Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 7x01 - Jesus Gonna Be Here

2014. július 16. 11:00 - Szencsike

Üdvözlök mindenkit a sorozat legutolsó évadában, hamarosan el kell búcsúzni Sookietól, és végleg döntenünk kell, hogy Team Eric vagy Team Bill mellé állunk, vagy győznek a vérfarkasok. Az előzményekről itt lehet olvasni. Néhány hét múlva kiderül, hogy milyen lezárást kapott a sorozat, és ki-ki a lelkivilágának megfelelően bánkódhat, vagy röhöghet egy jót miatta. Csapjunk bele a művéres lecsóba, nézzük miféle kalandokat kell átélnie Bon Temps városkájának, mielőtt végleg elköszönnénk tőlük! A 6. évad utolsó részének, utolsó pár percében alapvető változásokkal találkoztunk. Sookie és Alcide együtt járnak, Bill parkolópályán. A vámpírok világméretű fenyegetést jelentenek, ugyanis a Hepatitis vírus egyik csúnya változata megfertőzheti őket, amitől bezombulnak, és a megszokottnál is agresszívebbek. Az emberek hordozzák a vírust, egészséges ételt az agyarasok már nehezen találnak. Kedvenc kisvárosunk vezetője Sam lett, aki Bill-lel kitalálta, hogy a vámpírok és az emberek fogjanak össze. A nem fertőzött emberhez odacsapódnak a vérszívók, és védelemért cserébe azok táplálják őket. A párválasztó parti a Bellefleure’s (ex-Merlotte’s) bárban van és a rész legutolsó másodperceiben azt láthattuk, ahogy egy fertőzött vámpírhorda készül rájuk támadni.

1.png

Ezt a támadást láthatjuk, teljes a káosz, a menekülnek az emberek és a vámpírok, de a fertőzöttek mindenkire rátámadnak, aki még él és mozog. Ez szó szerint éhezők viadala, akit a gonoszok elkaptak, azt már a helyszínen megcsapolják, vagy elragadják pótvacsorának. Ám ha épp közelben van egy védelmező, akkor az agyarasból vértócsa lehet. Sajnos mínuszban vagyunk egy mellékszereplővel, az alkesz Jane Bodehouse-zal, Holly-val és Arlennel, Kevinnel, a rendőrrel, illetve a terhes Nicole-lal, aki Sam felesége lett. Őket elragadták a gonoszok, Sam és Alcide kutya-farkas párosként rohan a terhes lány után, aki Sam nevét kiabálja.

2.png

Egy sikoly hangzik fel, a küzdelmet, mintha elvágták volna. Az életben maradt fertőzöttek elrohannak a foglyokkal, a túlélők vértócsák és élettelen testek között próbálnak magukhoz térni. Szőkeség, Jason, Lafayette, Bill egy fájdalmasan kiabáló nő felé tartanak, Lettie Mae reszket a földön. Eljött az a pillanat, amire már oly sokan várnak. Az ellentábor készítheti a pezsgőt, szórhatja a konfettit, a rajongók elővehetik a zsebkendőiket, ugyanis Tara meghalt. Egy hatalmas vérpacniként végezte édesanyja ruháján és egy kicsi még a földre is jutott belőle. Rest in Peace Tara.

4.png

A haláli buliból Andy Bellefleur nyomozó maradt ki, ő még nehezen gyógyuló lelki sebeit nyalogatja, amit Bill és Jessica okozott neki korábban. A seriffünk telefonon értesül a hírekről, amint megtudja, hogy Hollyt elvitték, már rohan is. Egyetlen megmaradt tündérkislányára ráparancsol, hogy nem léphet ki a házból és a kint önkényesen őrködő Jessicát is beavatja a hírekbe. Utolsó parancsként Tündérkislány nem hívhatja be Jesst a házba, majd Andy elviharzik, Jess összeomlik Tara miatt. Ekkor a bárban Sookie kénytelen-kelletlen, de belehallgat a jelenlévők gondolataiba, akik még sokkosak, a saját fájdalmukkal vannak elfoglalva. Ám egy nyurga, tipikusan hivatalnok kinézetű középkorú férfi, sértetlenül túlélte az estét, és Szőkeséget illetve a városvezetést hibáztatja a történtekért. Ha ő lenne a polgárjenő, Sookie az agyaras haverjaival repülne innen.

5.png

Beviharzik Andy, időközben megérkezik Alcide és Sam is, aki a bejárat előtt változik át. Sajnos a Hivatalnok meglátja Samet, ahogy kutyából lesz ember, hoppá. Bent a város alfái egymást hibáztatják, kinek a hibája a támadás és a túszejtés. Végül eldöntik, hogy olyan üresen álló épületeket fognak keresni, ami alkalmas vámpírfészeknek. Szőkeség közben ismét hallgatózik, és attól az embertől kap csúnya gondolatokat, akitől nem várta volna. Alcide néz komoran maga elé és csodálkozik azon, miért is jön be drága barátnőjének a vámpírfaj. Sookie megsértődik, kifelé menet a legfinomabb, amit gondolataiban hall a polgártársaktól, hogy kurva.

6.png

Willa Burrel Lettie Mae-t itatja meg a vérével, megsérült, biztos jót tesz majd neki. Jess James barátját hívja, depis Tara miatt és bűntudata van a Tündérkislányok miatt is, így egy életem, egy halálom alapon megvédi Adilynt és Andyt. Viszont még nem evett, ez probléma? A bárban a Hivatalnok, Vince beszól Samnak, hogy látta kutyaként és telekürtöli a hírrel a várost. Kösz szépen, nem elég egy vámpírtámadás még ilyen baromságokkal is terhelni akarod a népet, te gyökér… Ellenfelek voltak a polgármester választáson, most sem kedvelik egymást, de a város most lábadozik, ha végleg vége lesz az ügynek, majd leülhetnek beszélgetni erről. Sam és Bill hazaparancsolja a népet, reggel várnak mindenkit Daniels tiszteletes templomában egy megbeszélésre, a vámpírok kísérjék haza az embereket, az emberek etessék meg a vámpírokat. Jamesnek a kedvetlen Lafayette jutott, Sam példamutatásként elfogadja egy vámpír kíséretét. Szőkeség épp hazasétál, a sűrű, sötét erdő ösvénye a lehető legbiztonságosabb egy felhúzott nő számára egy tömeges vámpírtámadás után. Alcide telefonál neki, de a lány nem veszi fel a mobilt, sőt, dühében behajítja a bokrok közé. Majd egy csontig leszívott, halott nőbe botlik, ugyanis nagy dühöngésben elesik.

7.png

Ugorjunk az óceán másik felére, a felirat szerint Marokkó fővárosában járunk. Pam egy nyüzsgő arabokkal teli bárban ácsorog egy lavórban, vele szemben egy szakállas arab fazon méregeti őt, szintén lavórban. A tömeg vigyorogva figyeli őket, a műsorvezető épp az orosz rulett szabályait ecseteli, mindkét félre lehet fogadni. Pam a szokásos fapofával veszi tudomásul, hogy nem kap golyót, a férfi eddig 27 alkalommal nézett szembe a fegyverrel, és a 28. alkalom is sikeres volt. Pam második kísérlete sem végződik csúnya loccsal, a tömeg lelkes drukkolása közben a férfi kioktatja őt Isten szeretetéről, ám a 29. kísérlet után a lavórban végzi vértócsaként, mert ő is vámpír. Mire ment ki a játék? A bár tulaja ismer egy embert, aki tudja, hol van Erik.

8.png

Ugrás vissza Bon Temps-be, Tüdérkislánynak megindult a vezérhangya fejében és lelkizni szeretne Jessicával, aki elszántan őrzi a házat. A nyitott ablakon keresztül esetlenül megbeszélik, miért is jó a tündérvér, de Jess megesküszik, hogy sosem bántaná a lányt, egyszer is elég volt. Ha már ilyen jóban lettek, elkezdenek a pasi-témáról beszélni, de egy rendkívül éhes vámpír áll a birtokhatárban és Adilynre fáj a foga.

9.png

Stackhouse-ház, Szőkeség a konyhaasztalnál ücsörögve haragosan bámulja a piásüveget, mikor hazatér a barátja, aki nem érti, miért hagyta ott a barátnője. A rész kezdete óta ez az első jelenet, ahol Sookie megszólal, de ebban sem lesz köszönet, hisz hallotta Alcide gondolatait és ez fájt neki a legjobban, nem az, hogy mások keresztre feszítették. Alcide köpni-nyelni nem tud, Sookie meg csak kiabál, hogy az átkozott képessége miatt kell csalódnia abban, akit szeret. Hiába mormolnak egy egy bocsi-szeretleket a végén, ám a sértettség még túl friss. Eközben Jason és Violet az egyik lehetséges búvóhely felé tartanak. Jason Tara-ról mesél és próbál gondolkodni az élet értelmén, közben megérkeztek az üres házhoz, ahol már parkol egy kombi.

10.png

Egy négyfős bosszúálló brigád érkezett előttük, élükön Vince-szel. Mindenképp kifüstölik a vámpírokat, akár tetszik Jasonnek, akár nem, ám Violettel nehezebb a dolguk, zabos lett a lány, mert bántják az ő kis báránykáját és elhajtja a négyest. Jason meg zabos lett a barinőre, mert nem hagyta őt érvényesülni, ezzel belegázolt a férfiúi önbecsülésébe. Lafayette-ék hazatértek, elmerengenek a halálról és James vámpírrá változtatásáról (a vietnámi háborúban ő maga nem harcolt, de a legjobb barátja igen, aki sajnos meghalt. A barát édesapja Jamesen vezette le a dühét, a helyi vámpír sajnálatból átváltoztatta), majd James ihat egyet.

11.png

Jason még mindig dühös, egy félreeső pihenőnél megállnak, és végre kikiabálja magából, hogy nem tűri tovább Violet elnyomását! Ő igenis kemény férfi, a szó mindkét értelmében, ugyanis Violet kivárásos szex kampánya miatt szegény srác golyói már fájnak. Dugni fognak, mert ezt a helyzetet csak így lehet megoldani, és a kocsi motorházán végre egymásnak esnek, hurrá. Jesséknél Adilyn bent retteg, kint az éhes vámpír lyukat beszél Jess hasába, ő is megkóstolná a finom illatú lánykát. Tündérkislány kinyitja az ablakot, szegénykém azt hiszi, a fazon nem bántja, ha nem fogja behívni. Viszont ha már a tündérke ilyen bolond, hogy kiszolgáltatja a magát a beteg vámpírnak, akkor Jess csak úgy tudja megvédeni, ha Adilyn iszik belőle, így mindig tudja, hol van, és ha baj éri, utánamehet. A lány vonakodik ettől, de kénytelen inni Jessből. A beteg vámpír közelebb jön a házhoz, Jess készen áll a harcra. Daniels tiszteletesnél Lettie Mae-nek megártott a vámpírvér, túlpörgött állapotában Tarát haluzza, aki biztos, hogy nincs a mennyországban. A tiszteletes meggyőzi a párját, hogy Tara jó helyen van és elaltatja őt. Willa is végignézi ezt, viszont nincs hova mennie, mert eddig Taránál húzta meg magát, oda most még nem menne vissza. A papbácsi jó arc, látja, hogy a lány kétségbe van esve, így felajánlja a templom pincéjét, van ott egy ágy is, maradhat, ameddig szeretne.

12.png

Pam eljutott az Emberig, Aki Tudja, Hol Van Eric. A pasi egy kis pénzért cserébe már komolyan veszi őt, majd összenéz a feleségével. Kihívják a kislányukat, kb. 10 év körül lehet, Észak-Afrikában csak a gyerekek vére tiszta. Pam éhes, a szokásosnál is sápatagabb, ám köszöni, de nem fogadja el az ajándékot. Neki csak Eric holléte kell, így a férfi ad egy térképet, a Rhone-folyó vidékét ábrázolja, hiteles infó, Eric valahol arra van. Sookie-lak, a lány lehiggadt, elsuttog az ágyban egy bocsánatot, Alcide is megbocsájt, jöhet a békülőszex. Andy és Bill eljutnak a vágóhídhoz, az első nyomok alapján tényleg vámpírfészek és megtalálják azt a kamrát, ahol a kivéreztetett embereket felakasztva tárolják. Andy gyomra nem is bírja sem a látványt, sem a szagot, így kifarol a halálkamrából, kint viszont összefut a bosszúállókkal.

14.png

Vince-ék készek lelőni a kilépő Billt és beolvasnak a seriffnek, hogy egy követ fúj Sam Merlotte-tal és egy vámpírral, amiért egyetért a Minden ember mellé egy vámpírt! akcióval. Bill mossa tisztára Andy nevét, a derék seriff pont hogy nem támogatja az ügyet, ezért nem is volt ott a tragédiába fúló párválasztó bulin. Hurrá, akkor a seriff-fel öt főre bővül a csapat, végignézheti nyugodtan, ahogy Billt lelövik, mint egy kutyát. Ebbe viszont Andy nem megy bele, közös múltja van Bill-lel, sajnos nem a legjobb fajtából. Ha Billt valaki megöli a jövőben, az ő lesz. Vince átadja a fegyvert, és lelkesen várja Bill halálát, de Andy reakciója nem az, amire számított. Andy célkeresztjébe a Lou nevű srác kerül, akinél a másik fegyver van, ha lőni akar, akkor lőjön, de nem lesz ugyanaz az ember utána. A srác meggondolja magát, Andy elküldi őket, ők meg bosszút forralnak a seriff ellen.

15.png

Eközben egy bárban zajlik az élet, talán az egyik bosszúálló névtelen rokonából falatoznak a vámpírok, lent a pincében reszketnek a többiek. A helyzetnek megfelelően Arlene hisztizik, Nicole a gyerekéért aggódik, Jane Bodehouse az alkeszek tompaságával figyeli a világot, Kevin a pánik és a bátorság határán egyensúlyoz, egyedül Holly ura igazán a helyzetnek, igyekszik mindenkiben tartani a lelket. Egy vámpír jön kiválasztani a vacsoráját, megszaglássza Arlene-t és Hollyt, de Kevinből lesz kaja, már a lépcsőfordulóban átharapja az éhező vámpír a nyakát. Ja, a Fangtasia a fészek. Andy hazahozta Billt, aki megköszönné a segítségét a bosszúállók miatt, de Andy csak azért nem lőtte le, mert kell a segítsége, hogy megtalálják az eltűnteket. Nem fognak haverkodni sem most, sem később. Andy el, Bill a tornácra mered és látja maga előtt, ahogy a polgárháborúba indulás előtt elbúcsúzik a családjától, akkor még mint ember.

16.png

Jesséknél már a végjáték közeledik, a hajnal első sugarai a látóhatáron fénylenek, a két vámpír lassan füstölög. Adilyn-nak túlságosan is jó a szíve, kilép a házból, és behívja Jesst, aki kénytelen villámsebesen bemenni. Egyrészt, hogy a másik vámpír ne kapja el a butus tündért, másrészt, hogy ő se égjen el úgy, mint a férfi, akit telibe kapott a hajnali napfény. Jess a padláson húzhatja meg magát, de nagyon közel volt ahhoz, hogy Adilyn a reggelijeként végezze. Később, a templomban Daniels tiszteletes szavait hallgatja a gyülekezet. Új jelszónk van: Közeleg a reggel! Megérkezik Sookie és Alcide, a lány Lettie Mae mögé ül le, és részvétét fejezné ki a nőnek, de meghallgatni sem akarja azt, aki miatt a lánya meghalt. Sookie lelépne, de kifelé menet hallja a megjelentek gondolatait, és visszafordul. Nincs benne harag, amiért őt hibáztatják, de ahelyett, hogy vádaskodnának, és a háta mögött szidják, megoldást kéne találni arra, hogy szabadítsák ki a fogságban lévőket. Akármennyire sem tetszik senkinek, de ő az egyetlen, aki ismeri a vámpírokat. Engedjék, hogy segítsen. Kedves nénik és bácsik, olyan szépen kéri, engedjék meg neki…

Megszokhattuk, hogy az epizódok vagány endsonggal búcsúznak, itt Tom Waits: Jesus Gonna Be Here című dalát lehet hallani.

Címkék: true blood
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása