Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 9x09 - Milyen messzire lehet hajítani egy terroristát?

2014. augusztus 11. 09:00 - Nico Tindeath

Az előző rész végén ugye nem szállt csendben magába a 24 órája, annak ellenére, hogy az utolsó képkockákon egy eltévedt rakéta darabokra szaggatta az amerikai elnököt. Na, vagy az van, hogy James Heller elnök mégsem volt jó ember, és aranyos pudlikölyköket molesztált egy hatalmas szivarral az ovális irodában, vagy mégsem halt meg: mert ugyebár a 24 sor részén át mindig néma órával tisztelegtek a pozitív szereplőktől. Ja, és persze az is lehet, hogy egyszerűen csak válik a hangmérnök, kicsit rácsúszott az italra, és véletlenül nem keverte le a dübörgést.

vlcsnap-2014-08-11-02h47m50s0.png

De a kilencedik epizód első jelenete azért rögtön lelövi a poént: Margot fiának nem tetszik a drón kamerájával készült felvétel, ugrik a kép, nézd anyu, ott-ott, mégsem mészároltuk le az Egyesült Államok elnökét, valaki loopolta csak a valóságot. Az a valaki persze Chloé, aki egy kocsmából betört a drón rendszerébe, live manipulálta a kamerák felvételeit, és közben szimultán rendelt egy pint cidert, és leszerelt két kanos fickót. Hát persze.

A trükk azért arra jó volt, hogy Margot egy időre beszopja, és ígéretéhez híven a tengerbe vezesse az összes eltérített drónt. Csak egy maradt, na azt gyorsan és rohadt dühösen vissza is fordítja London felé.

Jack Bauer szárnysegédjére bízza eközben az elnököt, mert amíg ő megmenti a világot, addig mégsem lehet, hogy az elnököt a titkosszolgálat, meg az egyesített brit és amerikai védelmezze: arra itt van a szerb akcentussal keménykedő Belcheck. Csak két beszélgetést idéznék, mindkettő legalább 5.5 pontot ért el a Chuck Norris keménységi skálán.

vlcsnap-2014-08-11-02h48m12s221.png

Elnök: Azonnal adja oda a telefonját, felhívom a titkosszolgálatot. Én vagyok az Egyesült Államok elnöke és parancsot adtam magának!
Belcheck: Nem vagyok amerikai állampolgár és ez itt nem Amerika.
Elnök: Mi a neve?
Belcheck: Belcheck.
Elnök:Belcheck mi?
Belcheck: Csak ennyi, Belcheck. Egy nevem van csak, mint Madonnának.

Jack Bauet viszont inkább romantikusban nyomja: felhívja az elnöki rezidenciát, csak hogy elmondja Audreynak, hogy az apja életben van- Vagyis inkább azt, hogy megmentette az apja életét. Úgy mellesleg a Brit Királyi Légierő az utolsó drón nyomába marad, de biztosak lehetük benne, hogy úgysem találják meg, annak ellenére, hogy Chloe még a drón élőképét is átküldi nekik. De tényleg, mi a faszt tehetne pár tucat Harrier harci gép, meg egy rakás légelhárító rakéta, és mégis mihez kezdene Nagy-Britannia Jack Bauer nélkül. Merthogy Jack már Kelet-Londonba tart, mert Choe tudja, már hogyne tudná, hogy onnan irányítják a drónt, amivel most a Waterloo állomást akarja felrobbantani Margot, hogy az amerikai elnök lássa: a gyávasága miatt hal meg több ezer ártatlan ember.

vlcsnap-2014-08-11-02h48m34s188.png

Chlo közben beméri Margot Al-Harazi búvóhelyét, persze a szerelmes, de titokban nagyon gonosz hacker segít neki, aki éppen véletlenül egy ilyen bemérő programot tesztelgetett, amikor éppen nem állami szervereket töltött fel, vagy titkos adatokat adott el idegen kormányoknak.

Először Morgan érkezik a helyszínre, ezek szerint a CIA gyorsabb terepjáróval, mint Bauer helikopterrel. Lövés, lövést követ, egészen addig amíg úgy nem érezzük, hogy ez a Call of Duty egyik küldetéslemeze. Morgannek ki kell iktatnia a trafóházat, mert akkor elmegy az áram, és oda az interferencia, de ne akarjuk ezt érteni, elég legyen annyi, hogy Bauer landolás után behatol és nagyon néz, és úgy tartja a fegyvert, ahogy legfeljebb Steven Seagal tudta fénykorában.

Mivel a CIA rohamosztagosai elakadnak a folyosón, Jack máshogy közelít: egyszerűen egy kötéllel beleng a terroristák szobájába, olyan mint egy bespeedezett Tarzan, Margot fiát egyszerűen kihajítja az ablakon, amikor az nekitámad, és máris ott ül a gépnél, hogy hatástalanítsa a drónt.

vlcsnap-2014-08-11-02h50m36s75.png

Persze sikerül neki, Margot egy cseppet dühös is ezért, elkezd vádaskodni, hogy mindenről Jack Bauer tehet, ő ölte meg azt a sok embert, erre hősünkből előbújik a Terminator és csak ennyit mond:

Az egyetlen halál, ami ma a lelkemen szárad, az a tiéd.

És kihajítja a nőt is az ablakon.

És akkor most jön negyedóra hálálkodás, meg Jack Bauer méltatása, tényleg egy idő után úgy tűnik, hogy a forgatókönyvírók csak különböző élőképekbe rendezik a főbb- és mellékszereplőket, hogy mindenki minél hatásosabban tudjon elismerően nézni és hálálkodva mosolyogni, meg bólogatni.

De nincs idő az ünneplésre, amúgy is egy rendes meglepetésbuli megszervezésére legalább fél nap kéne, és abba még nincsenek benne a héliumos lufik, meg egy valamirevaló torta Köszönjük, Jack felirattal.

vlcsnap-2014-08-11-02h53m55s55.png

De még az epizód vége előtt elindul a második bonyodalom, megtalálják Jordan holtestét, Morgan odamegy, és rájön, hogy egy bérgyilkos végzett a technikussal. Jack Bauer előrángatja a titkosszolgálati kapcsolatait, kér egy szívességet, és rögtön kiderül, hogy nem is olyan régen, még az amerikai kormánynak dolgozott a fickó. És Navarro volt az összekötője. Igen, az a Navarro, akit éppen magára hagytak a drónokat irányító szerkezettel, és egy másik peches technikussal. Mire Jack Bauer beviharzik, a technikus már a földön fekszik, és csak egy kisebb üldözésre, meg némi tűzpárbajra van idő.

Navarro ügynököt már egy ideje Adrian Cross rángatja, ő lesz az új főgonosz, aki a drónokat vezérlő kütyüt el akarja adni a fekete piacon, és a helyzetet csak bonyolítja, hogy Chloe éppen az ő kocsijába száll be szerelmesen az epizód végén.

vlcsnap-2014-08-11-02h47m33s218.png 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkn 2014.08.11. 18:14:11

Egy kis nyelvtan-náci trollkodás: " utolsó drón nyomába marad " = utolsó drón nyomában marad. Itt a nyomában benne van,ott marad, kissé túlmagyarázva. A nyomába erednél nincsen még benne, fut utána.
süti beállítások módosítása