Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chicago Fire 1x03 - Mindenkinek rossz napja van

2014. augusztus 01. 09:00 - sdt

Prológ. Közel 70 éves koromra riadtan kapkodom a fejem, hátha tudok blogot írni Sixxbe, mert autodidakta módra megtanultam pixelezni, ami pont 640 legyen, és képet csinálni, meg html, szerintem hegyeket mozgató küszködésemhez képest a Bill Gates dos-megalkotása holdfény játéka a tengerparton, de bűnöztem, mert lehagytam címkét, holott Sixx szerint tudhattam volna…(mert leírtam egy mailben...sixx) A lényeg, hogy továbbra is 1.0-ás felhasználó vagyok: azaz nem a programot, a felhasználót kell csiszolni. Értem én, majd felnövök a feladathoz. Talán. Addig is jön a további harminckét rész, meg, ha minden jól megy, a Chicago PD, mert jó, keressétek.

pd.jpg

A bázison baleset történt, kiderült, elromlott a tv. Ennek tetejébe Mills szétjammerolja a műszakzárást, mondja, hálisten nem volt hívás, rögtön van is, nem hálásak az elpénecolásért. Nagyerejű karambol, semmi humorosat nem tudok írni, a vétkes kocsi összetörve, sofőr tán torog, illetve láthatóan biztosan ittas, a másik autó az aluljáró párkányán fejenállva imbolyog, tartják, is mentik is az utasokat. A mentés közben Casey konstatálja, az ütköző kocsi ittas sofőre eltűnt, sörösdobozaival együtt. Elveszett a bizonyíték. A közreműködő rendőr távolról mutogatja a főnökét, mint kiderül, a sofőr apját, Voight nyomozót, aki a későbbiekben állandóan szerepelni fog, és ezen az ügyön kívül az életben nem tudjuk meg, becsületes-e vagy sem, szeressük-e vagy tán mégse.

vlcsnap-2014-07-28-09h57m49s44.png

Mills besegít testvére és anyja gyorséttermébe, ami nagyon úri hely: ifiurak ismerkedési célból kifogásolják a bacont, és Mills, ahelyett, hogy a fejükre borítaná, közli, kérem, ropogósabbakat hoz. Azért némi indulattal borítja be a kukába az egészet, majd órájára néz és rohan, a tűzoltóságon mindjárt munkakezdés, nem jó ómen a karrier előtt, ha késéssel nyit. Úgy látszik, térben itt minden egy utcában van, csak át kell rohanni. Elkésik persze, fúj, öt teljes percet. Caseynek fúrja valami az oldalát, és Dawson testvérével, aki a rendőrségen dolgozik, beszélni akar (a forgatókönyvíró szép lassan megismertet bennünket a majdani Chicago PD főszereplőivel, csak még nem tudja, hogy erre is megbízást kap). Gyűjtik a pénzt tv-re, adakozásban reménykednek, hétvégén már meccset néznének. Mills közreműködését sürgetik és emlékeztetik arra, hogy tavaly a mikrohullámú sütő és Shay popsifeszességét segítő trénerének közreműködésére is összejött a pénz. Utóbbi eredményességét a film rendkívül erkölcsösen, de többször is dokumentálja. Csupa lényeges, mindennapi kellék, ugyebár. vlcsnap-2014-07-28-09h17m31s138.png

Casey megtudja, az ittas vezető apukája egy mocskos zsaru. Nem fizikailag piszkos, izé, mondják róla, állítólag, ez meg az. Szóval aknásított a terep. Közben Boden várja a jelentését – idáig hezitált, beírja, ne írja, döntött, no problem, izé, mégis van.Dúltságát csillapítandó Casey laposkúszás-versenyt rendel el, főleg Mills és Cruz kiemelt részvételével. Megtörténik az egész sorozat legfelháborítóbb szakmai hibája: Hallie kórházi öltözékben mászkál az utcán, és hoz ennivalót Caseynek, hát, ha az én beosztottam lett volna, lenne nemulass.

vlcsnap-2014-07-28-09h39m16s195.png

Severidgére masszívan rászáll az új csaj. Hallie elmondja Caseynek, a balesetnél megsérült fiú lebénult. Közben beront Mouch, boldogan, tv-t kaptak. Voight küldte. Van öröm. Illetve nincs, Casey visszaküldi, olyan arccal, mint aki mindjárt jobban felrobban, mint a régi Videoton színestévé. A mit sem sejtő, gyermeki ártatlanságú Severidgét raktárba csalja és meg akarja erőszakolni az adminisztrátor hölgy. Severidge feláldozná magát, már esne is a bűnbe, amikor fennforgást jeleznek, a l’amúr gyakorlati része tolódik. Tetőről leesett eset, aki immár a vaskerítés nyársán függ. Amennyire lehet, diszkréten fotózzák, de így is csak 100 éven felülieknek való látvány. A leghelyesebb megoldást választják, a kerítésdarabbal együtt levágják, és fémmel együtt vinnék el. Piszkos Fred, illetve tényszerűen Fülig Jimmy óta tudjuk, hogy kés kihúzása mély sebből különleges óvatosságot igényel, bár a regényben a szállásmester, miután előbbre helyezte a késre formált magántulajdont biztosító jogát, felülbírálta a csapost, aki, mint tudjuk, nem orvos, és villámgyorsan kihúzta. Itt azért jóval súlyosabb a helyzet. Aztán defibrillálni kell a sérültet, tehát mégis kihúzzák a vasat.

vlcsnap-2014-07-28-09h59m14s130.png

Dawson testvére, Voight kollégája, a nyomozó óvatosságra inti Casey-t: egyelőre nem talált rajta kívül más tanút az ittas vezetésre. Millsnek is megvan a problémája: a mamája nem szíveli, hogy apja nyomát követve tűzoltó akar lenni, mert félti, a hisz a papa is áldozatává vált a szakmának.A helyzet fokozódik, megjelenik a sérült fiú papája. Őt okolja a rendőrségi jelentés a balesetért, mert szerintük piroson hajtott át. Casey megírja jelentését, végén az ittasság gyanújával. Átadja Bodennek. Boden kezetfog vele – gratuláció és kondoleálás. Megjegyzem, a helyzetgyakorlatot mesterségesnek érzem, a helyszínen ilyenkor véralkoholvizsgálat történik, szóval mintha túl lenne bonyolítva, de akkor nem lenne film, meg ami ebből még kijön.Győzelem: Nicky közben sikeresen megerőszakolta Severidgét a raktárban, ördögi pech, hogy az áktus végén, mikor kilép, pont apjába botlik, aki lánya beválása ügyében jött Bodenhez, mint régi kolléga, feltehetően nem erre az irányra gondolt. Közben kijön a raktárból az áldozat, Severidge is, a papát még mindig ott eszi az ajtó előtt a fene. In flagaranti, csak videó nincs róla, sajnos. (Lopott duma Facebookos beszélgetésből. lány mondja: megcsaltalak. Fiú döbbenten visszaír: és se fotó, se videó?)

vlcsnap-2014-07-28-09h35m09s255.png

Severidgének közben elintézi Shay az orvosi vizsgálatot, Severidge nem boldog, elhiszem.Voight közben felkeresi Caseyt, úgyszólván beszélgetnek. De ahogy annakidején a Keresztapában Marlon Brando hangjától (még a Szabó Sándoré is!) az emberre már itt rájött a frász, és akkor a döglött ló még szóba (az ágyba) se került – szóval csak ha halljuk, már érezzük, Voight se piskóta. Kér, javasol, fenyeget, kétségtelen gyermeke sorsa a börtönben márcsak azért is egy pokol lenne, mert egy zsarunak a fia – Casey még csak nem is mérlegel. A beszélgetés végére mintegy véletlenül befut Boden – á, nincs köztünk semmi balhé. A beszélgetésnek vége, Casey erősebb lesz igazságában, mint volt. Severidgét közben felvilágosítja az orvos: régi törés maradványát érzi, de a helyzet romlani fog. Operáció ajánlott, aminek a hatásossága legalábbis kérdéses, de a rehabilitáció félévekben mérhető. Dawson épp csak szerelmet nem vall Caseynek az öltözőben, amikor biztatja, maradjon az egyetlen, helyes, őszinte úton – csak mindig a sárgaköves úton. A tűzoltók közben feljárót építenek a bénult fiú házánál, mindannyian, szép gesztus.

vlcsnap-2014-07-28-09h32m11s14.png

Severidge és Shay közös lakása, megjelenik Shay, minimálanzugban, beszélgetni, nem kéne ezt ártatlan tvnézőkkel csinálni. Severidge gyógyulásáért drukkol, de persze mit mondjon, meg műtét, meg munka, szóval nem könnyű. Becsenget Nicky apja, hogy felvilágosítsa Severidgét, mit tehet felnőtt lányával, mit nem, meglátja a talpig babydollba öltözött Shayt, teszi a hülye megjegyzését, Severidge pedig nem lihegi túl az infokat.Kezdődik a meccs, Mills örömmel hívja meg kollégáit az éttermükbe, ahol megnézhetik. A mama lerohanja a Caseyt, aggódik a fia miatt. Úgy tűnik, minden szülő első dolga hatévesként felügyelni felnőtt gyermekét, de sem a gyerkőc, sem a főnök nem tudja jól kezelni, hiába ígéri Casey, vigyázni fog Millsre, a mama nem látszik meggyőzöttnek.Az étteremben Casey az ablak mellé kerül, épp kinéz, amikor az utcán, kocsiban lassan elhajt mellettük Voight – és ahogy kinéz a volán mögül, mint a filmekben a gonosz, amikor a nézők között rejtve sétál.

vlcsnap-2014-07-28-09h33m39s153.png

Már sejtjük, na ebből több lesz, mint rossz, de nix spoiler.

 

Címkék: chicago fire
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása