Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 7x06 - Karma

2014. augusztus 20. 09:00 - Szencsike

Dallasban kezdünk, Eric békésen sétálgat a folyosón, Főjapó véres állkapcsát ereklyeként megtartotta. A harc kifárasztotta a szamurájokkal, a látása kissé homályos, az tisztán látszik, hogy a szemközti folyosóról újabb fekete öltönyös jakuzák érkeznek. A klisének megfelelően egyenként támadják meg a Vikinget, vagy ha ketten ugranak rá, a másik mindig megvárja, hogy Eric leterítse az első hullajelöltet. Meghozták Pamet, hogy Ericet motiválják a harc abbahagyására, a csillámruhás nőt ezüsttel kötözték meg, ő is erre a sorsra jut. A vámpírokat az italgyár dallasi központjába viszik, leültetik őket egy teremben, szemben egy hatalmas ablak, egy öltönyös lerak eléjük egy digitális órát, ami hajnalig számol vissza. Hét órájuk van az első közös napfelkeltéjükig.

1.png

Eközben Bill kénytelen feldolgozni, hogy a Hep-V-t jelző első sötét erecske rajta is megjelent, ideje elrendezni az ügyeit. Felhív egy ügyvédi irodát, első lehetőségként több hónapos várakozási idő után jutna be, másodszorra a bemegy és sorba áll lehetőséget választja. Jessica a telefonálás közben ér haza, így meghallja, ahogy Bill szívbemarkolóan ecseteli Hep-V-s mivoltát az időponthoz, Teremtője betegsége sokkolja a lányt. Bill szupersebességgel felöltözik, a dolgozószobába rohan, az üldögélő Jesst észre sem veszi. A lány utána megy, nem adja jelét, hogy mindenről tud, inkább csak az esti buliról és Jamesről beszélgetnek. Bill sajnálja, ami a fiatalokkal történt, de el kell mennie elintézni valamit. Jess még esetlenül tesz egy próbát, hátha Bill elmondja, miért megy el, vagy mi a baja, de nem, Bill mosolyog, mintha minden rendben volna.

2.png

Lafayette kis kuckója tele lesz vendéggel, Lettie Mae ön- és közveszélyes mivolta miatt kap szállást, illetve James, mint szomorkodó barát szállhat meg nála. Lettie Mae kihasználná James vámpírságát, az ő vére is jó lesz, csak hallhassa Tara üzenetét. Lafayette őrültnek és függőnek hívja a nőt, James pedig mindkettejük meglepetésére segít. Így már Lafayette is kénytelen részt venni a játékban, mindketten isznak a srác véréből és kezdődhet a kábulat. Jason a bulis románc után kénytelen szembenézni a végzetével, aki Violet képében járul majd elé. Kell pár pillanat neki, amíg összeszedi magát, hogy bemenjen a házba, bent pedig igazi romantikus gyertyafény, virágszirmok és a csábítóan riszáló Violet fogadja. A régi praktikával, vagyis a szexszel fogja visszahódítani a kanját. Bill leparkolta a kocsiját az ügyvédi iroda garázsában, a vámpír fuvarszolgálat várja a kedves ügyfeleket, ha nappalra itt ragadnának. Az iroda várója tele van, a recepciós 5-7 óra ücsörgést jósol, kivétel nincs, a sorszámgépből téphet számot. Várhat még egy darabig a kijelző és a kihúzott szám alapján.

3.png

Eric és Pam várják a megváltó napfényt, mikor berobog hozzájuk a vállalat első embere, a tulajdonos Kacuro Jarucsi, beceneve Gus Jr., külsőre mint egy Jackie Chan hasonmás. Ha megmondják, hol találja meg Sarah Newlint, akkor talán életben maradnak. Mivel Eric és ő rögtön egymásnak esnek, a szokásos ki-ha-én-nem stílusban gyalázzák egymást, Pam képviseli a józan észt. Mivel már alig pár percük van a napfelkeltéig, ő és Eric már pirosodnak és füstölögnek az első sugarak miatt, ideje alkut kötni. Ha Junior életben hagyja őket (leveszi a láncot, elsötétíti az ablakot, nem öli meg őket, miután elmondták a kért infót stb.) akkor vallanak. Junior kis gondolkodás után belemegy, Pam beszámol Amber Millsről, azzal a kikötéssel, hogy sötétedés után együtt látogatják meg a lányt. Pam és Eric életben marad, Junior elégedett. Eközben Sarah épp a kistesó házába készül behatolni, a húgocska nem örül túlzottan a bájos nővérkének, de a betegség és a düh kimeríti a lányt, aki elterül a földön.

4.png

Jessica kétségbeesetten hívja Jasont, szegény srácot leveri a víz is, mert ha a frissen kielégített és elégedetten szunyókáló Violet fülébe jut ez a kis csevej, hát ki tudja. Jess csak annyit szeretne kérni tőle, hogy Sookie-val együtt jöjjenek át, mert élet-halál kérdésről van szó. Jason amilyen csendben csak tudja, összeszedi a cuccait és elsiet, addigra Violet a halál angyalaként ül az ágy szélén, majd dühös kiabálással szétveri a pinceszobát. Bellefleur-lak, Adilyn és Wade nem fogadták meg Jason tanácsát, az első együttlétükre készülnek, igaz ezt a derék apuka, Andy akadályozza meg. Reggeli kelés után a mosdóba menet hallja meg az árulkodó hangokat, beront a fiatalok szobájába, Wade-nek menekülnie kell. Hangos kiabálásokkal kergeti ki a házból a srácot, Holly is közbelép, ha megverte a fiát, akkor vége a kapcsolatuknak, Andy egyelőre még türtőztette magát. Adilyn még mindig rajongva szereti a kertben meztelenül ácsorgó barátját, Holly hazaviszi a pucér fiút. Jason megérkezett Szőkeséghez, szegény lány olyan másnapos, hogy alig bír felkelni. Lafayette és Lettie Mae a V-kábulatban megtalálják Tarát. Leszedik a keresztről és a fehérruhás lány valami ismeretlen nyelven hablatyolva elvezeti őket valahova. Sam és Nicole ügyében forró a helyzet, Nicole el akar menni a városból. Nem pár napos családlátogatásról van szó, hanem ott is akar maradni, mert utálja ezt az őrültekháza Bon Tempst. Samnek van egy napja, hogy döntsön: jön vele és megmenti a kapcsolatukat, vagy marad és a büdös életbe nem látja többé őt és a gyereket.

5.png

Jasonék megérkeztek Jesshez, a lány elmondja, hogy kihallgatta Billt az ügyvédről és a Hep-V-ről. Jason optimista, lehet ez mind nem igaz, csak a hülye világ miatt ment ügyvédhez, nem hallhat meg! Sookie viszont nagy bajban lehet, mikor az erdőben a fertőzött vámpírokra vártak, ő megvágta magát, és mikor a fertőzöttek elpusztultak, ő ott állt, mikor vérpacnivá robbantak, vagyis a sebbe jutott a fertőzött vérből és Bill már így ivott belőle. Azonnal a kórházba kell menni, ez most nem játék. Holly és Arlene megérkeztek a bárhoz, Andy állandóan hívogatja a menyasszonyát, ám Holly hallani sem akar róla. Bent elég kellemetlen meglepi fogadja őket, ugye a lakosság a bárt takarította, mikor Bosszúálló Vince felszította őket a zendülésre, így nem fejezték be a kocsma kitakarítását. Vagyis Hollyékra vár a feladat, hogy a megzápult vérpacnikat eltűntessék és tiszta legyen a vendéglátóegység. Az ügyvédi irodában Bill még mindig vár és várni is fog egy darabig, ám a karján az erek egyre sötétebbek lesznek. Székszomszédnak is feltűnik, hogy így még nem látott Hep-V fertőzöttet, pedig ő már a második szakaszban jár. Bill csak az elsőben, alig pár órája fedezte fel magán a tüneteket. Szomszéd köszöni, de többet nem hallgatná őt, át is ül egy messzebb lévő székbe.

6.png

Szőkeség eközben a vérét adja, a nővérke rutinos mozdulatokkal veszi le a vért, míg a lány feszülten nézeget körbe. A vizsgálóban mindenfelé a biztonságos vámpír-ember kapcsolatra hívják fel a figyelmet a plakátok, a Hep-V ennek a világnak az AIDS-e. Az eredményről pár óra múlva tájékoztatják, Sookie nem akar hazamenni, csak legyenek együtt Jasonnel. Tara a régi házukhoz vezeti Lettie Mae-t és Lafayette-et, ott a lány a kertben ás. Hogy miért, az nem tudjuk meg, mert Daniels tiszteletes felébreszti a V-mámorban úszó párost. Lettie Mae dühös az urára, a kislánya épp egy titkot osztott volna meg velük, de ez nem számít a papnak. Ő csak annyit lát, hogy a felesége a V-től hallucinál és ez volt az utolsó csepp. Még Lafayette is elismeri, hogy korábban ő is habókosnak hitte a nőt, de most, hogy látta Tarát, már hisz neki, ez nem a V hatása, Tara tényleg megjelent nekik. Egyik fülön be, másikon ki, Lettie Mae-nek választania kell: V vagy a férje. Lettie Mae a lányát választja.

7.png

A kocsmában a csajok takarítanak, Andy ront be, Hollyt keresi. Egymás csemetéjét hibáztatják, Wade elcsábította Adilynt, a tündérmaca elcsábította Wade-et. Arlene lesz a közvetítő, mert ez a két sügér semerre sem fog haladni, így végül eléri, hogy kérjenek bocsánatot és keressék meg a gyerekeiket, hogy tisztázni tudják a helyzetet. Szőkeség és Jason egy kis benzinkút mellett üldögél és a szerelemről beszélgetnek. Bill volt az első szerelem, ez mindig különleges lesz számára. Jason még sosem volt szerelmes, talán Jessica iránt igen, de az elromlott a Hoyt-ügy miatt. Violet iránt meg nem szerelmet érez, hanem félelmet. Jason elhatározza, hogy szakít Violettel, ez egy nem normális kapcsolat, nem éri meg folytatni. Sookie-t hívják a kórházból, beigazolódtak a félelmei, fertőzött.

8.png

Az ügyvédi iroda mosdójában Bill egyre furább tüneteket érzékel magán, a sötét erek már az egész testén jelen vannak, ennek nem így kellene lennie. Időközben az ő számát szólítják, így bemehet az ügyvédnőhöz, Madeline Kapneck-hez. Bill Jessicára hagyná a házat és a birtokot, de van néhány probléma. Ugye az előző szezonban Burrel kormányzó számtalan, vámpírokra nézve káros törvényt fogadtatott el az állami törvényhozással. Jessica, mint vámpírutód nem számít törvényes örökösnek, ráadásul Bill a végrendeletét jóval azután írta, miután vámpír lett. Vagyis embernek adta ki magát, mikor már rég halott volt, így a végrendelet érvénytelen. Ha akarja beperelheti az államot, így az ügy a bíróságon kötne ki, ha más megoldást keres, akkor kérvényezheti Jessica örökbefogadását. Ez a folyamat minimálisan 5 hónap, de egy évig is húzódhat, ennyi ideje Billnek biztosan nincsen, ha csak a vírus terjedését nézzük. A folyamatot azzal lehetne gyorsítani, ha 10 millió dollárt fizet az ügyvédnőnek és akkor mindketten jól járnak. Hát ez sem elfogadható Billnek, így megpróbálja megbűvölni a nőt, hogy ingyen intézze az ügyeit. Ez sem jön be, a nő bűvölés ellen kontaktlencsét visel, majd kiosztja Billt, ez a piacgazdaság, neki volt kb. 200 vagy akár több éve is, hogy meggazdagodjon, ő meg nap mint nap hallgatja, mennyire szar a vámpíroknak. Addig-addig hecceli Billt, amíg dühében a nő mellkasába vágja a levélbontó kést, majd a berontó vámpírtestőrt is elintézi.

9.png

Bellefleur-lak, csak Rocky van otthon, ő viszont testvéri titoktartást fogadott. Anyu viszont kibelezi a srácot, ha nem mondja meg hova tűnt a gerlepár, így a berágott szülők mehetnek a megadott helyre. Dallas, Amber ébredezik, Sarah rögvest menedéket kér, de hugica elhajtja. Mióta vámpír lett, se ő, se a szülők nem is keresték, most meg kell a segítsége a következő hátbaszúrásig, hát ezt nem vállalja be. Sarah elcsicsergi a bánatát, a szülők meghaltak, őt egy japán kivégzőosztag és néhány csúnya vámpír üldözi, de senki sem hiszi el, hogy megváltozott. Már nem az, aki volt, a buddhizmustól új hitet, új erőt kapott, a guruja mellett jött rá, hogy azért van ezen a világon, hogy segítsen az embereken. Oka volt annak, hogy a vírus elterjedt, oka volt annak, hogy Amber beteg lett, oka van annak, hogy Sarah itt áll előtte. Amber nem veszi be ezt a sok maszlagot, de Sarah tud olyat mondani, amitől eláll a szava: van ellenszer a Hep-V-re, sőt, ő maga az ellenszer. Mikor elmenekült a vámpírtáborból, elhozott egy adag ellenszert, mert a tudósok ezt is elkészítették, ő pedig megitta. Van ellenszer, ott áll Amber konyhájában.

10.png

Jessica rettegve várja a híreket, Sookie sajnos rossz híreket hoz neki, a lányok sírva borulnak egymás nyakába. Jason újra otthon, kell egy kis idő amíg összeszedi magát és bemenjen, hogy szakítson Violettel. A házba érve nem fogadja őt senki, ám a pinceszoba állapota kész katasztrófa, szétszaggatott, felborogatott bútorok várják Jasont. A dühös nő írt egy levelet, egy szakítós levelet, Violet mondta ki a végső szót, Jason megnyugodhat. Violetnek más tervei vannak, követte Adilynt és Wade-et a titkos búvóhelyre, egy faházhoz. Csupa szívjóságból felajánlja a szerelmeseknek, hogy biztonságosabb helyre kíséri őket, mert a tündérkislány illatozik, és ha ő megérezte, akkor egy beteg vámpír is megérzi. Ja, ha lehet, akkor a mobiljukat kapcsolják ki, így nem zavarják őket. Dallas, megérkezett Junior, Pam és Eric illetve a testőrség Amber házához. Sarah igazat mondott, tényleg ő az ellenszer, Amber teljesen egészségesen nyit ajtót halálbrigádnak, a sötét erek teljesen eltűntek a testéről. Bill hazatért, őt a lépcsőn zokogó Jessica és Sookie fogadja. Endsong: Lady - Karma

Címkék: true blood
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vanazugy 2014.08.25. 15:05:12

Nem tudom hol tartasz a nezesben, de a kilencedik reszben a true blood nevu csaladregennye fejlodik a sztori. Na mindenesetre mar varom azt az uccso reszt amikor vegre kiderul Bill avagy Erik, Erik avagy Bill lehet kisszuka parja.
süti beállítások módosítása