Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 3x07 - The Pickett Line

2014. június 10. 11:00 - Szencsike

Szomorú az élet, ha kényszerűségből hátra kell hagyni mindent, ami és aki fontos. Erre a sorsra jutott a Mason-família, a kezdéskor az éjszakában a sűrű, sötét erdőben bandukol Tom és Ben. A fiú hangot ad az érzelmeinek, szeretne visszatérni Charlestonba, mert ott vannak a barátai, illetve nem szeretne visszatérni a városba, mert az egy dolog, hogy őt a csavarjai miatt idegenként kezelik, de a félig ember, félig idegen kishúgát nem tenné ki a megaláztatásoknak. Tom is egyetért a fiával, ha nem térnek vissza Charlestonba, akkor nomádként harcolnak tovább. Egy találkozóra tartanak, az új Fürgevezér hívta őket, de a pókszabású késik. A késés oka hamar kiderül, a hegyoldalról a lábuk elé zuhan hozzájuk a dög, mert üldözik. Sajnos a lény meghal, mielőtt elmondhatná Toméknak, merre menjenek tovább, hogy elkerüljék az őrjáratot.

1.png

Az esős reggelen a család másik fele, Hal és Matt épp reggelizik és a régi szép időkről beszélgetnek, mikor közösen sátorozgattak. Ez is olyasmi, csak az erdőben nem rókák és vaddisznók járnak, és madárfüttyre ébrednek, hanem Fürgék lépteit és Mechák lövéseit hallják. A családfő és Ben sietve érnek vissza, azonnali táborbontás, ellenség közeledik. Charleston, Pope nincs megelégedve azzal, hogy van pénze, talán túl sok is van belőle, ám mind értéktelen ebben a világban. Nincs normális kereskedelem, dühöng Pope, kis monológja közben egy katona elvontatná az egyik járművét. Az új rezsim döntéseinek értelmében Pope kis városrészét, a szórakozó negyedet kiürítik, hogy a menekülteknek minél több belakható területe legyen. Pope mérgelődése a döntés ellen és Weaver okfejtése a döntés mellett érthető, de a hangosbemondó azonnali orvosi segítséget kér. A főkapuhoz Bubifej érkezett meg, karjaiban az eszméletlen Másik elnökkel.

2.png

Erdőmélye, a vándorok békésen lovagolnak, mikor a bokrok közül egy katonai terepjáró bukkan fel és álarcos fegyveresek veszik körül őket. A fegyvereseknek a lovak és a felszerelés kell, és talán barlangban éltek, de úgy tesznek, mintha nem tudnának arról, hogy a Földet megszállta egy idegen faj, így azt sem tudják, hogy Charleston egy biztonságos övezet lett. Tomékat kirabolták, a fegyveresek elvágtatnak, a kiscsalád elhatározza, hogy visszarabolja a cuccaikat. Charleston, a kórházban a Másik elnök már fogadóképes, Marina és Weaver lesik minden szavát. A férfit Bubifej mentette meg és a közös kalandok miatt szövetségesként tekintenek egymásra, így a Másik elnök a Volm fegyver bevetése mellett voksol, ami Bubi becslései szerint két héten belül elkészül. Marina vétóz, ő bizonytalan a fegyvert illetően, túlságosan nagy energiát emészt fel a működtetése, mint eredetileg gondolták. Bubi elismeri ezt, de többet nem mondhat, mert hiába kapták el a kémet, Halpofáéknak van B-tervük. Weaver Marina mellé áll, a Volm titkolózása nem elégíti ki az együttműködési feltételeket, így a fegyver ellen voksol. Az elnök köszöni a véleményeket, de háború van, nincs idő késlekedésre, a fegyver működni fog.

3.png

Eközben megtudjuk, hogy kicsodák a rablók, egy család: egy apa, egy szem szőke lánya, és két tini fia, akik máris a zsákmányt leltározzák, a lány a lovaknak hoz vizet. Tomék gyalogolnak a mezőn keresztül, Halt és Bent közelebb hozta a megszállás-élmény, már mindketten tudják, milyen, ha valaki befészkeli magát a fejükbe. Viszont elérték a birtokhatárt, indulhat a visszarablási akció. Elkapják a lányt a kútnál, rá Matt ügyel, Ben a két srácot tartja sakkban, Halnek egy kopasz negyedik fazon jutott, Tomnak a családfő. Halnek vannak gondjai, a Kopasz nem adja könnyen magát, késsel támad rá. Viszont egy váratlan pillanatban a késes fickó összerogy, lelőtték. Matt volt az, aki lőtt. Charleston, a költöztetés lassabban halad, mint kellene, feltűnően sok jármű romlik el. Weaver és Anthony gyanítja, hogy Pope szorgos kezei okozták a kényszerű fennakadást, így Weaver számon kéri a rebellis fazont, mire jó az, amit csinál. Pope egész egyszerűen a rendszert nem bírja, a Volmoknak már a kiskutyái lettek, az új elnök meg egész egyszerűen rossz úton jár. Tom Mason pedig jól tette, hogy lelépett, mert később csak a süllyedő hajóval fulladt volna meg. Weaver érzi, hogy Pope-nak egy icicpicit igaza van, de ezt sosem fogja elismerni, inkább otthagyja a fickót.

4.png

A farmon behozzák a sérültet, Ben az egyik fiút ugrasztja a rögtönzött orvosi felszerelésekért. Kint Tom kötözi meg a ház urát, sosem fogják eldönteni kinek van igaza: a farmos fickó csak túléni akar, Tom a családját keresi, de feltartották őt ebben. Viszont a lelke mélyén érzi, hogy mindaz, amit tesznek, az rossz. Eközben Charlestonban Pope lázítja a népet a Volmok és a rendszer ellen. Mivel a kisemberek szívják meg a nagyok intézkedéseit, így a derék munkásemberek hagyják abba a Volm-építkezést, illetve a katonák ne álljanak kötelékbe. Ha rendszer hálátlan, ők nem fogják kiszolgálni azt. Viszont a népgyűlésre megérkezik Weaver és Anthony, Weaver két mondattal tönkreteszi Pope kiváló tervét. Mivel ez indokolatlan lázításnak számít, háborús helyzetben ilyet nem lehet megengedni, főleg, ha azok biztonsága is kockán forog, akik ebben a lázongásban részt vesznek. Minden a megszokott mederben fog tovább haladni, Pope-ot letartóztatja.

5.png

A háziúr állítása szerint a farm már generációk óta a családja tulajdona és az invázió óta ott élnek. A betegszobán a sérült nincs túl jó állapotban, de Ben kénytelen optimista lenni nemcsak Matt, de a segítőjük miatt is, aki ahhoz képest, hogy lelötték a rokonát, elég normálisan viselkedik és közlékeny. Érdeklik Ben csavarjai, és az infóért cserébe ő megosztja a történetüket. Az invázió után jött egy kisebb embercsapat, a család befogadta őket, de hálából azok megpróbálták kirabolni őket, az összetűzésben veszítette el az édesanyját. A nappaliban Tom megpróbálja rábeszélni a háziurat, hogy menjenek Charlestonba, mert ott biztonságban élhetnek, hisz nincsen elég jó rejtekhely Halpofáék elől. Ám a férfi túlságosan is ragaszkodik az otthonához, állítása szerint mindig elkerülték őket a támadások. Sajnos a fia rossz hírekkel érkezik, a lelőtt nagybácsi haldoklik. A férfi könyörög hadd lássa a testvérét utoljára, Tom nem bízik benne, de megengedi. Fent a haldokló testvér az elrejtett fegyver helyét suttogja a bátyja fülébe, így a család túszul ejti Tomékat. A kivégzésre a nappaliban kerülne sor, de Tom jól taktikázik, ha férfi valóban lelövi őket, a gyerekei sosem fogják ezt kiheverni. Tom addig beszél, amíg a férfi figyelme csökken, kikapja a fegyvert a kezéből, a srácai szintén elveszik a fegyvereket, viszont az egyik fiúnál még fegyver van, de patthelyzet, ha ő lelőné Tomot, Ben lelövi őt, majd a háziurat is. A férfi meghátrál, a gyerek leteszi a fegyvert.

6.png

Charlestonban szemrevételezik a Volm-fegyvert, Bubi eddig ismeretlen infókat is felfed. Legalábbis Marinának és Weavernek azok, Tom és a Másik elnök már tudja ezeket. Ha a védőhálót, amit Halpofáék húznak a Föld köré, nem pusztítják el, akkor a szerves életformák három hónapon belül kihalnak a háló okozta sugárzás miatt. Remélhetőleg a Volm-hajóhad ideér, mire a fegyver elkészül és elindíthajták a támadást. Az energiatöbblet a háló elpusztításához kell, nemcsak egy lyukat lőnének bele, hanem az egészet elpusztítanák. Később Weaver rablátogatóba megy, Pope a szokásos szívélyességgel fogadja őt. Weavernek kell Pope, mert lehet elérkezik az idő, amikor már kicsúszik a lábuk alól a talaj és adott esetben jól jön egy olyan ember tapasztalata, aki tudja, milyen tilosban járni. Pope magabaiztosan sétál ki a cellából, hisz tulajdonképpen hatalmat kapott. Összefut Maggie-vel, felajánlja a barátságát, hisz előbb-utóbb lesz belőle valaki. A lány köszöni nem kér ebből, túl sok a múltbéli sérelem, ami miatt Pope látványától is undorodik. A Másik elnök a kórtermében olvasgatja a jelentéseket, mikor Lourdes betoppan hozzá a csereinfúzióval. A csere közben kedvesen elbeszélgetnek, milyen kihívás egy ilyen világban orvosnak lenni. Ezután Lourdes távozik, majd lesétál egy emelettel lejjebb, egy raktárterembe. Gumikesztyűt húz, kimér egy bizonyos távolságot, majd felfekszik egy kórházi ágyra, és onnan előhúzza az elrejtett fegyvert, majd lő. A felette lévő emeleten a hangos robajra berobognak a kórtermébe a katonák, akik csak a Másik elnök holttestét látják. Lourdes pontosan az elnök ágya alatt volt és onnan lőtt. Lourdes a kém, végig őt keresték, de a lányra senki sem gyanakodott. Hoppá, hoppá, hoppá.

7.png

Lourdes a jól végzett munka után egy kis templomba megy imádkozni, az arcán tucatnyi kémbogár mászkál. Egy riadt doktornő érkezik, szomorúan tájékoztatja őt, hogy az elnök meghalt. Lourdes arcáról eltűntek a bogarak, mire hátrafordul hozzá. Lourdes már csak az elnök halálát tudja megállapítani, miután átavanzsált halottkémmé. Anthony érkezik a hírrel, Volm pisztollyal lőttek, pont olyannal, amivel Arthur Manchestert ölték meg. Vagyis a kém még mindig itt jár, Hal Mason tisztázódott, de kire terelődik rá a gyanú? Pope Weavernek adja elő az elméletét, szerinte Marina lehet az összeesküvő, de a katona leinti, feleslegesen ne kiáltson boszorkányt, mert még rosszul járhat. Az erdőben Tomék szabadon lovagolnak és az útjuk hátralevő részét tervezik, Mechanicsville-ig. Ben Mechákat érez, a leshelyről látják őket és a velük tartó Fürge-csapatot. Pont abba az irányba tartanak, amerre a fogvartatóik, a Pickett-család él, hát így jártak, vonogaták a vállukat a fiúk, de Tomnak még van lelkiismerete. Ha nem segítenek nekik, akkor ők sem lesznek jobbak azoknál, akik sorsára hagynak másokat. Pickett-ék elengedték őket, nem érdemlik meg a halált. Tom a fiúkat elküldi Mechanicsville-be előőrsnek, ő pedig a farmra lovagol. A farmra érve Tom nem talál senkit a házban. Minden túlságosan is csendes, a lova riadt nyerítésére megy ki a házból. Kint a Fürgék és a Mechák csapata fogadja őt.

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása