Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x04 - Az első mosolyok

2014. szeptember 08. 09:00 - oharozsabimbolehetnek

A negyedik adásnál tartunk, kérem szépen, és egyre több cikk jelenik meg a műsorról itt és ott. Kiderült például (lehet, hogy csak számomra volt újdonság), hogy Rozina Kánya Kata lánya. Jogosan merül fel a kérdés, vajon ki Kánya Kata. Nos, ezt is megválaszolom: párkapcsolatszakértő. Nekem kéne egyszer egy ilyen melót megcsípnem! Az egyik cikkben amúgy olyat is olvastam, hogy Rozina azt nyilatkozta, hogy Kovács Lázár egy ideig része volt az életének. Ezt inkább nem szeretném értelmezni.

A gyors lapszemle után térjünk vissza a műsorra. Ma ismét teljes lesz a létszám, mert a szokásos ízelítő-összefoglaló után egyből két versenyző is érkezik. Ezek szerint ma párbaj is lesz, jippijájé! Az egyik új Judit, aki első pillantásra nekem inkább a hobbivonalat képviseli. Idősebb, mint a többiek, ami elvileg nem lenne akadály, de szerintem eleve hendikeppel indul. Majd kiderül. Csakúgy, mint eddig minden új versenyző, ő is bemegy a hangárba, de először úgy csinál, mintha el akarná rakni a táskájába a köténykét.

jucus.gif

A másik érkező Tamás, akiről azt érdemes tudni, hogy 16 évesen akkora volt, mint fél Argentína, ezért elkezdett magának főzőcskézni, és hipp-hopp ledobott 38 (!) kilót. Meg vagyok döbbenve, hiszen 17-nél nem nézem többnek. A diétás főzés a specialitása. Engem valamiért kicsit emlékeztet Macklemore-ra. Mármint arcra.

Screen Shot 2014-09-05 at 10.40.21 AM.jpg

Testben megmaradt duci csávónak, a mozgásán nagyon látszik az a rengeteg gátlás és sérelem, amit 16 év alatt összeszedett. Kívánom neki, hogy kinője.

Az első feladat, hogy mindenki húz egy sertésalkatrészt, és abból rittyent valami felejthetetlent. Jucus  oldalast kap, Péter szüzet, Tamás nyelvet és májat. Naja először poénkodik, hogy biztos sertésagyat kapott (hozzáteszem, az is elég jó cucc), aztán elsőre nem sikerül kiolvasnia, hogy dagadó, de remélem, azért tudja, miről van szó. Nem örült neki, karajt akart, mert a dagadó nem fog megsülni a wokban. Kányalánya tarját kap, hát, az most elég nagy előny, mert azt tényleg bárki el tudja jól készíteni, szaftos, izgalmas lesz, ha kap egy kis fűszert. András bordát kap. Aztán rohannak a piactérre, addig mindenkinek kikészítik a cloche alá a húst.

Elkezdenek főzni, a zsűritagok meg ahogy azt már megszokhattuk, elindulnak pofádzani. Zé Judittal és Tamással dumál. Kicsit még egyik sem találja a helyét. Megtudjuk, hogy Tamás húsz éves. (Akkor a -38 kiló egész egészségesnek hangzik…) Naja az idegességét a húsokon tölti ki. “Én is megütöm a disznót!” - mondja, és egy mozsártörővel csapkodja a dagadót, hogy ne maradjon kemény. Józsi megy Juditot piszkálni, mert a tányérjához négyféle konzervet használt fel. Ez valóban nem túl elegáns!

Screen Shot 2014-09-05 at 10.42.01 AM 1.png

Aztán Tamás jön, akiről kiderül, hogy nem pucolta meg a nyelvet, és ha ez így is marad, akkor Séfúr nem fogja megkóstolni. Tik-tak, fogy az idő. Tamás végül megpucolja a nyelvet, nehogy a kukában kössön ki.

Jön a kézfeltartás, de nem szavaznak meg semmit. Jucus kóstoltat először, mexikói emberest főzött, amiből szemre 3 ember is jól lakna. A zsűri ezen jót mosolyog, ma már másodszor, és azt kell mondjam, hogy nemcsak a műsornak, a zsűrinek is baromi jól áll, ha mosolyognak. Egész emberi fejük lesz tőle. A cucc mézes-csilis, Józsi megint belefut a csípősbe figyelmeztetés nélkül. A hús nem elég omlósz a Séfúr szerint. Aztán Zé megmutatja, hogy a maják hogy ettek mexikói emberest (kézzel), de sajnos a konzervcucc őt sem győzte meg (jól láttam, hogy ki is köpte a falatot?). Pierre a tudományos leveshez (=mindent bele leves) hasonlítja, mert koncepció nélkül minden benne van. Jucus meg is jegyzi, hogy hallgatnia kellett volna az anyjára, aki mindig azt mondta: “Fiam, a kevesebb több.” A mama bölcs ember volt. Naja wokos zöldséges izét főzött sertésadagolóval. Nem, nem elírtam, ezt mondta. A hús kemény lett, kellett volna hozzá szósz. Péter étele nagyon jól néz ki, sertésszűzérmék pirított hagymával, mogyoróval és édesburgonyával. Kicsit túlgondolta, Pierre azt fájlalja, hogy nincs egy fősodor az ízekben. Kányalánya megsütötte a tarjáját, mellé kapribogyós öntetes krumplisalátát kínált. Józsinak tetszik, jó benne a sok friss fűszer. A csaj elégedett is magával. András fogott egy szószos spagettit, és rábodta a kirántott bordát. Pierre nincs elragadtatva, ez így gasztrononszensz, Zé viszont ideális kisvendégős kajának tartja ezt. Tamás étele a konyhafőnök tüzes nyelve. Józsi előre fél, hogy megint csípni fog a cucc. Örül, hogy meg van pucolva a nyelv, de nehezményezi, hogy Tamás még nem dolgozott se májjal, se nyelvvel. Tamás próbálja bekamuzni, hogy májjal már volt dolga, de aztán beismeri, hogy nem is. Aranyos jelenet, még bele is pirul. Fogsz te még nyelvvel dolgozni, édes ecsém, eleget!

Screen Shot 2014-09-05 at 10.45.17 AM.png

Most, hogy mindent megkóstoltak, a zsűri elvonul, de azt hála az égnek nem látjuk. Rögtön eredményt hirdetnek. Kánylánya volt a legjobb, ő lesz védett, ráadásul valamiben még keresztbe is tehet a többieknek.

A következő feladathoz belenéznek a dobozukba, és olyan összetevőket találnak benne, aminek a többségét én eleve dobnám a kukába, mondván, hogy romlott, vagy nem ehető. De kiderül, hogy ezek kellenek a keleties ízvilágú ételhez. A feladat is ez: annyit használnak, amennyit akarnak, de legyen karakteres, keleties a kaja. Naja megnyugszik, végre hazai pálya. Jucus arcán átsuhan a kétségbeesés. Ez mondjuk bitang nehéz feladat annak, aki csak hobbiszakács, és életében nem látott még rákot közelről. De még rádobnak egy lapáttal: Kányalánya döntse el, ki az, aki nem használhatja a rizst és a rákot. Erre ő megy, és elveszi Pétertől ezt a két hozzávalót. Péter kibírja röhögés nélkül. Kányalánya örül, hogy nem mindenkit kellett büntetnie, csak egyvalakit. Aztán megmagyarázza, hogy azért Pétert választotta, mert az az öltözőben legénykedett, hogy milyen jó keleti kajákat tud főzni. Nesze neked! Akkor most mutatsd meg, mit tudsz! - gondolja, de hangosan csak annyit mond, hogy elkezdett taktikázni. Ezek szerint ezt a valóságshowt sem ússzuk meg enélkül a szó nélkül.

Kányalánya a karzaton, a többiek dolgozni kezdenek, a zsűritagok meg lassan elindulnak közöttük. Ja, és csak 45 percük van, úgyhogy nincsenek elkényeztetve. Péter csak vagdos, kóstol és keverget, de egyelőre fogalma sincs, hogy mit fog csinálni. Pierre szerint nincs nehezebb helyzete, mint a többieknek. Neki legyen mondva! Naján látszik az elszántság, minden mozdulata magabiztos. Aszongya: “sűrű urak szerintem ők várnak hogy használok mindent, amit kapnak”. 

Zé felmegy Kányalányához, és faggatja. Ő aggódik Andrásért. Zé szerint ez verseny. Amit a csaj mond ezután, azt nem értem. Szerinte András a legveszélyesebb, de mindig kell, hogy legyenek csatlósai az embernek, és Andrást most bajtársának tekinti. Erről csak én gondolom, hogy nincs értelme?

Mindjárt be kell fejezni, Józsi az asztalt csapkodva hívja fel a figyelmet arra, hogy ízeket akar. Aztán körbemegy, és megáll Tamásnál, megjegyzi, hogy “túlkészültek” a rákjai. De szép szó! (Ezek szerint nekem tegnap túlkészült a sült húsom.) Ismét befenyíti, hogy ezekkel ne merjen odaállni a zsűripulthoz, és hozzon össze 5 perc alatt egy másik kaját. András kókuszos rizottót akart csinálni, de pudingra sikerült, és félre kell tennie, maradt kb 5 perce másik kaját csinálni. Kányalánya nekiáll a kakasülőről neki súgni. Iszonyú ellenszenves nekem, amit csinál, de arra jó, hogy lelket öntsön Andrásba.

Screen Shot 2014-09-05 at 10.43.51 AM.png

Az utolsó pillanatok, mindenki tálal, finisel. Indul a visszaszámlálás, kézemelés.

András kezd. Rák grillen, varázsgombával. A zsűri kérdezi, hogy miért varázsgomba (nem, nem azért), mire azt feleli, hogy “mert csoda, hogy elkészült”. 

Screen Shot 2014-09-05 at 10.44.27 AM.png

Vicces a srác, és nagyon ügyes is, az 5 perc alatt összedobott kajájától leteszi a haját az egész zsűri. Szerintem direkt csinálta, hogy ne cseszegessék megint, hogy a pultot támasztja. Naja következik, keleti csókot hoz, ami királyrák, gombás algasalátával. Józsinak tetszik. Naja nem hepi, hogy a salátát dicsérték, mert a rák a legfontosabb. Ennek a nőnek semmi se jó. Jucus hozza a rákszukaharáját kókuszos rizzsel. Igen, tényleg ez a neve az ételnek. Díjazzák, hogy valahogy megbírkózott a dologgal, de csak majdnem sikerült neki, érzékenyebben kell ehhez nyúlni, mintha lovat b*szna. Tamás gombás-algás rizst hozott, és nem merte nem rátenni a rákot, mert üres lett volna a tányér. Józsinak nem is tetszik a dolog, meg se kóstolja, ráadásul hegyi beszédet is tart. Pierre azért megkönyörül a srácon. Vág egy darab rákot. Nem elég átgondolt neki az étel. Jön Péter, aki vegyes gomabtálat dobott össze csípős paprikaolajjal. A zsűri leborul a lábai elé, a kaja hibátlan, Kányalányának főhet a feje a galérián. Péterben egyébként rettentő szimpi ez a hihetetlen alázat.

Zsűri elvonul, végigbeszéli a történteket. Tamás felidegesítette Józsit, András megint megugrotta, Jucus szukaharapásában csak a meleg gombasali volt élvezhető, de Pierre szerint csak vak tyúk is talál szeget alapon működött. Péter kiemelkedő lett.

Az eredményhirdetésnél kiderül, hogy holnap már a középdöntöbe kerül valaki. Tuti marad: Péter, András és Naja, meg ugye Kányalánya, aki igazán ideges, mert reflektorfénybe állította Péter zsenialitását. Tamás és Jucus párbajozik, és előtte aszondja a kissrác, hogy ő az erősebb versenyző. Tükörtojást kell sütniük megadott idő alatt, de nem akármilyet. A tálban ugyanis fürjtojás van, amit sokkal nehezebb feltörni. Tamást ez egyáltalán nem zavarja, sorban töri fel a tojásokat, magasról pottyantva a serpenyőbe, a többiek a galérián rosszul vannak a látványtól.

Screen Shot 2014-09-05 at 10.47.38 AM.png

Jucus bénázik, sorban akarja sütni, de erre nem elég az idő. Míg Tamás ötöt süt meg, Jucus hármat. Szerintem egyértelmű, ki nyert, de a zsűritagok látszólag nehezen döntik el. Szavaznak, és végül Tamás marad. Jucus elbúcsúzik. Nem szomorú, nem vette a szívére a dolgokat, kalandnak fogta fel. Ez mondjuk egészséges hozzáállás. Tamásnak többet kell villantania, ha bent akar maradni.

Holnap folytatódnak az izgalmak, egymásért fognak küzdeni, amit egyelőre nem tudok elképzelni, de majd meglátom.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása