki is nézzen valahogy. Próbálja ezt elmondani neki, de Alföldi és Gabi folyton belekotyog, majd a csaj el is küldi Gömbit. Szikora meg ottmarad, beléfojtották a szót. Iszonyú pipa lesz, feláll, lemegy, Gabi előtt megáll, és elég komolyan felemeli a hangját, amit a csaj amúgy is rosszul tűr. Lesz nagy műbalhé, meg minden, de nem kell megijedni, nem oszlik fel az idei mentorcsapat. Leülnek az öltözőben, műduzzognak és műmegbeszélnek. Egy pillanatát sem hiszem el sajnos, de a lényeg, hogy pár ölelés és puszi után ott folytatják, ahol abbahagyták. A végkifejlet, hogy Robi kér bocsánatot Gabitól, amit mondjuk nem teljesen értek. Mármint azt, hogy miért nem volt kölcsönös. Enivéj megy tovább a szekér.

Wunderbar Jocó is feltűnik a színen, és másik két sráccal olyan börleszket nyomnak két percben, hogy az első perc után hangosan röhögök. Kínomban. Wundeshcön (vagy a másik) nem nagyon tudja, hol kellene belépni, ami azért válik viccessé, mert a refrén első sora az, hogy “sorry, so sorry”. A két énekes gyerek dobálgatja egymásnak így egy darabig a labdát, de a rappert nem engedik szóhoz jutni. A végén a rapper srác már csak annyit mond, “sorry, so sorry, sajnálom, de ez lett a vége”. Nem tudom, hogy ez volt-e az eredeti szöveg, de jól jött ki.

Screen Shot 2014-10-05 at 10.25.21 PM.png

Aztán megint mutatnak egy csomó jót, vannak köztük szóló énekesek és zenekarok egyránt. De nehogy sokáig jól érezzük magunkat, megmutatják a mulatós zene királyait és Gubicza Rolandot is, akiket szerintem csak azért válogattak be, hogy a táborban is lehessen valamin röhögni. 

Screen Shot 2014-10-05 at 10.29.04 PM.png

Screen Shot 2014-10-05 at 10.29.11 PM.png

A zsűriből csak Alföldi van magánál, amikor azt mondja, hogy őket nem szabad továbbengedni, mert egy napon sem lehet említeni a többiekkel. De mégis bekerülnek a következő körbe.

Utána jön Kállai-Kiss Zsófi, akit összehozott a rossz sorsa egy labilis lánnyal, aki nem bírja piát, és márványrészegen áll színpadra. Az előadás szar is lesz. A produkciót végül azért állítják le, mert a harmadik olvassa a szöveget, de látják, hogy Alexandrával sem kerek minden.

Screen Shot 2014-10-05 at 10.32.41 PM.png

Ismét szarok jönnek, ezek most éppen hamisak a változatosság kedvéért. Van sok sírás, majd belekapaszkodnak a bőröndjeikbe, és hazasompolyognak.

Jön Rövidgatyás Ricsi, aki fosik, mert tavaly mentorházas volt, és akkor ezt már simán kellene venni. Nem tudja a szöveget, meg amúgy is szar, túljátszott. Gabi ideges. A trióból a csajokat hazaküldik, és marad Ricsi, akit kioktatnak arról, hogy nem szabad a mentorokat ilyen helyzetbe hozni, hogy le van írva a papírra, hogy tovább kell engedni, erre ilyen rosszul énekel. (A végét én tettem hozzá.) Orwell jut eszembe, hogy mindenki egyenlő, de vannak, akik egyenlőbbek. Ja, továbbjut. Vastag Csabi tiszteli, mert kimutatja az érzelmeit. Ja, mert bőg?

Screen Shot 2014-10-05 at 10.41.33 PM.png

Hát, én Alföldi helyében fel is pofoztam volna. Na, be is fejezik, de még nincs vége.

Idén a mentorok döntik el, látván a felhozatalt, hogy melyik kategóriát szeretnék vinni, és ami az okosság, hogy ennek tudatában választják az embereket hozzá.

Screen Shot 2014-10-05 at 10.41.12 PM.png

G nem tud dönteni a 25+ és a csapatok között. Szikora a lányokat akarja, mert ott pszichológusnak, apának, szeretőnek kell lenni egyszerre. Szerintem az utolsót hagyja ki. Puszikat dobál a képeknek, itt én már érzem, hogy ez nem volt jó ötlet. Alföldi a fiúkat választja. Mármint hogy megtaníthassa őket arra, hogy kell a színpadon megjelenni, eladni magukat. (Ebből a mondatból már nem jövök ki jól, én kérek elnézést!) Gabié lesznek a csapatok, mert ők okozták neki a legnagyobb pillanatokat, G-nek meg marad a 25+.

A további menet úgy lesz, hogy van a színpadon hat szék. Elkezdenek jönni a versenyzők, énekelnek, és ha jó, a mentor leülteti őket. Ha megtelnek a székek, és még mindig jön jó, akkor pedig fel kell valakit állítania. Döntést az adott mentor hoz, a másik három csak véleményez. Óriási drámafaktor van ebben, ha magunktól nem jöttünk volna rá, gyorsan rá is erősítenek. A 25+ kezd.

Elsőként Kovács Anikó jön, Feeling Goodot énekel. Szerintem hamis és túmáccs, haza is zavarják. Aztán Kovács Veronika énekel, ami nekem nem tetszik, de G leülteti. Mellé jön még a spanyol lány és Wunderbaum Jocó is. Csatlakozik még Andelic Jonatán, Balogh Eszter és Horváth Krisztián is, aki egyébként tényleg nagyot énekel most, és nem is liheg a mikrofonba, mint legutóbb. Na, innen dráma. Jön ugyanis Horváth Ági, a “szexi anyuka”, aki nagyon jó bulit csinál, fel is állítják miatta Veronikát. Aztán Kállai-Kiss Zsófi dalol szépet, ő Wunderschön helyére ülhet le. Horányi Júlia az utolsó. Szerintem ugyanazt az egzaltált figurát hozza, akit eddig, de leültetik, mégpedig Eszter helyére, aki ettől nem kap röhögőgörcsöt. Nemtetszését ki is fejezi Bencének a kijáratnál, aki egy kis simihumival próbálja oldani a feszkót. Ez a tipitapi jól állt Nórinak, Bencének nem. Ezzel kialakult a 25+ mezőnye.

A folytatásban a csapatok jönnek. Dark Notes kezd, Gabi közben feldobott egy pornószemüveget. A lányok Márti dalával próbálnak hatni a könnyzacskókra, de ők jobban meg vannak hatódva, mint akik hallgatják. Gabi a dalt szereti jobban, de a lányoknak is ad egy esélyt. Kocsis Tibó szerint ez nem biztos, hogy elég lesz, hogy maradjanak. A Pálinka Republic hozza a bulis hangulatot, amit megszokhattunk tőlük. Gabi fütyül is nekik, aztán ad egy széket. A Phoenix Rt is így jár, a Tha Shudras is és Szegedi Vargha Tibor és Fancsalszki Levente is. A mulatós királyok még saját rapszöveget is írtak, de ide nem elég. Jön a szerelmespár Rosewood, a lány szerintem még mindig iszonyodik ettől a fiútól, de ez csak az én véleményem. Most nincs varázslat, egyszerűen csak rosszak, főleg a srác, de leülhetnek az utolsó helyre. Most jön a neheze, még vannak páran. A Kottán kívüliek érkeznek, a kissrác most is egy állat, besunnyog a színpadra, mint aki kettőig se tud számolni, aztán amikor az első hang megszólal, megőrül. De sajnos nem olyan jó az egész, apu ismét eldobolta, ráadásul a szöveg sem volt rendben, le is állítják, és el is küldik őket. Jön a puncinedvesítő osztag, a Spoon, akik erre az alkalomra IKEA méteráruból varrt egyenpólót vettek fel. Nem olyan rossz, mint lehetne, Gabi úgy dönt, a kedvükért feállítja a Dark notes-os csajokat. A Rock-inger Afrikát hoz, és jól szól, mentoruk őket is leülteti a nagyon hosszú nevű duó helyére. Itt is megvan a hat.

Jönnek a fiúk. Rövidgatyás Ricsi kezd, megint túljátssza szerintem, a végén úgy üvölt, hogy a lábában látszik az iksz. Leül. Bella Máté is (pedig-pedig…). Zoller Zsolt is, ő nagyon szépen szólt. Karacs Balázs is. Eddig négyből négy. Grega Csaba már nem olyan meggyőző, őt elküldik. Heath Ledger nem tudja elképzelni, hogy más alkalmasabb nála. Most nem is kell egyelőre, leül. Farkas Sándor Lajos magas énekel, de szépen, tisztán. Leül. Sallai László nem izgul, és bár én hamisnak hallom, a mentorok bekajálják. Bella Máté adja át a helyét neki. Benji az utolsó előtti, és hozza a formáját, le is ültetik. Alföldi most Farkas Sándor Lajost küldi el. Shreket hagyják utolsónak, aki eddig hullámzó volt. Mostanra annyira szétstresszelte magát, hogy azt se tudja, hol van. Jégszívet énekel, jól. Valakinek mennie kell, hogy le tudjon ülni. Alföldi Zoller Zsoltot küldi el, amit nem értek, Rövidgatyás Ricsi inkább megérdemelte volna. De mindegy is, megvan a hat mentorházas fiú.

A lányok a végére maradtak. Jól ki vannak cicomázva, mintha ez valamit is számítana. Az egyik csaj harciasan azt mondja, hogy ő biza nem fgoja átadni a helyét senkinek. Erre jön egy szervező, és betessékeli a színpadra. Kiderül, hogy ez a hipszterszemügés csaj, Gwendolin. Meg se ismertem! A kamerának elmondja, hogy őt sokan bántották, és amikor énekel, akkor ez jön ki. Annyira labilis, szegény, hogy már itt elsírja magát, mi lesz itt a színpadon! Szépen énekel, és Adele-t, ami nem is könnyű. Kap egy széket. Nagybaczoni Réka a következő, neki is jut egy hely. Jön Blue Birds Bogi, Rihannát énekel, engem nem győzött meg vele, a mentorok is kapkodják a fejüket, csak ne kelljen a szemébe nézni. Szikora szerint ez nem resti, hogy most leültesse, aztán meg felállítsa, úgyhogy inkább hazaküldi. Őt Jakab-Péter Izabella követi, aki Numbot akar énekelni nagyon, de hamis lesz, és mellé nagyon erőltetett. Szikora megkajálja a sok lihegést, leülteti. Danis Elza is leül, Bordás Anasztáziától már a válogatón is kivolt a zsűri, olyan jó, most is hitetlenül csóválják a fejüket, majd Szikora leülteti. Tóth Andi jön, kicsit durván néz ki, de a hangja még mindig szédület. Mindenkit legyalul, mint egy úthenger. Így most kész világszár, innen már csak elrontani lehet. Rós Saci Duffyt énekel és kellemesen szól. Szikora le is cseréli Rékára. Ladányi Patrícia is tetszik Szikorának, le is ül, ő épp Elza helyére. Jön Gusztos Enid, most nem tetszik, de szerencsére nem én osztom a székeket, Szikora meg elküldi helyette Sacit. Áj! Cseh Andrea a válogatón nem volt olyan jó, végül Gabi kegyet gyakorolt rajta, és továbbengedte. Most valamivel jobb, úgyhogy neki is jár egy hokedli. Patrícia búcsúzik most. Illyés Jenifer az utolsó, Szikora már teljesen kész van. Szerintem a dalválasztás nem túl szerencsés, mert nagyon mély neki. Hamis, helyenként megremeg, nem esik jól hallgatni. A kiabálós részek jól mennek neki, úgyhogy biztos le fog ülni. Szikora használta a fülét egyedül, ő meg is említi a hamisságot és a bizonytalanságot. Ennek ellenére marad, és Enid adja át neki a helyét. Így az utolsó hatos fogat is megvan. 

Jövő héten mentorházalunk, tessék készíteni a zsebkendőket.

Címkék: rtl klub x faktor
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2014.10.06. 14:35:06

Rövidgatyás Ricsiről múltkor azt írtam hogy egy halál volt, nem értem hogy jutott tavaly a mentorházba. Most még annál is szarabb volt, és továbbnyomták. Vicc. Tényleg vannak akik egyenlőbbek.

hannamontanna 2014.10.06. 15:52:17

Az Ilyés J. nem volt egy kissé hamis? Nagyon gyengének tűnt. De hát ő a sztáralkat, ő való képernyőre gondolom. Talán a mentorházban megtanítják énekelni. Azt a hosszú ruhás csajt - Saci azt hiszem - nem kellett volna haza küldeni.
Nálam Tóth Andi már nyert. Feltéve ha nem száll a fejébe a dicsőség, mert brutálisan jó amúgy. Ha szerény marad akkor szerintem sokan szavaznak rá, mert minden más adott. Hihetetlenül érzi a zenét, és élvezi is...

-Hank Moody- 2014.10.06. 16:33:32

a ricsi gyerek szvsz brutálisan be volt speedezve/ketaminozva/mittomén + mást már fele ennyi idő alatt kib@sztak szöveg nem tudás miatt..

Feca 2014.10.06. 16:43:46

Lehet, hogy a mentoroknak bevillant, hogy a nép fog szavazni, ehhez jócsaj, meg jósrác kell.
Ezért Ricsi, és Dzsenifer muszáj.
Bár szerintem Ricsi annyira megbízhatatlan, hogy csak az lesz vele.

Feca 2014.10.06. 16:44:29

Szal, Ricsivel csak baj lesz.

Yobbágy Fery 2014.10.06. 18:44:39

@hannamontanna: A kiscsajjal az a baj, hogy ha nyer is (vagy legalább összehoznak neki valami lemezszerződést) az első amit ki fognak belőle irtani, az a bőrszerkós, szegecses karkötős rockerlány énje lesz. Mert azt itthon nem lehet eladni.
És akkor vagy semmi nem lesz belőle. Esetleg ő lesz a következő Tóth Gabi (ami majdnem ugyanaz).

Szóval én a helyében megtanulnék rendesen angolul és húznék Göteborgba, az ottani metal sceneben lenne keresnivalója pár év múlva és ha jól csinálja, még meg is tud belőle élni.
Itthon sajnos egy lesz a sok xfaktoros között, aki majd falunapokra jár haknizni.

Flashy7 2014.10.06. 19:49:45

azt nem értettem, hogy minek az egész tábor, ha úgyis pofára selejteznek. van, aki egészen jó, de különösebb indok nélkül kirakják, más meg hiába hibázik, adunk még egy esélyt. a székes módszer nem olyan rossz (és van benne dráma, ami fontos), de lehet, hogy jobb lenne, ha a mentor a csere előtt még egyszer belehallgathatna a korábbiakba.

micsoda? 2014.10.06. 20:05:42

Nagyszerű poszt. Laza, szórakoztató még annak is aki nem xfaktor barát.

Sunny Days 2014.10.06. 20:37:07

Azt a piros pólós Zsolti gyereket nagyon sajnáltam. Nem is értem, miért őt állították fel és nem a mellette ülő kapucnis pulóverest. Ricsi tanítóbácsi pedig mást nem tud elénekelni rendesen, csak a beugró számát, az ő székére is kerülhetett volna jobb hangú fiú. Ha a házból már csak a hatok fele mehet tovább, a fiúk közül kapásból van három, akit nem fogok sajnálni (más kérdés, hogy az élőbe nem azok jutnak majd be, akiket én várok). A csapatok, csajok, 25+, hát közülük bárki marad is ki az élőből, sajnálni fogom. A csajok közül Saci hangja nagyon tetszett, kár, hogy nem maradhatott. Ja, azt megfigyelte valaki, hogy két Andrea van a csajok között, de egyiküket már rendre Andinak írják? Talán mindketten élőshow-sok lesznek?

Tapmancs 2014.10.07. 07:34:08

Az miért van hogy ha csak simán a "hogyvolt.blog.hu"-ra megyek, vagy már a blogon a felül lévő hogyvolt logóra kattintok akkor az utolsó poszt ami megjelenik az október 3-i, míg ha rámegyek a 2014 októberi archívumra, akkor a frissebbek is megjelennek?

sixx · http://comment.blog.hu 2014.10.07. 08:28:09

@Tapmancs: a kiemelés miatt, sajna a kiemelt posztokat kiszedi a listából a bloghu, én mondtam, hogy ez faszság, de mindegy.

AaannnaaA 2014.10.07. 10:56:29

@sixx: Csatlakozom, szerintem is hülyeség. Ezzel eltűntek a sorból a kiemelt hogyvótok, olyan, mintha napok óta nem írtunk volna semmit :(
Aki kitalálta nem gondolta át teljesen. Remélem van lehetőség átgondolni és esetleg javítani, ez így nem az igazi :)

Tapmancs 2014.10.07. 12:35:48

@sixx: Nem értem. Azt még megérteném ha csak a kiemelt posztok jelennének meg, na de ennek az ellentétje...
És sokan erről nem is tudnak, eddig én sem tudtam, pedig gyakorlott blog.hu-s vagyok. :(
süti beállítások módosítása