Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 1x06 - Guest

2014. augusztus 11. 11:00 - Szencsike

A mai részben a Jamison família másik tagjára, Norára koncentrálunk, így kapunk egy kis tanulmányt arról, milyen is lelki toprongyként élni az életet. Végig követjük egy napján, munkavégzés miatt egy kérelmezőnél jár, a biztosítással kapcsolatos kérdőívezik. Fapofával hallgatja végig a meleg úrnak a válaszait a párjáról, szeme se rebben, mikor a másik a férje öngyilkosságáról rebegi el az emlékeit, egyszerű igent vagy nemet szeretne hallani. Ezután az ovihoz megy, a vörös hajú tanárnénit figyeli, ő az nő, akivel a tökéletesnek hitt férje megcsalta őt. Ez már napi rutin lehet nála, mert a vöröske riadtan, de állja a pillantásait. Ezután Nora bevásárol, annyi kaját vesz, ami egy családnak elég lenne. Otthon kidobja a lejárt szavatosságú, kibontatlan müzlit, tejet, tojást és az újakat teszi a helyére. Jó ég, ez a nő még mindig azt hiszi, hogy visszatér a családja, mindent oda és úgy tesz, ahogy az O14 előtt voltak és a szobákhoz sem nyúlt hozzá, arra várnak a gyerekszobák, hogy a lakóik visszajöjjenek. Az elmélkedések után Nora az újság szexhirdetések rovatában talál egy hirdetést, egy call girl-től kér időpontot. Na, most akkor mi van, megtört háziasszony lenne, aki így vezeti le a feszültséget?

1.png

Este Nora egyszerű fekete farmerban és fekete pólóban készül a randira, a nappali lesz a móka helyszíne, még egy lemezt is betesz, illetve egy matracot helyez el a fotelok elé. Megjött az Angel nevű pillangó, de nem a megszokott módon fog zajlani az este. Nora azt kéri a nőtől, hogy lője le. Igen, lője le, pisztollyal, azzal a fegyverrel, amit a táskájában hurcol. 2000 dollárt kap a nő, ha egy lövést ereszt Norába. Angyalka futna el, jó messzire, dugni jött volna, nem gyilkolni, Nora felvesz egy kevlár mellényt, nem szó szerint kell ölni, csak célozzon a mellkasa közepére. Angyalka megérzi, hogy nem ez lesz az első alkalom, az előző lány nem hajlandó többször megtenni, így ő már egy ezressel többet kér, Nora szó nélkül megadja a pénzt. Nora beindítja a lejátszót, hangos metálzene közben állítja be Angyalka kezébe a fegyvert és mutatja meg, hova kéne célozni. Háromra kéne elsütni a fegyvert, Angyalka nem lő, de Nora addig kiabál vele, amíg a lány meg nem húzza a ravaszt, így Nora a matracra ájul. A célzás pontos, pont a mellkasa közepébe, de Angyalka megriad az eszméletlen nőtől, fogja a pénzt és a cuccait és rohan el. Pár pillanattal később Nora zihálva tér magához. Hűha…

2.png

A reggelt Nórika a bíróságon kezdi, meghozta a nagy döntést, elválik a férjétől. Minden papírt benyújtott, még ha vissza is térne, akkor is érvényes lesz a válás, és a gyerekek is nála maradnak, ha ők is visszajönnének. A kedves bírónő felajánlja, ha már itt van, elintézhetik, hogy visszavegye a leánykori nevét, de Nórinak megfelel a Durst is. A tárgyalás után egy másik topronggyal fut össze az előtérben, Kevin, szintén válás miatt jött. A két jómadár megörül egymásnak, Nóri felveti, ha már itt van, akkor húzzanak le Miamiba. Nemsokára egy konferencián kell részt vennie, de az szörnyű lesz, így inkább a napfényes tengerpartra vágyik. Kevin a lányára hivatkozik, Nóri száján kicsúszik egy „Bazd meg a lányodat!”, pár döbbent pillanat után Nóri zavartan bocsánatot kér, Kevin nem tud megszólalni, Nóri gyorsan lelép, Kevin egy "Ilyenek a nők" pillantás után bevonul a terembe.

3.png

A következő úti cél a hatósági iroda, ahol Nóri dolgozik, a konferencia előtt beugrott behozni az újabb nyomtatványokat. A főnöke a lelkére köti, hogy ne válaszoljon az előadásában az adatokkal kapcsolatos kérdésekre, így Nóri a bemagolt szakszöveget darálja: nincsen hatásköre és végzettsége az adatok elemzéséhez, ezeket kizárólag Annapolisban értékelhetik. A főnök megdicséri a válaszért, viszont eszébe jut, hogy kapott egy felülvizsgálati e-mailt Nóriról. A 121-es kérdésre egyedül nála felelnek mindig igennel a kérelmezők, senki másnál, miért? Puszta véletlen, vagy esetleg megemlíti, hogy ő is hátrahagyott, ezért talán rokonszenveznek vele a kérelmezők? Nóri senkinek sem mesél arról, mi történt vele, így a kérdés tárgytalan, azt elmondja, őt mit felelt: mikor ő ült a másik oldalon, ő igennel válaszolt a kérdésre. New York, az érkezés pillanatait látjuk, és a konferencia főszervezőjének a telefonüzenetét hallhatjuk, megköszöni Nórinak, hogy eljött. A konferencia szállodája előtt hatalmas tömeg, tiltakoznak a konferencia ellen, összeesküvést gyanítanak az eltűnésekben, vagy csak egyszerűen visszavárják az Eltávozottakat. Egy cigiző, fehér ruhás NY-i Bűnös Maradék-tag Nóri kezébe nyom egy gránátot, nem működik, de azért a nőre a frászt hozza. Recepción Nóri megkapja a szobáját, illetve alá kell írnia a hotel viselkedési kódexét, tavaly volt néhány probléma a konferenciás társasággal, elővigyázatosság, ha most bajt csinálna, kirúgják a hotelból. Nóri aláírta, mehet a regisztrációhoz.

4.png

Ott szintén van egy kis tömeg, tipikus konferencia előtti látvány fogadja őt: a hosszú asztaloknál ülnek a szervezők, akik a welcome-csomagot adják és a névkitűzőket. A csomagban van egy könyv is, amolyan önsegítő hátrahagyottaknak, Mi következik címmel, kijelentésként, nem kérdésként feldobva a témát. Viszont Nórit eléggé kellemetlenül érinti, hogy a kitűzőjét valaki elvitte. Kedves szervező hölgy ad neki egy Vendég névkártyát, biztos csak véletlenül elcserélték. Nóri nézegeti, Vendég, ő nem Vendég, ő előadó, sőt, ő O14 áldozata, neki a saját, névre szóló kitűzője kell. A szervező hölgy igyekszik kedves maradni, megoldják a problémát, addig menjen inkább a fogadásra, lehet ott lóg valakin a kártya. Nóri itt a kártyákat nézi, nem az embereket, így beleütközik Mr. Fogpasztamosolyba, aki az elfogyasztott pezsgőktől már rendkívül lelkesen cseverészne a Vendéggel. Izgalmas a melója is, Nórit is szórakoztatná, sőt egy kopasz faszit is mutat, aki másokat próbál eltéríteni az önsajnálattól. Nora alig figyel rá, a faszi már flörtöl, bevett dumája, hogy a munkájáról mesél, ha megkérdi, mit csinál. Nóri megkérdi mit csinál, a Fogpaszta látja rajta, hogy úgysem érdekli őt, Nora igazat ad neki és lelép tőle, hát Fogpasztát így nem koptatta még le senki.

5.png

Nora egy előadóterem előtti check-in pultnál álldogál, megnézi a résztvevők listáját. Bizony ott virít, hogy Nora Durst, így ő is bemegy. A teremben árgus szemekkel vizslatja a tömeget és a lopóst keresi. Egy nővel összeakad a tekintetük, ez a "Tudom, hogy tudod, ki vagyok" pillanat, és az ál-Nora Durst másodpercek múlva kisétál a teremből. Nóri a mosdóban éri utol, de nem ál-Norát kapta el, hanem egy bizonyos Margeryt. Ő nagyon is jól emlékszik Nórira, a tavalyi konferencián Nóri leribancozta, mert hülyeségnek tartotta Margery véleményét. Marge szerint azért tűnhettek el Nora gyerekei is, mert ők sok müzlit ettek, és sok müzlievő kamasz tűnt el. Érdekes konteó, Marge kisétál, Nora megsemmisült. A lifthez sétál, az első járatban épp a Kopasz fazon kézrátétellel gyógyítja valakinek a lelkét, inkább a következő. Viszont ez sem sokkal jobb opció, Fogpaszta és a barátai utaznak benne és bulizni fognak. Fogpaszta behúzza Nórit a liftbe, csatlakozzon, érezze jól magát, ne a depis előadásokon szenvedjen. Nora végül megadja magát, velük megy. A szobában kénytelen hallani a realitást, egyik nő nem szívleli túlzottan azokat, akik O14 után itt maradtak és idejöttek sajnáltatni magukat. Végül ugyanez a nő átmegy dílerbe, egy vidító gyógyszert osztogat, Nóri is kap belőle, vodka-naranccsal le is küldi, Fogpaszta vigyorog mellette. Nóri elveszett.

6.png

A kis társaság már nagyon forró hangulatba került, néhányan már a ruháiktól is megszabadultak, hogy jobban megismerjék a másikat. Nórika még ruhában, de a kanapén táncol, mellette Fogpaszta vigyorog. Nórika sztár lett a munkája okán, egyik férfi a statisztikákról kérdezi őt, mi a franc haszna van ennek? Mit lehet leszűrni 150 hülyébbnél hülyébb kérdésből, de Nórika vigyorogva idézi a bemagolt "Nincs hozzáférés!" szöveget. Fogpasztával is egyre jobban összemelegszik, már tudni akarja mit csinál, a társaság nevetve kiabálja a "Nem akarom tudni!" beszólást, utalva az első találkozásra. Fogpaszta megmutatja mit csinál, az Eltávozottakról készít teljesen élethű bábokat, a saját magáról készített példányt bemutatódarabnak elhozta. Lehet annál a bizonyos Loved Ones nevű cégnél dolgozik, ez nem derül ki, de egy ilyen bábu, ahol a legkisebb hegek, tetkók, orrszőrzet is teljesen ugyanolyan, mint az igazi emberen, 40 ezer dolcsiba fáj. Nem kell senkit se noszogatni, hogy rendeljenek, jönnek sokan a bábokért. Fogpaszta is hiszi, hogy ezzel jót cselekszik, Nóri is elégedett vele. Fogpaszta azzal lenne a legjobban elégedett, ha megcsókolhatná Nórit, sőt látja, hogy Nóri is szívesen megcsókolná őt. Majdnem össze is jön, de Nóri elhajol majd lovaglóülésben rácsüccsen a bábura, a társaság vigyorogva nézi a jelenetet, ahogy Nóri a bábut csókolgatja, ők közben buzdítva kiabálják a Vendég! nevet. Nórika befutott.

7.png

Egy partinak is vége egyszer, Nórika kidőlt, de nem alhat sokáig, sürgető kopogás ébreszti fel. A biztonságiak jöttek és őt keresik. Nóri kikecmereg az ágyból (végre egy nő, akinek nem áll tökéletesen a haja felkelés után egy sorozatban), a biztonságiak szinte félretolják őt az ajtóból, úgy nyomulnak be. Nóri komoly károkat okozott este a bárban, ezt állítják a tiszturak, Nóri viszont nem volt este a bárban. Mutogatja a kitűzőjét a Vendég névvel, ő nem járt a bárban, egy ál-Nora Durst volt a károkozó, de hiába magyaráz, az egyik őr már pakolja a bőröndöt. Megrongálta a hotel berendezést, aláírta a viselkedési szabályzatot, amit megszegett, ennek értelmében ki fogják őt dobni. Nórit kirakták az utcára, ha újra visszajönne a hotelba, már rendőrt hívnak, konferencia ide vagy oda. Nóri egy fénymásoló üzletbe ment, a mosdóban egy kis cicamosdással és sminkkel rendbe szedi magát, a másolóemberke pedig készített neki egy új névkártyát, mert Nóri „elveszítette”. Visszamegy a hotelbe, eljutott a rendezvényteremig, de a cél előtt a marcona biztonsági megállítja. Lebukott…

8.png

A kihallgatószobában Nóri hosszasan mondogatja, hogy nem ő a tettes. Egy ál-Nora Durst garázdálkodik helyette, őt kell megtalálni. A morcos főbiztonsági tiszt egy pillanatra elgyengül, miután Nóri bedobja az eltávozott az egész család mesét, így a férfi is más hangot üt meg. Lehet Nóri a sok stressz miatt felöntött a garatra és nem volt ura a tetteinek. Ezt viszont Nóri kikéri magának, és kéri, jöjjön el vele az előadásra, ott lesz az, aki a nevével garázdálkodik, mivel egyik előadót sem ismeri, gond nélkül vegyülhetett. Főtiszt szerint, ha nem így lenne, külön felszólítás nélkül elmegy. Nóri belemegy, majd céltudatos léptekkel eljut a konferenciaterembe, ahol már az ő panelülése kezdődött. A moderátor sorban bemutatja a felszólalókat, mindenki a saját állama Hirtelen Eltűnések Osztályát képviseli, és az ál-Nora Durst is ott van. Főtiszt káromkodva kér erősítést, Nóri a közönség mikrofonjához lépdel és Nora Durst-öt szólítja meg. A nő vesztett, ő egy konteós, aki belógott és hitetlenkedik a résztvevőkön. A HEO egy kamu, a kérdőíveket egy szemétégetőbe viszik és az eltűnések egy izraeli plazmasugár kísérlet miatt történhettek. Közben a biztonságiak kicipelik a nőt, Nora visszakapta önmagát, kétes dicsőség…

9.png

Később a bárban Nóri italba folytja a bánatát, a pincér szerint ő a ház vendége, korlátlanul fogyaszthat. Egy székszomszéd ezt meghallva beszélgetést kezdeményez, egy egyszerű halandó mitől lesz a hotel vendége? Nóri mosolyog, ő csak egy  hűséges vendég, közben egy idősebb hölgy lép a székszomszédhoz, aláírást kér, a férfi írta az önsegítőkönyvet. A szavai alapján úgy tűnik, ő már továbblépett, erre Nóri kiakad, lehet a pasi négy embert vesztett el, abból ketten az idős szülei voltak, de neki az egész családja tűnt el, és lehet sosem jönnek vissza. Aki továbblépett, az nem sajnál semmit. A férfi gyorsan fizet, lelép a bárból, Nóri utána kiabál, ne mondja már, hogy tudja, mi következik! Nóri ezután csendben visszamegy a pulthoz, méltóságának utolsó darabkáival meghúzza az italát, majd kisétál. A hotelből is lép, elég zaklatott szegény lány, és ezt használja ki a Kopasz térítő. Látta őt a bárban, nem kell így éreznie többé, a regényíró pedig egy csaló, tényleg továbblépett, és tudja, miért. Ha Nóri akarja, megmutatja neki is, mitől lehet továbblépni.

10.png

Nóri és ő egy bérházba mennek, annak is a sokadik emeletére gyalogoltak fel, mert az igazsághoz vezető utat a lépcsőkön kell végigjárni. A lakásban a Kopasz titkára várja őket, ha Nóri tudni akarja, mitől változott meg az író, akkor fizessen ezer dollárt, PayPal átutalás megteszi. Nóri fizet, Kopasz egy függöny mögött lévő szobába vezeti, ahol már ül valaki. Szent Wayne, öleléssel gyógyító Wayne, akit a szövetségiek keresnek, egy bútorozatlan, New York közepén lévő bérházban tartózkodik és várja a hívőket. Nórinak fogalma sincsen ki a néger, Kopasz az író miatt hozta el őt. Wayne-nek nem ugrik be a fickó, pedig őt is ő gyógyította meg, Kopasz gyorsan emlékezteti ki is volt ez a megtérített. Wayne már tudja ki is volt a meggyógyított alak, így Nórira figyelhet, aki teli van fájdalommal. Ezt a fájdalmat ő meg tudja szüntetni, nem kell többé megrekedni a reménytelenségben. Nóri elkezd sírni, a Szent szavai telibe találtak, ha Nóri gyógyulni akar, itt a lehetőség, a Szent napjai már a végéhez közelednek, de Nóri előtt még van egy egész élet, ehhez csak egy ölelés kell. Nóri a karjaiba omlik és zokog.

11.png

Menjünk haza, a mapletoni kisgyerekekkel sétál Vöröske, már pavlovi módon keresni kezdi Nórit az utcában, de sehol sincsen. Nórika a boltban vásárol, már nem hadseregre való gyerekkaját, hanem egy személynek elég ételt vett. Mintha kicserélték volna, mosolyog az eladóra, nem az udvarias mosollyal, hanem igazi, szívből jövő mosollyal néz a pénztárosra. Hazaérve Matt hívása várja, nem veszi fel, de hallja, amint a rögzítőre mondja a bátyó az üzenetét. Matt szeretne bocsánatot kérni, mégiscsak ők ketten egy család, jó lenne, ha újra beszélhetnének. Nóri közben pakol, csak magának vásárolt, sőt még azt az üres kéztörlőt is lecserélte, amit vélhetően O14 óta nem cserélt. Biztatóak a jelek, tesó üzenetét elmenti, közben kopognak az ajtón.

12.png

Kevin érkezett hozzá, Nóri mosolyog, de a múltkori kellemetlen csevej után mi is lehetne a téma? Kevin nem vette magára a bírósági megjegyzést, viszont neki is sokszor eszébe jut, hogy el kellene menni a városból, ha nem is Miamiba, de egy közös vacsira mindenképpen. Nóri benne van, Kevin még figyelmezteti, hogy ő egy kész katasztrófa, ha kapcsolatokról van szó, erre készüljön fel. A zárójelenetben a megváltozott Nóri dolgozik, ismét egy ügyfélnél van és kérdőívezik. A válaszadó megrendülten felel a kérdésekre, és a 121-est kérdést is halljuk: Az Eltávozott egy jobb helyen van? A hölgy pár pillanatig habozik, majd sírva közli, hogy Nem. Nóri valóban megváltozott?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása