Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x19 - Főtt gazpacho és egyéb finomságok

2014. szeptember 29. 11:00 - oharozsabimbolehetnek

Lássuk, hogy halad tovább a középdöntő szekere! Mind a hat pult foglalt. Ma ismét egyéniben mérettetnek meg a kiskukták. A sárga csapat tagjai tegnap 8 ponttal nyertek, a kék és a zöld csapat tagjainak viszont ma meg kell küzdeniük egymással, hogy eldöntsék, ki mehet tovább, és kitől búcsúzhatunk el végleg. Gondterhelt arcokat látunk mindenütt, túl közel van a 10 milliós fődíj, innen már szar kiesni.

Ma az első feladatban a bura alatt egy gyöngytyúk lapul. 

Screen Shot 2014-09-25 at 10.09.25 PM.png

Ebből kell egy főételt és egy bármi mást főzniük. Hogy mi a nyeremény, azt nem tudjuk meg. Szaladnak a piactérre összeszedni a cuccokat. Kányalánya biztos benne, hogy a többiek hibázni fognak, ó, de kedves, bájos teremtés. Hetvenöt perc nem tűnik soknak két kajára, legalábbis nekem egy vasárnapi ebéd nehezen megy ennyi idő alatt. Kányalánya arról mesél Zének, hogy mennyire kifacsarta magát tegnap. Ő szerinte jó csapatjátékos, de felszabadító, hogy most egyedül dolgozhat. Muhaha! Ha nem hajoltam volna el, arcul csapott volna ez az ellentmondás. András még sosem főzött gyöngytyúkkal, de lelkes, mert nincs mellette senki, aki levegőnek nézné vagy baszogatná. Goldenboy is gyöngytyúkszűz még, de úgy hiszi, olyan, mint a fácán. De még azt sem főzött. Lilla egyébként is kevés húst készít, úgyhogy neki alapból nehéz lesz ez a dolog. Kányalánya szerint ez élete első nyári tekercse, ej, ha két nappal ezelőtt főzött volna, akkor nem így lenne. Sancho kicsit rendetlen, de legalábbis béna, Séfünk nem bírja nézni szenvedéseit, és odamegy tanácsokat osztogatni neki. 

Screen Shot 2014-09-25 at 10.10.30 PM.png

Sancho leszarja, mert nincs most erre ideje. Péter két főételt akar főzni, Józsi, akinek ma látványosan szar napja van, figyelmezteti, hogy ne csak színhúst adjon nekik. Goldenboy túlvállalta magát, talán ki is fog futni az időből. Zé pontos időt mond, és figyelmezteti a versenyzőket, hogy hamarabb kell elkezdeni tálalni, mivel több cuccot főztek. Aztán sutyorogva megállapítják a nagyok egymás közt, hogy aki eddig magabiztos, gyors, megbízható volt, az most teljesen elúszott. Kányalánya az utolsó öt percben még süt valamit. Lillának az egyik kajája már ki van tálalva. Mindenki díszítget, az utolsó gönygytúkfalatkák is a helyükre kerülnek, mielőtt lejárna az idő. 

Kányalánya kezdi a kótoltatást. Ő előételnek nyári tekercset készített, főételnek pedig gyöngytyúkmellet shitake gombás hollandival. Zé szerint nem volt túl nagy ötlet munka közben azt mondani fennhangon, hogy ez életem első tekercse, mert onnantól nyilván nagyobb érdeklődés övezi az egészet, és bár az íze jó lett, a formája nem annyira szép. Józsi szerint a főétel tuti lett, de a mártás túlfőtt. Péter jön, hoz egyszer gyöngytyúkmellet vörösáfonyás bulgurral, és egy másik tányéron gyöngytyúkmellet és -májat lassan főtt zöldségekkel. Vagyis tököt növesztett, és magasról tojt Józsi utasításaira. Zét megvette az almás vinaigrette-tel. Séfúr szóvá teszi a sok mellet, de reméljük, csak a tányéron nem tetszik neki, különben nagyon fognak sírni a BJ Fan CLub tagjai. Goldenboy egy májas szuflét, és főételként pedig egy alapleves bulgurpilafot csinált gyöngytyúmellel Kentucky legkeletibb részéről. Nyugi, nem csak ti nem értitek az elnevezést, a zsűri sem. Józsi szerint a szuflé jó, a pilafnak meg külön örül, mert az török. Terrier szerint a tyúk előnyeit nem használta ki, mert bebundázta, és azt nem szabad, ráadásul így az sem derült ki, ő mit gondol a gyöngytyúkról. 

Screen Shot 2014-09-25 at 10.12.27 PM.png

András a következő, az előétele egy saláta a melle húsából, a főétele pedig egy serpenyős zsályás comb szedermártással, kelbimbóval és répával. Józsi foga alatt úgy ropog a cucc, mintha faforgácsot enne. Megdícséri Andrást az ízek miatt, de megjegyzi azt is, hogy konyhafőnökként nem brillírozott. Zé szerint ez a két tányér két bűneset. Az egyik a “hova tűnt a borsó?”, a másik a “ki lőtte fejbe a gyöngytyúkot?”. Ezzel azt akarta mondani viccesen, hogy figyeljen a tálalásra. Nem sikerült neki. Mármint viccesnek lennie. Lilla nagyon hamar kész lett. Csinált egy salátát keleties mellcsíkokkal, és egy vörösboros gyümölcsös combot. Terrier kezdi, jól lehúzza a kaját. Józsi szerint ezek csak szépek, de nem jó az ízük. Sancho zárja a sort lecsós tarhonyával és könnyű salátával panko morzsában sült mellel. De a zsűri a munkafolyamatot is figyelte ám! Terrier szerint semmi extrát nem csinált, ez nulla. Józsi segíteni akart, de süket fülekre talált, így az, hogy milyen az étel íze, most nem érdekli. Vagyis frankón megsértődött, amiért Sancho figyelmen kívül hagyta a tanácsait. Sancho meg is döbben rendesen.

Screen Shot 2014-09-25 at 10.14.06 PM.png

A zsűri most elvonul, és megbeszélnek. Vannak fejlődő versenyzők, de pl. Sancho annyira pofátlan, hogy már fáj. Többre lenne képes, de nincs benne alázat. Lilla nem tud többet, ennyi volt. Kányalánya tündököl, és folyamatosan építi be a tapasztalatait. Viszont ha az ízekre figyel, akkor a rendre nem, ami a gyengeség jele, és fel fogják falni a farkasok. Eredményhirdetés van. A leggyengébb versenyző Lilla, a legjobb Kányalánya. Remélem, a második feladatban nem ez lesz az alapanyag, mert ritka szar szó.

Aztán jön Pataky Péter, a mai meglepetés, aki a debreceni Ikonban dolgozik. 

Screen Shot 2014-09-25 at 10.14.31 PM.png

Ő készíti a második feladat referenciaételét, de a készítés folyamatát csak Kányalánya láthatja. A kaja lecsó gazpacho lesz, és sügérrel és színes paradicsom salsával tálalja. Az arányok fontosak, mert könnyű elcsúszni a nyers zölsdégek ízével. A sügért kifilézni elég kemény meló, rendesen trükközni kell, hogy minden kijöjjön, a sütésnél pedig le kell fogni, különben felkunkorodik a kis szemét. Ilyen lett:

Screen Shot 2014-09-25 at 10.15.28 PM.png

Bejönnek a többiek, nagy vonalakban elmondják nekik, hogy mi van előttük, aztán kóstolhatnak. Dolgozni kezdenek, és Kányalánya húz egy iszonyú genyót: elkezdi bevinni a többieket a susnyásba azzal, hogy úgy csinál, mintha főzni kezdené a levesnekvalót. Sancho róla les, nem gondolja, hogy a csaj megpróbálja félrevezetni. 

Screen Shot 2014-09-25 at 10.16.08 PM.png

A zsűri röhög. Péter nem nézte volna ki Kányalányából, hogy van esze. Goldenboy a hallal verekszik, nagyon szenved a filézéssel. András is beugrott a trükknek, és még nem tudja, mit is csinál pontosan. Lilla szintén főzni akar, nem hagyja magát eltéríteni a rossz útról. Sancho már benn van a sűrűben, egy az egyben koppintja Kányalányát. Goldenboynál kupi van, Péterséf rá is szól. Goldenboynak tetszik a szerepjáték, mert ez olyan, mintha ő a beosztottja volna. Péterséf az asztalhoz visszatérve elmeséli, hogy milyen hülyék a többiek. 

Jön Józsi, Lillát stresszeli azzal, hogy a robbantott hal nem biztos, hogy jó ötlet. Goldenboy egy szűrőből egy másik szűrőbe szűr, ami annyira bizarr, hogy Józsi sem tudja hova tenni. Az utolsó percben már tálal mindenki, majd nagy csörömpöléssel esnek a kanalak a földre, amikor lejár az idő.

Lilla érkezik, de azzal a szöveggel teszi az asztalra a tányért, hogy nem biztos, hogy ő megenné, mert nem lett olyan jó. Péterséf szerint nem lett volna rossz, ha nem adta volna fel. Zének hiányoznak a savak. Sancho lesz a második. Péterséf rosszabbra számított. A hal lehetne frissebb, de amúgy jó. Terrier szerint a főtt gazpachoban sok a paprika. Goldenboy is odasunnyog az asztalhoz, és előre elnézést kér, pityergős hangon Péterséftől, amiért “meggyalázta az ételét”. Az meg visszakérdez: “a halat?” Aztán kóstol. 

Screen Shot 2014-09-25 at 10.16.53 PM.png

A halnak jó az íze, hogy a filézés nem sikerült, senkit sem érdekel nagyon, nagyobb baj, hogy sótlan. Goldenboy térden állva könyörög Józsinak, hogy ne kóstolja meg, de nem ér vele semmit, Józsi kíváncsi fajta. Tetszik neki a gazpacho, de nem látja Goldenboy helyét a döntőben. András rájött időközben, hogy baromság főzni a levest. Péterséf szerint szép a színe, de túl fokhagymás és sótlan. Józsi egyből talál egy szálkát. Intenzívebb ízeket várt volna tőle. Péter érkezik, az ő levese nem sótlan, viszont sok benne a paprika, de legalább a hal egyenletes. Amúgy egész jó lett. Józsi szerint a gazpacho túl krémes, és az apróságok nincsenek a helyükön. Ezt most kicsit légbőlkapott marhaságnak érzem. Na, Kányalánya jön nagy pofával. A hal jól van filézve és sütve, de sótlan és hopp!… maradt benne egy szálka!. Zé szerint jó a salsa, de kevés benne a hagyma. Kányalánya a kamerába azt mondja, hogy ezek az eltérések, ha a séf újrafőzi ezt a levest, akkor is meglettek volna. Istenem, de nagyképű!

Hirtelen eredményhirdet a zsűri mindenféle megbeszélés és előjáték nélkül. Akiknek még küzdeniük kell: András és Sancho. Ma a leggyengébb Goldenboy és Lilla lett, de előbbi kapott még egy esélyt. Lillától búcsúzunk, de előtte Józsi megszeretgeti egy kicsit. Kányalánya és Péter áll már csak ott. “És aki a döntőbe jutott, az Péter!” A fejére kiül a vatdöfákk. 

Screen Shot 2014-09-25 at 10.19.02 PM.png

“És Kányalánya!” Ez megint egy Zé-féle vicces kis csavar volt. Holnap a maradék  főz majd, de most tényleg nem értem, hogy mire voltak jók a csapatmeccsek, ha a sárgáknak megint pult mögé kell állniuk…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duke Silver 2014.09.29. 12:31:47

Zének + pont jár, mert legalább fél másodpercig szopatta azt a kiállhatatlan Kányalányát. :D

egyemakisszíved 2014.09.29. 12:55:33

Én azt bírtam, mikor a vendégséf körbejárt és rákérdezett, hogy mit csinálnak, kiderült, hogy az összes másoló, András, Attila és Lilla is tudja, hogy a gazpachot nem kell főzni, mégis inkább hittek a szemüknek, mint a saját tudásuknak és csinálták, amit Rozinánál látni véltek. Még azt is el tudta mondani mindegyik, hogy mi lesz a hatása a főzésnek, íztelenebb lesz, de csak csinálták tovább. Egyedül András tudott helyrebillenni a beszélgetés hatására, hiszen ő egy csapatban volt Rozinával, nyilván hallotta, hogy mikor döntési helyzetbe kerültek a jutalom kapcsán, Rozina jól tudott érvelni amellett, hogy a másik csapat akadályozása célravezetőbb lehet, meg azt is tudta, hogy képes megcsinálni, hogy feleslegesen dolgozik, még így is kész lesz időben.

mkrumpli 2014.09.29. 14:57:48

Az volt a legszebb 15 másodperc a műsor történetében, amikor Kányalánya séfisígyfőziújra Rozinka nem jutott be egyből a döntőbe. Péter wtf feje leírhatatlan, de legalább benne van némi alázat.
Amúgy mikor a séf megjegyezte, hogy nem hitte volna, hogy Rozina trükközik, nekem inkább egy "nem hittem volna, hogy ekkora görény ez a kis ribizli" hangsúly jött le belőle. De tényleg izgalmas volt látni, hogy mindenki kimondta, hogy a levest nem kell főzni és egyedül Andrásnak esett le, hogy jaaaaa, hogy ezt a levest! :)

mkrumpli 2014.09.29. 14:59:18

Jah és azért volt jó, hogy a sárgák nyertek, mert így ők csak egy egyéni fordulót főznek végig, tehát kaptak egy pihinapot, amikor nem eshetnek ki.

mestska · http://cities.blog.hu 2014.09.30. 22:53:32

@mkrumpli: mivel többen jutottak döntőbe, mint estek ki, így azoknak volt jó szerintem, akik kétszer főztek, így kétszer volt lehetőségük döntőbe jutni. A csapatversenynek nem sok értelme volt így.... lehet, hogy nem így gondolták eredetileg.

jet set 2014.10.02. 14:32:42

@mestska: Én is mkrumplival értek egyet, viszont valóban annak volt nagyobb esélye továbbjutni, aki 2x főzött. Az rtl-nél nem matekzsenik ülnek. :-)
süti beállítások módosítása