Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS02E03 – School Reunion – Osztálytalálkozó

2014. július 28. 09:00 - Kapitánylány

Egy kislány vár a sorára az igazgatói iroda előtt, egy férfi szólítja meg, hogy mit akar ott. Kiderül, hogy a lány beteg, a nővér küldte ide, mert nincsenek szülei, nincs hova haza mennie, az árvaházba gondolom, meg nem mehet vissza ilyen korán. A férfinak felcsillan a szeme, engem meg rossz érzés kerülget, mert az irodába való beinvitálás során ilyen mondatok hagyják el a száját, hogy szegény sovány kislány, na meg, hogy ebédidő van. Az ajtó becsukódik, és mi már csak a kislány velőtrázó sikoltozását halljuk.

01.jpg

Gyorsan váltunk az iskolában rohangáló gyerekekre, becsöngettek, a tanár is megérkezik az osztályterembe, aki nem más mint a mi Doktorunk. Ma épp fizika tanárt próbál eljátszani, és ennek úgy tesz hangot, hogy vagy tizenháromszor elmondja a fizika szót különböző hangsúllyal. Ezután elkezd végre tanítani, különböző kérdéseket tesz fel, de csak egy diák tud rá választ adni, de amin a Doki is ledöbben, hogy olyanokra is tudja a fiú a választ, amire még talán az Idő Lordunk sem tudna azonnal válaszolni.

02.jpg

Az ebédlőben vagyunk, Doki is sorban áll a menzás kajáért, ekkor derül ki, hogy Rose konyhalánynak állt. A lány asztaltörölgetés címszóval beszélgetni kezd a férfival, kiderül, hogy már két napja ott vannak, és Mickey gyanúja miatt épültek be. Egy tanár lép be az ebédlőbe, Melissa nevű diákot értesíti, hogy mostantól az ő osztályába fog járni. A konyhára váltunk át, ahol a maszkba öltözött konyhás nénik nagyon veszélyesnek tűnő hordókat cipelnek be a raktárba. Mickey hívja mobilon Rose-t, hogy nem sikerült a hadsereg adatbázisába belépnie (a monitoron a Torchwood szó villódzik), de a környéken sok észlelés volt. Rose is helyt ad az igazának, valami nagyon nem stimmel az iskolában, de le is teszi a telefont, mert az egyik nőre ráömlik a hordóból valami, gyorsan el is vonszolják a helyszínről. Rose már hívná a mentőket, de a főnéni leállítja, hogy itt ez gyakran előfordul, nem történt semmi.

03-1.jpg

03-2.jpg

Melissa érkezik meg a különórára, majd a többi gyerekkel leülve a számítógép elé örült gépelésbe kezdenek, miközben egy furcsa, idegennek tűnő programot bámulnak.

04.jpg

Mr. Finch, az iskolaigazgató egy nőt kísér körbe az iskolában, és ekkor látjuk, hogy Sarah Jane Smith az, a Doktor egykori útitársa. A tanáriban közben a Doki egy másik tanárral diskurál a nagyon okos diákokról. Kiderül, hogy ez a sok furcsaság azóta tart, mióta az új igazgató itt van, aki hozta magával a saját tanárait is (az előzőek influenzásak lettek, a fizika tanár meg lottón nyert, miközben sosem lottózott…) Finch jön be, bemutatja Sarah Jane-t, aki újságíró és róla fog egy cikket írni, így hát gondolta kezdheti a tanárok között. A Doki mutatkozik be fülig érő szájjal John Smith-ként, Sarah Jane azonnal nosztalgiázik, neki is volt egy ilyen nevű ismerőse (nekem is fülig ér a szám). Persze kiderül, hogy Sarah Jane nem az igazgatóról akar cikket írni, hanem ő is nyomozni van itt.

05-1.jpg

05-2.jpg

Kenny kíváncsi a különteremre, így beoson oda, de egy szörnnyel találja magát szemben, aki vissza is változik a külön tanárrá. Megdorgálja a fiút, hogy neki semmi keresni valója ott, majd szerencséjére csak elzavarja.

06.jpg

Beköszönt az éjszaka az iskolában, Sarah Jane töri fel épp be az egyik osztályterem ablakát, hogy bejusson rajta. Doktor, Rose és Mickey is itt van, a lány megy a konyhára mintát venni, Mickey a különterembe, míg a Doki az igazgatói iroda felé veszi az útját. Sarah Jane is épp az irodába törne be, amikor károgó hangokra lesz figyelmes, egy közeli terembe próbál meg elbújni, de ott pedig a TARDIS-ba fut bele, megdöbbenve hátrál ki onnan. A Doktor jelenik meg, „Helló Sarah Jane!” (Szia Korinna!) köszöntéssel üdvözli régi útitársát. Nosztalgiázni kezdenek, majd kiáltást hallanak, futni kell. Útközben belefutnak Rose-ba, aki majdnem szemrehányóan kérdezi, hogy ki ez a nő a férfival. Sarah Jane csak annyit szűr le, hogy ahogy öregszik a Doktor, egyre fiatalabbak az asszisztensei. Végül csak kiderül, hogy Mickey sikoltozott, mert vákuumcsomagolt patkányok estek rá. Rose és Sarah Jane elkezdenek egymásnak beszólni, Doki szól közbe, hogy inkább menjenek az igazgatói irodába szétnézni. Az odavezető úton kiderül, hogy a Doki egyszer sem emlegette Sarah Jane-t Rose-nak, Mickey meg kárörvendeni kezd azon, hogy az Idő Lord ebbe jól belekeveredett.

07.jpg

Bejutva az igazgatóiba meglátják a denevér emberszerű idegeneket, akik a plafonról lelógva alszanak épp. Ijedve rongyolnak ki az iskolából, de a Doki menne is vissza, mert a Rose által vett mintát csak a TARDIS-ban tudja analizálni. Sarah Jane viszont jobbat tud, az autóban ott lapul K-9, csak az a baj, hogy elromlott. Egy közeli büfében próbálja meg Doki helyrehozni Sarah Jane társaságában, miközben Mickey és Rose egy másik asztalnál ülnek le. Sarah Jane újra elmondja, hogy várt a férfira, de ő nem jött el, a Doki szerint így is boldogult nélküle. K-9 ekkor életre kel, a minta vizsgálatából kiderül, hogy a kérdéses idegenek krillitánok, aminek nem örülünk, mert igen összetett lények, a leigázott fajokból a legjobb tulajdonságokat tartják meg, ezért mindig másképp néznek ki.

08.jpg

Sarah Jane és Mickey K-9-et teszik be az autóba, a nő elmondja, hogy a Doktor mindig utazik valakivel, az lehet ember, vagy idegen, vagy akár egy fém kutya. Sarah Jane rákérdez, hogy a fiú mit keres a csapatban, ekkor tudatosodik meg Mickey-ben, hogy tulajdonképpen ő most a K-9. Rose közben szemére hányja a Dokinak, hogy nem ő az első útitársa (istenem de szőke), de a Doki rosszul tűri, Rose tulajdonképpen attól fél, hogy őt is eldobja majd egyszer. Az Idő Lord végre bevallja, hogy nem szereti látni, hogy azok, akiket szeret, lassan megöregszenek és meghalnak, hiszen ő nem nagyon öregszik. Az eddig figyelő helyzetben lévő krillitán az Idő Lord hallatán rátámad a Dokira, de csak elrepül felette.

09.jpg

Új nap kezdődik az iskolában, a Doktor a lányokat a számítógép terembe küldi, hogy törjék fel a kódot, Mickey meg kint marad őrnek, az Idő Lord pedig indul beszélni az igazgatóval. Az uszodában találkoznak, ki történelmi csevejt zavarnak le egymás között. A Doki csak egyszer figyelmezteti az igazgatót, ha nem fog tetszeni az amit terveznek a krillitánok, akkor nem fog irgalmazni. Finch nevetve vonul ki, szerinte nemsokára a Doktor is át fogja őket ölelni.

10.jpg

Mickey K-9 társaságában zsörtölődik, hogy ő parkoló pályára lett állítva. Sarah Jane a rendszert próbálja meghekkelni a szónikus csavarhúzóval, de az nem működik neki, Rose veszi át, persze neki azonnal működik. Sarah Jane próbálna tanácsot adni a kelletlen Rose-nak, de a beszélgetés hamar kinek van nagyobb pénisze küzdelembe csap át. Végül csak elkezdenek értelmesen társalogni, ami a Doktor kivesézésében teljesül ki, aki belépve nem érti, hogy a lányok min nevetnek annyira.

11-1.jpg

11-2.jpg

11-3.jpg

Finch igazgató lép be a többiekhez, ideje elkezdeni a végső fázist, a gyerekeket be kell terelni, majd lezárni az egész iskolát. A diákok nagy örömmel vonulnak be az osztálytermekbe, csak Kenny lép le a másik irányba, a tanárokat közben pedig megölik a krillitánok. A program újra elindul, a Doki így jön rá, hogy a diákokkal a Skasis paradigmát akarják feltörni, aki azt megfejti, az fogja irányítani a mindenséget. Kenny rohan a bejárati ajtóhoz, de nem tud kijutni, Mickey K-9 tanácsát kéri, aki csak annyit közöl, hogy egy gépjárműben vannak. Finch érkezik meg, rá akarja venni a Doktort, hogy álljon az ő oldalukra, hiszen ha feltörik a paradigmát, akkor mindenkit meg tud majd menteni. Sarah Jane józanítja ki, az univerzumnak előre kell tartani, az életnek nem csak a boldogság a része, hanem a fájdalom is. A Doki ekkor felkap egy széket, majd a nagy kivetítőbe hajítja, ezután elmenekülnek.

12.jpg

Mickey közben betöri az autóval az ajtót, az igazgató pedig egy sikoltással hadrendbe állítja a többi krillitánt. Mindenki az ebédlőbe menekül, Finch kiadja a parancsot, a Dokin kívül mindenkit megehetnek az idegenek. A vesztett helyzetet K-9 oldja meg, lézer fegyverével feltartja a támadókat. A Doktor rájön, hogy a krillitánok ellen csak egy fegyver létezik, még hozzá a saját olajuk, azzal kell támadni rájuk. Sajnos a konyha felé vezető utat krillitánok zárják el, de Kenny megoldja, beindítja a tűzjelző rendszert, a csengő éles hangjától az idegenek megzavarodnak.

13.jpg

Mickey rohan a gyerekekhez kimenteni őket, addig a többiek a konyhában próbálnák a hordókat kinyitni, de nem tudják, csak K-9 marad és a Doktor. Mickey nem tudja a transzból kihozni a diákokat, de végül rájön, hogy csak áramtalanítani kell az egészet. K-9-nek csak egy lövésre van ereje, amit csak közelről tud végrehajtani, de ez ugye azt jelenti, hogy bent fog ragadni a konyhában. A Doki érzelmes búcsút vesz régi barátjától, majd ő is elmenekül a hátsó ajtón, ahol Sarah Jane érdeklődik a kutyája felől. Az emberré vedlett krillitánok jelennek meg a konyhában, K-9 rájuk robbantja az olajt, majd nem sokkal később felrobban a suli is. Kint a gyerekek végre igazi diákként viselkednek, örülnek az iskola felrobbanása miatt, csak Sarah Jane siratja hű társát.

14-1.jpg

14-2.jpg

Sarah Jane közeledik immáron egy kertben parkoló TARDIS-hoz, a Doktor invitálja be egy teára. A férfi felajánlja, hogy jöhetne velük a következő útra, de a nő visszautasítja, ő már kialakította a maga kis életét. Mickey csap le az alkalomra, megkérdezi, hogy ő nem jöhetne-e véletlenül. Rose nem nagyon örül ennek, egy néma nemet intéz a Doktor felé, de Sarah Jane szerint nem is lenne rossz ötlet, végül a Doki beleegyezik. A lányok búcsút vesznek egymástól, Sarah Jane szerint érdemes maradnia Rose-nak, még ha egy megtört szív is lesz a vége. A Doktor kint vesz búcsút egykori útitársától, majd a TARDIS elindul és mögüle egy új K-9 bukkan fel.

15-1.jpg

15-2.jpg

15-3.jpg

Címkék: doctor who
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.07.28. 10:55:10

Ó, kapitánylány, kapitánylány! Már azt hittem, sosem folytatod!
A régi sorozatot ugye nem ismerem, így én is úgy néztem utána, hogy kicsoda Sarah Jane, de azért már első megnézéskor is éreztem, hogy ez egy jelentős pillanat a Doktor életében. Maga a történet nem volt annyira nagy szám, de ezek a pillanatok, mert a Rose-Sarah Jane összecsapások nagyon jók voltak.

Kapitánylány 2014.07.28. 15:39:51

@Is: oly sok a tennivaló, de oly kevés az idő :) kellene egy TARDIS! :D
én se tudtam ki Sarah Jane, nekem is utána kellett néznem anno, de azután láttam pár spin-off részt is A Srah Jane kalandjai című sorozatból

Arkhia 2014.07.28. 23:17:24

Óóóóó, egyik kedvenc rész. :) Ha nem A kedvenc. Imádom Sarah Jane-t, és a "licitálásuk" Rose-zal nagyon nagy. :D (am az a bizonyos Nessie-epizód fenn van indán!) Mickey is villogott, K-9 meg... Csak annyit mondok, hogy egyszer cosplayeztük őket húgommal. :D
süti beállítások módosítása