Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Konyhafőnök 1x03 - Ne legyetek szívbajosak!

2014. szeptember 04. 12:00 - oharozsabimbolehetnek

Már a harmadik napnál járunk, megkapjuk az elején ugyanazt az ízelítőt és zsűribemutatást, amit eddig is. Én már nagyon unom, pedig a java még hátra. Az X-faktornál legalább kicsit variálták. Utána jön az összefoglaló, vagyis eltöltünk bő három percet a semmivel. Zé üdvözöl, és elmondja megint, hogy tíz misi a tét, erre Tibor infarktust kap. De komolyan. Össze-vissza kalapál a szíve, leültetik, orvost hívnak hozzá, szívritmuszavar, gyorsan el is viszik kórházba. (Reméljük, azóta már jobban van.) A többieket lesokkolja az eset. Zé közli, hogy ha legközelebb valakin azt látják, hogy kivan, azt ők fogják hazaküldeni. Ma nincs védettség és nincs párbaj.

Screen Shot 2014-09-03 at 10.53.34 PM.png

Bemutatkozik Péter, aki személyzeti tanácsadó. Ezek szerint tévedtem, minden adásban jön új játékos. Neki segítenek öltözni, Najának tegnap nem segített senki, egyedül ügyeskedte fel magára a köténykét.

Screen Shot 2014-09-03 at 10.57.17 PM.png

Első feladat megint magyar kaja, rakott krumpli. Pierre operát kér. (Én maradok a safarinál.) Elkezdenek a kiskukták dolgozni. Bianka kész van, mármint lelkileg, mert az élet igazságtalan. Zé masszírozza kicsit, kevés sikerrel. Sosem főz, ha rossz kedve van. A nyers étel opció ebben a versenyben? Nekiáll hagymát vágni, mert akkor legalább nem látják az igazi könnyeit. Naja a rakott krumplit sem szereti, csakúgy, mint a tegnapi paprikás csirkét. Sem a sajtot és a tejfölt. Van ilyen ember? Miközben Zé magyaráz neki, összemosolyognak Józsival. Disz iz dö bigining… András megint lazsál, túl hamar lett kész. Kiderül, hogy csak előételt csinált a rakott krumpliból. Józsi azt mondja neki, akkor van esélye továbbjutni, ha meg tudja őt lepni a pulton. De András nem a meglepetések embere, nem változtat az eredeti koncepción. Péter egyelőre nem villant semmit, Józsi őt is megpiszkálja egy kicsit. Naja és Bianka kapkod, sehogy sem állnak, pedig már alig van idő. Öt perc a kézfeltartásig. Az utolsó percben még mindenki töröl, legyezget és tálal, de a legdurvábban Bianka tolja, aki az utolsó pillanatban veszi ki a sütőből a cuccot, tálalni nem marad ideje.

Kóstoltatnak. Naja előre tudta, hogy szar lett, eleve ki akarta dobatni. Zé kiakad a nyers lilahagymán és krumplin. A főtt tojás nincs rendesen megpucolva, Józsi szomorú. Ilyenkor azért örülök, hogy nem nekem kell kóstolnom. Rozina egy francia stílusú rakott krumplit csinált. Ehhez a tányéron végigkent valami trutymót, ami szerintem úgy néz ki, mintha nem lenne elmosogatva a tányér. De persze nem tudhatom, mi a menő. Zé hiányolja az ízharmóniát. Rozina kicsit ledöbben ettől, de saolin, és nem mond semmit.

Screen Shot 2014-09-03 at 11.30.27 PM.png

Vagy kivágták. Pierre szerint ez nem opera, hanem gobelin, ami annál is jobb. Bianka a konyharuhát is kiteszi a zsűri elé. Az ő kajája nemcsak nyers, de sós is. Fasza lehet! Zét nem zavarja a konyharuha, de a roppanós krumpli és a rengeteg só marhára. Péter fantázianévvel is készült: rakott krumpli két időzóna között. Jó a tálalás, bár szemre semmi köze a rakott krumplihoz. A mártás savanykás lett, ízben aránytalan, de amúgy jó próbálkozás. Jön András, és kihozza az eredeti előételét. A meglepetés sikerült, Józsi nem gondolta, hogy megenged magának ilyen pökhendiséget. A konyhában nem ácsorgunk, dolgozunk!

Screen Shot 2014-09-03 at 11.03.40 PM.png

Zsűri elvonul. Naja szar volt, Péter jó, Bianka máshol volt, nem itt, Rozina izgalmas, de nem elég meglepő, András meg iszonyú pofátlan, amiért nem fogadta meg a Séfúr tanácsát. Utóbbinak viszket is a tenyere rendesen, egyből elküldene valakit. Miután kijönnek, le is tolja a versenyzőket, főleg Biankát és Andrást, hogy nem akarják igazán a konyhafőnökséget. Ezek szerint Zé és Pierre meggyőzték, hogy korai lenne még a vérengzés. 

Jön a második feladat. Újragondolnak egy frankfurti levest, de a kuktáknak megint nem mutatják meg, hogy kell csinálni, ők elvonultak. Rozina pszichológusosat játszik a hátsó szobában Biankával, aki látszólag nem vevő a gondoskodásra. Eközben a Séfúr olyan újragondolt frankfurti levest rittyent, hogy lehidalok. Van egy kupac zöldség a tányér közepén, sült virsli a kupac tetején, és körbe van öntve turmixolt kelkáposztával. A szemem már fel is falta. 

Versenyzők kóstolnak és jegyzetelnek, hogy vajon mi lehet benne, aztán futás a piactérre, ahol összeszedik a vélt hozzávalókat. Rozina borsót keres (a frankfurti levesbe???), de a többiek le se szarják. Pétert sikerült behülyítenie, ő is hoz egy zacsival. A zsűri sutymorog a zöldborsón, Rozina meg vekeng, beletegye vagy ne. András szép komótosan dolgozik, próbálja úgy beosztani az idejét, hogy a végén ne unatkozzon látványosan. Cserébe ő az egyetlen, aki blansírozza a kelkáposzta levelét, ahogy azt Séfúr is csinálta. Bianka teljesen dekoncentrált, menne már. Úgy csinál, mintha megbántották volna, flegmán válaszolgat Zé kérdéseire. Én már rég felpofoztam volna. Végül ő maga mondja ki, hogy nem alkalmas konyhafőnöknek. Zé tartja benne a lelket, talán sikerül fordítani a hozzáállásán, bár én nem érzem benne a csít most.

Negyed órával a vége előtt Józsi elindul Rozinát piszkálni a borsóval. Aztán Bianka textúráját kritizálja, majd ad neki egy jó tanácsot, amiért a lány nagyon hálás. Véletlenül meg is fogadja.

Utolsó egy perc, tálalni kéne már, de még mindenki kapkod, szét vannak csúszva. Naja szerint á levesnek ném volt frankfurti íze, úgyhogy hetven százálék csikérül. Vesszek meg, ha értem. Úgy nézem, Andrásnak sikerült reprodukálnia a zöld színt. Lejár az idő, kézfelemelés.

Screen Shot 2014-09-03 at 11.25.56 PM.png

Rozina kóstoltat először. Szép a levese, selymes, de lebukik a borsóval. Józsi borítja a bilit. Rozina azzal indokolja, hogy lebegett egy virslis leves a szeme előtt, amiben zöld golyócskák úszkálnak. Guszta! Utána a riportszobában Rozina kijelenti: “Tény és való, hogy ez egy farkashiba volt.” Csak jelzem, az a szarvas. Péter megújította a frankfurti levest, de ő is borsózott. Aki kóstolja, mosolyog. Mit rakhatott bele? - kérdem félhangosan. Aztán kiderül, hogy csak túl sok a vaj, és ettől marha nehéz lett az étel. Józsi csalódott. Naja jön, neki nem sikerült túl jól a dolog. Ha ezek után nem őt küldik haza, lázadni fogok. Nem tesz bele köménymagot, de nem is ismeri. Otthon csak római kömény van. Bianka levese nem túl bizalomgerjesztő. Híg a leves, égett a zöldség. Nem feszült sokat a tálalással sem. Úgy néz ki, mint azok a kajafailek, amik a neten keringenek. Az íze jó, de csufi. Pierre szerint nem is akar reprodukálni. András következik, de ő is lebukik, hogy nem csak a kelkáposztától zöld a levese, hanem tett bele petrezselymet is. Józsi mosolyog, nagyon büszke Andrásra, akinek jól is esik a vállveregetés.

Taps, dícséret. A zsűri megint elvonul, és dönt. András, Rozina, Péter maradnak. Végül a zsűri Biankát küldi haza, mert bár Najánál jobb volt ő is, de szétesett. Ez abból a szempontból fair, hogy az elején megmondták, hogy akin ezt látják, az mehet haza. Bianka le is szerel, aztán elhagyja a konyhát. Rozina nyilatkozik közben egy gyomorforgatót, miszerint, aki nem bírja a gyilkos tempót, az húzhat haza, de mindezt olyan stílusban teszi, mintha hirtelen zsűritaggá vált volna. Naja tehát maradt, a galérián sír. Nekünk jó, lesz min röhögni holnap is.

19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netiltsálle 2014.09.04. 12:27:46

Jajj, de köszi, próbálom megnézni, de ncoreon még nincs fent, az trl most lejátszója pedig egy rakás fostalicska szar.

ewfuns 2014.09.04. 13:30:30

Én már most megmondom, hogy Rozinával fogják megnyeretni a versenyt. Irtó ellenszenves csaj, de látszik, hogy a Főnök gerjed rá. :)

skizopepike 2014.09.04. 13:30:38

Szerintem nem főzni (séfkedni) tudók szerepelnek a műsorban, hanem színészkék, például, akik nem kellettek az ÉjjelNappalBudapestbe.
Soha nem láttam egy konyhai mesterfogást. 5 perc (ennyi van a "bevásárlásra") alatt kitalálják, hogy mikét készítenek el egy polipot. Vagy előtte súgnak nekik és mondják, hogy majd lepődjenek meg. Na mindegy: nem hiszem, amit látok.
Mondjuk a híradójukkal is így vagyok, de az nem az rtl hibája.

szemi90 2014.09.04. 14:13:33

Szerintem a rosszullétet is megjátszották az elején. Talán Tibor megunta és ki kellett valahogy írni a sztoriból.
Infarktus gyanú esetén a lehető leggondosabban járnak el a dokik. Azt tuti nem engedték volna meg a betegnek, hogy kisétáljon a mentőig. Hordágy vagy kerekesszék lett volna belőle.
Nem is a mentőszolgálatos mentő jött érte, hanem valami alapítvány betegszállítója.

inda_pass 2014.09.04. 15:18:48

Csak nekem tűnt fel, hogy a 2. rész végén a következő rész előzetesében bemutatták, hogy a kieső (egy kékre festett körmű nőszemély) leteszi a kötényt az asztalra???? És mivel a 3. részben csak egy embernek volt kékre festve a körme, így már a műsor elején lehetett tudni, hogy ki esik ki.

oharozsabimbolehetnek 2014.09.04. 15:35:00

@inda_pass: basszus, háromszor tekertem vissza azt a részt az ajánlóból, és nem jöttem rá. :)

jet set 2014.09.04. 15:44:57

K.va jó HV. :-)
Azért az nem szemétség, hogy valaki végigfőz 143 műsort, valaki meg csak 2-t? Ez eléggé idióta szabály. Ha egyáltalán vannak szabályok. Néha van párbaj, néha nincs, néha van védettség néha nincs.

jet set 2014.09.04. 15:46:50

@skizopepike: Nem nézem sűrűn a retket, de volt casting felhívás egyáltalán valamikor? Hogy keressük az ország legjobb szakácsát, K.főnökét?

Hamish_Minca 2014.09.04. 15:55:36

@jet set: Biztos ez is meghívásos, mint a zixfaktor, vagy tényleg színészek a retekklub kasztingjaiból :)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.04. 16:45:02

Mégis kit érdekel egy főzőműsor, amiben nem tudnak főzni?

Vagy egyéb képességek híján dugni is fognak benne?

Macropus Rufus 2014.09.04. 17:33:15

@polyvinyl: azért nem nem minden esetben igaz. Tény, hogy nem tudnak profi módon főzni és néha hibáznak is. De azért egy profi szakáccsal nem kellene versenyeztetni őket.

Nekem igazából mind a három "zsűri" tag unszinpatikus. Véleményem szerint egyik sem lenne képes egy igazi lecsót megcsinálni. A kritikus azért mert - ahogy a nagyok is mondták - aki nem tudja az tanítja, és aki tanítani sem tudja, abból lesz a tornatanár. A gasztro blogger max. kötekedéshez ért, a profi szakács meg el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet egy egyszerű lecsó, amit pl. anyukád v. az enyém készít. De jár a szája mindegyiknek.

volt egyszer egy érdekes verseny, ahol Gordon Ramsay-t engedték össze Hugh Fearnley-Whittingstall-el. Ki a jobb szakács. A zsűri meg hót hétköznapi emberek voltak. Hát nem Ramsay nyert. Valahogy az egyszerübb kaják néha jobbak. Szóval amiért valaki michelin csillagos étteremben szakács, még pontosan semmit nem jelent, mert lehet egy lecsó kifog rajta, viszont a kimondhatatlan nevű kajákat jól megcsinálja.

jet set 2014.09.04. 18:05:36

@polyvinyl: A zixfaktorban tudnak énekelni? Nem, aztán mégis nézik.

Róóbert 2014.09.04. 18:55:36

@jet set: volt. Én két kör castingon is voltam, de nem kerültem be az adásba. Ezek nem színészek, de számomra is meglepő, hogy csak érzésből mit rittyentenek egy óra alatt.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.04. 20:14:01

@jet set:

Van, akinek minden mindegy.

A tökéletes megoldás egy éneklős főzőműsor lenne, amiben nem tudnak se főzni, se énekelni.

Hamish_Minca 2014.09.04. 20:17:33

@polyvinyl: Hehe :) És a vacsoracsatás énekesek lenne a zsűri :)
süti beállítások módosítása