Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x21 - Ez se volt piskóta!

2014. szeptember 30. 18:30 - oharozsabimbolehetnek

Kicsit összejött a hétvége, levegőt venni is alig volt időm. De főzni csak kell, így azt mondtam magamnak: harminc perced van, hogy elkészíts egy tökéletes paprikás csirkét, óra indul. És, lássatok csodát, sikerült. Indul az utolsó hét, lássuk, ki lesz hozzám hasonlóan sikeres. Jönnek a versenyzők szürke kötényben. Már most gratulálnak nekik, hogy idáig eljutottak. Zé megkéri őket, hogy vegyék le a kötényüket, itt kicsit megijednek, de nem kell félni, csak egy saját séfkabátot kaptak, amit többet az életben nem fognak tudni használni, mert rajta van a műsor logója.

Screen Shot 2014-09-29 at 9.44.52 PM.png

Mindenki beöltözik. A bura alatt kacsamell van, amit rozéra kell sütni. A köret és a tálalás szabadon választott, de amit felhoznak a piactérről, azt bele is kell tenni. Remélem, Ati most a kakaót lent hagyja. Amíg vásárolgatnak, addig a valaki nyúlkál a pultjuknál. Józsi bejelenti, hogy tönkrementek az elektromos sütők és egy pöcs kolléga elvitt egy csomó edényt, ráadásul az indukciós főzőlap is csak korlátozottan működik. Vagyis ma nehezített pályán játszanak. Atit a változás felspannolta. Mintha nem lett volna eddig is hiperaktív.

Terrier indul körbe először, mindenkit végigkérdez, mit csinál és hogy érintette, hogy lerohadt a fél konyha. Atinál soknak tartja a gyümölcsöket. Péternek újra kellett gondolni a koncepciót, de bajban van azzal, hogy nem tud pürésíteni. Nagyanyáink például sosem ettek krumplipürét, mert nekik sem volt botmixerük. Kányalányát nem hatja meg a korlátozás. Terrier szerint mindenki érzi a séfkabát súlyát, és a korlátozott eszközhasználat arra kényszeríti őket, hogy szervezettebbek legyenek. Ati csinálja a műsort, főzés közben beszél a kamerának. Iszonyú idegesítő. Józsink oda is megy hozzá, mert el nem tudja képzelni, hogy mi a frászra veri ennyire, de nem derül ki, mit szívott. Marci a következő áldozat, akit Séfúr emlékeztet arra, hogy néha elég bénát főzött. Péternél kicsit sok az olaj, el fog ázni a kacsamell bőre, és nem lesz ropogós. Józsi figyelmezteti, Péter meg jó katona, és már tudja, hogy ha őt valamire figyelmeztetik, akkor azt illik megcsinálni. Goldenboynál kupi van, gyorsan neki is kezd pakolni, mielőtt kikapna. Józsi a másik két zsűritagnak azt mondja, hogy haha, jó kis feszkó van, ezt már szeretem. Ezt úgy hívják, hogy szadizmus, csak szólok. Már csak öt perc, ezt Terrier olyan fejjel jelenti be, mintha azt mondaná, bombát találtak az épületben, és az időzítő két percet mutat.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.03.24 AM 2.png

Közben Marcinak túlpörkölődött a kacsamelle, próbálja menteni a menthetőt, és levágni róla a szenet.

Lejár az idő, és Ati nem fejezi be teljesen a tányérját, de mindegy, a lényeg rajta van. Kálmán kezdi a kóstoltatást, krumplit és lilahagymalekvárt tett a kacsa mellé. Józsi elégedett a krumpli-hús párosítással, de a lekvárt sokallja. Kányalánya káposztát és narancsmártást kínált a kacsához. Zé szerint az ötlet jó, de a mártás bántóan savas, és a kacsamell nem rozé, hanem nyers. Nem ússzuk meg a pofavágást ma sem.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.06.40 AM.png

Goldenboy kacsamell delíriumot hozott az erdő mélyéről. Józsi szerint nem szép, hogy a mártást csak úgy rácsurgatta a tányérra, most már ennél kifinomultabban kell tálalni. A bőr viszont nem ropog. Goldenboy visszamegy az asztalhoz, és ő is megkóstolja az ételét, de nem ízlik neki (sem). Péter gránátalma redukciót főzött a kacsához. Zé arról beszél, hogy a körte és a vöröslencse nem illik össze, merthogy az is van a tányéron. A hús viszont jó. Józsi szerint csak a hús jó. Marci megint a retro vonalat viszi, lilakáposztát és tört krumplit adott a kacsához. Terriernek megint nagy az adag, és a mell szerinte határeset. Séfúr kér egy másik tányért, és áttálal. Zöldet hiányol a tányérról, mert az feldobná. Az új tálalás egyébként szép lett.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.08.27 AM.png

Séfúr szerint most kell eldöntenie Marcinak, meddig akar jutni, képes-e megtanulni az új irányt. Ati lottyadt gyümölcsöket és szerecsendiós krumplipürét készített a narancsos kacsa mellé. Zének ízlik, szerinte jól megy a puha szilva a roppanós répával. Józsi kiemeli a köretet, eddig ez volt a legjobb, de a kacsával jól elbánt.

Na, elvonul a zsűri egyezkedni. Péter és Kányalánya csalódás volt, Ati teljes gőzre kapcsolt (az a szerencse, hogy a feladat a tökéletes kacsamell volt, az meg neki nem sikerült). Végül őt hozzák ki legjobbnak, amit nem értek, de mindegy, ő befolyásolhat a következő feladatban. Séfúr figyelmezteti, hogy ha továbbra is így tálal, baj lesz. A második feladat egy tányérdesszert, amiben legyen piskóta, krém és mártás. A dobozban van az alapanyagok jó része. Most jön az, hogy Ati megpörgetheti a sorskereket. Kiválaszthat valakit, akitől elveheti az alapanyagos dobozt, és kicserélheti fele mennyiségekre. Sokat gondolkozik, majd odasétál Goldenboyhoz, és elviszi a ládáját.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.09.29 AM.png

Mind tudjuk, Goldenboy hogy reagál rá: Ati fél tőlem. De még nincs vége, egy valaki még a tejeshűtőtől lesz eltiltva. Erre Pétert választja. Alapanyag-választáshoz most máshova szaladnak, berendeztek nekik egy másik piacot. Mindenből kevesebb van, meg a választék sem akkora, mindenki zavarban van, kapkodnak össze-vissza. Óra indul, zöldre váltanak a lámpák a pultok alján. Kányalányából megint kibújik az állat, gúnyos hangon osztja Goldenboyt, nem rejti véka alá, hogy alig bír magával az örömtől, hogy az egyik vetélytársa felszállt a szopórollerre. Zé megy érdeklődni a szenvedő alanyoktól. Ati szerint őt az Úristen akarja kicsinálni. Nagyon fél, semmit nem tud a piskótáról. Egyébként az már kiderült, hogy ő nem az a kimondott desszertes figura. Péter vekeng, mert kéne neki a tej, ráadásul nem sütött még piskótát sem soha. Zé szerint rezeg a léc. Péter egyetért, de nincs ideje ezzel foglalkozni. Ati a szünetben még egy csíkot felszívhatott, mert pörög, mint egy búgócsiga. Zé azt mondja, így a legkönnyebb hibázni, úgyhogy jó lenne lenyugodni egy kicsit. A zsűriasztalnál kibeszélnek. Péterért aggódnak egy kicsit, Atit megrészegítette a hatalom. Úgy csinál, mintha egy saját főzősműsorban lenne, kommentálja minden lépését. Séfúr oda is megy hozzá, megkéri, hogy gondolkozzon. Kálmi is be lesz fenyítve gyorsan. Marcinak van koncepciója, és Józsi reméli, hogy nem kell újratálalnia. Séfúr Goldenboynak segít a tálalásban egy kicsit, Kányalányát viszont elbizonytalanítja. Ati verekszik egy sort a desszertjével, mert az eldől tálalás közben.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.12.53 AM 1.png

Aztán megnyalja az ujját ezredszerre is. Nem, nem akarok enni a főztjéből soha. Lejár az idő, most kiderül, ki tud piskótát sütni. Goldenboy kezd, piros szalagos vitorlásverseny a desszertje fantázianeve. És tényleg olyan, mint egy vértócsa, amin kishajók (vagy cápák) úszkálnak.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.13.54 AM.png

Józsi kér még vitorlát, majd fogja, és belerak még pár darabot a szószba. Ízre eddig ez a kedvence (jelzem, a többiekét még nem kóstolta), de a meleg vaníliakrém bántja, ráadásul sok benne a cukor is. Zé értékeli, hogy Goldenboy a hibáját át tudta fordítani valami érdekesbe, de figyelmezteti, hogy nem fogja mindig megúszni. Kálmi következik, akinek folyton önmagát kell túlszárnyalnia. Sóskaramelles, narancsos ferde tornyot hozott. Józsinak tetszik a krém és a mártás, csakhogy a tányéron nincs piskóta. Péter, aki nem mehetett a tejeshűtő közelébe, drapp desszertet csinált. Terrier száraznak tarja a piskótát, és azon lamentál, hogy a mártások nem találkoznak. Józsinak tetszenek az ízek, de ez a mai második banánkrém, és a másik finomabb volt. Marci nem túl elégedett magával, csokis vaníliakockát készített málnavariációkkal. Terrier elismerően lapátol, majd kijelenti, hogy ilyet régen evett. Zé Gizi néni tökéletes piskótakockájának nevezi, és végre a tálalással is elégedett. Marci vigyorogva megy a helyére.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.15.58 AM.png

Kányalánya málnás-banános-pekándiós piskótát hoz, amit ugye Józsi javaslatára újratálalt. Zé nagyon elégedett a banánkrémmel, de a tányért maszatosnak találja. Az utolsó Ati, két gusztustalan, rózsaszín kupac van a tányérján.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.16.47 AM.png

Zé szerint felháborító ez a tálalás. Séfúr emlékezteti, hogy nem akart enni belőle, ha szarul néz ki. És ő egy szavatartó ember. Azért amikor Ati azt mondta, hogy “nem tetszik megkóstolni, ha nincs szépen tálalva”, akkor hátrahőköltem. Zsűri el, mindjárt kiderül, ki megy ma. Mi a baj Péterrel? Nem elég, hogy be volt szorítva, de lusta volt. Atinál érthetetlen, miért nem tudott tálalni. Zé kimondja a legfontosabb dolgot, hogy Ati nem bírja a siker-hatalom lórúgást. Csakhogy szerintem egy ilyen embernek nincs keresnivalója sem egy konyhában, sem főnökként sehol. Marci ma biztonságban van, Goldenboy viszont színészkedik, de mindig olyat főz, ami jó. Eredményt hirdetnek. A legjobb ma Marci lett, aki kiszámítható, de tud meglepetést okozni. Megy a galériára, marad öt szorongó a placcon. Holnap is látjuk Kányalányát, Kálmit és Atit. A folyamatos pacsizástól, ami a galérián megy, mindjárt kidobom a gálám. A placcon még Péter és Goldenboy áll, és utóbbi jut tovább, mert ügyesebben oldotta meg a szorongatott helyzetet.

Screen Shot 2014-09-30 at 10.17.43 AM.png

Pétertől búcsúzunk, aki kudarcként éli meg, hogy elsőként pottyant ki a döntő hetében. Holnap folytatódnak az izgalmak.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baresz83 2014.09.30. 18:57:58

Megnyugodtam, hogy DinkAti "tetszik"-es mondata nem csak nálam verte ki a biztosítékot... :D
Klinikai eset a csávó...

rábaszhespics Koncsíta 2014.09.30. 20:56:21

Ha az Atit végre kirakják a műsorból pezsgőt bontok.
Ki tolja ezt a lúzert?
Egyszer már kiesett...örültem...de.....csak....a következő adásig, a k.rva életbe.
Amikor lerakta azt a két fosrakást...no comment.

rábaszhespics Koncsíta 2014.09.30. 20:59:18

Ja..és arra ki emlékszik, amikor azt mondta Ati, aki szakács (????? miiiiii??? ), hogy azt sem tudja mi az a töltött tojás?

mkrumpli 2014.09.30. 21:05:21

Ma néztem meg ezt a részt és a vérnyomásom úgy fel tetszett menni... Pétert én előrébb vártam. Ati kajáján meg ott van egy bazinagy nyálcsík, ahogy a kis kezeivel pakolgatta. Fújj.

Rayen 2014.09.30. 21:45:57

A család elé nem mernék úgy rakni ételt, ahogy Atti a piskótáját tálalta, Ahogy ott összenyalábolta kézzel a szétcsúszott tornyot, abban a pillanatban ki kellett volna vágni.
Marci főztjéből ennék a legszívesebben, ő szívvel-lélekkel csinál mindent, még ha néha nem is sikerül tökéletesen. A versenyt viszont szerintem Kálmán nyeri.

2014.10.01. 16:17:52

A séf kurva jól nyomja a főzést, le a kalappal! Élmény volt látni ahogy főzött!

KékFény6 2014.10.01. 22:48:37

Csak nekem nem világos a továbbjutási rendszer? Mi volt az értelme a csapatos körmérkőzésnek? És az egyik középdöntőből miért 2, a másikból miért 4 ember jutott a döntőbe, amikor a két középdöntő "egyenrangú"? Egy vetélkedőnek alapvető hibája, ha a néző nem érti a rendszerét...
süti beállítások módosítása