Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 7x04 - Death is Not the End

2014. augusztus 06. 11:00 - Szencsike

Alcide apukájánál kezdünk, Jackson Herveaux épp az aktuális barátnőjével hetyeg, mikor Sookie felhívja őt A Hírrel. Alcide halálhíre sokként éri a férfit. Ugrás Alaszkába, egy olajfúró toronyra, Stackhouse rendőrtiszt hívja Mr. Hoyt Fortenberryt, hogy tudassa vele az édesanyja halálát. Ugye Hoyt nem emlékszik Jasonre, így nem is érti, hogy a rendőr miért emlegeti őt a becenevén, mikor vigasztalni próbálja. Hoyt fájdalma legalább akkora, mint Jacksoné. Szegény lánynak épp elég nehéz végighallgatnia, ahogy Jackson megemlíti neki, hogy Alcide mennyire szerette őt. Jason is ki van bukva, most ő az egyedüli rendőr, de megviselte a beszélgetés a (volt) baráttal. Jason legyen kemény legény, ha Szőkeség képes kibírni bőgés és összeomlás nélkül, akkor ő is legyen erős.

1.png

Egy magánrepülőgép fedélzetén az utaskísérő épp a repülési adatokat sorolja, közben a munkaköri leírásának megfelelően Eric falatozhat a combartériájából. Az úti cél Baton Rouge, mert a kormányzó az első jelölt Sarah Newlin ügyben. Eric offolja a várost, Shreveport-ban fognak leszállni. Egyrészt Willa miatt, ha már úgyis meghal a teremtője, legalább találkozzanak, a stewie így tudta, meg hogy Eric Hep-V-s, ezzel lőttek az állásának, mert hordozó lett. Pam már a gondolatát is rühelli, hogy vissza kell térnie szenvedéseinek helyszínére, ám ez jó alkalom lehet a múltidézésre. Ugorjunk 1986-ba, a két vámpírt meghozták Shreveport-ba, egy parkolóban már várja őket a Magiszter (első évadban látott fővámpír, aki miatt Bill létrehozta Jessicát). A parkoló egy kis üzletsoré, fotókidolgozás, újságos, de ez lesz a jövendő Fangtasia helyszíne. ’86-ban még csak egy egyszerű videó kölcsönző volt. A felső szinten a normális filmek, plusz az édességek, mert kajálni filmezés közben is kell, a pincében a felnőtt filmek és a játékszerek a bevállalósabbaknak. Az épületet nagyon nem alakíthatják át, ugyanis a pincében egy polgárháborúból megmaradt alagút van, hurrá. Rettentően nem boldog a két vámpír, de a Magiszter kitartó, Eric lesz az 5-ös körzet seriffje, mert a barátoknak közel kell lenni, de az ellenségnek még közelebb.

2.png

Sam, Jason és Sookie megérkeztek Arlene-lakba, Sookie vállalja, hogy beszél Arlene két gyerkőcével, Lisával és Cobyval. A lány nem tesz úgy, mint minden felnőtt, nincsen „Nyugodjatok meg, nem lesz semmi baj” szöveg. Mint felnőtt a felnőttel, megbeszéli velük, hogy igen, nagyon szar az életük jelenleg, de mivel az anyjuk és ő barátnők, így kötelességének érzi, hogy segítsen és visszahozza hozzájuk. A segítség a félelemtől még mindig reszkető Hollyval kezdődik. Andy senkit nem akar a közelébe engedni, de mivel Sookie az egyetlen, aki be mer neki szólni, így Andy meghátrál. Szőkeség beveti a tündérerejét és előhívja a vámpírok által elzárt emlékeket. Eszerint a fogság helyszíne a Fangtasia alagsora, Arlene, Nicole és Jane jól vannak, Kevin még a legelső este meghalt. Holly összeomlik az emlékek miatt, Andy a kedvesével marad, Jason az úr a városban. A következő lépést Bill házában tervezik meg, Sookie odatart. Jasont Sam fuvarozza, viszont az alakváltó annyira felhúzta magát, hogy egyenesen a Fangtasia megy visszavágni. Jason kénytelen keményebb eszközökhöz nyúlni, ha kell, lelövi Samet, de nem engedi hülyeséget csinálni. Sam egy kiadós dühös ordítás után átadja a kormányt Jasonnek, mehetnek a dolgukra.

3.png

Compton-ház, Jessica szenved, az esti váll-lövése még nem gyógyult be. James hiába beszél, Jess nem hajlandó enni, sőt nem is tervez mostanában enni. Viszont James megunja a lány makacskodását, az ügyet átadja Billnek, hisz neki hatalmában áll ráparancsolni a lányra, hogy egyen. Bill sem ért túl jól a női lélekhez, szegény lány annyira megzuhant, mióta a tündérlányokat megölte, hogy kényelmetlen lett neki az evés, viszont Adilynnel jóban lett. Bill ezt úgy értelmezi, hogy Adilynt védelmezi, tehát a lányból kell ennie, viszont Jess ezt is elutasítja. Sookie erre a hangos veszekedésre ér a vámpírokhoz, megszánja a lányt, belőle ehet, ha akar. A srácokat kiküldi, a letolás még nők között is kellemetlen lesz. Sookie-t nem érdekli Jessica mondvacsinált problémája, mert már így is van elég baja. Három tündér elhullott, jó, és akkor mi van? Meghalt Alcide, meghalt Tara, és ha nem tesznek még valamit, még több ártatlan élet fog eltűnni, úgyhogy Jess nagyon gyorsan kapja össze magát, ha nem akarja Sookie haragját még jobban magára vonni. A megoldás az lesz, hogy Lafayette-ből fog inni.

4.png

1996, Pam szokásos lelkesedésével rendezgeti az eladóteret, mert úgy szereti a plakátokat ragasztgatni. Vevő érkezik, egy barna hajú, szemüveges, ing-póló felsőrészes, divatosan szakadt farmernadrágos egyetemista lányka, aki rajong a vámpírfilmekért. A sulijában is van egy kurzusa, ami vérszívókkal foglalkozik, épp a filmirodalmat keresi hozzá. Persze ő nem hisz a vámpírokban, miért is léteznének ugye, Pam sem világosítja fel semmiről. Eric megjelenésekor a kislány szája tátva marad, annyira lenyűgözi a szőke istenség látványa. A hölgy neve Ginger és ha már kisegítőt keresnek, akkor vállalja a nappali műszakos tékás állást. Vissza a jelenbe és Bon Tempsbe, Sam és Jason megérkezett Rosie-hoz, Kevin barátnőjéhez. Szegény lány ott volt előző este a vadászaton és azt hiszi, hogy le van tartóztatva. Se Jason, se Sam nem tervezett vele ilyesmit, sőt inkább felejtsék el az egészet, de Kevinről mégis beszélni kéne. Jason közli a rossz hírt, a lány úgy látszik eléggé megrendült, mert hajlandó a bosszút rábízni a képzettebb emberekre.

5.png

Bill kénytelen bevallani Sookie-nak, lehet este kevesen lesznek a fertőzöttekkel szemben, hiába hív el minden elérhető és harcolni hajlandó vámpírt. A lényeg inkább az, hogy Sookie megengedni Billnek, hogy igyon belőle, mert estére erősnek kell lennie. Egy emelettel feljebb Jess még szenved, James is szenved, mert Jessica mellett már nem fogja sokáig bírni, de pont jókor jön Lafayette. Jess még belőle sem akar inni, egész egyszerűen azért, mert még Lafayette is jobb ember nála. Pont, hogy nem, kedvenc meleg srácunknak is elég bajos az élete, megölte élete szerelmét. Erre már semmit nem lehet mondani, egy kis rábeszélés után Jess inni kezd, és a vállán lévő seb begyógyult.

6.png

2006, téka, Gingert látjuk, már az a gót-vamp csaj, akit a sorozat kezdetén megismertünk, épp hozza Eric mester trónszékét. A vámpírok már előbújtak, a TrueBlood is a kínálat része lett, viszont Pam el sem tudja képzelni, mihez kezdjen a székkel. A lelkes csajszinak az a terve, hogy zárják be a tékát, verjék ki a falakat, hogy elég nagy legyen a tánctérnek. Tánctér, Pam nem lett sem lelkesebb, sem okosabb, de kíváncsi, mi lesz Ginger ötlete. Egy bár lesz téka és a szomszéd boltok helyén, igazi night club, ahol a pia és a szex fognak uralkodni Eric vezetésével, hisz Eric maga a szex. A bár neve Fangtasia lesz és özönleni fognak az emberek. Pam megbűvöli a lányt, elfeledteti vele, hogy a Fangtasia az ő ötlete volt, Pam a sajátjaként fogja bedobni. A jelenben a repülőn Eric elismeréssel adózik az utódának ezért a ki csalásért.

7.png

Este összegyűlt a felszabadító csapat, Bill, Jess, James, Violet és James két barátja képviselik a vámpírokat, plusz Sookie, Jason és Sam. A srác nagyon lelkes, úgy fog rá emlékezni, mint más a normandiai partraszállásra, ezt viszont a vámpírok rossz néven veszik, rossz emlékű az a nap. Kopognak, nem vártak senkit, Bill nem túl boldogan veszi tudomásul Eric és Pam jelenlétét, Pam pedig már vakaródzik a szokásos szukizástól, hisz a lány Eric nyakába borul. Eric, mint Willa teremtője magához hívja az épp vacsorázó lányt, aki Ericnek nem örül. Sookie és Eric kettesben beszélgetnek az egyik dolgozószobában, Sookie könnyezve hallgatja Eric meséjét, merre járt, mielőtt megfertőződött, és tudomásul kell vennie, hogy Ericcel is bővülni fog az a lista, ami a meghalt barátait tartalmazza. Ezekben az érzelmes pillanatokban toppan be Willa és kikövetelné Erictől a magyarázatot, miért hagyta magára kéthetesen, de előbb elintézik a vámpírokat, utána csacsognak. A felszabadító csapat három fővel bővül, Pam húzhat egy újabb strigulát a „Megmentettem Sookie-t” feljegyzésébe.

8.png

Csak jó valamire az alagút, Sam patkány formában megy be a rémült nőkhöz, egyedül Nicole nincs meglepve, hogy a férfi a szemük láttára változott vissza. Csak ők vannak hárman, Sam hozza a többieket, minden rendben lesz. Sam-patkány el, a trió meg sem tud nyugodni, mert érkezik egy vámpír. Közben az utcán Eric próbál erősembert játszani, kis lyukakat ütöget a falba, csakhogy bizonyítson, de Bill köszöni, inkább kiüti helyette, ez így mégis gyorsabb. Viszont a leharcolt viking is menne a nőkért, Pam kifejezetten kéri, hogy ne, úgyhogy Bill és Pam mennek. Mire Pam és Bill a pincébe érnek, már csak Nicole és Jane retteg. Arlene-t kiválasztották vacsorának és lakomázni kezdenek belőle. Bill vállalja a mentővámpírságot, Pam utolsó tanácsa az, hogy ne Sookie miatt tegye, mert ez már halott ügy. Arlene kiterülten fekszik és a fertőzöttek szívják a vérét, a főbejáraton valaki kopog, Eric, mögötte Sookie-val. Eric, mint újdonsült betegtárs csatlakozna és Sookie az ő külön kajája. Sookie illatozik, mint egy virágoskert, Eric csak ezért csatlakozhat. Az egyik vámpír felismeri Sookie-t, együtt voltak az erdőben és mindenki más is rámoccanna a lányra, hiába Eric jelenléte.

9.png

A baj viszont csak tovább fog nőni, Bosszúálló Vince és a csapata, Kenya, Rosie és a többi főkolompos már a Fangtasia előtt készítik a Molotov-koktélokat. Bent a helyzet változatlan, mindenki Sookie-t akarja, végre megjött Billhez az erősítés, ám hiába minden terv, Bosszúállók ekkor dobják be a bombát. A hely tűzbe borul, Team BV kintről lövi a kirajzó vámpírokat, valakit sikerül megkarózni, Billék az alagsoron át kijutnak a parkolóba és ott lesz a nagy csata. Bent Arlene Terry-t haluzza, Sookie egy egészséges vámpírt szeretne a nőnek, attól jobban lesz, Eric le akar lépni, viszont egy fertőzött őt akarja megölni. Bill időben közbelép, a fertőzöttből lesz vértócsa, Pam meg oltja a tüzet. Egyik Bosszúálló még egy koktélt dobna be, Pam visszadobja neki az üveget, a férfi elég.

10.png

Bill etetné meg Arlene-t, ám Jess bajban van, Vince találta őt meg és épp a halálos döfésre készül, de Bill a férfi fejébe döfi a karót. Bent Arlene egy tisztábban látja Terryt, így Ericre hárul a feladat, hogy egy egészséges vámpírt találjon. Sookie hiába szólongatja, hiába mondogatja, hogy ne menjen Terry után, Terry egyre élesebb Arlene fejében. Egy beteg vámpír túlélte a harcot, de Jason lelövi mielőtt Sookie vagy Arlene kaja lenne. Érkezik James barátja, ő itatja meg Arlenet. Terry egyre erősebb a nő fejében, ők ketten összetartoznak, viszont a vér hatott, és Terry elengedi a feleségét, hisz a gyerekeiknek szükségük van egy anyára. Arlene megmentője egy Keith nevű vámpír. A parkolóban vége a csatának, a fertőzöttek vértócsái mellett a bosszúállók is halottak. Eric nincs sehol, vagy legalábbis nem találja őt senki, pedig csak a kocsiba bújt el, hogy Rosie-ból falatozzon. Bent Arlene és Sookie egymást ölelik, Eric is megjelenik, Sookie és ő egymásra mosolyognak. Fertőzöttek kivégezve, mi lesz vajon az újabb konfliktus? Az endsong Bob Dylan Death is Not The End című dala.

Címkék: true blood
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicu71 2014.08.06. 22:24:33

Tetszik nekem ez a záró évad,sokkal jobb,mint az utolsó kettő.
süti beállítások módosítása