Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E14 – Balance of Terror – Nincsenek győztesek

2014. június 16. 14:07 - Kapitánylány

Csillagidő 1709.2 Esküvőre készülnek az Enterprise fedélzetén, de a nagy eseményt beárnyékolja Spock jelentése a hídról, a négy ellenőrzőpontból három nem válaszol. Kirk gondterhelten áll a szószék mögé, de búslakodásra nincs idő, a menyasszony közeledik. Jim az Onedin időket felidézve kezdi a szövegét, de sajnos már nem jut el a végéig, mert Sulu riadót rendel el, a kapitányt pedig a hídra rendeli, a négyes ellenőrző pontot megtámadta egy idegen űrhajó.

01.jpg

A kapitányi naplóból kiderül, hogy az Enterprise épp a Romulus és Remus bolygókat elválasztó semleges zóna mentén járőrözött, amikor segélykérő hívást kapott. Spock történelem órát tart az egész legénységnek, a romulán-ember háború már több mint egy évszázada volt, amit még atomfegyverekkel és kezdetleges űrhajókkal vívtak meg. A két oldal sose látta még egymást, a békét is szubtéri rádió útján kötötték meg, amely során létrehoztak egy semleges zónát, amit ha bármelyik fél átlép az egy hadüzenettel ér fel. Kirk elmondja, hogy egyértelmű utasítást kapott, a hajó és az egész legénység feláldozható a béke megtartása érdekében. Stiles, a heves navigátor már támadna, Jim hűti le, hiszen még nem is tudják, hogyan néznek ki, bemutatkozni meg biztos nem fognak. Spock jelenti, hogy a kettes és hármas ellenőrzőpont megsemmisült, a kapitány elrendeli a harci riadót.

02.jpg

A négyes pont még jelentkezik, mivel felhúzták a pajzsukat, de az első támadás után is súlyos károkat szenvedtek. Ekkor újra feltűnik az idegen hajó, amely egy plazmalövedékkel megsemmisíti az ellenőrzőpontot, majd újra eltűnik. Spock vesz felőlük jelet, de úgy tűnik nem vették észre az Enterprise-t, mert a semleges zóna felé indul el a pusztító jármű, amely képes a láthatatlanságra, csak így nem működnek az érzékelőik. Kirk párhuzamos pályát rendel el, hogy az idegen hajó egy tükröződésnek higgye őket, a navigátor támadni akar, én meg leütni őt. Uhura kódolt adást fog a másik hajóról, Spock-nak sikerül befognia a hídjuk képét, így láthatjuk, hogy vulkáninak tűnő idegenek a romulánok.

03-1.jpg

03-2.jpg

Stiles gyanúsan néz Spock felé, előítéletes, Kirk csillapítja le, én meg már rég kihajítottam volna a hídról. Váratlanul feltűnik a romulán hajó, fordulni kezd, de az Enterprise követi. A romulán kapitány az első tisztje ellenkezése ellenére visszakapcsoltatja az álcázást, nem bízik benne, hogy egy tükröződés lenne a földi hajó. A parancsnok lefokoztatja az üzenetet leadó tisztjét, ez a hiba akár vesztüket is okozhatja. Kiderül, hogy ez a küldetés az emberi erősség felmérésére szolgált, úgy látszik háborúzni akar a romulán, bár úgy tűnik, hogy a parancsnoknak nem tetszene ez a dolog, de kiadja a parancsot a hazafele vezető útra.

04.jpg

Scott jelenti, hogy felsugároztak pár törmeléket, indulnak is az eligazítóba megnézni őket. A plazmalövedék még a legkeményebb anyagot is törhetővé tette, teljes a tanácstalanság, hogy az Enterprise támadjon vagy meneküljön. A navigátor (aki még mindig a vulkánit támadja) és Spock is a támadás mellett áll, McCoy nagyon nem szeretne egy galaktikus háborút kirobbantani, de egyedül maradtunk, a parancsnokságtól csak három óra múlva kaphatnak leghamarabb választ. Kirk egy üstökös csóváját kihasználva akar támadni, harci riadót rendel el újra.

05-1.jpg

05-2.jpg

Kirk elrendeli a manővert, az üstökös másik oldalán várják az üldözött hajót, azonban a romulán parancsnok rájön a tervre, módosítja az útvonalukat. Jim fogadkozik, hogy nem becsüli le többet az ellenfelét, kiadja a parancsot a cél nélküli tüzelésre. Az idegen jármű sérüléseket szenved, a kapitány kiadja a parancsot a plazmafegyver használatára. Enterprise fedélzetén közben kiég pár áramkör, nem tudnak lőni, ekkor válik láthatóvá a romulán hajó, plazmát lő ki a csillaghajó felé. Kirk elrendeli a hátramenetet, miközben Spock próbálja megjavítani sikertelenül a saját fegyvereinket. A tolatás sikeres, a plazmalövedéknek van egy korlátozott hatósugara, így csak kisebb kár szenved az Enterprise.

06.jpg

A romulán hajó továbbra is haza fele tart, az Enterprise pedig követi. Kirk végül úgy dönt, hogy nem engedhetik el a romulánokat, lőni kezdenek rájuk. A romulán kapitány kiadja a parancsot törmelékek kilövésére, azt akarja elérni, hogy a földiek azt higgyék, hogy megsemmisültek. Jim nem veszi be ezt, de a nagyobb baj, hogy nem találják a romulán hajót.

07.jpg

Mindkét hajó várakozási pontra áll. Jim próbál piheni, de nem sikerül neki, doki jön hozzá egy kis csevejre, Kirk bizonytalan, nem tudja mit csináljon, nem akarja ő kirobbantani a háborút, McCoy csak annyit kér, hogy nem ölesse meg magát. Újra a hídon vagyunk, Spock befejezi a javítást, épp állna fel, amikor véletlenül megnyom egy gombot és beindul a panel, ezzel felfedve a helyzetünket. A romulán kiadja a parancsot az indulásra, Kirk pedig a támadásra. A romulán újra törmeléket lő ki, de immár atombombát is, Jim szétlöveti, de így is nagy károkat szenved az Enterprise, az egyik romulán tiszt meg akarja semmisíteni a hajót, de a főember nem ad rá azonnal parancsot.

08-1.jpg

08-2.jpg

08-3.jpg

Spock a fegyverterembe megy felmérni a terepet, ahol Stiles is ott van, persze nem hagyja ki, hogy belekössön a vulkániba. Spock ott hagyja őket, de ekkor a teremben gáz kezd szivárogni, így nem adnak le lövést a megjelenő romulán hajóra, amikor Kirk kiadja rá a parancsot. Spock rohan vissza, még időben sikerül lőnie. Kirk felveszi a kapcsolatot a romulánokkal, hajlandóak vagyunk a túlélőket átsugározni, de a parancsnok inkább az önmegsemmisítés mellett dönt.

09-1.jpg

09-2.jpg

A gyengélkedőben vagyunk, a navigátor (sajnos) túlélte, csak egy halott van, még pedig a vőlegény. Janice jön a hírrel, hogy megjött a válasz a parancsnokságtól, támogatják a kapitányt bárhogy is dönt. Jim a kápolnába megy, próbálja megvigasztalni a menyasszonyt, hogy nem volt értelmetlen a párja halála.

Itt pedig egy kis képgaléria Gabbának sok szeretettel, és persze mindenki másnak is:

Címkék: star trek tos
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.06.16. 14:20:45

Egyelőre a képekig jutottam el. Arggghhh (elhaló hangon)... Tudom, hogy elsősorban a férfi olvasóknak szól, de én azért megtaláltam bennük a nekem tetsző részeket :P
Mindjárt olvaslak is...

AaannnaaA 2014.06.16. 14:45:05

Köszi szépen az írást! Az a helyzet, hogy nem is emlékeztem rá: Spock csinált egy olyan marhaságot, hogy véletlenül megnyomott egy gombot, ami miatt felfedezte őket az ellenség? Ez mekkora bénázás már!!

Kapitánylány 2014.06.16. 14:59:43

@AaannnaaA: csak lesek, hogy kint is van már a poszt! :D

felálláskor véletlenül hozzáért, van ez így, félig ember, ez még belefér :D

Is 2014.06.16. 16:43:35

A leírás alapján ez egy elég faék egyszerűségű történet lehetett. De hát néha kell ilyen is. :)

Gabba 2014.06.16. 17:57:21

@Kapitánylány: kontyhegyek és Onedin utalás - köszi!

szegény vőlegény meg inkább a halálba menekült :-)
süti beállítások módosítása