Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 9x05 - Hány embertéletet ér az amerikai elnök?

2014. július 01. 08:00 - Nico Tindeath

Jack Bauer down! Ismétlem Jack Bauer down! Ilyen is ritkán van a 24-ben: főhősünk a földről indítja az epizódot, egy szőke csaj guggol a nyakán, és fél tucat tengerészgyalogos robbantja rá az ajtót. Nem látszik, de Jack éppen nyerésben van, mivel ha nincs a feszes seggű CIA-ügynök, akkor csak egy krétával körberajzolt terpeszállás marad utána a nagykövetség padlóján: a tengerészgyalogosok akcióját azonban meghiúsítja Morgan ügynök, letartóztatja Jacket, és lejogászkodja a csőre töltött fegyverrel rohamozó kommandósokat, mondván ez itt már CIA akció, a hadsereg gyilkoljon máshol, ha lehet.

Ráadásul a tengerészgyalogosok a nagyon titkos pendrive-ot sem találják, mert nincs Jacknél, és a számítógépben sem. Igazi szuperkatonákkal van dolgunk, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy eszükbe sem jut, hogy Morgan ügynöknél keressék a cuccot, a nő pedig inkább gyorsan távozik, mielőtt kiderülhetne, hogy van a követségen valaki, akinek több esze van, mint egy átlagos Aknakereső-programnak easy módban.

vlcsnap-2014-07-01-01h21m06s217.png

Morgan és Chloe annyira összehaverkodnak, hogy végül Morgan fejezi be a pendrive-on található fájl feltöltését a CIA Jeep Grand Cherokee-jából, hogy a termékelhelyezést kihúzzuk neonzöld kiemelővel, jó vastagon. A sorozat különbejáratú Julian Assanga-a rögtön kiszúrja, hogy manipulálták a fájlt, igen, nézegeti kicsit a kódot, és bevillan neki, hogy itt a negyedik sor az egy kicsit gyanús. Biztos simán megokosítaná a blog.hu kommentrendszerét is a reggeli latte közben, a Nemzeti Sportot olvasgatva.

Morgan azonnal szól a főnökének, a főnöke meg az ő főnökének, és nagyon gyorsan végigrohannak fokról fokra a szamárlétrán, egészen az amerikai elnökig: az elnök meg azonnal dönt, és a földre parancsolja az összes drónt az egész világon. Margot, a brit háztartásbelire hasonlító terrorista éppen ekkor lép be a rendszerbe, és végül azért hat drónt csak meg tud szerezni. Az elnök értetlenkedik, a vezérkari főnök meg feltünően izzad, mint akit egy kiadós zumbaedzésről rángattak ki éppen.

Annyi biztos, hogy az elnökhöz cipelik Jacket, így elég valószínű, hogy Audrey is össze fog futni a kőkemény hőssel. A kérdés csak az, hogy lesz-e koitusz, vagy leragadnak majd az érzelmes egymás szemébe bámulásnál.

vlcsnap-2014-07-01-01h22m33s61.png

De addig is jelentkezik Margot Al-Harazi, aki egy vdeóüzenetben három órát ad a londoni polgároknak, hogy átadják neki az amerikai elnököt, egyébként drónokkal csap le a városra. Mindezt azért, mert egy picit mérges amiért egy dróntámadásban meghalt pár éve a férje, és nem mellesleg hat ártatlan gyerek. Az elnök meg csak pislog, mert neki elfelejtettek szólni a civil áldozatokról.

És akkor jön Jack és felajánlja, hogy ő aztán utoléri az őrült nőt, aki nem tűnik dzsihádistának, annál inkább egy felsőközéposztálybeli angol háztartásbelinek, aki rohadt mérges, mert elvitték előle a partit bridzsben. Jack állítólag ismeri a nő dealerét, akitől az Avon-krémek mellett az ak-47-eseket is beszerzi. De nem árulja el, hogy ki is az, csak ha visszaveszi az elnök, és hivatalos engedélyt kap a terrorelhárításra.

Az elnök ellenkezik, de közben a CIA-ra vált a kép: nemhiába ülnek annyi számítógép előtt, a titkosszolgálat rájön, hogy milyen ip-címről küldték valójában a fenyegető videóüzenetet. A kémek rohadt lelkesek, de mi már tudjuk: csak Naveed próbálkozik már megint, fel akarja adni az anyósát. Ilyen egy igazi hősszerelmes, a feleségének mindezt jól el is árulja, pedig a lány már többször bizonyította, hogy hatvan fokon, áztatással és fehérítő programmal mosták át az agyát: bármikor feldob bárkit az anyjának, még ha a végén ezért őt is csonkítják meg időnként.

vlcsnap-2014-07-01-01h22m52s248.png

És amikor a CIA helyi vezetője úgy dönt, hogy akkor most ő is felveszi a golyóálló mellényt, és beront a az ip-cím által megjelölt csendes kis angliai kúriába, már tudjuk, hogy kurva nagy csapda ez. De előtt Audrey még találkozik Jackkel, orrok dörgölőznek össze, könnyek törnek fel, és az érzelmek felrobbantják az egész szobát.

Navarro ügynök behatol a kúriába, a brit miniszterelnök meg bambán nézi az akció közvetítését, és még csak meg sem kérdezi, hogy mégis mi a faszt keres egy CIA-rohamosztag Angliában, miért rohangálnak úgy, mintha az Egyesült Államok megszállta volna Nagy-Britanniát, mint Irakot.

Morgan ügynö Chloe-ét hívja, mert gyanús neki a túl könnyen megszerzett ip-cím, eközben Margo éppen Naveedot rugdaltatja halálra: nincs már szüksége, a fia állítólag pár perc alatt megtanult drónt vezetni, hát igen, nem nehezebb ez, mint a Need for Speedben úton tartani a Subaru Imprezát.

vlcsnap-2014-07-01-01h23m22s38.png

De ha már számítógépes játék, egy kis Medal of Honor jön: fejkamerákon követhetjük a kúriába behatoló kommandót, aztán Morgan felkiált: csapda, rohanjon, ki merre lát. És már célra is tart az egyik radarok számára láthatatlan drón.

A robbanás után már csak az a kérdés, hogy mi lett a C-csapattal, meg Navarróval. Hogy ne áruljak el nagy titkot, az utolsó jelenet után az óra ütemesen pittyeg, aki tudja, hogy hogyan búcsúznak a pozitív szereplőktől a 24-ben, az tudja, hogy mit is jelent ez. A többiek meg keressenek rá a neten.

vlcsnap-2014-07-01-01h24m12s26.png

Naveednak nincs ekkora szerencséje, csak Simone-ban bízhat, azt mondja, hogy a felesége mégsem akarná, hogy megöljék, amiért majdnem a CIA kezére játszotta az egész terrorista családot, de Simone csak üveges szemekkel néz: vagy nem sajnálja a férjét, vagy csak túl sok van a xanax. Margo Naveedra emeli a pisztolyát, lövés dörren, vér fröccsen. Az óra tovább ketyeg.

Címkék: sorozat fox 24
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása