Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x17 - Reszeld le a tojásod!

2014. szeptember 24. 11:01 - oharozsabimbolehetnek

Mielőtt még bárki is azt hinné, hogy a mai adást az a bizonyos svéd bútoráruház szponzorálta, elmondom, hogy ma a kékek és a sárgák küzdenek a pontokért. A tegnapi adásban a kékeknek 5 pontjuk lett. Ma Kálmán, Attila és Marci próbálják a további pontszerzésben megakadályozni őket.

Zé elmagyarázza ismét a játékszabályokat, aztán húzzák a tésztát a főnökségért. Az első feladatnál a sárgáknál Marci, a kékeknél Goldenboy lesz a vezető.

Screen Shot 2014-09-23 at 10.05.20 PM.png

A ládában nincs sok alapanyag, pont annyi, ami egy brokkolikrémleveshez elég, de a levesbetét pirított fenyőmaggal töltött tészta legyen ám! A csapatok megbeszélik, ki mit csináljon. Marci csapatjátékos, ami nem biztos, hogy jó hozzáállás most, itt főnöknek kell lenni. Goldenboy tegnap elszúrta, ma jól akarja csinálni, de nincs igazán véleménye. 

Screen Shot 2014-09-23 at 10.08.05 PM.png

Sancho saját elmondása szerint jól tud alkalmazkodni, ehhez képest egyfolytában visszapofázik ideiglenes főnökének. A sárgák sem értenek egyet, Marci mindenféle szalvétát akar az asztal alá pakolni, Attila meg pattog, hogy olyat étteremben sem csinálnak. 

Screen Shot 2014-09-23 at 10.08.59 PM.png

Marci végül megadja magát. A kékek már pakolják a fenyőmagot a tésztába, a sárgák még a levest buzerálják. Közben Sancho és Goldenboy megint összecsapnak, mert utóbbi nem akar borkkolilevelet tenni a tányérba. Sancho szerint így elbasszák, de ő természetesen alkalmazkodik és szót fogad. Csak halkan mondom, hogy ez nem igazán alázatos, alkalmazkodó hozzáállás. Szépek a tányérok. Az idő lejár, először a sárgák hoznak kóstolni. Józsi elégedett a párolt brokkolival, de sótlannak tartja, a tészta pedig félkész maradt. Terrier szerint nem tudtuk meg, hogy a brokkolinak van-e saját íze, és a színe sem érvényesült eléggé. Jönnek a kékek. Az ő levesükben jó a tészta, de inkább sós főzelék lett belőle. Ha hozzáadtak volna egy kis vizet, minden gond megoldódott volna. Zé szerint a sült levelestészta dísz parasztvakítás. A kékek kapják ezt az egy pontot, de Sancho szerint szarok voltak, és ez csak egy kegyelemkettes valójában.

A második feladatban a góré Kálmi és Sancho. A bura alatt vietnami nyári tekercs. A kékek, mivel jobbak voltak, eldönthetik, hogy mindhárman meg akarják kóstolni az ételt vagy a főzés során kétszer segítséget kérhetnek a Séfúrtól. Az utóbbit választják. Séfúr aszondja: “egyre figyeljetek majd…”, mire Sancho aggódva megkérdezi, hogy ez már az első segítség?  Ez vicces, de jó, hogy Sancho résen volt, lehetett volna később is, ugyanis a kóstolás közben felkiált, hogy egy adagot kell-e csinálni, mire Józsi közli, hogy ez volt az első kérdés. Muhaha! Ettől a kékek lefagynak, Sancho iszonyú ideges. Később mennek le, és később szedik össze az alapanyagokat, mint a sárgák. Lilla az utolsó pillanatban találja meg a mogyorópasztát, amit a sárgák se találtak. Ettől meg ők lesznek full idegesek. Kálmi próbál úrrá lenni Attila pánikján. Nyugi, csinálunk! Mindenki nekiáll a munkának, a kékek pedig elhasználják a segítségüket, és a tésztalapok áztatására vonatkozó kérdést tesznek fel Józsinak. Sancho nem olyan magabiztos, mint eddig, de szerintem jól állja a sarat. A sárgáknál a konyhafőnök nem osztotta be előre a feladatokat és határozta meg a mennyiségeket, így bajba kerülhetnek később, mert elúszhatnak.

Screen Shot 2014-09-23 at 10.09.19 PM.png

Józsi visszatér a zsűripulthoz. Szerinte a sárgák szervezettebbek. A kékek továbbra is bulifőznek. Lilla megáll a konyha közepén csípőre tett kézzel, amitől Józsit kiveri a víz, mert ez ugye azt jelenti, hogy semmi dolga az ég világon. 

Screen Shot 2014-09-23 at 10.12.59 PM.png

De aztán kiderül, hogy ő a tésztafelelős ebben a feladatban, tehát eddig azért nem csinált semmit, mert a tészták épp puhultak. A sárgáknál közben mogyoró-krízis van éppen, mert Kálminak, aki házi mogyorópasztát akar gyártani, nem áll rendelkezésére minden alapanyag, így nem jön össze a nagy trükk sem, és kicsapódik az olaj, ami a tányéron nyilván nem lesz szép. Agyalnak a többeikkel, hogy rámenjen-e így a tányérra vagy sem. Kálmi nem akarja kiadni, ebben is maradnak, vagyis a sárgák biztos hátrányból indulnak.

Most is ők kezdik a kóstolást. Zé láthatatlan mártásba tunkol. Ízlenek neki a tekercsek, mert feszesek, de kicsit sok bennük a tészta. Ebben Józsi is egyetért, de megdícséri őket azért, hogy nem tették fel a szószt. A kékek érkeznek, náluk van szósz. Terrier “anaflexiás rohamot” akar kapni a mogyorószósztól az anafilaxiás sokk helyett, de nem fog, mert ez csak kókusztej. A tekercsen viszont kiakad, szerinte ezek csak pelenkázott zöldségek.

Screen Shot 2014-09-23 at 10.10.33 PM.png

Séfúr szerint a jó tekerccsel könnyű bánni, ezzel nem. És mivel most ők hárman azt játsszák, hogy ugyanabba az étterembe mentek és ugyanazt rendelték, de nem ugyanazt kapták, nagyon csalódott. Goldenboy próbálja elvinni a balhét, de nem fog neki sikerülni, hiszen, és ezt Sancho is jól tudja, a konyhafőnök felelőssége minden, még az is, hogy kontrollálja az összes munkafolyamatot. Goldenboy köti az ebet a karóhoz, de minden mondatával mélyebb sírt ás Sanchonak, mert ilyeneket mond, mint pl.: “Tamás nem tudta, mit csinálok.” A két pontot így a sárgák kapták, így lettek vert helyzetből sikeresek. 2-1.

A harmadik feladatban Attila és Lilla lesznek a vezérek, és 3 pontot ér a győzelem. A ládában van egy csomó minden, ami a grillezett spárgás szent jakabkagylóhoz kell oeufs mimosaval. Utóbbit először összmimózának értettem, aminek semmi értelme, de valaki rajzolhatna nekem egyet. Ez egy töltött tojás egyébként, de a receptet nem tudjuk meg, majd mindenki megoldja a saját szája íze szerint. Attila nem örül a feladatnak. A sárgák dönthetnek, hogy az egyik kéknek tíz percre lekötik a kezét, vagy kérhetnek segítséget a Séfúrtól a tojás készítésében. Én a másodikat választanám, ők is. Séfúr megy egy telepakolt tálcával és sutyorogva elmagyarázza nekik, milyen ez a tojás. 

Screen Shot 2014-09-23 at 10.12.17 PM.png

Addig értettem, hogy nyolcperces lágytoji, aminek a sárgáját beteszi a mélyhűtőbe, a fehérjét lepasszírozza, aztán a fagyott sárgát ráreszeli a tetejére, majd szifonból barna majonézt nyom rá. Akkor lehet, hogy az egészet értettem? Szóval valami ilyesmi. Én a lágytojással nem csinálok ilyen faksznikat, mert sok meló, és még több mosogatnivaló, ráadásul nagyon szeretem a lágytojást, de nem a nyolcpercest. Ennyit rólam. A műsor közben pörög tovább, a sárgáknál Kálmi vállalja be az oeufs macera elkészítését. A kékek a barnavajról tárgyalnak. Látom, Lilla megint küzdeni fog a srácokkal, főleg mert elég tanácstalan. Attila vezetése is kimerül abban, hogy sürgeti őket. Az az elképzelése, hogy a végén “egy kis rétest csinál ezekből a szarokból”. Ezzel most meghozta a kedvemet. Biztos rétesmániás, egyszer a múlt héten már akart rétest csinálni valamiből. Közben fehér spárgát pucol. Aztán fel is darabolja. Ekkor lép oda hozzá Józsi, és szelíden, de határozottan tájékoztatja, hogy a fehér spárgát főzés után illik feldarabolni. Erre Attila megmakkan, rögtön le is csesz valakit, hogy barna vajat kért, de nem azt kapott, és ha tőle egyáltalán még lehetséges, még jobban elkezd kapkodni. Kálmi és Marci halkan asszisztálnak az őrülethez. A zsűri megbeszéli a látottakat. Észreveszik, hogy Attilát senki sem akarja más irányba terelni, holott nyilvánvalóan kezd szétcsúszni. Lilla pedig megint nem csinál semmit, mert csak áll, és nézi a két fiút. 

Screen Shot 2014-09-23 at 10.13.44 PM.png

Végül is ezt mondták neki az elején! A bulifőzés most egyértelműen a sárgáké, bár szerintem Marcinak borsódzik a háta attól, hogy Attila cimbinek szólítja folyamatosan. Ati azt gondolja, hogy túl kemény a többiekkel, pedig nem azért néznek nagyokat, hanem mert egy idióta. A kékeknél közben belefolyt a víz a barnavajba. Goldenboy keni Lillára a felelősséget, ő meg elég határozottan helyreteszi. Az egyensúly mindkét oldalon kezd felborulni, senki sem fogadja el az adott helyzetet. Attila úgy érzi, hogy jók az emberei, ő pedig keménykezű konyhafőnök, a valóság azonban, hogy annyira ideges, hogy már tisztán, érthetően beszélni sem tud, a többiek pedig marha jókat röhögnek rajta. A kékeknél Sancho megint próbál felülkerekedni, kurva sokat okoskodik. Tálalnak, lejár az idő. 

Most a kékek kezdik a kóstoltatást. Én ezen a tányéron nem látok tojást. Zé szerint a majonéz nagyon fasza lett, de a sprága túlfőtt. Józsinak tetszik a tálalás és a majonéz, de figyelmetlennek tartja a csapatot, mégpedig azért mert nincs tojás a tányéron. Na, ugye, megmondtam! A sárgák is kihozzák a tányérokat. A spárga náluk jobb lett, még a rétesben is. A kagyló jó, van tojás is, de nyilván így könnyű volt. Józsi szerint a spárgakombináció jó ötlet volt, az ilyen kreativitásért járnak étterembe az emberek.

A zsűritagok most elvonulnak, és mindent jól átrágnak. Marci tud mellényúlni, Goldenboy nem tud irányítani Sancho miatt, de vele Lillának is gondja volt. Kálmit elszomorítja, hogy Attilát nem tudja kordában tartani. Lilla most nehéz helyzetben van, mert a két fiú karöltve próbálta lenyomni. Attila viszont a munkafolyamatot nézve káosz, az eredményt nézve csudálatos. Nem meglepő tehát, hogy a harmadik feladatot a sárgáknak ítélték oda. Egyik szemem sír, a másik nevet. Attila örömtáncát nem akarom többet látni, meg azt a nagypofájú elégedettséget sem, amit előad, amikor ecseteli, hogy ő mennyire fasza főnök volt. Séfúr még lebassza a sok káromkodásért. Mocskos a szád, kimosom szappannal. A csapat dinamikáról egyébként mindent elárulnak a következő képek. Kálmi arcán árulkodó a segélykérő kifejezés és a menekülhetnék, Attiláról pedig nem sikerült éles képet lőnöm, mert folyton pattogott.

A sárgák elhúztak 5-1-re. Holnap a sárga és a zöld csapat játszik, aztán eldől, ki jut a döntőbe.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.09.24. 11:19:04

Ne haragudj - látom korábban más is szóvá tette - használd légyszi a tovább gombot! Köszi szépen :)

Duke Silver 2014.09.24. 11:48:49

Attila vmi félelmetes.

oharozsabimbolehetnek 2014.09.24. 12:02:33

@AaannnaaA: áááá, úgy látom, ez lesz a keresztem. köszi, h szóltál!

elmagnifico 2014.09.24. 13:04:06

Volt egy pillanat az elején, amikor azt hittem, hogy nem a felvétel sorrendjében adják le a középdöntőt, és a sárgák meg a zöldek már voltak csak még nem láttuk. Aztán Zé a végén eloszlatta ezt a kétséget. Mi van akkor ha ma a zöld csapat nyer 5-1re? Akkor mindenkinek 6 pontja lesz :)

egyemakisszíved 2014.09.24. 13:46:34

Jó, hogy visszakerült a versenybe Attila, most ő a legmókásabb szereplő. Józsi meg eldönthetné magában, hogy milyen az ideális beosztott: próbálja-e meggyőzni a konyhafőnököt, hogy más megoldás jobb lehet az övénél, vagy szó nélkül alárendelődik, bármit tapasztal. Amúgy nem volt másnak is olyan benyomása az elődöntős hetek bevezető képsorai közben, amit már nem mutatnak, hogy valami zavar keletkezett az időben vagy az RTL elspoilerezte középdöntő végjátékát? Lehet, hogy onnan egy jelenet a középdöntő utolsó napján fog megtörténni? Nekem úgy tűnt, hogy olyan szereplők állnak egymás mellett barna kötényben, miközben a zsűri ítéletét várják, akik nem egy héten szerepeltek: talán Tamás, a két Attila, végül András. Izgága Attila meg örömében felugrik. Ezen a téren nem nagyon bízom magamban, mivel sajnos jó eséllyel nem ismerem meg a szomszédot, ha nem rövidgatyában integet a kertben, hanem a város másik pontján köszön rám öltönyben-nyakkendőben. De most, hogy Attila felugrott az eredményhirdetésnél, megint eszembe jutott ez a furcsaság.

Artu6 2014.09.24. 15:55:48

Mikor Ugribugri Attila a múlt héten - teljesen megérdemelten - kiesett, már lehetett tudni, hogy fogjuk még őt látni, mert tényleg ott ugrált egy bejátszásban barna vagy szürke vagy milyen kötényben. Úgyhogy másnap már előre tudtuk, hogy visszahívják és be is jut a középdöntőbe. Tényleg elszúrták, hogy az előzetesben lelőtték a poént, jobb lett volna, ha zavar van az időben.
Ugribugri egyébként tényleg szórakoztató, bár Kálmán és Marci valószínűleg markánsan mást mondana.

Duke Silver 2014.09.24. 16:06:10

@egyemakisszíved: vmi ilyesmi nekem is meg van és utána rögtön Sancho arcát mutatták, ahogy röhög rajta, nem?

egyemakisszíved 2014.09.24. 16:25:26

@Duke Silver: Igen, de lehet, hogy kínjában, ő nyilván magának ítélte volna a következő továbbjutó helyet. Éljen! Akkor más is látta, nem vagyok olyan reménytelen mégsem! Már csak az a kérdés, hogy mikor fog megtörténni a műsorban mindez.

mkrumpli 2014.09.26. 13:05:48

Ezen adás alatt két dolog idegesített, de nagyon. Egyrészt, hogy akkora gasztrobunkó vagyok, hogy fogalmam sem volt, hogy létezik nyári tekercs (még most sem tudom, miben különbözik a tavaszitól). A másik meg a cimbizés. Elképzelem, ahogy Ramsayként Atika üvölti le a szakácsai fejét, hogy "ez a hal olyan f*cking olajos, Cimbi, hogy mindjárt megszállják az amerikaiak".
Egyébként szegény péklapátkezű Marcin meg pöttyösinges Kálmin annyira látszott, hogy mennyire kellemetlen nekik ez a csapatos húúúzás. Rájuk néztem és én is elszégyelltem magam a takarómba :D
süti beállítások módosítása