Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS02E04 – The Girl in the Fireplace – Parókás intrikák

2014. augusztus 22. 13:00 - Kapitánylány

Álarcos emberek sikítozva menekülnek, egy férfi azon aggódik, hogy valószínűleg nem is emberek támadtak rájuk, de a lány nem figyel, csak az elromlott órát figyeli. A szőkeség közli, hogy hamarosan megjelenik egy férfi, aki egész életében vigyázott rá, és ma éjjel is el fog jönni. A lány elküldi a férfit, akiről kiderül, hogy a szeretője és nem mellesleg a francia király, majd a nő a kandallóba kiabál, a Doktort hívja.

01.jpg

3000 évvel később a TARDIS egy űrhajóban landol, amely teljesen kihalt, igaz a motorok teljes kapacitással működnek. Ekkor sült hús illatát érzik meg, a Doktor az egyik ajtó mögött egy komplett kandallót talál, amelynek a másik oldalán Reinette él, Párizsban, 1727-ben. Az Idő Lord most már érti hova kell ennyi energia, időkaput megnyitni. A Doktor el kezd babrálni a kandallóval, az erre megfordul, Reinette hálószobájában köt ki.

02.jpg

A kislány felébred, a Doktor kéri, hogy ne kiáltson, hisz nem rég beszéltek, de kiderül, hogy az már több hónapja volt. A férfi gyorsan megnézi a kandallót, gyenge a kapocs, majd a törött órára lesz figyelmes, csak az az érdekes, hogy mégis óraketyegést hallanak. A Doktor rögtön keresni kezdi a hang forrását, amit az ágy alatt talál meg, de az a valami rátámad, majd a lány ágya mellett jelenik meg. A férfi rájön, hogy az idegen a lány agyát vizsgálja, aki közli is, hogy még nem áll készen Reinette, majd rátámad az Idő Lordra. A férfi cselesen fogságba ejti a parókás, álarcos idegent, majd visszaviszi az űrhajóra és lefagyasztja. A Doktor leveszi az idegen álarcát, és ekkor derül ki, hogy az egy űrkorszaki óramű, vétek is szétszedni, de a gépezet ekkor el teleportál. Az Idő Lord visszamegy a kandallóval, de előtte még kiadja, hogy Mickey és Rose ne keressék a szerkezetet, persze nem fogadnak szót.

03-1.jpg

03-2.jpg

A férfi Reinette -et keresi, de egy felnőtt nő jelenik meg, a kislány igen hamar felcseperedett, kifogásolja is, hogy a Doktor meg semmit se öregedett. Az Idő Lord kicsit zavarban van, pláne azután, hogy Reinette megcsókolja. Egy szolga kiabál érte, Poisson kisasszonyért, a lány el is fut gyorsan, a Doktor meg a szolgának adja elő magát, hogy most csókolózott Madame de Pompadour-ral. Az űrhajóra visszatérve jön rá, hogy az útitársai elcsatangoltak, pedig bármi lehet ezen a hajón, például egy fehér ló.

04-1.jpg

04-2.jpg

Mickey a folyosókon kommandózik, mikor is egy kamerát vesz észre, amelyben egy igazi szem található, Rose pedig egy csőben egy szívet talál. A Doktor Rose-ékat keresi, miközben követi őt a ló, majd kilép egy ajtón, és a kertben találja magát, ahol Reinette pletykál barátnőjével, kiderül, hogy a király ágyasa halálos beteg, szóval új szerető kell, Reinette nagy eséllyel pályázik erre a címre.

05-1.jpg

05-2.jpg

A Doktor végre megtalálja útitársait, kiderül, hogy minden szinten van valamilyen átjáró, nyílás, ami az 1700-as évekre nyílik. Jelenleg arra az időpontra néz, amikor Reinette -nek sikerül elérnie, hogy ő legyen a szeretője a királynak. A lány ekkor veszi észre, hogy figyeli őt egy szerkezet, a Doktor jön segíteni, megfagyasztja. Az Idő Lord mielőtt még újra indulna a szerkezet, kérdéseket tesz fel, de csak Reinette-nek engedelmeskedik, aki rögtön ki is adja az utasítást: minden kérdésre feleljen a gépezet, amit feltesznek neki. Kiderül, hogy ő egy javító droid, a hajó pedig egy ionviharban sérült meg, a hiányzó alkatrészeket pedig a hajó legénységéből pótolták. Már csak egy alkatrész kell, amit Reinette szolgáltat, mert ugyan olyanok, csak ugye még mindig nem áll készen. A lány felháborodásában elküldi a droidot, aki visszateleportál a hajóra, a Doktor utána küldi útitársait és Arthur-t, a lovat.

06.jpg

A Doktor ki akarja deríteni, hogy miért akarja a droid a lányt, ezért kutatni kezd az elméjében. Kiderül, hogy a droidokat a lány kora érdekli. A lány ekkor megrezzen, magányos gyermekkorról beszél, a Doktor ekkor jön rá, hogy Reinette képes volt az ő emlékeiben kutatni. Az egymás fejében való olvasás után Reinette határozottan egy táncot kér az Idők Urától.

07.jpg

Rose-ék a folyosón csatangolnak, amikor is rájuk támadnak a droidok, és elkábítják őket. Lekötözve térnek magukhoz, boncolás készül, kellenek még a pótalkatrészek. Rose dadogva próbálja megmenteni magukat, a Doktorról kezdene mesélni, mikor is az emlegetett férfi betáncol énekelve egy pezsgőspohárral a kezében. Nagy vidáman adja elő magát, kiderítette, hogy Reinette akkor áll készen, ha már 37 éves lesz, mert maga a hajó is ilyen idős. A droid közli, hogy Rose agya is megfelel, erre a Doktor a kezében levő pohárból a droid fejére önti annak tartalmát, ami egy droid leállítására alkalmas multifokozatú ellenolaj. A férfi a többi droidot is lekapcsolja végül, majd az útitársait kiszabadítva az időablakok lezárására készül. Azok azonban nem záródnak le, mert az egyik gépezet még odaát van, aki üzen is, újraindítja a többieket, majd hírt küld, meg van a jó évszám, el is mennek az agyért.

08.jpg

Rose elmegy figyelmeztetni Reinette -et, hogy 5 év múlva a 37. születésnapja körül meg fogják támadni. A lány magyarázatot követel, Rose próbálja megértetni magát. Mickey kiabál be hozzájuk, a Doktor megtalálta a jó időablakot. Reinette kíváncsi, átmegy az időnyíláson, a hajón kötve ki. A folyosón sikoltozásokat hall, majd a saját hangját, aki segítséget kér a Doktortól. Reinette végül a hosszabb út mellett dönt, és visszamegy a saját jelenébe.

09.jpg

A rész elejére ugrunk, az álarcos droidok mindenkit elfognak, és a bálterembe terelnek. A Doktor nem tud átjutni az időablakon, mert a gépezetek lezárták azt, ha betörik, akkor ott ragadnak. Reinette mindenkit lenyugtat, majd közli a droidokkal, hogy nincs szándékában betenni a lábát az ő világukba, a fődroid csak annyit közöl, hogy nincs is szükségük a lábára. Végszóra a tükörből a Doktor ugrik be a lovával, de emiatt lezárul az időkapu, megszakad a kapcsolat a hajóval, a droidok is leállnak.

10-1.jpg

10-2.jpg

Doktor és Reinette iszogatnak, a lány kicsit irigy, hogy a férfi már sok-sok csillagon járt, ő is szívesen megnézné azokat. Az Idő Lord kicsit megtört, erre a lány elviszi a szobájába, ahol a kandallót mutatja meg, amelyet elhozatott a királyi udvarba, ezzel lekapcsolva az időhálózatról. A Doktor felélénkül, van még esély a visszatérésre. A szónikus csavarhúzóval megdolgozza egy kicsit, ezzel helyreállítva a kapcsolatot. A hajóról még visszaszól Reinette -nek, hogy készüljön, mert elviszi egy általa kiválasztott csillagra. Nagy ölelkezés során kiderül, hogy Rosé-k csak 5 és fél órát vártak, a férfi mindenkit beterel a TARDIS-ba, majd visszamegy Reinette -ért a kandallón keresztül.

11.jpg

Keresés közben a Doktor a királyt találja meg, aki közli, hogy elkerülte Reinette -et, majd egy borítékot nyom az Idő Lord kezébe. A király szomorúan néz ki az ablakon, szeretőjét koporsóban viszik el az uralkodói udvarból, Reinette 43 évesen halt meg. Doktor szomorúan lép be saját hajójába, Rose teszi fel a kérdést, hogy a droidok miért pont Reinette -et szemelték ki? A férfi nem tudja rá a választ, valószínűleg sosem tudjuk meg. A Doktor bíbelődni kezd a TARDIS-szal, bezárja a megmaradt időablakokat, míg Mickey elrángatja Rose-t egy kis körbevezetésre.

12.jpg

Az Idő Lord immáron egyedül kibontja a levelet, amelyben Reinette végső búcsút vett az ő magányos angyalától. A férfi szomorúan kapcsolja le az utolsó időablakot, a kandallót, majd beindítja a TARDIS-t. Az eltűnő hajó mögül előkerül egy kép Reinette-ről, majd láthatjuk az elromlott hajó nevét is: SS Madame de Pompadour.

13-1.jpg

13-2.jpg

Címkék: doctor who
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sixxisteindieb 2014.08.23. 11:42:08

kár, hogy ezt egy analfabéta írta.

AaannnaaA 2014.08.24. 18:09:40

Ahh, már úgy hiányzott a fíling, hogy valaki, aki egy szalmaszálat nem tett még keresztbe, de okoskodni, azt tud, valamelyikünkbe belerúgjon.
Kár a gőzért, csak mondom, és ez nem az írótársi szolidaritás, hanem az őszinte véleményem.

Lapozzunk, várjuk a következő rész hogyvótját. Meg a Star Treket is (Gornt ide, de izibe :P)

AaannnaaA 2014.08.24. 18:10:50

@AaannnaaA: Ja, meg Nick-et Sean Renarddal, de az sajna nem rajtunk múlik, hanem a tévén :)

Is 2014.08.24. 18:55:45

Vicces volt ma megnézni az új évad első részét ennek a hogyvoltnak a fényében :)

Kapitánylány 2014.08.25. 10:10:40

@AaannnaaA: köszi, talán most már lesz időm is írni :)

@Is: ne csináld, én még nem láttam :) de látom már van felirat, szóval neki esek este :D

AaannnaaA 2014.08.25. 10:12:38

@Kapitánylány: Ööö, kívánságlistám lehet? :) Nagyon várom a Gorn-os részt (tudom, hogy még nem az jön), jutúbról videót tegyél be a harcról, plíííííííííííz! :D

Is 2014.08.25. 13:22:56

@Kapitánylány: Szerintem van potenciál az új Doktorban. Aztán persze majd meglátjuk, hogy ténylegesen mit hoznak ki belőle.

Tegnap elkezdtem nézni valamit, mikor eszembe jutott, hogy hohó, hát már kijött! Szóval azonnal letöltöttem és megnéztem.

Kapitánylány 2014.08.25. 14:48:00

@Is: hohó, már letöltöttem, öhh megvettem, meg kell nézni! :)

Pácsó Ármándó 2014.08.25. 21:18:11

Érdeklődnék, hogy a nyolcadik évad mennyire kapcsolódik a hetedikhez? Lehet önállóan azzal kezdeni vagy nagyon kell hozzá a hetedik is?

Kapitánylány 2014.08.26. 09:01:58

@Pácsó Ármándó: az a baj, hogy minden összefügg mindennel, szóval érdemes megnézni a 7. évadot, sőt ahogy észrevettem az összeset! :D

Kapitánylány 2014.08.26. 09:04:13

@Is: pedig nem is így időzítettem, én egy látnok zseni vagyok! (és szerény is, persze!) :)
kicsit még értetlennek tűnik az első rész, majd meglátjuk mi lesz

Is 2014.08.26. 09:14:33

@Kapitánylány: Hehe :)
Igen, kiforratlannak tűnik, és az ellenséget sem éreztem igazán fajsúlyosnak. De szerintem nyitánynak és az új helyzet megalapozásának jó volt. Bízom Capaldiban.
süti beállítások módosítása