Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Homeland 2x04 - New Car Smell

2014. szeptember 03. 11:00 - AaannnaaA

Hétvége van, Saul mégis személyesen jött el Davidhez, mert sürgős mondanivalója van. Nem ő, hanem a fia nyit ajtót, aki csak ideiglenesen állomásozik itt, lévén az édesanyja neveli (most így hirtelen nem is emlékeztem, hogy van egyáltalán gyereke, de haladjunk). Saul előzetesen annyit mond, hogy amikor Elizabeth Gainest meggyilkolták, és az alelnök (+ David is) az óvóhelyen várták a lövöldözés végét, akkor valaki bombamellényt viselt és mindannyiukat meg akarta ölni. Bizonyítéka is van, azzal átadja a memóriakártyát megtekintésre.

Utána David kertjében ülnek, főnöke percekig nem jut szóhoz a döbbenettől, aztán beosztottját kérdi: mi tévők legyenek? Saul azt javasolja, hogy hagyják a posztján a képviselőt, ám tartsák folyamatos megfigyelés alatt, mert így elvezethet megbízóihoz. Felettese nem lelkesedik ez ötletért, az alelnök seggbe fog kúrni, ha kiderül, hogy hagytam egy terroristajelölttel bratyizni. Ja, felesel Berenson, ha viszont az derül ki, hogy a cimbije nemrég fel akarta robbantani, és te mint vezető nem tudtál róla, szintén nem fog hátba veregetni. Ez hat, David rááll a dologra, Saul pedig már sorolja is a kéréseit: az irodán kívül legyen a megfigyelőközpont, a megfigyelők se a cég alkalmazottai legyenek, a CIA-nál senki ne tudjon az egészről rajtuk kívül. Meg persze Carrie. Oké, bólint a főnöke, de aztán a sarkára áll, és teljes szabad kezet nem ad: az akció vezetője egy általa kijelölt ember lesz, és kész!

1.jpg

Hősünk ezalatt kávét és bocsánatkérést visz az asszonynak az ágyba, ám a nő csak az előbbit fogadja el, a másikra nincs szüksége. Sőt a férjére sem, ha nem óhajt neki igazat mondani. Ultimátumot ad hát: Brody vagy elmondja mit titkol, vagy csomagolhat – a férfi nem válaszol, csak szó nélkül távozik a szobából. Az udvaron Dana és Xander beszélgetnek, a srác szerint felejtendő a családi cirkuszt rúgjanak ki a hámból, de a lány beint. Ekkor öccse hívja, hogy indulás van az isibe, fater előállt a verdával.

Mikor a sulihoz érnek, Dana kiszúrja a kocsiban apja bezsákolt cuccait, az pedig mentegetőzik, hogy az asszonynak időre van szüksége átgondolni a dolgaikat. Érthető, jól szarban hagytad, jön a riposzt, majd mielőtt kiszállna a kocsiból, közli, hogy az autónak bagószaga van, azzal eloldalog. Brody gyanakvó mongúzként szaglászik körbe, és bezony rájön, hogy lánya beletrafált. Aki mindeközben a suli felé baktatva csatlakozik új kedvencéhez, az alelnökgyerekhez.

2.1.jpg

2.2.jpg

Carrie két régen látott ismerőssel találkozik, itt van Virgil és Max, a megfigyelők, akikkel egykor Brodyt tartotta szemmel. Virgil meglengeti a süvegét, hogy mégis szőkénknek volt igaza a képviselő bűnösségével kapcsolatban, mire Max halkan benyögi: ő mindig is hitt a nő igazában. Milyen kedves mondja ő, és én is. Együtt mennek a terembe, ahonnan a megfigyelés zajlik majd – a rengeteg monitor és a megszerzett kameraképek már működnek, Saul is itt van, ám Carrie szembesülni kénytelen a ténnyel: az akciót nem főnöke, hanem David embere irányítja, aki szintén itt van Peter Quinn személyében (yesssss!!).

A nő gyorsan farokméretet villant a taggal, de a férfi ügyesen forgatja a szavakat: elmondja, hogy ő maga is elemző volt a cégnél, de terepen is dolgozott Venezuelában, elpöttyinti, hogy tetszik neki Carrie munkája, aztán vezényelni kezd – már van konkrét terve Brody becserkészésére. Nekem és Saulnak is, veti közbe a nő, de Quinn nem engedi szóhoz jutni: az ő terve az, hogy Brodynak ma jelenése van a CIA-nél, szőkénk legyen ott, véletlenül fussanak össze, említse meg, hogy újra dolgozik, hátha Nicholas attól összefossa magát és elvezet az összekötőjéhez. Carrie bólint, Peter pedig visszakérdez: mi volt a Ti tervetek? Ugyanez, feleli szemrebbenés nélkül a nő, miközben egy körrel hátrébb Saulnak leesik az álla, de nem mond semmit.

3.1.jpg

3.2.jpg

Nicholas autómosóba hozta a kocsit, a legnagyobb gondja persze nem a külső, hanem a bagószag, ugye. A mosós bólint azzal, hogy a férfi döntse el, milyen illatot szeretne helyette: vanília, fahéj, új kocsi szag (itt halkan felröhögök), mégis melyik legyen? Brody leszarja, sietne, ám a szagtalanítás hosszadalmas művelet, úgyhogy taxit kell hívnia, ha nem akar elkésni. Az alkalmazott a citrus illatot ajánlja, mire ő bólint majd elindul taxit keríteni, miközben Virgil és Max távolról egy kocsiból fényképezi.

Langleyben Carrie már tűkön ülve várja, hogy véletlenül összefussanak, nemsokára meg is jön Virgil sms-e: Brody taxin érkezik egy perc múlva. A nő az üvegajtón át figyeli, aztán mikor a férfi már a bejárathoz közeledik, ő is kilép, és maga elé bámulva tület előre. Persze, hogy hősünk kiszúrja, utána szól, és esetlen bájolgásba kezdenek. Carrie tartja magát az előzetesen megbeszéltekhez, elregéli, hogy mennyivel jobban van, újra a CIA-nál dolgozik, aztán békejobbot nyújt a férfinek, amit az elfogad, majd beüget az épületbe.

4.1.jpg

4.2.jpg

Jessica otthon ügyeket intéz, mikor váratlanul dörömbölnek az ajtón. Lauder érkezett, férje egykori katonatársa, aki két bottal jár ugye, és lájtosan alkoholista – ahogy elnézem, most sem szomjas túlzottan. Arról motyog, hogy Brodyval kell beszélnie, és nem távozik, míg haza nem ér. Az asszony kétségbeesetten tárcsázza ura irodáját, de az nincs bent és a titkárnő nem tudja mikor kerül elő, ezért Mike kerül a képbe: Jessica őt hívja, hogy Lauder náluk állomásozik, a férfi pedig indul segíteni.

5.jpg

A megfigyelőközpontba Carrie érkezik vissza a CIA-beli kalandja után, Saul és Quinn buksi simivel várja. Utóbbival kezdenek el beszélgetni: Peter közli, hogy még nincs hangjuk Brody melóhelyéről, de már rajta vannak az ügyön, addig is a kamerákon át figyelik a némajátékot, amit mi a helyszínről nézünk végig. Nicholas jön, a folyosón többen ácsorognak, smúzol néhány emberrel, majd Roya Hammad vonja félre pár szó erejéig. Mikor maguk maradnak, a férfi eldarálja, hogy Carrie újra a CIA-nál dolgozik, és gyaníthatóan őt akarja elcsípni. Roya legyint, szerinte Nazirra utazik, de ha ennyire be van fosva, újítsa fel a kapcsolatukat, és derítse ki. Ekkor megszólal Nicholas telefonja, a felesége keresi, de nem veszi fel a telót, inkább az általa megölt szabó iránt érdeklődik. Relax, inti Roya, elintéztük – azzal távozik.

Quinn Carrie-hez lép, és egyenesen megkérdi, lefeküdt-e Brodyval, mire az visszavág: én sem kérdem kivel dugsz, de főnöke ennek ellenére közli, hogy egy nővérkét kezelget. A nő eltrappol, ám Petertől nem olyan könnyű megszabadulni; kijelenti, ha valaki őt vágta volna úgy át, mint Brody szőkénket, ő bizony alaposan abuzálná az illetőt, amire Carrie egy kérdéssel válaszol: ki mondta, hogy én nem ugyanerre készülök?

6.1.jpg

6.2.jpg

Mike megérkezik, Jessica már az udvaron várja azzal, hogy Lauder épp az asztalra borulva alszik. Míg a lakás felé lépdelnek, megszólal odabent a vezetékes teló, Jessica felveszi – a férje van a túlvégen. Hát, fiam, rád már nincs szükség, hívtam más hadra foghatót, Mike személyében. Nicholas ígéri, hogy este hazamegy mindent megbeszélni, de az asszony nem tart rá igényt; menjen csak szállodába, vagy ahova akar, azzal rábassza a telefont. Természetesen ügynökeink mindezt végighallgatják, csak mondom. Mike az autójához kíséri Laudert, aki közben nem szívbajos, és felemlegeti Mike és Jessica egykori kapcsolatát, mintha az még mindig tartana, a férfi nem kis bosszúságára. Míg sikerül a kocsiba belapátolnia, Lauder azt is kijelenti, hogy mivel Brody és Tom Walker mindig együtt dolgozott, szerinte Elizabeth Gaines halálakor is így lehetett, ezt kellene kideríteni. Ahogy elnézem ez a gondolat Mike fejében is megfordult már, mert erősen elgondolkodik, miközben útnak indulnak.

Dana és Finn Walden utóbbiék könyvtárában készülnek a másnapi dolgozatírásra, mikor megjelenik az alelnök fater. Fia nem lesz túl boldog tőle, számunkra is gyorsan kiderül miért: apja meglehetősen lekezelően bánik vele. Feltesz egy kérdést a leckéhez kapcsolódóan, amire Finn nem tud válaszolni, ezért virágnyelven lehülyézi a gyereket, miszerint csak közepes osztályzatokat kap protekcióval. A srác helyett Dana vág vissza: a fia tegnap kapott egy ötöst, szóval már nem divat a protekció, mint az apja idejében. Idős'b Waldennek leesik az álla, ahogyan Finnek is, előbbi vesz egy nagy levegőt és néhány kedves szót szól a lányhoz, majd távozik, utóbbi pedig alig leplezett csodálattal pislog Danára, hogy ilyen meredek húzást megengedett az alelnök (!) kárára. Mikor kettesben maradnak, a fiú javasolja, hogy inkább lépjenek le valamerre.

7.1.jpg

7.2.jpg

A megfigyelőkhöz David érkezik, azonnal félrevonja Quinnt egy kis párbeszédre, ezt látva Carrie is elcsípi Virgilt, hogy az akció vezetőjéről kérdezze. Kollégája nem tud semmi extrát mondani Quinnről: akkor volt elemző, mikor a nő a Közel-Keleten szolgált, azért nem találkozott vele eddig; de szőkénk köti az ebet a karóhoz, Virgil szíveskedjék plusz infókat szállítani róla. A férfi bólint. Ezután David kullog a nőhöz, mea culpázik egy sort amiatt, hogy mégis neki volt igaza Brodyval kapcsolatban, ő pedig elfogadja a bocsánatkérést. Akkor most hagyjam el az „ex” szótagot az ügynök megnevezés elől Carrie esetében? Hm?

David immár az egész csapatnak összegzi az eddigieket: gyanúsítottjuk rengeteg emberrel áll szóba naponta, muszáj lesz kiválogatni párat, hogy kit figyeljenek meg a továbbiakban. Saul azt javasolja, hogy a sötétebb bőrűeket válogassák ki első körben, ők a Közel-Keletről származhatnak, nagyobb eséllyel lesz köztük a rosszfiú. Hehh. Három nevet sorol fel, akiket gyanúsít Brody mai napja alapján, ám Roya Hammad nem került a látóterébe. Carrie kiböki még, hogy Nicholas nem otthon alszik, ezért bekamerázták a hotelszobáját, mire David bólint és Saullal együtt távozik. Szőkénk kettesben marad Quinnel, ők a mai éjszakai műszak – leülnek a monitorok elé, megbeszélik milyen kaját rendeljenek majd, szóval hosszas bambulásra rendezkednek be.

8.1.jpg

8.2.jpg

Az alelnökcsemete nem kis bömös kormányát tekeri, Dana ül mellette, egy kocsi két ügynökkel pedig a nyomukban van. Úgy nézem ez a szokásos felállás Waldenéknál, mert a gyereknek teljesen természetes, hogy a sarkában ügynökök lihegnek. A Washington-emlékműhöz jöttek, ami felújítás miatt zárva van ugyan (meg gondolom éjszaka amúgy is), de az alelnökgyereknek persze kinyitották – irány a tetején lévő kilátó (mínusz az ügynökök, mert azok lent maradnak). Miközben fentről nézelődnek, Dana elpötyögi, hogy kedveli Finnt, aki ennek örömére meg is csókolja. A lány hárít, van neki barátja, akit nem akar megbántani, szóval inkább hagyják a nyálcserét annyiban. De most már inkább Finnel lenne, így megígéri, hogy beszél Xanderrel – gondolom arról, hogy végeztek egymással.

Lauder magához tér a piakómából, Mike is vele van (nem tudni melyikük lakásában). Iszákosunk elnézést kér a piás szavaiért, amiket összehordott, ám Mike úgy gondolja a mondandója egy részében lehet ráció, talán foglalkozni kellene a témával – Brody végülis tényleg nagyon megváltozott, mióta hazatért. És az is elképzelhető, hogy együtt dolgozott Walkerrel Elizabeth Gaines meggyilkolása napján, de vajon mi célból? Mike szerint talán a CIA-val működtek együtt valamiféle beépített munkán, bár ez nem magyarázza Walker halálát. Hát, ez totális mellényúlás...

9.1.jpg

9.2.jpg

Képviselőnk ezalatt egy előkelő hotelbe csekkol befelé – az előtérben a vendégnek álcázott Virgil figyeli, a kamerák túloldalán pedig Carrie és Peter, ugye. Az ő beszélgetésükre váltunk, ahol a férfi nem szívbajos, és azzal indít, hogy szőkénk szerelmes volt-e Brodyba, mire az visszadobja a labdát: tudsz te rólam épp eleget, kérdeznék inkább én párat. Például azt, hogy hogyan lettél David Estes megbízható embere? A férfi elkeni a választ, miszerint ő nagyon cuki és szeretnivaló. Na persze.

Visszaváltunk a szállodába, Nicholas a bárpultot támasztja, ezért onnan is megkapják a biztonsági kamerák felvételeit. Premier plánban nézik végig, ahogy Brody előveszi a mobilját, tárcsáz éééés... a hívás szőkénknél csörög, baszki! A pasi arra kéri, hogy mai összecimbizésüket öblítsék le egy piával, mire a nő bólint, és ígéri, hogy indul a hotelbe, miközben Quinnek méretesre dagad a mája örömében. Azt tanácsolja kolléganőjének, hogy ugrassza ki a nyulat a bokorból, azaz említse meg valamilyen kontextusban Abu Nazirt, hátha Brody így felhívja az összekötőjét a terroristához. Carrie nem kicsit ideges a dologtól, de Quinn biztatja: ügyi vagy, meg fogod csinálni.

10.1.jpg

10.2.jpg

Nem sokkal később meg is érkezik a hotelbe, pontosabban annak bárjába, ahol a férfi itallal várja, és rögtön le is szögezi, hogy nem kuffantani hívta (annak ellenére sem, hogy az asszony kidobta - ezt is siet közölni). Persze hogy nem, jön a tromf, és őrületbe kergetően idióta bájolgásba fognak (közben Saul érkezik Peter mellé figyelni a monitorokon az eseményeket). Carrie virágnyelven belengeti, hogy közel jár Abu Nazirhoz, de nem rágja a csontot tovább, hanem más irányba tereli a beszélgetést.

Brody vevő a témaváltásra, és azzal indít, hogy elnézést kér, amiért anno feldobta a nőt a főnökénél, és nagyon sajnálja, hogy az egész cirkusz miatt sokkterápiára ment. Amúgy hogy viselted, szörnyű volt? – jön a kérdés, amire „nem” a válasz. Nocsak. Brody elgondolkodik, majd asztalt bont azzal, hogy holnap korán kell kelnie, és meglehetősen gyorsan kereket old. Carrie morcos, csalódott fejjel marad hátra.

11.a.jpg

Felhívja Quinnt, aki rögtön dicséri, ám a nő nem így érzi, szerinte lebukott, Brody átlátott rajta (a sokkterápiáról beszélt túlzottan elfojtott értelmekkel, az buktatta le). Úgy érzi, a férfi le fog lépni, mert sejti, hogy a nyomában vannak, szóval vagy most lekapcsolják, vagy baszhatják. Peter nem ért egyet vele, és utasítja, hogy térjen vissza. Tegye fel a kezét, aki elhitte, hogy Carrie erre szépen visszakullog, aztán tegye is le, és büntiből (jutalmul) nézze végig újra az eddigi részeket.

Persze, hogy Brody után trappol, aki épp a szobájában gondolkodik erősen, gyanítom az odalent történteken. A nő bekopog, és mikor bent van, a férfi orra alá dörgöli az igazságot: tud a bombamellényről és lenézi azért, amit művel, hogy szerető családja van, mégis terrorista lett belőle. Nicholas megrendül, és a nőhöz lép, mire az kérdi: t’án ki akarsz nyiffantani? Hát, egész jó vagyok benne, jön a válasz, és nem tudom eldönteni, hogy vajon tényleg megmurdelné-e a csajt, vagy csak el akarja ijeszteni, de már nem marad időm kideríteni, mert a férfi annyit mond, hogy kedveltelek, mire Carrie úgy válaszol, hogy én meg szerettelek, azzal beront egy halom ügynök, leteperik Brodyt, megbilincselik, zsákot húznak a fejére és elvezetik.

12.jpg

Címkék: Homeland
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.09.03. 13:21:38

na, csak kiderült mindenkinek, hogy a zizis ügynök a legjobb ügynök :)

Carrie mosolya, miután Langleyben elköszönt Brodytól, nagyon kifejező volt: hamarosan elkaplak, te szemét

AaannnaaA 2014.09.04. 12:28:04

@Gabba: Nekem a végén tetszett az arca, mikor elvitték Brodyt...

Gabba 2014.09.04. 18:45:03

@AaannnaaA: Saul is jópofa volt, amikor a képernyő előtt izgult Carrie-ért: hozzá ne érj, te!

AaannnaaA 2014.09.04. 22:07:39

@Gabba: Igen, akkor én is felnevettem.

Gabba 2014.09.05. 08:08:27

@AaannnaaA: amúgy oké, hogy neked bejön, de nekem ez a Peter gyerek gyanús (nem kell válaszolni :)

Zsoofka 2016.01.03. 13:46:17

Eddig bírtam csendben. Szóval most, hogy letartóztatták a csávót ( és egy videón rögzített vallomás van ellene, amin saját maga mond el mindent) akkor ezt most hogy a jóégben lehet még folytatni? A kérdés költői!

AaannnaaA 2016.01.03. 14:17:29

@Zsoofka: Van még jópár része (sőt évada) a sorinak, szóval megoldották. És elég magas minőségben, csak mondom.

Zsoofka 2016.01.03. 14:26:55

@AaannnaaA: lgen, sejtem. De ez most nagyon kikívánkozott. Muszáj lassítanom és (perverz módon) kiélveznem a várakozást... A dolgos hétköznapok max napi egy részt engedélyeznek... Annyira jó, hogy Carrie megkapta az elégtételt. Nagyon nagy volt az a jelenet, amikor Saulnak azt mondta, hogy minden ott csúszott félre az életében amikor cserbenagyta a szimata és Brodyra gyanakodott, pedig az jófiú... azóta bizonytalan mindenben. Aztán Saul megmutatja neki a felvételt.... (amit szintén C. szerzett meg.) Nagyon ütős! :)

AaannnaaA 2016.01.03. 14:56:44

@Zsoofka: Hosszú még a nap, ha ma nem dolgozol azért még pár rész belefér, mielőtt a meló miatt kénytelen leszel lassítani :)
Én épp Bron/Broen S03-at darálok, az se piskóta :)

galoooshka 2016.10.20. 00:13:39

@AaannnaaA: Neeeeh! A Bronnak van harmadik évada? Szupi, teszem is a listába, komoly darálás várható hétvégén (Bronn hogyvolt létezik egyébként?)

AaannnaaA 2016.10.20. 08:23:04

@galoooshka: Nah, majd referálj hogy tetszett a 3. évad, szerintem mocskos jó. Hv nincs belőle, ahogy én tudom, de keress rá a címkék között és rögtön kiderül.
Homeland-et nézed amúgy? Hol tartasz? Hogy tecc? Vagy csak olvasod?
süti beállítások módosítása