Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 9x10 - Így törne ki a harmadik világháború

2014. szeptember 15. 10:00 - Nico Tindeath

Jack Bauer nélkül tényleg semmire sem menne a világ: a gonosz, hazug Navarro ügynök hiába lopta el a titokzatos dobozt, amivel a világ összes fegyvere felett át lehet venni az irányítást, hiába van még lezárva és katonákkal tele pakolva egész London, és hiába vijjognak vörösen a fények a CIA londoni központjában, akkor is csak Jack Bauer üldözi egyedül a tök üres, sötét utcákon a hazaáruló titkosügynököt.

Ugyan Jack kér egy taktikai egységet Morgan ügynöktől, de ennyi erővel akár egy dupla eszpresszót, meg egy tonhalkrémes bagelt is kérhetne, mert az ügynöknő éppen mással van elfoglalva, nem a taktikai egységekkel.

Ráadásul Navarro mielőtt felpakolta volna a kütyüt, még gyorsan zárolta a hozzáférést London összes köztéri kamerájához, hogy ne tudják követni. Aztán beleszuszakolta a felülíró berendezést egy hipszter szimatszatyorba, hiszen a 24-ben mindenki ilyen táskával rohangál. Na itt lép a színre Jack és kicsit lövöldöznek is az utcán, sőt Navarro egy katona gépfegyverét is megszerzi, hogy ebben a részben is meglegyen a kötelező Counter Strike-feeling, de mindez csak mellékszál és hangulatfestő elem.

vlcsnap-2014-09-14-22h55m40s221.png

Közben kiderül, hogy a titokzatos kütyüt, ami úgy néz ki, mint egy NDK-hazugságvizsgáló, maga Adiran Cross készítette, és tényleg a világ összes katonai irányítórendszerébe képes betörni. A mi Assanga-klónunk azt mondja Chloénak, hogy azért kell neki a doboz, hogy mindenki számára elérhetővé tegye: ha minden szembenálló hadsereg ki-be tud járkálni egymás rendszereiben, megszűnnek a titkok, és senki nem mer még csak a fegyverek felé nyúlni sem majd.

De ehhez persze kell a felülíró berendezés, amit egy nagyon egyszerű trükkel szerez meg Adrian Navarrótól: megkéri, hogy dobja át egy palánkon, aztán majd elmondja, hogy hol is van az autó, amivel a titkosügynök elmenekülhet. Persze Navarro nem tartja fel a robogó forgatókönyvet, ezért hirtelen olyan hülye lesz, mint egy jobbikos polgármester fél tucat kisüsti után, és szó nélkül bedobja a táskát egy építkezési területre, aztán csodálkozik, hogy a másik fél bontja a vonalat, és azért sem árulja el, hogy hol a kocsi, amivel elmenekülhetne.

vlcsnap-2014-09-14-22h55m01s91.png

Navarrót ezen a ponton éri utol Jack Bauer és a taktikai csapat, földre kényszerítik, és Jack még lohol egyet a londoni metróban Adrian és Chloé után. De persze nem éri el őket, hiszen akkor mégis mi a fene történne a hátralévő harminc percben.

Navarrót visszaviszik a CIA központjába, hogy kihallgassák, és mellesleg kiderül, hogy ő köpött a kínaiaknak és Morgan ügynök férje ártatlan volt. Lesz persze nagy toporzékolás, meg fogjál vissza, vagy szétbaszom a köcsög fejét, de aztán végül nem Morgan ügynök, hanem Jack hallgatja ki az árulót. A beszélgetés nem nyúlik túl hosszúra: Navarro teljes mentességet kér, ha segít, mire Jack Bauer pépessé veri a kézfejét a pisztoly markolatával.

Jack csak azért nem harapja ki Navarro gigáját, mert a biztonsági őrök gyorsan közbeavatkoznak. Illetve miket beszélek, nem is akarja elharapni Navarro gigáját, ezért hagyja, hogy a biztonsági őrök azt gondolják kissé önelégülten, hogy ők avatkoztak közbe.

vlcsnap-2014-09-14-22h56m25s140.png

Az elnök azonban már azon vagy, hogy megírassa Navarro menlevelét, amivel nem ítélik halálra hazaárulásért és kémkedésért, de egy szabadon választott, de megkapóan gyönyörű tengerpatti üdülőhelyen élhet. Közben Audrey és Mark kicsit összevesznek, ezért Mark mégiscsak feldobja Jacket az oroszoknak: ez van, ha egy elnöki tanácsadó szerelembe esik az elnök lányába, aki ellenben egy szuperhőst szeret reménytelenül.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen Andrian és Chloe még mindig egy bőrüléses Mercedesben furikáznak a városban nagy szerelmesen: legalábbis Adrien szerelmes, Chloe el akar szökni, de a i különbejáratú Assange-unk néhány jól irányzott figyelmeztető lövéssel lebeszéli erről. Így ház cégül elindulnak a naplementébe, de legalábbis a hackerszervezet titkos főhadiszállására, hogy aztán megmentsék a világbékét, bár erre senki nem kérte őket. A főhadiszálláson viszont már várja őket Cheng tábornok, az őrült katona, aki ugyebár azon mesterkedik, hogy Kína és az Egyesült Államok végül kirobbantsa a harmadik világháborút. Cheng az összes fiatal hackerrel végzett, csak Chloe marad tehát, hogy beüzemelje a titkos, minden rendszerbe behatoló szuperberendezést. Cheng tábornok nem nagyon hisz a folytatásokban, se a két epizódot átívelő cliffhangerben, mert a rész közepén fejbe lövi Adriant, aki azért azt még elmondja Chloénak, hogy senki nem akarta megölni a családját. A fia és a férje halála csak baleset volt.

vlcsnap-2014-09-14-22h56m43s74.png

Eközben Morgan azzal fenyegeti Navarrót, hogy fejbe durrantja, amiért a férjét börtöne juttatta, majd öngyilkosságba hajszolta, ezért Navarro nagyon hamar letesz a szabadulásról szőtt álmairól, és inkább elhadarja, hogy nyomkereső van a felülíró berendezésén, és hogy, hogy nem, még a beméréshez szükséges kódot is fejből tudja. Persze az egész átverés volt, nem is akarta Navarro agyvelejét kiloccsantani, csak eljátszották Jackkel a jó zsaru- rossz zsaru című színdarabot, és valamiért ezúttal Morgannak osztották ki a rossz zsaru szerepét.

Jack és Morgan elindul, hogy megkeresse a felülíró berendezést, ami ugye Chengnél van, és éppen azt parancsolja vele az Egyesült Államok egyik atom-tengeralattjárójának, hogy süllyessze már el Kína egyetlen anyahajóját, a Shenyangot. És a tűzparancsot ki is adják, éppen akkor, amikor a helyszínre tartó Jack Bauer autójában belehajt egy orosz titkosügynökökkel megpakolt teherautó. Az utolsó képkockákon Jack éppen oroszokkal lövöldözik, a kínai hajó meg találatot kap. És mi meg csak kapaszkodunk ott a sziklán leesett állal a következő részig.

 vlcsnap-2014-09-14-22h57m40s148.png

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása