Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 7x05 - Lost Cause

2014. augusztus 13. 09:00 - Szencsike

Csata utáni látkép a Fangtasia előtt: az emberi hullák nagy része becsomagolva, vérpacnik felmosva, bent Eric takarít, Pam és Willa egymással ordít. Mivel Eric és Pam Sarah Newlint vették célba, Willa is velük jön, mint erősítés. Fenét, a lánynak esze ágában sincsen két olyan alakkal tartani, akik még bébi korában magára hagyták. Eric számára nem Teremtő, sosem volt mellette, sosem tanította semmire, minek segítsen neki? Eric unja meg a csajok kiabálását, bocsánatot kér a legkisebb lányától és ezzel sikerül mindkét nőt meglepnie, ennek ellenére Willa velük jön levadászni az ellent. Frászt, még így se számítson rá, de segít, csak egyetlen egy feltétele van: nem akar Eric utóda lenni, ha megtagadja őt és szabad lehet, akkor segít. Legyen, a Viking kimondja a varázsszavakat, Willa megszabadul a köztük lévő vérköteléktől, így ő is állja a szavát.

1.png

Amber Mills, Sarah húga, vámpír. Kihallgatott egy telefonbeszélgetést, amiben a főnéni figyelmeztette a kistesót, sose hívja őt közvetlenül a kormányzólakban, mert a Kormányzó (Willa apja) táborba dugja, ha kiderül, miféle aljanéphez tartozik. A lány Dallasban lakhat a körzetszám alapján, nos ez valóban hasznos segítség. Ginger, aki eddig csendesen üldögélt, rájön, hogyha a gazdik elmennek, akkor sose látja őket többet. Ez igaz, egyik se sajnálja, viszont a nő már 15 hosszú éve Eric szexrabszolgája, csak szex nélkül. Eric vagy meg dugja… vagy… nincs vagy, Eric dugja meg. Gingert úgy kell lerázni Eric koporsójáról, hogy csak nyekken a földön.

2.png

Sookie-lak, Szőkeség hazatért a csata után, senki sem várja már otthon, de kellemes meglepetésként James és Lafayette az elsők, akik segítenek neki a világ megmentése után. Lafayette aludni küldi a lányt, ők James-szel kitakarítanak. A nap gyorsan elmúlt, a kertből készített gyorsított felvétel jelzi, hogy feljött a nap, majd újra alkonyodik. Sookie felébredt, átaludta az egész napot, a kert felől puffanásokat hall, Jackson pakolja Alcide cuccait a furgonjába. Lent James, Lafayette és Jenny várják Apufarkassal kiegészülve a lányt, az asztalon egy hadseregnek elég kaja, a lakást bulihoz készítették elő, ezen az estén senki sem fog gyászolni, senki sem hagyja egyedül Szőkeséget. Alcide azt akarta volna, hogy ne legyen szomorú, Tara is azt akarta volna, hogy ne legyen szomorú. Akár akarja a lány, akár nem, aki fontos, az ezen az estén itt fog partizni. Az első érkező Bill lesz, túl korán jött, de legalább hozott virágot.

3.png

Dallas, kis kertvárosi környéken van Amber Mills háza, csinos, ám fertőzött vámpírként éli az életét, már az egész testén látszanak az erek. Ericnek mesél a nővérkéről, Miss Csupamosoly kitért a hitéből mikor megtudta, hogy a testvére vámpír lett, ám minden hónapban küldött pénzt, csak ne bukkanjon fel. A lány élte a békés vámpír életét a vámpír barátjával, míg Sarah a nyilvánosság előtt tündökölt. Így mondhatta azt, hogy a csúnya, gonosz vámpírok elragadták szegény, ártatlan bárányka kishúgocskáját, mikor Steve Newlin mellett vezette a Nap testvériségét. Pam lecsekkolta a lány házát, Sarah valóban nincsen nála, viszont ő volt az első, akit megkeresett a Guruja halála után. Amber elküldte őt, de tuti, hogy a szülőkhöz ment utána. A szülők este egy partin fognak részt venni, Bush elnök dallasi könyvtárának a megnyitóján. Sarah tuti ott lesz, így Pam és Eric is ott lesznek.

4.png

Daniels tiszteletesnél Lettie Mae hisztizik, hogy szeretne részt venni a partin, ott ő is el tudna búcsúzni a lányától. A derék férj jobban ismeri a nőt, a bulin vámpírok is lesznek, túl nagy a kísértés, így a nő otthon marad. Készít neki egy finom vacsorát, ma este az ő dolga lesz kényeztetni az asszonyt. Az asszonyka megtalál egy teli doboz allergia gyógyszert, a fejében már forognak a kereket. Sookie-lak, indul a party night mindenki itt van, aki számít, a fogságból kiszabadult lányok is buliznak, Nicole vág kicsit fancsali képet. Jane Bodehouse megfogadja a haláli élmény miatt, hogy sose iszik többet, kezdés másnap, éljen! Bill a kandalló mellől figyeli a sivalkodó lányokat és flashbackel egyet. A férfi tisztes Bon Tempsi polgárként éli az életét, a háborúról még csak a szóeszédből jön erre felé. Bill összefut egy Minus nevű lovásszal, régi barátként üdvözli a négert. Ő egy előkelő, Charles nevű úr alkalmazásában áll. A férfi meghozta a híreket, Lincoln összehívta a hadsereget, már nagyon várja, hogy a harcmezőn tisztként dolgozhasson, Bill kevésbé lelkes, de nem szól semmit. A Bodehouse kocsmában Charles buzdítja a férfiakat, hogy aki Louisiana szabadságát veszélyezteti, az ellenség, a háború az egyetlen lehetőségük. Bill felszólal ellene, nem mint a jenkik támogatója, inkább csak nem hisz abban, hogy a háborúval bármi jó köszöntene a városukra és a katonáikra. A kocsmáros a tömeg támogatásával dobja ki őt az ivóból.

5.png

A jelenben Jason és Violet üdvözlik a háziasszonyt, Vio egy kissé sértően, de részvétét nyilvánítja Sookie-nak, hosszú élete során több száz férfi ontotta érte a vérét, de az elsők fájnak igazán, hát kösz. Bill menti ki a lányt, kajálni hívja, Vio nem is érti, hogy a lány miért lett olyan fura és miért zabos a kanja, de egy tánccal máris elfeledteti Jason minden búját. Lettie Mae a fél doboz gyógyszert feláldozta, csakhogy véghezvigye a tervét, ő csinosan felöltözve megy bulizni, az ura békésen hortyog a kanapén. A bulin Szőkeség és a baráti társasága megemlékszik Alcide-ról, Apafarkas méltatja a hősként meghalt fiát, mert aki egy jó ügyért, a szerelméért harcolva hal meg, az hős lehet. Lettie Mae is megérkezett, esetlenül odasétál a konyhába a társasághoz, Sookie megkéri őt is, mondjon pár szót Tara-ról, így róla is hallunk pár méltató szót a büszke anyukától. Kint Jessica őrködik, szándékában sincsen bemenni oda, ahol mások jól érzik magukat, míg ő önként vállalja a szenvedést. Andy az, aki őt behívja bulizni, mert szeretné elásni a csatabárdot. Jessica ezzel a viselkedésével csak arra emlékezteti, hogy mi történt a múltban. Így egyikük sem fog tudni továbblépni, és erre mindkettejüknek nagy szüksége lenne, mert az élet túl rövid. Jess hallgat Andyre, hát szeretne segíteni valahogy ebben a továbblépésben. Andy Jess gyűrűjét kérné el, mert Hollynak tenné fel a nagy kérdést, de Jessnek van jobb ötlete is, így beszáguld a házba.

6.png

Sookie-nál lesz a megoldás, a nagyi régi gyűrűjével fogja Andy megkérni a szíve hölgye kezét. A gyűrű eredetileg Jasoné lett volna, hogy annak a nőnek adja, akit feleségül vesz. Violet gyűrű nélkül is tudja, hogy Jason az övé, ettől csak Jason feje lett vörösebb, de nem az örömtől. Mikor Jason odaadja Andynek az egyszerű, de szép gyűrűt, Violet leszólja az ékszert, Jason még vörösebb lett. Leérve Adilyn és Wade épp turbékolnak, a nagy eseményt nekik is látniuk kell, Jason figyelmezteti őket, ha már dugtak, ezután mindenképp hagyják abba. Andy kicsit esetlenül, kicsit idegesen, de összeszedi magát és elmondja, mennyire szeretné Hollyval összekötni az életét. A nő igent mond, Andy durcásan rávágja, még nem hangzott el a kérdés, Holly bocsánatot kér, Andy felteheti a kérdést, Holly hivatalosan is igent mondhat. Adilyn és Wade hamarosan testvérek lesznek, Nicole még mindig durcás, Jessica végre jól érzi magát és nem akar elmenni a buliból, hiába szeretne James otthon bulizni vele. Sookie a sok öröm miatt kezd kiborulni, így Arlene-nel felosonnak a szobájába, Bill figyeli őket.

7.png

A csajok kitárgyalják azt, mennyire nehéz elviselni, ha meghal a szeretett férfi. Arlene-nek ott van Terry, ő még mindig érzi a férje hiányát. A szomszéd fürdőszobában épp Apafarkas jött ki és hallhatja a lányok csacsogását. A halál hirtelen csap le, nem számít, hogy készülünk-e rá vagy sem, és szinte sehogy sem lehet túllépni a szeretett fél eltávozásán. Arlene néha előveszi Terry régi dzsekijét, így olyan mintha a férjét ölelné, lehet ez a hallgatózó Apafarkasnak is adott egy kis ötletet. Viszont sok idő és pár pohár tequila minden fájdalmat enyhít. A teraszon James és Lafayette beszélgetnek és elemzik James és Jess kapcsolatát. Pont annyi energiát fektetnek bele, ami elég ahhoz, hogy a látszat megmaradjon, de nagy érzelmek már nincsenek. Ez rettentően elszomorító, de Lafayette-nek van egy sanda, ám annál igazabb gyanúja. James régi barátja, akinek a faterja megverte, bizony meleg volt és ő és James bizony nagyon szerették egymást, és Lafyette és James is fogják egymást szeretni ezen az estén.

8.png

Dallasban Pam és Eric a republikánusok bulijára készülnek. Pam mint egy igazi republikánus végzet asszonya lett a csillogó ruhácskájában, Eric pedig… Eric pedig egyre betegebb, az erek már az egész testén látszódnak. Pam könnyek között alapozza le Eric testén az ereket, amik látszhatnak a ruhából. A bulin Keith, aki megmentette Arlene-t, bepróbálkozna nála, de túl spicces a vörös, hogy egy vámpírral foglalkozzon, hiába is szeretne vele foglalkozni. Egy buli sem múlhat el sírás nélkül, Jess mindenhol keresi a párját, a mosdóba tartó Arlene küldi ki őt a kertbe, utoljára ott látta a srácot. James ott van, épp Lafayette-el érzik túlságosan is jól magukat, az ő és Jess kocsijának támaszkodnak közben. Jess kiborul, James sajnálja, mintha ezzel bármit meg lehetne oldani, Jess Jasont kéri meg, vonja vissza a fiútól a meghívást, amit Jason azonnal meg is tesz, miután hallotta mi történt. Jess zokogva rohan fel sírni egyet, Vio csodák csodája, megengedi a kanjának, hogy a lány után menjen. Kint James kesereg, ha bármi van, Lafayette mindig szívesen látja, akár sírni egyet, akár mást szeretne. Fent Jess kénytelen beismerni, hogy a lelke mélyén tudta, hogy James meleg lehet, de játszani akarta a megmentőt, hát most megkapta. Lafayette érkezik egy kis elbeszélgetésre, hiába nem akarja Jess hallani az igazságot. Igen, hiba volt, de Jess vajon nem hazudik neki és saját magának, amiért hagyja működni ezt a haldokló kapcsolatot? Dehogynem, Lafayette törődött James-szel, sokkal jobban, mint Jess bármikor, és ha a lány végre nem saját magára gondolna, akkor más is lehetne boldog.

9.png

Lent a bulizók már elfelejtettek minden rosszat Sookie-ról, aki az alkoholnak köszönhetően belehallgathat a gondolatokba, így lesz közellenségből jó barát. Frissen, fitten betoppan Willa, Arlene-t keresi. Kint Bill flashbackel, javában menti a saját illetve Minus családját, már épp célhoz érnének, de egy őrjárat megy el felettük az úton. Majdnem lebuknak, mikor Bill kisfia felsír, de a katonák nem látják, hallják meg őket. A katonák elmentek, Minus már örül, hogy alig néhány lépésre már biztonságban lesznek, de Charles lelövi a négert. Egy térkép kell neki, Bill nem adja neki oda, sőt elégeti, így Charles Billt lőné le, mert az ellenséggel cimborál. Caroline, Bill felesége a férje elé ugrik, előbb őt kapja le, ha Billt akarja. Végül Charles életben hagy mindenkit, de csak azért, mert így figyelmeztethet mindenkit, aki az útjába állhat.

10.png

A jelenben Sookie libben ki Billhez hálálkodni, ebből kölcsönös hálálkodás lesz a másiknak, mindketten szuper dolgokat tettek meg a másikért. Bill visszakíséri a lányt a házba, ő maga pedig hazatér. Bent Sookie Lettie Mae hangját hallja, épp Willa ellen eszel ki valamit, így Sookie-nak a Willát kell megtalálnia. A lány Arlene-nek magyarázza, hogy szeretne munkát kapni a bárban, mikor Lettie Mae megszúrja. Megy a szörnyülködés, Lafayette kikíséri az őrült asszonyságot, aki folyton csak Tarát emlegeti, ha nem kap vért, nem tudja, mit üzen neki a lánya. Ez már Nicole-nak is sok, alig egy nappal ezelőtt még halálfélelemtől reszkettek, most vígan buliznak, hát hogy van ez? Szegény lány annyira kivan, hogy már csak haza szeretne menni, így Sam hazaszállítja a síró nőt, Violet kíséri őket haza.

11.png

Fent Jess még mindig önmarcangol, egy börtönben találkoztak,extrém helyzet, talán sosem illettek össze. Jason tudja miről beszél, így végre ő is panaszkodhat. Violet, hiába különleges nő, de néha már túl sok. Mikor a nagyi gyűrűjét keresték, Jason elbizonytalanodott, hogy Violet valóban megérdemelné-e a gyűrűt. Tényleg szerette volna valakinek odaadni azt a gyűrűt, de Violet talán nem lett volna a megfelelő viselője. Jess annyira meghatódik, hogy Jason mennyire kiadta magát, hogy megcsókolja a srácot. Jason visszacsókol, mi lesz ebből? Dallas, a cowboy-kalapos urak és estélyis hölgyek között könnyű lesz elvegyülni, Eriké lesz apuci, Pamé anyuci. Anyuci a mosdóban szépíti magát, és kislánya Sarah, nagyon ügyesen belógott a buliba és csak erre az alkalomra várt. Anyuci elég hűvösen fogadja a lányát, aki most aztán tényleg nagy bajba került és nagyhatalmú segítőre lenne szüksége, hogy kimásszon ebből, talán Laura Bush megfelelne. Ez nem fog összejönni, Bushné asszonyság kiejtette Sarah anyuciját a kegyeiből mióta kitudódott, hogy Sarah miatt retteg az ország a fertőzött vámpíroktól. Sarah nem lett szörnyeteg, Buddhista lett, de tényleg nagy a baj, a japán Yakuzák üldözik őt, erre még anyuci sem tud mit mondani.

12.png

A bulin, Jess és Jason összegabalyodva élvezik egymás társaságát, Violet visszatért a kíséretből és meghallja a kanját és Vöröskét nyögdécselni, ebből baj lesz. Dallasi partin Eric apukát bájolná el, de fel sem teheti a kérdéseit, mert megjöttek a japók és lőnek mindenkire, aki az útjukba kerül. Pam és Eric jobbnak látja, ha menekül, Sarah anyucival lóg ki a mosdóból. Főjapó megtalálja Aput, ő egy fejlövést kap, mert nem tudja, hol a lánya. Sarahék a hátsó, rakodós folyosókon menekülnek, mögöttük Főjapóval és a kísérettel, Sarah lehagyja Anyut, akit Főjapó lő le. Sarah egyik vesztéből rohan a másikba, szembe jön vele Eric és szó nélkül fojtogatni kezdi. A közös ellenség is megérkezik, Főjapó kettőt lőne egyszerre, ám Eric gyorsabb, a szamurájkarddal kivégzi a kíséretet és Főjapót, majd kitépi az állkapcsát. Sookie-lak, az utolsó vendég is elment, így Szőkeség kisírhatja magát Alcide kabátját ölelve, amit Apufarkas hagyott neki. Compton-lak, Bill fürdik, egy gyors flashbackben azt látjuk, ahogy ő és Caroline búcsúzik, mert Bill kénytelen bevonulni katonának. Őrökké szeretni fogják egymást, Bill haza fog térni, stb. szép szavak. A jelenben Bill kiszáll a kádból, a tükörben egy rendkívül fájdalmas meglepetésben lesz része. A mellkasán kirajzolódott az első ér, ami a fertőzésre utal. Hopppááá, utoljára Sookieból ivott, lehet a lány a pataknál mégis nyelt egy kis fertőzött vért? Ez pedig Beck: Lost Cause című endsongja lenne.

Címkék: true blood
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása