Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 3x09 - Journey to Xibalba

2014. június 24. 09:00 - Szencsike

Hamarosan évadzárunk, de addig még számos problémát kell feldolgoznunk. Esős reggelen kezdünk, Weaver és Marina a szokásos szócsatájukat vívják: miért vessék be, vagy ne vessék be a Volm fegyvert. A kérdés már igencsak aktuális, mert hamarosan elindítják az akciót a védőháló megsemmisítésére. Ha a terv nem jön be, és ha a Volmok is átverik őket, Weaver inkább utána siránkozik, mint előtte, igaza van, úgy hiszem. Eközben Vandál Lyle az égi védőhálót kémleli, de a földön, pontosabban a folyón sokkal érdekesebb látványt nézhet. Egy fehér hajón hazatért a dicső vezér, Tom Mason. Lyle és Pope fogadják, a puszi és az ölelés elmarad, de Pope életének megkeserítője újra itt van.

1.png

Tomot mindenki barátságosan üdvözli, Weaverrel újra összeállhat a nyerő páros, viszont előbb a fiait kell lerendezni. Hal és Ben boldogok, hogy a fater megjött, viszont Matt még szorong. Tom röviden elmeséli mi volt vele a Pickett-farm után: már vártak rá, elkapták és egy hajóval Karenhez vitték. Anne és Alexis nem élte túl. Viszont Tom más ember lett a kaland után, elképesztő gyűlöletet érez Karen iránt, és bosszút fog állni az elvesztett szeretteiért, a srácokat is erre biztatja, majd ha vége, utána gyászolhatnak. Ben veszi észre ezt a változást, sosem volt bosszúállótípus, de Tom rendíthetetlenül hisz ebben. A parancsnoki irodában Weaverrel és Porter tábornokkal beszélik át a tervet. A Volm-fegyverrel a bostoni tornyot kellene elpusztítani, így két legyet üthetnek egy csapásra: leomlik a torony és elpusztul Karen, Tom látta a védelmet arrafelé, mióta az atomreaktort lerombolták, kevesebb a Mecha. Porter támogatja az ötletet, de Weavernek kételyei vannak, a terv jó, de Tomban nem bízik. Mi van, ha Karentől bogarat kapott és kémkedik, így az egész terv sikerét kockáztatják. Tom kiakad, vállal egy fejbelövést, ha kiderül, hogy kém, de mindenáron meg akarja bosszulni Anne-t és a lányát. Porter állítja le kettejük vitáját, Tomnak köszöni az infókat, leléphet. Kettesben Weaverrel átrágjak magukat még egyszer a hallottakon, ha nem kém, óriási győzelmet arathatnak, ha mégis kém, akkor az a véget jelentheti.

2.png

Tom visszatértének még egy valaki örül, Bubifej, és Tom is örül neki, hisz úgy tudta lezuhant a repülője a Másik elnökkel. Eldumálnak, milyen kegyetlen az élet, egyik pillanatban ad, a másikban elvesz. Anne és Lexie is szóba kerül, Bubifej a testvére halálát nem tudta feldolgozni, a gyász sosem múlik el. Később Tom Pope-ot látogatja meg, egy küldetést szán neki, amit Pope önként is vállalt volna. Ha kiderül Tomról, hogy kém, azonnal nyírja ki. Pope lelkesen várja a feladatot, ő nem hezitálna, mint öribari Weaver. Tom épp megköszönné a halálos ítéletét, mikor óriási robajjal a Volm-építmény felrobban, a lökéshullámok a városig érnek. Tom és Pope máris rohannak az építmény felé, a kémük újra akcióba lépett. Az építmény mellett megtalálják Bubifej eszméletlen testét, viszik is a kórházba. Ott Lourdes épp egy piros táskával sietne valahova (Ő a kém, ezt mi tudjuk, de ők még nem), Tom ráparancsol, hogy azonnal lássa el Bubit. Bubi magához tér, mardossa a bűntudat, hogy a társai meghaltak, Tom biztatja őt, hogy ne adja fel, ő mindig is a társának tartotta, újra együtt fognak dolgozni. Bubi ezt a lelkesedést, kitartást szereti az emberekben és kiderül, hogy a teste öngyógyító, ha nem zavarják kb. 24 órán át, akkor meg fog gyógyulni. Sztázisba helyezi magát, a hordágyát betolják egy félreeső vizsgálóba, majd mindenki lelép. Úgy hiszem Lourdesre még számíthatunk Bubifejnél. A lánynak szintén küldetése van, felrobbantani a központot. Elhelyezi a bombát egy lépcső alatti szellőzőnyílásba, majd elsétál, mintha csak arra lenne dolga, de Weaver épp arra jár, így megkéri őt, menjen vissza kórházba, hátha hoznak több sérültet.

3.png

Tomot Marina kérdezi ki, mit tud az akcióról, de sok újat nem tud említeni, mivel Porterék biztonsági okokra hivatkozva őt sem avatják be. Szívás elnöknek lenni, Marina nem tud semmit, így nem lehet dolgozni. Tom köszöni, nem kéri vissza a régi melót, túl stresszes most az élete. Hal a fegyverraktárban muníciót vételez, véletlenül épp ott pakol Maggie is, kissé esetlenül, de megtárgyalják az új fejleményeket. Eközben látjuk a bombát, energiatöltet és hosszúra kinyúló csápok alkotják. A csápok megrepesztik a mennyezetet, a töltet berobban, a fegyverraktár mennyezete beomlik. Tom és Marina egy olyan részen voltak, amit érintett a robbanás, Tom jól van, Marina szemébe túl sok törmelék ment és a feje is vérzik, de legalább él. A központ egyik bejárata is összeomlott, ott Ben hallgatózik, a romok alá rekedteket kutatja. Weaver vezeti az akciót, Ben hallgatózik, mindenki más pakolja a törmeléket. A fegyverraktárban Hal kutatja Maggie-t, akit egy nagyobb törmelékhalom temetett maga alá, de a srác kiássa alóla. Weaver áldását adja Ben és Matt tervére, a központ épülete alatti csatornák épen maradtak, onnan fog hallgatózni. Pope és a csapata olyan szorgosan dolgoznak, mint még sohase, már terve is van, hogy mentsék ki az étkezőcsarnokban rekedt embereket. Weaver a szokottnál is idegesebben néz Pope-ra, a lánya az étkezdében dolgozik, vagyis lent rekedt.

4.png

Tom és Marina a törmelékek között járkál és egyre több halottat fedeznek fel. Rábukkannak Lourdesre, eszméletlen, de él. Eljutnak a kórházrészre, már sok sérült van ott, Marina és Lourdes is az ellátásra szorulók közé kerül. Porter tábornok üdvözli Tomot, Jeanne Weaver üdvözli őket, mindannyian élnek, hurrá, de ideje a mentőakciót szervezni. A központ főbejáratai beomlottak, néhány katona a liftaknákat ellenőrzi, viszont kéne még ember a központ északi oldalára. Közben Lourdest betolják egy csendesebb vizsgálóba, pont Bubifej mellé. Tom és Anthony eljutnak a keresett kijárathoz, de ez a reményük is odaveszett, törmelék zárja el az útjukat. Tom elkeseredve kezdi pakolni, de ennyi, nincs tovább. Valami kaparászást hallanak, egy szellőzőaknából érkezik, Anthony készíti a gránátot, majd kinyitják a nyílást és… és előbújik Dr. Kadar. A fegyverraktárban Hal egyik kőtömbtől a másikig ugrál és fogyasztja a levegőt, Maggie nem itt és így akar meghalni. Viszont lelkizne a lány, mérges a barátjára, amiért nem vitte magával a mentőakcióra. Felnőtt, döntésképes nő, ne Hal határozza meg, mit csináljon, aki puszta jó szándékból hagyta otthon a lányt. A kórházrészen Dr. Kadarral kiegészülve gyártják a terveket, találtak egy lépcsőházat, amihez oldalról be tudnának jutni, így robbantani fognak. Szerencsére pont kéznél van minden beszerezhető eszköz, Anthony szedi össze őket, a home-made robbanóanyaghoz.

5.png

Tom egy gyors vizitre meglátogatja Bubit, még alszik és gyógyul, mellette Lourdes már Teréz anyaként gyógyítaná a betegeket, de a kezelőorvos még pihenésre kéri. Orvos el, Tommal váltanak néhány szót, Lourdes őszinte részvétét fejezi ki Anne és Lexie halála miatt, és elejt egy megjegyzést, milyen fura, hogy Anne-ék ott haltak meg, ahol ez az egész elkezdődött, vagyis Bostonban. Tom elgondolkodik a megjegyzésen, de nem teszi szóvá. Az tény, hogy a pletyka gyorsan terjed egy ilyen közösségben, de tuti, hogy Weaver-ön és Porter tábornokon kívül nem mondta senkinek sem, hogy Bostonból jött vissza. Tom jobbulást kíván a lánynak, majd elmegy, ezután Lourdes egy szikét vesz ki a zsebéből és Bubifejre néz. Hal és Maggie még mindig rakosgatják a törmeléket, közben a levegőtlenségtől egyre kábultabbak. Maggie kínjában röhögi ki a halált, Hal magát emészti, lehet még bogaras korában ő helyezte el a bombát és az most robbant fel, az emberek miatta halnak meg, és Maggiet is elveszíti így. A lány bátran szembenéz a véggel, legalább most együtt lehet Hallel. A lépcsőház mellett már mindenki izgatottan várja az eseményeket, azonban az egyik tartógerenda megrepedt, így esélyes, hogy a robbantás nagyobb károkat okozna, mint számították. Át kell dolgozni a terveket, vagy keresnek más helyet maguknak. Anthony szavai szerint, ott vannak, ahonnan indultak. Tom fejéből kipattan az isteni szikra.

6.png

Lourdes Bubifej mellett áll és a szikét készül belevágni, mikor Tom rohanva érkezik, jöjjön mert Anthony megsérült. A lány úgy tesz mintha csak ellenőrizné Bubit, majd rohan Tommal. Anthony a hasára fordulva fekszik, Lourdes gyorsan ellenőrzi az életjeleit, majd a srác megfordul és ráfog egy pisztolyt a lányra. Tom vallatni kezdi, egy elsősegélycsomagot adott neki, mikor a Másik elnökkel készült találkozni, abban elrejtett egy nyomkövetőt. Rábízta Anne-t és Lexie-t, akiket Karen megölt. Lourdes hisztizni kezd, Tom félrebeszél, sosem árulná el a barátait, de Tom szavai egyre nagyobbat ütnek a lányon, aki előrántja a fegyverét, Tomra céloz, de még idejében kicsavarja a kezéből, de olyan szerencsétlenül löki el Lourdest, hogy a lány elveszti az eszméletét. Az alagutakban Matt és Ben zsákutcába futottak, a víz csepegésein kívül semmit sem lehet hallani. Közben persze Matt azon gondolkozik, hogy mennyire megváltozott az apja, nem jó így élni. Ben másképp gondolja, nem jó így meghalni, törmelékek alá zuhanva, ezért folytatniuk kell a kutatást. A fegyverraktárban, Maggie és Hal a halálon merengenek, közben a lány egy feszítővassal ütni kezd egy lefolyócsövet. Lent az alagsorból Benék meghallják, hoznak nekik mentőcsapatot, Halék felfeszítik a csövet, amiből levegőhöz juthatnak.

7.png

A kórházrészen mindenki Lourdesen agyal, senki sem gyanította, hogy ő lenne a kém, sok emberen segített és rendes lány volt, velük volt már a háború kezdete óta. Egy beteg is elég volt, aki behozott egy kémbogarat és átadhatta Lourdesnek. A lány felébred az eszméletlenségből és a kémbogár miatt gonosz dolgokat vág Tom fejéhez. Ő a hibás Anne-ék és mindenki más halála miatt, ha nem köti meg a Volm szövetséget, nem kellene itt bezárva meghalnia. Tom fegyvert fog a lányra, mindenki várja a lövést, bár Porter próbálkozik egy ne tedd ezt-el, majd Tom előszedi Lourdes energiafegyverét és dühösen elvonul, a lépcsőház falát lövi szét vele. Tom robbantott egy kijáratot, a bentrekedtek végre kiléphetnek a külvilágba és boldogan zuhanhatnak a barátaik, szeretteik ölelő karjaiba. Természetesen megindul az infóáradat, Lourdes volt a kém, hűha. Eközben felhangzik egy parancs, két csoportra oszlik haderő, de hogy hol és miben, nem tudni, talán a romeltakarításban? Hal és Maggie minden megbocsájtanak egymásnak, és Hal hivatalosan is felkéri őt, tartson vele Karen levadászásra. Bubifej a tópartról az építményük romjait nézve a harcostársaira emlékszik. Tom társul hozzá, részvétét fejezi ki, ám a Volmok halála sem lehet értelmetlen, indítsák be a szerkezetet. Mélyen a föld alatt építették, ha elég gyorsan ásnak, akkor Dr. Kadar segítségével be tudják indítani. De csak azután, miután eltemették a halottaikat.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása