Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x02 - The Eye

2014. július 08. 09:00 - Szencsike

Gettóban kezdünk, az őrhajó fürkész lámpái elől senki sem bújhat el. Tom megmutatja az arcát, ha bárki csekkolná őt fent. Majd kikerülve a fényeket, kimászik a rejtekajtón és a kerítést dobja meg egy féltéglával, igen, még mindig működik és ami az energianyalábokhoz csak hozzáér, az szétporlad. Lent egy nő rabol egy konzervet a kisfiának, de egy repülő darázs-Fürge megtámadja őt, nincs rendbontás. A nő kiabál, a Fürge szívesen megölné őt, de egy álarcos jótevő pattan elő, aki rátámad a Fürgére, Tomnak akadt egy rajongója. Viszont megjelent az igazi Szellem, vagyis Tom, a lángszórójával sült hússá pirítja a Fürgét. A tömeg örül a hősnek, a hajón Halpofa egy mérges fintorral veszi tudomásul, hogy akadt egy kihívója. Tom visszaérkezik a cellájába, Weaver beletörődve hallgatja harcostársa terveit, nem sikerült kiderítenie, honnan érkeznek elő a riadóra a Fürgék, ha felülről látná a várost, talán kiokoskodhatna valamit. A szomszédos cellákból kiabálások hallatszanak, minden rabot kidobnak a börtönből. Hal beszámolhat a kinti helyzetről, lehet a darázskinézetű Fürgék vitték el Jeanne-t és talán Matt-tet is. Az őrhajóról érkezik egy követ, egy béklyózott tini, fahangon kihirdeti az üzenetet: azért engedték el a bűnözőket, hogy kézre kerítsék a Szellemet. Addig nincs kaja, amíg át nem adják őt, aki rejtegeti, arra halál vár.

1.png

Tomnak megszületett a terv a fejében, Weaver egyáltalán nem akarja meghallgatni sem, van más megoldás is, Tomnak nem kell feladnia magát. A más megoldás Pope és az ő rejtekraktára, ott lenne kaja mindenkinek, de ez is csak átmenti megoldás. Tom hallgatása beleegyezés, Weaver készítheti a tervet, Tom Halt kérdezi ki, mire jutott a Fürge rejtekhellyel, de ehhez is egy elterelő hadművelet kellene, hogy felfedhessék a pontos helyet. A kerítés kiiktatásával sem jutottak sokra, de Halnek más tervei vannak, mint az apjának, aki kénytelen tudomásul venni, hogy a fia képes megállni a lábán. Team Anne a gyerekszállító kamion útvonalán menetel, Anne fáradhatatlanul lépked a csoport elején, ám a csapat többi tagján a kimerültség jelei látszanak. Egy férfi összeesik, leveszik a zsákját, adnak neki vizet, a rövid kényszerpihenő eddig tartott. Anthony figyelmezteti a nőt, hogy ezt a tempót nem fogják sokáig bírni, de egyik fülön be, a másikon ki, Anne Lexie után megy. Denny és Anthony már a vészterven gondolkodnak, mikor lövéseket hallanak, az utat barikád zárja el, onnan egy Fürge szalad elő, ő Anne célpontja.

2.png

Kínai negyed, Lexie ábrándos tekintettel szemléli a vizet, a kerítés másik oldalán Dr. Kadar (de jó, ő is itt van) és Ben figyelik őt. A profnak vannak elméletei a lányról, mivel elhozta a békét, az emberek istennek tartják őt, de van egy rossz híre. Lexie előbb-utóbb meghal, ám a prof nem tudja becsülni a lány további fejlődését, hisz életkor szerint alig egy éves, de kinézetre már 21 éves fiatal felnőtt. Közben Lexie kegyeskedik megjelenni a tömeg előtt, Lourdes egy apró meghajlással fogadja őt, a prof. szívesen segítene a lányon valahogy, egész addig ő vigyázott rá és pár vizsgálatot is elvégzett, ameddig a Mecha meg nem érkezett. Azóta Lourdes kifejezett parancsára a prof. nem mehet a közelébe, mert hitetlen. Gyermekváros, Matt mondja fel leckét, Csop.Vez. elégedetten hallja a kis tanítvány szavait. Matt a helyére ülhet, szomszédjától egy üzi érkezik, vacsi után titkos tali. Egy Sheila nevű lány a felelő, hamarosan végez és visszatérhet a családjához, de ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy hangzik. Sheila szülei a felkelők közé tartoznak, és elfogtak egy üzenetet, amiben az édesanyja ő utána kutat. Sheila szépen hazamegy, elindítja a riadóláncot, és beépül a családjába addig, amíg a Koalíció emberei megérkeznek, hogy megmentsék őket. Az órát az eskütétellel zárják.

3.png

Gettó, a magányos Pope bandukol hazafelé, egy-két ember ellenségesen méregeti, Weaver pedig észrevétlenül utána ered. Pope a rejtekhelyére tart, kiszagolta, hogy valaki követi, egy baseball ütővel támad az illetőre. Weaver közli, hogy neki dugikaja kell, amit átadhat az éhező embereknek, Pope-nak eszébe sincsen osztozni senkivel, ő a dzsungel törvényei szerint él. Sajnos Weavert is követték, a duó még a feltételezéstől is iszonyodik, hogy ők együtt rejtegettek élelmet a nép elől. A négyfős társaság a kaját akarja saját maguknak, eszükbe sincs osztozni. A szép szó nem használ, egy verekedés után Pope és Weaver kénytelen lelépni, nem éri meg az áldozatot. Tom találkozhat Dinggel, a szökések nagymesterével, egész pofás készletet halmozott fel elektromos cuccokból, még rádiója is van, hátha hallja őket valaki kint. Minden helyen egy Faraday-ruha (megvéd az áramtól) segítségével szökött meg, amit saját maga épített, de a réz még hiányzik a működéshez. A fémgyűjtők ebben segíthetnek, viszont egy ruha van, mindenkit ki kell juttatni. A kerítés hatástalanítása elkerülhetetlen mindenképp. Ding tud egy szenzorról, ami a kerítés működéshez kell, ezt lehetne kikapcsolni, közben egy elterelő támadással ki kellene csalni a Fürgéket a rejtekhelyükről. Ám még sok a kérdőjeles rész, talán a hajón tudnának válaszokat szerezni.

4.png

Pope és Weaver egy alagútben mászkálnak, mindketten fújnak a másikra és ez egy verekedésben tudna kiteljesedni igazán. Mielőtt még elkezdhetnék, Weaver meghall valamit, fura vibráló zajt. Tom Bubit hívja a rádión, szegény idegen hiperszuper kommunikátora jelentősen le lett butítva, hogy fogja ezt az üzenetet. Sajnos Bubi nem tud kaját hozni, mert ellenséges csapatok állomásoznak előtte, ám van ennél rosszabb hír is. Újabb erőmű készül, ezúttal a támadáshoz akarják felhasználni ezt. Hát, ezzel az infóval most sokra nem mennek, viszont kaja még mindig kéne. Ha Tomék kiszabadulnak, Bubi eljutatja őket az ellátmányhoz. Az is biztos, hogy tudnak egy gyerekszállítmányról, ami dél felé tartott, lehet Matt-tet is odavitték. Tom számára ez lenne a legfontosabb, ha Bubi ki tudná szabadítani a gyermekét, óriási jó cselekedet lenne tőle. Bubi még átgondolja, de megtesz minden tőle telhetőt. A vonal másik végén Tom és Hal megkönnyebbülve öleli át egymást. Team Anne, a felbőszült anya kikérdezi a Fürgét, Denny lesz a tolmács. A Fürge annyit elmond, hogy a gyerekeket átnevelésre vitték volna, az új világrendbe, Esphenik, Emberek, akiket a Hibrid vezetne el a szép jövő felé. Hibrid, az egyetlen hibrid akiről Anne tud, az a saját lánya, vagyis hol van Lexie?  Szegény Fürge utolsó szavai a jajkiáltások, mert Anne felbőszült, hogy a dög nem mond neki a lányáról semmit, így Anne egy késsel agyon szurkálja, Denny fájdalmasan rogy össze, mert még mindig össze van kapcsolódva a haldokló lénnyel.

5.png

Kínai negyed, szép hosszú sorban állnak az emberek Lexie otthona előtt, hogy az áldását kérjék, aki előretolakszik, arra bünti vár. Ezek Maggie figyelmeztetései Benhez, de a srácot nem érdekli a tömeg, a Csodalány nagytesója, így Maggie mosolyával kísérve mehet a lányhoz. Lourdes épp egy hívővel beszélget, mikor Ben szinte betörne a szentélybe, de a lány megállítja. Lexie-hez hívatlanul senki sem mehet, főleg nem egy hitetlen, mint Ben. Kihipózott Csodalány meghallja a veszekedésüket, és kegyesen megengedi Bennek, hogy vele tartson és beszélgethetnek a miértekről. Lexie megérezte a levegőben lévő elektromosságot, érezte a Mecha frekvenciáját, és megtörtént, mert félt, a robot nem mozdult többet. Lexie elkezdi a zagyvaságait a békéről és a háborúmentes életről, de Ben hallani sem akar erről, kint háborúznak, a testvéreik és a szüleik lehet az utolsókat rúgják, ez nem érdekli? Lexie bizton állítja, hogy hamarosan egyesül  az egész család, mert már mindenki közeledik és akkor békében élhetnek. Ben nem tágít, a helyet nem védi senki, Lourdes csak kihasználja őt, és lehet veszélyben van, nincs idő a Coelho-féle bölcselkedésre. Lexie bedühödik, vibrál körülötte a levegő, a szentély vize hullámokat ver, de mivel ráébred, hogy Bent a testvéri szeretet hajtja, így beleegyezik egy vizsgálatba Dr. Kadarnál.

6.png

Gettó, Tom elhatározta, hogy feladja magát, a döntése végleges. Ha túléli a kalandot, akkor egyre közelebb vannak a kijutáshoz, ha nem, akkor Hal lesz a kijelölt vezető, bizonyította a rátermettségét Tom bezártsága alatt. Tom felölti a Szellemálarcot és a tömeg gyűrűjében az őrhajó kamerái előtt leveti azokat és mehet is fel a hajóra egy kis megbeszélésre. A hajón a béklyós srác fogadja, Halpofa a háttérben mászkál, a falakon lévő kivetítőkön véletlenül épp a gettó térképe és a kerítéshálózat látható. Halpofa egy új ellenséget említ, ehhez lenne szüksége Tomra, hogy meggyőzze az embereket. Az új ellenség sokkal veszélyesebb, mint ők és nem a Volmokról beszél. A harchoz a béklyós gyerkőcök helyett felnőtteket választottak ki, akiket még tovább tökéletesítenek, viszont, akik ellenállnak, lebutított kis droidok lesznek. Tom családjával fogja kezdeni a droidok építését, ha a töritanár nem áll melléjük. Lent a gettőban Pope és Weaver megtalálja a zizegő hangot, a kerítés föld alatt lévő szakaszához jutottak. Ha ezt áttörik, akkor kijuthatnak. A hajón Halpofa választásra kényszeríti Tomot: vagy elfogadja a szuperkatonákká való átalakítást és az új sereg vezetését, vagy halál vár rá és a családjára.

7.png

Eközben lent álarcos Szellemek kezdenek randalírozni, a hajót Molotov-koktélokkal bombázzák, Halpofa nem is érti mi a helyzet, miért van ennyi Szellem, így inkább lelép. Tom egy kivatítőn meglátja, ahogy a Fürgék kirajzanak a rejtekhelyükről, illetve rájön, hogy a hajó sugározza a kerítésnek az energiát. Gyerekváros, Matt és a kis barátnője összekötik a kellemest a hasznossal: egyre jobban összemelegednek, illetve megérkeznek a titkos találkozóra, a hálóterembe. Ott viszont nincs senki, Matt gyanítja, hogy valami baj van, kiküldi Mirát, de utána megérkezik Csop.Vez.. Matt egy társa után jött, de kiderült, ő már levizsgázott. Remélhetőleg ez nem kitoloncolást jelent, ha Csop.Vez. rájött, hogy a srác összeesküvő. Viszont ezután Matt élvezheti a Csop.Vez. kitüntetett figyelmét. Kínai negyed, Lexie vizsgálatának első lépese a vérvétel, ami sikeresen lezajlott, a lány vérében lévő kis midikloriánok élénken úszkálnak. Lourdes beront a kis optikába, ahol a vizsgálat zajlana, de csak balhé lesz. Lourdes megtilt mindent Dr. Kadarnak, Lexie kizárólag az övé, senki sem tehet benne kárt. Lexie közben egyre idegesebb, a levegő vibrálni kezd, és a vérével teli kis kémcsövet hozzávágja a gondolataival a falhoz.

8.png

Később, este Maggie figyelő tekintete mellett Lexie békésen alszik, megnyugodva hagyja őt magára és kimegy az ücsörgő Benhez. Új terv lép életbe, Ben engedélye nélkül senki nem beszélhet a lánnyal, ebbe Lourdes is beletartozik, hisz ő manipulálja a legjobban. Lexie még annyira fiatal, könnyen kihasználhatják őt a képességei miatt. Maggie és Ben megkönnyebbülnek, hogy végre itt vannak egymásnak, akik nem a hippik táborát erősítik. Nevetgélnek, mosolyognak, eddig alig beszélgettek, most itt az alkalom jobban megismerni a másikat. Ben inkább lelép megnézi a kishúgát, akinek hűlt helyét találja a hálótermében. Team Anne, a derék vezér lerója a bocsánatát Denny-nek, aki sápatagon fekszik a kis priccsén. A lány annyit elmond Anne-nek, hogy mikor a Fürge a hibridről beszélt, egy nyugat felől érkező feketeséget látott a gondolataiból, amitől nagyon félt. Az új útirány: nyugat. Kínai negyed, Ben egy kerti tónál találja meg Lexiet, aki egy köpönyegbe burkolózó alakhoz beszél. A lány nem akarja a hatalmát, fél, hogy valakinek kárt okoz, de meghajol a lény előtt. Egy Halpofa az. Gettó, a felügyelők megkegyelmeztek a táborlakóknak, mert jókora élelemcsomagot dobtak le nekik. Hal üdvözli a visszatérő apját, akitől kap egy jókora gratulációt a Szellemalteregós hadműveletét. Weaverrel is üdvözlik egymást, mindketten kitaláltak valamit, hogy lehetne a kerítést megsemmisíteni, éljen, indulhat a szabadulás!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása