Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 7x08 - Almost Home

2014. szeptember 03. 09:00 - Szencsike

A rikító kék, narancssárga és zöld japán tuning verdák pihennek a Napgyüli épülete előtt, mellettük az ideges jakuzák várják, hogy Sarah Newlint elkaphassák. Bent Sarah halu-Jasonnel konzultál a halála ügyében, most jött el a pillanat. Sarah fejében megindul a vezérhangya, igazi megváltóként fog meghalni. Saját dicsőségével eltelve kivonul a japók elé, Eric veszi észre először és felkeni a zászlórúdra, na, szépen mondja el az utolsó szavait. Pam kap észbe először, ha Eric megöli a nőt, az utolsó esélye is elvész, hogy életben maradjon, mert a japók megölik őket. Eric csak szorongatja Sarah nyakát, Pam megszerzi az egyik pisztolyt és a szívéhez szorítja. Ha Ericnek vége, Pam sem akar tovább élni. Sarah felkészült a halálra, Pam fenyegetése hatott, Eric gyilkolás helyett a nyakába harap. Sarah ellenszerrel teli vére terjedni kezd. A Hep-V-s erek szép lassan eltűnnek Eric testéről, vagyis meggyógyult.

1.png

Compton-lak, a szeretkezés utáni csendes pillanatokban találjuk a párocskát, Szőkeség túl csendes, ami azt jelenti, hogy gondolkozik. Szőkeség kiböki, min jártatja a kis agyacskáját: Bill Sophie-Anne királynő parancsára ismerkedett meg vele, de mit kellett volna tennie, miután megtalálta? A szomorú igazság az, hogy a vámpír királynő tudott Mab királynő tervéről (tündérek királynője), meg akarja találni a tündéreket és a féltündéreket, hogy visszatoloncolja őket Tündérországba. Sophie-Anne viszont saját tündérkéket akart, így Sookie-t egyszerű tenyésztündérkének használta volna. Mint egy kutyaszaporító, csak tündérekkel. Bill azért nem adta őt fel, mert Sookie mellett újra, igazán embernek érezhette magát. A vámpírsága alatt az emberi érzései eltűntek, és sötét volt a lelke, ha egyáltalán volt neki. Szőkeség adott neki annyi jót, amivel újra előjöttek ezek az érzések, de azzal is tisztában van, hogy sose volt igazán ideális barát. Dehogynem, az volt, ha Szőkeség nem szerette volna annyira mint akkor, az nem lett volna valódi szerelem. A galambpár újra egymásra talált.

2.png

Lettie Mae és Lafayette ás a régi kertben, a család ott áll előttük, egy rossz szavuk nincsen a fura alakok ellen. Lehet ez mindennapos, hogy idegenek ássák fel az ember kertjét fura látomások miatt. Daniels tiszteletes sétál be a kertbe, ezek szerint még nem mondott le a bolond feleségéről. Biztos, ami biztos bocsánatot kér a családtól, á csak nyugodtan ássanak tovább, ő pedig tovább ecseteli, hogy a két fura alak V-mámorban úszik. A vér már rég kiürült, szóval ez nem jó indok a viselkedésükre, az viszont igen, hogy Tara valóban szól hozzájuk. A V csak egy eszköz, hogy kommunikáljanak, nem drogosként beszél félre. Megjön James is, újra ihatnak belőle, sőt Lettie Mae meggyőzi az urát, hogy most ő is igyon, lássa, hogy nem hazudnak. A tiszteletes vonakodva bár, de látva asszonya elszántságát, megkóstolja James vérét. Mindhármuk előtt megjelenik Tara, egy emléket mutat nekik: mikor Lafayette és Sookie ünnepelték az ő 7. születésnapját. Lettie Mae ekkor egy egészséges, de kicsit fáradt háziasszony volt, az alkoholnak nyoma sincs az életében. A vidám hangulatot apu érkezésre rontja el, nem is tudta, hogy buli lesz, csak nem eltitkolta előle a felesége? Apa egy zsarnok, ha már az ő pénzét költi, akkor hívja már meg a buliba! Elcsattan az első pofon, a gyerekek közben már elmentek, Tarát az anyja küldi ki, apu közben a pisztolyát keresi.

3.png

Fortenberry-lak, Miss Alaszka jajong Hoyt gyerekkori képei felett, Jason a lányt mustrálja csendesen. Miss Alaszka el van ájulva a kicsi Hoyttől, majd ha nekik is lesznek gyerekeik, akkor… Mi, gyerek, ezen már Hoyt sem megy el szó nélkül. Ő épp drága anyukája cuccait pakolja össze, mélyen gyászol, semmi kedve a jövendő gyerekeikről beszélni. Veszekedni kezdenek, Jason pedig kap három sms-t. Két képet és egy üzenetet: a képeken a megkötözött Adilyn és Jessica van, az üzenet szerint sietnie kell… Jason elrohanna, ám lesz egy kéretlen útitársa. Alaszka annyira felhúzta magát, hogy inkább elmegy Jasonnel, de nem marad Hoyt közelében. Jason hiába mondja neki, hogy ez most vészhelyzet, közben Hoyt is megbánta a szóváltást, Alaszka Jasonnel tart. Andyt is értesíti, hol a lánya, most Jason-ön múlik az ő boldogsága. Eközben a Fangtasiában Junior az új haditervvel áll elő. Sarah vérét már levették, elkészítették a tökéletes ellenszert, de. Mindig van egy de, Junior nem szeretné, ha a New Blood tökéletes lenne, mert így nem buli a buli. A New Blood egy kúraszerűen alkalmazható ital lesz, nem pedig azonnali hatású ellenszer. Ez a piacgazdaság, sokszor kell sokat venni, így még több lesz a pénzük, aminek a két vámpírpajtás is nagyon fog örülni.

4.png

Violet-palota, Jasonék megérkeztek, Alaszka maradjon a kocsiban, kap egy pisztolyt, ha megtámadnák őt, csak lőjön. A házba belépve templomi kórus zenéje fogadja őt, sehol senki a kitömött állatokon, szobrokon és festményeken kívül. Jason az egyik lépcső felé tart, a háta mögé belibben az estélyibe öltözött Violet, és ledönti a lábáról. Ő egy olyan nő, akit ha valaki megkap, sosem akarja elengedni, a kegyeiért a leghatalmasabb férfiak vetekedtek. Erre egy ilyen kis piti alak dobja el, megkapja a méltó büntetését. Jason a kínzóterembe kerül, a lányok és Wade már megkötözve várják a sorosukat. Először Wade ujjacskáit vágja le, majd betöri a koponyáját. Ezután Adilyn melleit tépi le, majd lassan szárazra szívja, mégse vesszen kárba az édes tündérvér, majd Jessica jön. Violet biztos benne, hogy a lány szűz volt, mikor áthozták, vagyis ha szexel, a szűzhártyája újra és újra elszakad, utána begyógyul. Jessicába egy felhevített játékszert fog feldugni, így érezheti azt a fájdalmat, amit ő érzett, mikor megtudta, hogy Jason Vöröskével félrekefélt. Violet belekezd a nagy monológba, mennyire szeretett volna Jason vágyának egyedüli tárgya lenni, de nem lett, mert… Nincs mert, jött Hoyt és agyon lőtte a vámpírt. Végre, végre meghalt, már nagyon idegesített. Jasont kiszabadítja, majd tovább lép a tündérkéhez, Jason kiszabadítja Jessicát. Jessicát villámcsapásként éri, hogy az első, igazi szerelme itt van, de a lelkesedése Miss Alaszka feltűnésével zuhant a mélységekbe.

5.png

Tara emlékében, apuka még mindig a pisztolyát keresi, egyre dühösebb, az ő cuccaihoz ne nyúlkáljon senki. Az egyetlen, aki tudja hol a fegyver az a kicsi Tara. A fiókos szekrényből halássza elő, a nappaliban apu egyre durvábban üti Lettie Mae-t. A kislány az ajtóból az apjára céloz, de nem lő, pedig látja, hogy a fater még csak most kezd belejönni az ütlegelésbe. Kirohan a kertbe, elássa a fegyvert, közben apu kirohan a házból, neki ebből már elege van, Lettie Mae hiába kérleli, hogy maradjon, a fószer beül a kocsiba és elhajt. A nő annyira kiborul, hogy végleg egyedül maradt, innen kezdődhettek az ivászatai. A valóságban megtalálják a pisztolyt, anya és lánya elbúcsúzhatnak egymástól. Mindketten saját magukat hibáztatják a történtekért, de valóban lehetett volna jobb életük? Ezt már nem fogják megtudni, mindketten szeretik a másikat, csak Lettie Mae engedje el Tarát, mert egyikük sem fog tudni tovább lépni. Az utolsó ölelés után Lettie Mae bátran nézi, ahogy egyetlen kisleánya lelke a megérdemelt fény felé száll.

6.png

Violet palota, megérkezik Andy és Holly, a két rémült gyereket szoros ölelésbe zárják. Andy megköszöni Hoytnak a jótettet, majd a srác egyedül marad. A nappaliban gondolkozik, mikor Jessica csatlakozik hozzá, elölről kell kezdeniük, bemutatkozás, miegymás. Alaszka az egyedül ücsörgő Jason-höz csatlakozik, a féltékenység piciny lángja már ég a lelkében, ahogy meglátja a párját és Jesst a szomszéd szobában dumálni. Jason maga sem tudja, hogy ki is neki a Vöröske. Párcsere lesz? Compton-lak, Bill nyugtalanul alszik, Szőkeség erre a nyugtalanságra ébred fel. Látogató jött, Eric az. A férfi először a lány fürdőköpenyét veszi észre, Billé. Szőkeség Eric Hep-V mentes testét szemrevételezi. A viking talán arra számított, hogy Szőkeség a gyógyulás hírére a karjaiba és az ágyába, vagy épp más szexre alkalmas helyre veti magát, de nem. Szőkeség Bill megmentéséért könyörög, ha van gyógymód, mint Eric esetében, akkor segítsen Billnek és neki. Eric köpni-nyelni nem tud, így csak arra kéri Sookie-t, hogy várjon, majd elrepül. Egy dühös káromkodás után Sookie is kitalál valamit, fogja magát és elrohan hazafelé. Közvetlenül a rohanás után érkezik meg Jason és Jess is, a kocsiban beszélik át, hogy mit is jelentenek egymásnak. Két igazán jó barát, még ha sok dolgot el is csesztek, de mindig számíthattak és számíthatnak egymásra.

7.png

Reggel, Sookie a Fangtasiához hajtott, az őrök nem akarják beengedni, hiába emlegeti Ericet nekik. Az egyik őr hajlandó arra, hogy beszóljon a főnököknek a lányról, japánul megmondja Juniornak, hogy ki van itt, ebből a karattyolásból Eric és Pam a Sookie Stackhouse nevet értik csak meg. Pam  „Már megint Sookie” pillantást vet Ericre, Junior kíváncsi a lányra, így Szőkeség bejöhet. Eric-kel szeretne beszélni, a vámpír úgy mutatja be őt, mint az egyik állandó ágyasát, talán most is könyörögni jött, majd ő elintézi. Junior inkább a fegyverekkel intézné a dolgot, túl gyanús Eric védelme a lány iránt. Erre az a magyarázat, hogy a lány tesója rendőr, vagyis ha eltűnik, ő keresni fogja és lehet eljutnak Juniorhoz. Ez baj lenne valóban, így Eric megbűvölheti a lányt. Mivel Sookiet nem lehet megbűvölni, nem hat rá a vámpírok elmetrükkje, így felveszi a legbutuskább arcocskáját, mikor Eric elkezd beszélni hozzá. Ő is észrevette, hogy a lány csak tetteti a figyelmet, de így legalább újra megmenti  az életét. Szőkeség közben belehallgat Junior fejébe. Nem tetszik, amit Eric csinál, de csak nem veri át, ha nem akarja kockáztatni a pincében lévő kincsüket. Eric befejezte a kamubűvölést, Sookie menjen haza. Butuskán mosolyogva kilibben a japánok gyűrűjéből, de már kész a terve.

8.png

A bárban Jason reggelizik, de ezt az időt sem kell magányosan töltenie, Hoyt ül le mellé. Szegény srác álmatlanul töltötte az éjszakát, nem is a vámpír gyilkosság, vagy a mama halála, vagy Alaszka miatti bűntudat tartotta fenn. Jessica az ok, megkönnyebbül, mikor Jason kiböki, hogy ő sosem járt Jessicával, ennyi kegyes hazugság megbocsájtható. Van a Vöröskében valami, amitől nem tud szabadulni. Eközben Sookie félúton jár hazafelé, de csak Junior szavain gondolkozik. Valami van a pincében, így hát egy éles kanyar után visszafordul a Fangtasia felé.  Hoyt megérkezett a Compton-lak elé, kis csomagot hozott, Jess ébren van, hallja, hogy valaki mászkál az ajtó előtt, szerencsére Hoyt az, így bejöhet a házba. Jason említette, hogy Bill haldoklik a fertőzés miatt, hozott egy kis igazi vért. Járt a klinikán, vért adott, mert szeretné könnyebbé tenni valahogy Jessicának a helyzetet. Ő az anyját veszítette el, nem volt mellette mikor megtörtént, Jessnek viszont látnia kell, nagyon nehéz helyzet lehet számára. Rokonlelkek a drágák, de a rideg valóság közöttük áll. Hoytnak ott van Alaszka, mint a nő, mint az új életének a helyszíne is, és hamarosan el fog menni. Annyi biztos, hogy Hoyt sokat fog rá gondolni.

9.png

Sookie visszaért a Fangtasia hátsó falához, a pincebejárathoz, amit tündérerejével üt ki. Besétál a folyosón a pincébe, ott pedig Sarah Newlin, mint fogoly reszket a félelemtől. Persze a nő Sookie-nak is nyomja a kiszabadítós szöveget, de az ellenszerről nem beszél, csak ha kijutott. Sookie így belehallgat a fejébe, ott van minden ami kell, Eric a nő vére miatt gyógyult meg, ez a buta liba a megoldás a világ legnagyobb problémájára. Sookie otthagyja őt, és egyenesen Billhez hajt. Jess hallhatja először a jó hírt, tényleg van ellenszer, amint Bill felébred, azonnal indulni kell. Bill rémálmodik, Sookie énekelget egy altatódalt és dajkálja a pokrócba bugyolált gyermeküket. Ahogy Bill közelebb lép hozzájuk, a pokrócban nem gyerek van, hanem valami fekete árny. Sookie keltegeti Billt, sietniük kell, van ellenszer!

10.png

A Fangtasiában Junior egy időre lelép kedvenc vámpírjaitól, semmi hülyeség, az emberei figyelni fogják őket. Pam és Eric elindulnak hülyeséget csinálni, Sarah vérét veszik, hogy Billnek egy kicsi jusson belőle. Pam nem lelkesedik a közvetett szukizásért, de ez van, a Teremtőjének Sookie a fontos. A Vikingék és Billék egy időben osonnak be Sarah-hoz, a nő rettegve várja, melyik csapat fogja előbb használni. Bill totyogását és esetlenségét látva Pam is megérti, tényleg nagy a baj. Jess nekiront Sarahnak, ő is szívesen elintézné a nőt, a tábori kaland miatt. Bill megkaphatja Sarah-t, ám a mentőakcióról senkinek egy szót sem később. Mindenki sürgeti őt, hogy igyon, ha a japók észreveszik a díszes társaságot, nagy balhé lesz. Bill agyarai ki sem pattannak, itt áll az ellenszer előtte, de semmi. Billnek nem kell Sarah vére. Vajon miért? Egyszerűen meg akar halni, vagy addig mutálódott benne a vírus, hogy Vámpír 2.0 lesz belőle, akinek nem kell többé vér, vagy mi a fene? Jövő héten, talán kiderül. Ez pedig az aktuális endsong lenne.

Címkék: true blood
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.09.03. 11:01:28

Sooki jól meggyászolta Alcide-et... Meg jó sokáig...
Violetnek volt pár kemény ötlete a kínzásokat illetőben, látszik, hogy az inkvizíció idejéből származik.

Bill itt kezdte el igazán kimaxolni a kínszenvedést, pedig az előző 6,5 évadban is állandóan csak nyígott. De amit itt és ez után művelt... Nos, az feltette az i-re a pontot.

Szencsike 2014.09.03. 16:05:17

@Is: Csúnya halált halt szegény kis inkvizítor :) Ebben az évadban eléggé lehúzták őt, az lőzőben bírtam őt, itt már olyan idióta fruska és közveszélyes őrült között volt valahol...
Bill... hmm...

Is 2014.09.03. 20:23:57

@Szencsike: Igen, elég kurtán-furcsán kinyírták. Sajnos ebben a lebutított karakterében már nem igazán volt több.
süti beállítások módosítása