Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 3x08 - Strange Brew

2014. június 16. 09:00 - Szencsike

Tom álmával kezdünk, épp a családját lövik a Mechák, mikor felébred az óracsörgésre. Digitális óra, hol van ez az ember? Miután kinyomja az idegesítő szerkentyűt valaki megsimogatja az arcát. Egy nő, Tom első felesége, Rebecca, három fiának anyja fekszik mellette. Na, most mi van, mert a nő hivatalosan halott, de ehhez képest él, és épp Tom önti ki a szívét neki az álmáról: idegenek támadták meg őt és a srácokat. Micsoda gondolatai lehetnek, amiért egy élien-invázóról álmodik, de sokkal fontosabb az, hogy 10 nappal vagyunk karácsony előtt, és még be kell vásárolni, a feladat Tomra marad. Asszonyka felkel, hisz három éhes szájat kell etetni, Tom lassan összeszedi magát. Nehéz a reggeli ébredés… Azt látjuk, milyen lenne a világ, ha nem jöttek volna Halpofáék?

1.png

Tom megkezdi a reggeli rituálékat, behozza az újságot, apró pelyhekben hull a hó, a kertvárosi környék jó amcsi szokáshoz híven karácsonyi díszekben pompázik. Borotválkozás közben Asszonykával elmereng azon, mennyire szerencsés, hogy ilyen remek családja van, közben kint három türelmetlen fiú reggeli veszekedése hangzik fel. Egyébként Tom valami Anne-t emlegetett álmában, ki ő, hisz Asszonykának kéne szerepelnie Tom álmaiban. A reggelinél járunk, Ben egyik kezében az ennivaló, a másikban a könyv, Hal a meccséről beszél, elvárja a családot is, de senki nem ér rá anyun kívül, őt a világvége sem tartja távol, Matt zenét hallgat. A suliba Ben a kis barátnőjével megy (a megszállt világban mindketten csavarosak voltak), Hal a barátnőjét fuvarozza (nekem nem ismerős szereplő), de  Matt súgása szerint Hal a szilvesztert vele és a lány rokonaival fogja tölteni. Útban a munkahely felé Tom megáll a pirosnál, és egy hajléktalan veri a motorháztetőt, hogy felhívja Tom figyelmét a világvégére. A csöves Dan Weaver barátunk, akit egy fiatal rendőrnő visz el. A rendőrnő Karen. Egyre jobb, kinek milyen szerepet szánt volna az élet?

2.png

Az egyetemen is csupa ismerős, John Pope, a lázadó vezérünk, egy bevállalós tanársegédféle lehet, aki magánéletben Lourdes-szel járhat, Anthony, hős katonánk, Tom felettese, akinek Tom lehet az utódja, Jeanne Weaver Tom titkárnője. Két üzenet is várja, Anne Glass nevű, Tom számára ismeretlen hölgy kereste, de nem mondta mit szeretne Tomtól. Később, Tom előadásának az a legérdekesebb pontja, mikor Maggie és Lourdes, mint diákok, rákérdeznek a pletykára, mi lesz Tommal, ha megkapja a dékáni kinevezést. Több adminisztrációs melója lesz, ha kevesebb órában is, de tanítani fog. Óra végén Maggie szalad utána, a lány kifejezetten Tom miatt jött a töriszakra, elmélyülten kutatja a nők szerepét a függetlenségi háborúban. Harcos nők, milyen testhezálló. Az irodában meglepi várja a tanárurat, egy ajándék ital, küldte Anne Glass. Jeanne sem tud semmit a nőről, sőt még Tomtól sem hallott róla semmit. Ez tipikus deja vu érzés, Tomnak rémlik valami a nővel kapcsolatban, de semmi konkrét nem ugrik be. A tanári pihenőben Marina Peralta, aki itt szintén tanár, épp azon vitázik a barátjával (nem ismerős szereplő) hova menjenek karácsonyozni: maradjanak Bostonban, vagy menjenek New York, Chicago vagy Jacksonville hármasból valahova? Tom nem tud helyettük dönteni, az utcáról kiabálás hallatszik be, Csövi Weaver épp nagy hangon üvöltözik, hogy eljön a vég…

3.png

Az irodába visszatérve Tomnak vendége van, Dai, régi harcostársa, akit a második évad végén vesztettünk el, ebben az altervilágban Anne Glass férje. Tom hiába magyarázza, hogy nem tudja kicsoda a nő, Dai egyre dühösebb, ha nem ismeri, akkor miért tervezgettek közös nyaralást, igaz még a helyszínt sem tudták eldönteni: elbújnak Bostonban, vagy New York, Chicago, Jacksonville közül választanak egyet.  Valamiért nagyon fontosak ezek a városok, Tom nem jön rá a titokra, de azt tudja, hogy nem kéne értesíteni az ő feleségét az állítólagos viszonyáról, mert nincsen másik nő az életében. Kintről megint kiabálást hall, Csövi Weaver üvölt rá a diákokra, hogy közeledik a világvége, Rendőr Karen rángatja el. A világnak esetleg köze van Karenhez, mint másik alternatíva, de miért fontosak a városok? Dai időközben dühösen lelépett, Pope kolléga vigyorogva gratulál Tomnak a hódításhoz, ki sem nézte volna a mintaférjből. Otthon vacsora utáni életkép, apu-anyu mosogat, Matt leckét ír. Lefekvés előtt Tom még mindig Anne Glass-on agyal, illetve a négy városon. Felesége nem tud semmit, de talán Tom beteg lehet, ha ilyen fura dolgokat kérdez. Asszonyka kimegy a fürdőből, Tom a tükörbe nézve meglátja magát, mint a Második ezred katonája.

4.png

Másnap az irodában Tom már javában gondolkodik a dolgokon, mikor egy titokztos látogató levelet hagyott titkárnője asztalán. A levelet Anne Glass küldte, alig várja, hogy elutazzanak. Tom dühösen toppan be a tanáriba és kiönti a lelkét Pope-nak. Nagy támogatást tőle sem kap, egyszerűen ne gondolkodjon a szürke kisvárosi életén, inkább menjenek a szeretőjével a városok egyikébe. Kint Csövi Weaver figyeli a tanári ablakát, ahonnan Tom lesi őt. Később az irodájában Tom mered maga elé, mikor Ben érkezik hozzá. A gyerek megtalálta Anne levélkéjét, szeretné tudni az igazságot, ám a férfi a fiára is megharagszik, amiért kutakodik a magánéletében. A vitájukat Anne sms-e szakítja meg, várja Tomot a kávézóban. Végre találkoznak, Anne mosolyogva üdvözli őt, és az ajándékutazásukat tervezgeti: Boston, New York, Jacksonville, Chicago. Bostonban már voltak egyszer, így a lista végére kerül, de ha masszív ágytornát terveznek, akkor mindegy, hogy melyik városba mennek. Tom elgondolkodik, észreveszi a kint ácsorgó Csövi Weavert, és kiakad Anne-re, sosem ismerte őt, mégis feldúlja egy család boldogságát. Anne is kiakad, ha nem kell, akkor nem kell, vigye a kis feleségét valahova, csak mondja meg, hova fognak menni, nehogy találkozzanak. Anne egyre dühösebb, kintről Csövi Weaver veri az ablakot, majd megjelenik Karen és válaszokat követel: Boston, New York, Chicago, Jacksonville. A helyszín kezd szétesni Tom előtt, és kiderül mi ez a valóság.

5.png

Tom egy Karen által teremtett Mátrix-világban volt, emlékszünk, az előző részben foglyul ejtette őt és egy spéci géppel megalkotott egy alternatív valóságot, mert szüksége van egy fontos infóra, ami Tom tudata felfedett volna. A négy városban van egy-egy torony, és Tomék a volmokkal együtt akarnak négyből egyet megsemmisíteni, de vajon melyiket? Tom sosem fog erre válaszolni, a beszélgetésüket az érkező mentőcsapat, Mason-srácok, Weaver és a többi katona zavarja meg. Lelövik a Fürgéket, kiszabadítják Tomot, Karent lefogják, hol van Anne és Alexis? Karen nem tudja, ez a válasz nem felel meg Tomnak, így lelövi a lányt. Megérkezik a Fürge-erősítés, komoly tűzharc kezdődik. Tom a kórházban ébred, két napig eszméletlen volt, rögtön rohan a haditanácsra, ahol a támadást készítik elő. Weaver aggódott, hogy Tom elszólta-e magát, de a férfi nem köpött, mégis az akciót felgyorsítják, már csak a helyszín térképe kéne. Vajon melyik térképet kellene hoznia Tomnak, mert a tartóban csak Boston, New York, Chicago és Jacksonville térképe van. Tom egyikért sem nyúl, hiába sürgeti Weaver, Tom gyanút fog és fejbe lövi Weavert. Tomról ismét lekerül a Mátrix-gép, ismét a rendes valóságban van, hisztérikusan nevetni kezd, sosem fogja Karen kiszedni belőle az infókat, semmilyen eszközzel sem. Karen taktikát vált, és ott fogja ütni Tomot, ahol a legjobban fájni fog. Anne és Alexis kínzása elég meggyőző lesz, hogy beszéljen.

6.png

Ugorjunk  Charlestonba, Maggie és Pope őrködnek, a lány minden mozgásra azt hiszi, hogy szívszerelme Hal tér vissza. Pope ezen csak nevetni tud, a Mason-klán sosem kerül elő, és jobb lesz ha Maggie nem áltatja magát többé. A lány nekiront és kevésen múlik, hogy nem lesz belőle nagyobb baj, Lyle váltja le Pope-ot, aki inkább visszavonul a sértett büszkeségével. Az elnöki irodában Antony tesz jelentést a Másik elnök haláláról, mindenkinek van alibije, kivéve Marina Peraltát. Állítása szerint épp aludt és az egyetlen tanú erre, az őr, aki az ajtaja előtt áll. Hát, inog a talaj alatta. Weaver újdonsült szövetségesével beszéli át a helyzetet, Pope-pal. Pope kitart amellett, hogy Peralta a gyilkos, hiába a nem túl meggyőző bizonyítékok. A nő saját szakállára akar cselekedni és Charlestonra nehéz napok köszöntenek. Weaver Tomot hiányolja, legszívesebben kint lenne az utakon, hogy a harcostársát keresse, de akkor ki vigyázna Charlestonra, mert Pope nem vállalna magára ekkora terhet. Maggie megneszelt valamit, Weaver-től kér engedélyt, ha a Szabadítsuk ki Masonéket! mentőakció elindul, az elsők között akar lenni. Nem elsősorban Hal miatt, hanem Karent tűzné a céltáblája közepére. Weaver ellenkezik, Maggie nem jöhet, de épp elkezdené részletesebben indokolni, a folyosó berobban mögöttük.

7.png

Toméknál a helyzet változatlan, Karen elviszi Anne-hez és Lexiehez őt. Azok egy fura szerkezetben fekszenek, bebábozódva, Karen megölte őket. Tomot a Fürge-szolga alig tudja lefogni. Eközben Charlestonban, a sérültek ellátása zajlik, Weaverből Lourdes szedi ki a repeszeket. Maggievel együtt jól vannak, a robbanás a kommunikációs teremben történt, minden rádió és kommunikátor tönkrement. Mivel Maggie megmentette Weavert, a hála nem marad el, Maggie az első csapatban lesz. Anthony robbanóanyag maradványokat talál, Weaver megerősített őrizetet kér minden kulcsfontosságú pozícióra. Eközben a fogvatartott Tom szenved, Karen elmeséli, mennyire sajnálja a szerettei halálát, de nem volt más lehetősége. A Hadurak csalódtak Karenben, be kell bizonyítania, hogy ő is a Halpofák vezetői közé tartozik. Tom sosem fogja elmondani a tervüket, de végülis nem számít, mert a háló üzemelni kezd. Karen kivezeti őt az erkélyre (egy olyan toronyban vannak, mint amit az első évadban láttunk) és a háló fényei felragyognak az éjszakai égbolton. Tom kihasználja Karen elfordulását, nekiront az őt kísérő Fürgének és leugrik vele a pár tíz méterrel alattuk lévő ház tetejére.

8.png

Charlestonban is látták, ahogy felragyognak a fények, Halpofáék előnyben vannak. Weaver egy gyors beszéddel helyrerázza őket, az élet megy tovább, de küzdeni fognak, mindenki menjen dolgozni. Ezután Marina kér kihallgatást tőle, tudja, hogy Anthonyval őt gyanúsítják, minden körülmény ellene szól, de belátta, hogy támogatnia kell a küldetést és higgye el, nem ő a kém. Weaver úgy látszik meggondolta magát a nővel kapcsolatban, szól Pope-nak, hogy folytatják a küldetést, azzal a különbséggel, hogy Marina Peralta nem tudhat meg semmilyen részletet. A városhatárhoz három lovas érkezik, Hal, Ben és Matt Mason, Maggie nem hiába reménykedett, a fiúk hazatértek. Eközben Tom magányosan járja az utakat, egy családi házas övezetben jár, a lábai a régi házukhoz vezették. A házat feldúlták, minden szét van szórva, de megvan a hűtőszekrény, amire a felesége még a támadások előtt kiragasztotta a karácsonyi ajándéklistát. Fentről zajt hall, a régi hálószobájában köt ki és fáradtan eldől az ágyra. Fejben már annyira ki van ütve, hogy azt hiszi a felesége, Rebecca mellette fekszik és beszél hozzá. A nő elmondja, mennyire szerette őt és a közös életüket, ám mégis azt kéri tőle, hogy menjen el innen és sose térjen vissza. Egy macska miatt Tom kénytelen elszakadni a feleségétől, de mire visszafordul, a nő már eltűnt. Tom erőt vesz magán és kisétál a házból, irány haza, Charleston.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása