Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x08 - Védekezzünk latexszel!

2014. szeptember 11. 13:00 - oharozsabimbolehetnek

Indul a mandula, és bár már tudjuk, mi lesz a mai rész nagy fordulata, mert a Blikk volt olyan rendes, és elspoilerezte, de reméljük, hogy ez még közel sem minden. Ma is jön új kihívó, őt Péternek hívják, és természetgyógyász, aki hisz az ételek gyógyító erejében. Az ő magyarját sem értem, sebaj, majd beszélnek a tettei. Kicsit ideges, mert ő nem szakácsszerű ember, hanem házi főzős, aki vigyáz a családjára és a pasziánszra. Ja, azt én is szeretem. Meg az aknakeresőt is.

Screen Shot 2014-09-10 at 10.35.39 PM.png

Az első feladatban kacsamellet kell sütniük a kiskuktáknak, azt meg is kapják, minden egyéb hozzávalót pedig nekik kell kiválasztani a piactérről. Öt percük van rá. És amikor mindenki elrohan válogatni, akkor Péter áll, mint a cövek. Oké, hogy én nem értem őt, de vajon ő ért minket? 

Screen Shot 2014-09-10 at 9.02.43 PM.png

Ma mindenki jókedvű. Zé Krisztől érdeklődik, hogy hogy bírja a nyomást. Szerinte inspiráló, és mindent megtesz, hogy védett legyen. Zsófi krumplit és citrusos mártást készít a kacsamellhez, és reméli, hogy megint védett lesz. Krisz poénkodik, szóval tartja Tamást. Zé próbálja felhívni a figyelmét arra, hogy túl sokat mókáznak Krisszel. Tamás szerint csak így vezetik le a feszkót. Zét nagyon zavarja Krisz, mert kapkod és túmáccs. Erre a Séf odamegy, és megkéri, hogy szépen tálaljon. Vagyis egyzserűen rászálltak Kriszre. Szét is esik nemsokára, és bort kunyerál a többiektől. Ez mondjuk elég zavaró lehet. A Séfúr végül odaáll a pult elé, és közli, hogy Krisz nem való a konyhába, és húzzon haza tempósan. 

Screen Shot 2014-09-10 at 9.10.08 PM.png

Maradnak öten, a többiek innentől zabszemmel a seggükben, egy pisszenést se hallani, csak a kacsamell serceg. Lassan lejár az idejük, tálalnak, kezet emelnek. Tamás még nem fejezte be teljesen, de felemeli a kezét, még a kisujját is eltartja az ikea konyharuhától. 

Screen Shot 2014-09-10 at 9.12.56 PM.png

Elsőként ő kóstoltat, narancsos káposztás cvekedlit készített a kacsához. Zé szerint Tamás befolyásolható, és ez elrontja azt a tökéletes pillanatot, hogy az étel amúgy jó. A Séfúr megfordítja a kacsamellét, mert azt bőrével felfelé szokták tálalni. Nem érti, miért van fordítva, erre Tamás az időhiányra hivatkozik. Közben a kacsa bőrén van egy bazinagy égett folt. De mindegy is neki, mert nem lett jól megsütve. A cvekedli újragondolása viszont jó. Jön Péter, aki főtt krumplis kacsaragut készített, amit afrikai keringő kacsának nevezett el, mivel jótékony hatással van a vérkeringésre. Terrier szerint ez a pikáns íz nem illik ehhez a húshoz. De az tény, hogy a keringését felpezsdítette. Na, meglátjuk a mártásos kacsát Zsófitól, ami időközben citrusosból barackos lett. Az állagok nem igazán jók, és a mennyiségek sem. Hát, ez most nem jött össze, de még “nagyon friss az élmény, hogy Krisz eltávozott”. Nem, csak hazaküldték! Attila következik, na az övé citrusos mártásos. Józsi levette a díszt megint, mert nem ehető. A cékla, amit köretnek rakott Attila, kemény, hallani, ahogy ropog Zé szájában. De amúgy a koncepciónak se füle, se farka, csak a kacsa jó. Attila megint métatlankodik egy sort a kritika miatt. Fecy levelestésztára teszi a kacsát cukkinivel. Zé unja, sokat dobna a kaján szerinte egy jó pecsenyelé. Józsi már nem akarja a héten kétszer ugyanezt enni, kóstolás nélkül adja vissza az ételt. Fecy a kamerába azt mondja, hogy most már TÉNYLEG meg kellene mutatnia magát, közben kiírják alá Krisz nevét. 

No, elvonul értékelni a zsűri, és senkivel sincsenek megelégedve. Mit ettek ezek ma reggelire? Újra kihirdetik a védettet: Tamásnak nem kell már strapálnia magát a holnapi versenyig. Szalad is a galériára. Attila megint csalódott. 

Screen Shot 2014-09-10 at 10.42.44 PM.png

A második feladatban Zé tökéletes hamburgerét fogják elkészíteni. Jön Tamás befolyásolni, el kell döntenie, hogy ki nem láthatja az elkészítés módját. Nyilván Attilát és Zsófit választja, ebben semmi meglepő nincs. A menü bárányburger fetamártással és karamellizált olajbogyóval. Nem hangzik rosszul, bár a másik két zsűritag nem tapsikol a dologtól. Zé elmeséli, hogy készíti a húspogácsát, majd összeönti az alapanyagokat, és mielőtt összekeverné, gumikesztyűt húz, majd közli, hogy latexszel fog védekezni, csak méretproblémái szoktak lenni. Józsi erre kajánul elvigyorodik. Ezek szerint ismerős neki a helyzet. Tamás is röhög a gangon. Én is. Terriernek a szeme sem rebben.

Screen Shot 2014-09-10 at 9.36.56 PM.png

No, de itt nincs vége. Zé csinálja a karamellizált olajbogyót, és bár cukor nincs nála, hozott kólát. Egy egész dobozzal rá is önt a ragura. “Na, megállítottuk a főzést?” - kérdezi kihívóan. Terrier közli, hogy a szívét állították meg, nem a főzést. Józsi sem túl lelkes. Amúgy Zé főzése Józsiéhoz képest kicsit olyan sufnituning jellegű. Ehhez képest az eredmény mindenkinek ízlik. Attila nagyon éhes lehetett, mert úgy habzsolja, hogy az ízét szerintem kevéssé fogja fel. Van egy órájuk reprodukálni a cuccot. 

Fecy nekiáll darálni, de előtte nem inazta le a húst, emiatt elakadt a daráló. Zsófi kb jól találta ki, mi van a húspogácsában. Kíváncsi leszek, a kólát mire fogják használni. Attila szeretné lemásolni Zé burgerét, de nehéz lesz, mert neki is van egy receptje. A zsűri latolgatja az erőviszonyokat. Zsófi jutalomnak tekinti a kólát, iszik is belőle egy kicsit. Attila nagyon laza, nagyon ráérős, de Józsinak sikerül egy kicsit elbizonytalanítania.

Na, letelik az idő, elkészülnek a népek. Attiláéra kíváncsiak először, aki elfelejtette beletenni az olajbogyós ragut. Egyébként aránytalan az egész, hatalmas lett a pogácsa ehhez a bucihoz, az öntet pedig édeskevés. Attila úgy gondolta, hogy Zé burgere csak viszonyítási alap volt. Még az a jó, hogy az volt a feladat, hogy reprodukálják. Zsófi hozza a következőt, szép lett az étele. A húst kétszer kellett volna ledarálni. Ja, meg az oliva sem jó. De ahhoz képest, hogy nem látta az elkészítést, nagyon eltalálta. Fecy jön, incifinci lett a húspogácsája. Jó lett az olivája, de nem elég citrusos a fetaszósz. Zé, ha ilyen kicsi húspogácsát kapna az étteremben, visszaküldené. Péteré a következő. Ő nem tett elég zsírt a húspogácsába Terrier szerint, ráadásul a buci is megégett.

Na, ismét jön a kiscsoportos foglalkozás, megbeszélik, ki, hogy teljesített. Összességében Zsófi egyre előrébb van. Péternek, ha nagyon ellenére van az étel, az végül meg is látszik az eredményen. Jönnek kihirdetni, hogy Zsófi és Attila maradnak. Pont azok vannak most fent, akiket Tamás ki akart szórni. Ez szerinte csak azt jelenti, hogy jól gondolta, hogy ők a legerősebbek. Egyetértek. Attila szerint viszont jó lecke volt ez Tamásnak, hogy ne húzzon ujjat vele többet. 

Fecy és Péter párbajoznak, fel kell ismerni alapanyagokat. Eddig fel sem tűnt Fecynek ez a butácska kis bajusza.

Screen Shot 2014-09-10 at 10.43.18 PM.png

Fecy - mangó, Péter - avokádó, Fecy - szívsaláta, Péter - nemtudjamilyen gomba, Fecy - zsidócseresznye alias physalis, Péter - ötlete sincs. Így Fecy megy tovább, és Péter megy el. Valahogy nem is volt idevaló. Fecy megint elmondja, hogy most már aztán MINDENKÉPPEN meg kell mutatnia, hogy van még benne más is. Péter levetközik, és még percekig hajtogatja a kötényét. Holnap ketten jönnek, az egyiknek nagyon fura haja van.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baresz83 2014.09.11. 14:41:40

Szegény Péter, szerintem végig nem vágta, hol is van... :D Vártam a végén, hogy majd darut hajtogat abból a kötényből.
Tegnap óta egy sötét bunkónak érzem magam, mióta Séfúr jól megmondta, hogy a zsidócseresznyét mindenki "fizáliszként" ismeri. Na, hát én sehogy... :D
Jó az összefoglaló, grat! ;)

egyemakisszíved 2014.09.11. 15:21:31

Az a nagy mellényű gyerek az étterem kasszájából meg fogta magát és előrejött az első padba/pultba, hogy a jobban lássa a tanárokat? Tegnap még eggyel hátrébb volt. A múlt héten senki nem költözött másik helyre. Vagy szétültették Kriszt és Attilát? Vajon azért rúgták ki Kriszt, mert keresztbe tett a feszkós hangulatnak és így a többieket sem tudták volna annyira uralni?

Baresz83 2014.09.11. 18:38:06

Egyébként ez elég szánalmas, ahogy próbálják leutánozni a Gordon Ramsey-féle hangulatot... ők is csak egy aranyóra-másolat.

Duke Silver 2014.09.11. 18:38:09

@egyemakisszíved: héten már biztos volt egyszer költözés, ahem Pinky ment előre Ida helyére

Met-al 2014.09.11. 23:55:47

Hétfő óta azon tűnődöm honnan volt ismerős ez a Feri, aztán ma este nagy nehezen rájöttünk, a tv paprikán volt egy műsora, ahol különböző nagymamákhoz látogatott el, akik sütit sütöttek neki.
www.tvpaprika.hu/Musoraink/S/sweet_grannies

amatőr szakácsok persze...

Gabba 2014.09.12. 08:24:40

a fene se gondolta volna, hogy a latexszel ennyi embernek van problémája :)
süti beállítások módosítása