Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 2x08 - I'll Fly Away

2014. október 01. 15:00 - AaannnaaA

Dana busszal jött egy némileg lepukkadt környékre, nem kicsit lepődök meg a célszemélyen: Mike-hoz érkezett. Szülei persze nem tudják hol van, otthon veszekednek ordítva a helyzet miatt. Brody nem aggódik annyira, Jessica sem a lelépés miatt van kiborulva, hanem azért, mert férje nem engedte, hogy Dana vallomást tegyen a rendőrségen. Nicholas nem tudja hogyan oldhatná meg ezt a patthelyzetet, mire felesége azt üvölti, hogy mondja meg a CIA-nak, hagyják békén, vagy ha ura nem képes rá, hát megmondja ő maga. Na persze, mert ez csak így megy. A gusztustalan óbégatásnak Mike hívása vet véget, legalább azt már tudják, hol a lányuk. Jess azonnal oda indul Chrissel az oldalán, férje maradjon a valagán.

A cirkuszt a ház közelében lévő furgonból Carrie és Virgil is végighallgatják, és egyébként nyilván tojnának az egészre, csakhogy Brodynak Roya Hammaddal lenne találkozója (amiről már így is késésében van), szóval nem ártana maga mögött hagyni a családi káoszt, és „akcióra” indulnia. Carrie hívja a férfit mobilján, az azonban kinyomja, ezért szőkénk megvárja, míg a család maradéka elhúz, aztán úgy dönt, bemegy a házba Nicholasért (méghozzá a hátsó ajtón, simán be is jut). Hősünk a ház egyik sarkában ül a földön totál kikészülve, szépen lassan kezd becsavarodni az eseményektől. Carrie kéri, hogy induljon a Royával való találkozásra, de a férfi képtelen rá. A nő biztatja, hogy nemsokára vége az egész cirkusznak, szóval tegye meg ezt a családjáért és persze magáért. Ez hat, Brody felkel és elindul.

1.1.jpg

1.2.jpg

Jessica megérkezett a lányáért, hazavinni azonban nem tudja, mert a gyerek nemrég beverte a szunyát. Mike-nak amúgy nem mondta el, hogy miért menekült idáig, de anyus megteszi helyette, és elcsipogja, hogy a lánya gyilkos (milyen kedves). Aztán hagyja aludni a kölköt, inkább nélküle megy haza.

Ügynökeink kamerák képein át követik Brody útját, amint Roya felé megy (Carrie és Virgil a közelben figyel a furgonban, Quinnék a központban); vagy tíz centivel görnyedtebb, kilométerekről üvölt, hogy komoly gondjai vannak. Jókora késésben is van, szerencsére a nő megvárta. Kérdőre vonja, hogy miért késett, de ő nem óhajt róla beszámolni. Az állapota a nőnek is szemet szúr, aki kérdi, hogy mégis mi van vele, mire egy elmorgott tirádát kap: az a baja, hogy támadást kell végrehajtania a saját országa ellen, de nem tud ehhez semmilyen információt. A nő próbálna megértő lenni, Brody viszont nem kíváncsi rá, benyögi, hogy kiszáll, azzal balra el. Roya még utánaszalad, hogy beszéljék meg, ám a férfi erre nem hajlandó, és otthagyja a picsába.

2.jpg

Tegye fel a kezét, aki úgy gondolta, hogy a CIA ezt szó nélkül el fogja tűrni! Quinn azonnal hívja szőkénket, ám a nő nem veszi fel a telefonját. Helyette arra kéri Virgilt, lője ki Brody telefonjából a nyomkövetőt, had tűnjön el, majd ő utána megy, és megpróbál a lelkére beszélni. Ügynöktársa megteszi amit kér, ő pedig másodszorra már felveszi Peter hívását, és előadja, hogy technikai zűr van, leállt Brody követője, de gyalogosan elindul és igyekszik megkeresni.

Quinn utasítja, hogy hozza be a „szökevényt”, a nő pedig bólogat, ám mikor meglátja a férfit, esze ágában sincs az utasítás szerint cselekedni. Brody már a kocsijánál van, mikor utoléri, és győzködni kezdi: ha most lelép, a CIA élete végéig böribe dugja. Nicholas leszarja, Carrie azonban nem, úgyhogy kiparancsolja a kezéből a kulcsot, ő vezet – azzal már tépnek is.

3.jpg

David rendkívül morcosan csörtet be Saul szobájába, természetesen Brody és Carrie eltűnése a téma, szerinte szőkénk segített meglépni egy terroristának. Saul védi beosztottját, mert szerinte csak megpróbálja helyrehozni amit újdonsült kettős ügynökük elszart. David lófaszt int, húzzál terepre és ha kell hajánál fogva rángasd vissza a két szökevényt.

Ők ezalatt egy ócska motelbe jelentkeznek be, a nő utasítást ad, hogy Nicholas húzza meg magát, míg ő elmegy kajáért, hogy kisebb eséllyel bukjanak le. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a férfi böhöm furgonját nem tudják zsebre vágni, ha leadták a rendszámot körözésre, baszhatják.

Már este van, de Dana még mindig Mike vendégszeretetét élvezi, aki kéri, hogy hívja fel az anyját. A kislány ma itt szeretne aludni, de Mike csak akkor engedi, ha Jessica is beleegyezik. Dana telefonál, engedélyt kér a maradásra, amit meg is kap. Rögtön utána pofázni kezd, elpicsogja, hogy Carrie ott volt a rendőrség előtt, miatta nem mentek be vallomást tenni. Mondtam én, hogy borulni fog az a moslékos vödör. Mi a faszért kell ennek a gyökér kis vakarcsnak állandóan pofáznia? Aztán még van képe elnézést kérni, majd jó éjt kívánva letenni a telefont. Bahh!

4.1.2.jpg

4.1.jpg

Zaba után a szökevények lelkiznek, Brody arról beszél, hogy minden hidat felégetett maga mögött, ami visszavisz a családjához, Nazirhoz vagy a CIA-hoz, szóval most aztán totál egyedül van. Carrie győzködi, hogy Nazir ügyben még játékban kell maradnia, hogy megérje az eddig hozott áldozat, ám a férfi szerint a mai viselkedése után tuti, hogy ejtették.

A karosszékből átdobja magát az ágyba és onnan folytatja a monologizálást: tulajdonképpen megkönnyebbült, hogy befejezheti a hazudozást. Szőkénk próbál figyelemelterelni, és mélázni kezd: abban reménykedik, ha ezen az egészen túllesznek, és elkapják Abu Nazirt, a férfi valóban hős lesz, és akkor a korábbi tettei már nem fognak számítani, még az sem, amit vele művelt. Az, hogy a férfi egyezségre jutott a céggel, az kettejük „lehetősége” lehet. Nicholas a szónoklatot felhívásnak veszi keringőre, és vad szex kezdődik.

5.jpg

A kamera közben mutatja, hogy a szobában lehallgatóberendezés van, melynek hangját két férfi (vszg ügynökök) veszik a közelben egy kocsiban; valamint a CIA központban is ríl tájmban követheti a kefélést aki épp benn tartózkodik, jelesül Saul és Quinn meg pár technikus. Jaja! A két férfi rettenetes zavarban van egymás előtt miközben a mikrofonokból Carrie vonyítása hallatszik, muszáj megállítanom a felvételt, hogy kiröhögjem magam az idióta fejükön.

Peter a közelben lévő egységüket akarja rájuk uszítani, hogy bezsuppolja őket (pont most, fél órát nem bírna várni??), de Saul tiltakozik: Carrie tudja mit csinál, ha ez a módja annak, hogy megtartsák Brodyt, mint a terroristákhoz való kapcsolatukat, hát legyen. Quinn szerint ez nem a dolgok megoldása, csak egy picsa megbaszása, de kollégája tesz a véleményére, leveszi a hangerőt, tovább fogja a fejét és várja a fejleményeket. Azt még elmondja, hogy Carrie húzása elfogadható, mert csak látszólag rabolta el Nicholast, olyan helyre vitte, ahol tudta, hogy Saul megtalálja, szóval a kontroll megvan, csak a maga módján intézi az ügyet, Quinn szíveskedjen kibírni. A férfi bólint, és leállítja a közelben ugrásra kész egységüket.

6.jpg

Másnap reggel Brody kimegy a motel teraszára, és onnan hívja fel Roya Hammadot, hogy elnézést kérjen a tegnapi viselkedéséért. Magyarázatot is ad – a lányával vannak gondok, azért feszült – és reméli, hogy újra cimbik lesznek. Roya köszöni a hívást és az őszinteséget. (Mikor vége a beszélgetésnek, a nő szétkapja a telóját, gondolom azért, hogy ne tudják lenyomozni.) Carrie örül, hogy megtörtént a bocsánatkérés, most már csak remélniük kell, hogy Hammad a mézesmadzag végén ragad. Mindenesetre kéri, hogy ha a férfi legközelebb a kiborulás szélén van, inkább hívja őt.

Mike reggelit készít csipkerózsikának, közben beszélgetnek. A kis gennyláda (ma nem tudok nem haragudni rá) hozza a formáját, és alákérdez Mike-nak: szar volt otthagyni az anyámat, mikor apám visszajött? Ja, szar. Nagyon szar. A magasröptű megbeszélés után a gyerek kiböki, hogy találkoznia kell ma valakivel, ex-pótapja lenne szíves elvinni? Hát hogyne.

7.1.jpg

7.2.jpg

Carrie visszatér a CIA lehallgató központjába, ahol a technikus kollégák próbálják meg – sikertelenül – letörölni a képükről a kaján vigyort az éjjel történtek miatt. Mikor Saul szembesíti a ténnyel, miszerint mindenki hallotta az akciót, nem különösebben jön zavarba; felettese lekezelő fejszerkezete jobban zavarja, mint a technikusok vigyorgása. A férfi ki is mondja, ami a lelkét nyomja: amiatt aggódik, hogy újra közel kerül Brodyhoz, és annak múltkor sem lett jó vége. A nő visszavág: tettem amit kellet (na ja, meg amit tudott) azért, hogy a kettős ügynökünk ne lépjen le, és amúgy sem vagyok a lányod, hogy megmondd mit csináljak. Ebben maradnak.

Quinnben van annyi jó érzés, hogy ő (most) nem feszegeti a témát, inkább melóról konzultál hősnőnkkel. Jelenti, hogy Roya Brody melóhelyének mélygarázsában van, ahova a férfi is épp igyekszik, szóval fennforgás van. Mi pedig helyszínt váltunk, és végignézzük az eseményeket.

8.jpg

Képviselőnk behajt irodájának garázsába, amikor az utat Roya Hammad állja el, aki bepattan mellé az anyósülésre, és utasítja, hogy hátra arc, dolguk van. A CIA-s követők azonnal a nyomukba szegődnek. Az autóban beszélgetnek, hősünk nem kicsit tűnik idegesnek, ami persze a nő figyelmét sem kerüli el. Közli, hogy az előző napi cirkuszt, amit rendezett, jelentette a feletteseinek, ahogy azt is, hogy bocsánatot kért. Amúgy mégis miért gondolta meg magát? Hol volt tegnap éjjel? Carrie-val dugtam, jön a válasz. Royának égig szalad a szemöldöke: az ügynökkel volt, reggelre pedig meggondolta magát? Brody is érzi, hogy ez így büdös, ezért azonnal menti magát: Hammad ötlete volt, hogy kezdje újra a viszonyt, most meg, hogy megtette, és még információkat is szerez, hirtelen nem bízik benne? A nő nyugtatja, szó sincs ilyesmiről, de azért elveszi Brody mobilját, szétkapja, azzal pedig megszakad a jel a CIA felé.

Quinn a központból utasítja a követőket, hogy véletlenül se veszítsék el az autót és állítsanak be plusz járműveket. Carrie kijelenti: Roya rájött, hogy Brody kettős ügynök, ám Peter szerint nem biztos. Szőkénk azonban nem bízza a véletlenre, Max és Virgil kíséretében kedvese után indul, bár nem tudom ezzel mit remél elérni.

9.jpg

Dana az általuk elgázolt nő lányához jött el, aki egy síró kisbabát tart a karján, és nem mondhatnám, hogy szívesen látja. Gyorsan leszögezi, hogy a gyerek nem az övé, hanem a húga, és kijelenti, hogy sejtette, hogy Dana azért jelent meg a kórházban, mert ő a gyilkos. A lány tiltakozik, ő csak a kocsiban ült, ám az áldozat lánya szerint az tökmindegy.

Mikor kiderül, hogy Dana jóvá akarja tenni a tettét, rettenetesen nekiugrik: esze ágában se legyen elmenni a rendőrségre, fogja be a pofáját és kussoljon, mert ő bezony pénzt kap azért, hogy tartsa a száját, és mivel különben éhen halna, esze ágában sincs ugrálni. Szóval anyja gyilkosa azzal segít a legtöbbet, ha eltakarodik a retekbe. Dana kiborul, feldúltan trappol az odakint várakozó Mike kocsijához, és kéri, hogy vigye haza. (Könyörgöm, ez a csaj ócskább ripacs, mint Kristen Stewart a Twilight filmekben! És nem azért mondom, mert a karaktere ebben a részben extrán balfasz, hanem mert a „színésznő” a fent megénekelt jelenetben rettenetes.)

10.jpg

Lassan besötétedik, a két terroristajelölt pedig még mindig a semmi közepén autózik, de a nő kijelenti, hogy nemsokára megérkeznek. Virgilék biztos távolból követik őket, egyelőre lámpák nélkül, hogy ne legyenek feltűnőek. Roya egyszer csak az út mellett rámutat egy fára, hogy ott álljanak meg, Brody pedig félreáll, ahogy az őket követő furgon is. Van még két CIA-s autó a nyomukban, Peter őket is megállítja a környéken, hogy azért viszonylag közel legyenek, ha helyzet van. Látni azonban nem látják, hogy mi történik pontosan az összeesküvők kocsijában. Roya és Brody kiszáll, pár pillanattal később pedig a CIA számára még mindig ismeretlen gyilkos lép hozzájuk!

Carrie csak annyit tud kivenni, hogy érkezett még valaki, közelebb akar menni, hogy több információra tegyen szert, ezért Quinn engedélyezi, hogy egyszer elhajthassanak mellettük. Így is történik. Roya a közeledő furgont látván utasítja Brodyt, hogy üljön a kocsiba, nehogy felismerjék, Max viszont fényképezővel végigkattogtatja azt a pár másodpercet, míg elhaladnak, és a képeken döbbenten ismerik fel a napok óta körözött gyilkost.

11.1.jpg

11.2.jpg

Carrie szerint ez a tag a gettysburgi mészárló, és most már rengeteg fegyverrel rendelkezik, szóval le kell kapcsolni, mert ezzel nagy zűrt okozhatnak Nazir terveiben. Mindezt telefonon el is mondja Peternek, ám szerinte elvakítják az értései a férfi iránt, akivel az éjjel együtt volt. Utasítja, hogy maradjon a valagán, de ennyi erővel a falnak is beszélhetne, ugyanannyit érne el vele – szőkénk kiszáll, és gyalogosan elkezdi megközelíteni a pár száz méterre lévő összeesküvőket. Ahogy közelebb ér látja, hogy a gyilok kirángatja a kocsiból Nicholast, Roya pedig peckesen sétál utánuk.

Quinn még mindig megállásra akarja bírni beosztottját, de Saulnak új gondolata támad: a terroristák miért a semmi közepén álltak meg? Mire a következtetést levonhatná, már hallják a mikrofonokon át, hogy helikopter közeledik. Carrie kétségbeesetten üvölti a telefonba az eseményeket, amit mi végig is nézünk: Brodyt a gépbe taszigálják, aztán elviszik. Kedvese tehetetlenül bámul utána.

12.jpg

Az írók adnak egy kis időt, hogy kiköpjem az eddig lerágott műköröm darabokat, Danához ugrunk, akit Mike az incidens után hazavisz. A férfi csatlakozik Chrishez a meccsnézésben, így anyus négyszemközt tud beszélgetni lányával. A gyerek elmondja mi volt az elütött nő lányánál, és kérdi, hogy anyja tudott-e a lefizetésről? Nem, de meg nem lepődött rajta. Dana nem érzi úgy, hogy ezzel le tudná zárni a történetet, de Jessica karjai között zokogva némileg megkönnyebbül.

13.jpg

Na, vissza terroristáékhoz. Brodyt egy kihalt gyárépületbe hozták, a gettysburgi gyilok és egy másik tag rángatja, aztán megállnak vele, mert egy autó érkezik, melynek utasa kiszáll és hősünkhöz lép. Nicholas döbbenten mered az érkezőre (én meg a monitorra): Abu Nazir az, amcsi földön, személyesen!!

Címkék: Homeland
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.10.04. 01:50:10

jó lett ismét, a lerágott műkörmödet majd mutasd meg alkalomadtán :)

ez a gázolás és következményei vonal annyira nem visz sehova, hogy az szörnyű

Abu Nazir meghülyült, hogy személyesen jött megnézni, hogy állnak a dolgok Amcsiban? vagy valami komoly leértékelés van a Wal-Martban? (nem kell válaszolni :)

AaannnaaA 2014.10.07. 13:35:13

@Gabba: Hát igen, szóltam előre, hogy ez a gázolásos dolog hosszú-hosszú vekengést fog eredményezni :(

Gabba 2014.10.07. 17:54:59

@AaannnaaA: szóltál, igen, de akkor is...

aki tévében nézi, mint pl. én, az számítson rá, hogy a celebezés miatt az rtlII áttette a kezdést éjfélre. baglyok előnyben :-(
süti beállítások módosítása