Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 3x06 - Be Silent And Come Out

2014. május 30. 10:00 - Szencsike

Szegény Tom alig ért haza a kényszerű kalandtúrájáról, máris dühödten biceg be az irodájába, mert a lázadó Fürgéknek infójuk van az eltűnt Anneről és Alexisről. A piros-fehér színekre kifestett Fürgevezér szerint Karen vitte el őket, de nem tudják hova tűntek, ha ad még időt, kideríthetik. Tomnak ez kevés, inkább maga keresi meg őket, egy napot sem hajlandó elvesztegetni. Weaver és Ben elszántságának köszönhetően Tom hajlandó várni 24 órát, így kényszerpihenő következik. Hal nem örül a döntésnek, az aggódó Maggiere rá se nézve indul el, amerre a fejében lévő hangok mondják. Viszont Marina kihasználja a szünetet, és beszélgetni hívja Tomot, terítse ki a kártyáit a Volm-fegyverről. Tom azért van kiakadva, mert a nő kémkedett utána, Marina a gyártás leállítását kardoskodik. Eközben egy furgon parkol le mellettük, Hal ugrik ki belőle, leüti Marinát, majd Tomra fegyvert szegez és bezsuppolja a fatert a kocsiba.

1.png

Halt Karen irányíthatja, mert hozzá fognak eljutni, ha élve kijutnak a városból. Marina a földről tápászkodik fel, mikor Maggie épp arra sétál, így szól neki a szökevényekről. Maggie gyorsan egy lőálláshoz rohan, onnan géppuskával az érkező kocsi felé lő egy sorozatot, az autó felborul. Hal kiráncigálja Tomot a kocsiból, még mindig fegyvert fog rá, időközben megérkezik Weaver a katonákkal, Hal a közeli épületbe húzódik be, és ahogy Tomot fenyegeti, Karen szavait tolmácsolja. Tom kihasználná Hal figyelmetlenségét és megszerezné a fegyverét, de pech, mert a srác észreveszi ezt és büntetésképp Tom sérült bokájára tapos, ami egy hangos reccsel törik el. Karen-Halnek infó kell a Volm fegyverről, ezért a túszjátszma. Reggelre az épületet körülvették a katonák, Weaver mellett Ben, Maggie és Pope is ott van, illetve Marina megszökött a gyengélkedőről, így együtt találgatják, mire fel a pálfordulás. Maggienek egyre kínosabb hallgatni a találgatásokat és vall, Karen már hetek óta befészkelte magát Hal fejébe. A társaság két táborra szakad, egyik a „Vesszen Hal, mert ő a kém!”, itt lenne Pope, illetve a többiek a „Mentsük meg Halt, mert amúgy jó ember!” csoportban lennének. A vita személyeskedésbe torkollik, mert Pope sértegeti a csavaros Bent, aki pofonnal felel, de Weaver szétszedi őket. A derék katona lesz az, aki vállalja a túsztárgyaló szerepét, fegyvertelenül indul el Hal rejtekhelye felé.

2.png

Ott semmi sem történt eddig, Tom ücsörög a falnál, kint Weaver a békés tárgyalást javasolja a srácnak. Tom is beszélni kezd, kiokoskodja, hogy Karen akkor kerülhetett a fejébe, mikor a Fürgékkel elpusztították Halpofáék fegyverét. Tom segítséget ajánl, Weaver is békével jött, nem elég a két fazon, Hal fejében még ott van Karen is, aki ellen küzdenie kéne. Másodpercekre, de úgy tűnik, hogy ez sikerül, de Karen nyer és egy feltankolt autót kér, hogy távozhassanak Tommal. Ez nem jó terv, eddig sem működött, sajnos Weaver negatív válasza miatt Hal lőni kezd, így a lentiek, élükön Pope bandájával visszatüzelnek. Weaver leállítja a tűzpárbajt, Halt Tom rántotta vissza a golyók elől, mindketten jól vannak. Hal továbbra is a kocsit akarja, míg lent Ben és Maggie felmenne tárgyalni, majd Pope felteszi a jogos kérdést: ha nem egy Mason-ről lenne szó, vajon még élne az illető ezek után? Mindannyian tudjuk a választ, így Weaver elküldi a Vandál bandát. A csapat távozása után Marina Tectort bízza meg Hal kiiktatásával, ha elfajulna a helyzet, Weaver nem tudná kiadni ezt a parancsot a baráti viszony miatt sem.

3.png

Lent teljes a tanácstalanság, az egyik esemény, hogy Weaver lecseszi Tectort, mert célpontként emlegeti Halt, a másik, hogy a két kistesó és a sógornő a saját kezükbe veszik az irányítást. Fent Tom épp a lehetséges eseményeket vázolja Karen-Halnek, pontosan tudja, hogy Marina Peralta lesz az, aki a tűzparancsot ki fogja adni és Tector lesz az, aki lelövi őt. Ha Karen-Hal hajlandó Anne-t és Alexist elengedni, Tom mesél a Volm építményről. Az önállósult hármas, kicsi Matt vezetésével az utcákat járja, iskolakerülés során végigjárta ezeket, tudja merre lehet feljutni a bátyóhoz. A kocsmában Pope épp a fogadásokat rendezi, nagy téteket lehet tenni arra, vajon mi lesz a két Mason sorsa. Egy fazon saját maga lőné le mindkettőt, ha ez segít a nyerésben, de Pope szerint ez csak poén, nem kell komolyan venni semmit. Hal eközben a következő áldozatokat sorolja fel Tomnak, majd Tom elmesél egy kedves családi sztorit, aminek a lényege, hogy mennyire büszke a fiára. Az eredmény megvan, Hal küzd a fejében lévő hangok ellen, viszont még mindig nem tudja irányítani saját magát, így sírva-vigyorogva emeli Tomra a fegyvert. Időközben a háromfős mentőcsapat megérkezett a rejtekhely elé, előbb Maggie, majd Matt sétál be a szobába. Hal mindegyiket lelőné, de a rábeszélésükkel csak annyit érnek el, hogy Hal maga ellen fordítja a fegyverét. Egy másik ajtó mögül Ben ront rá Halre, hárman ráncigálják ki a kezéből a pisztolyt, de az elsül a nagy hadakozásban.

4.png

A lövés csak súrolta Hal fejét, aki elájult a lövés után, de él. Kint Weaver beküldi az egységeit, majd ugrunk a kocsmára, ahol forrósodik a helyzet. Megjöttek a hírek, mindkét Mason él, így a következő fogadásokat arra lehet megtenni, vajon mi lesz Hal Masonnel: megvádolják kémkedéssel, vagy esetleg gyilkossággal? Vagy mivel Mason, szabadon elmehet? A jó hangulatot Weaver tábornok vágja el, a tömeg és Pope rögtön csendesebb lesz a szigorú pillantásoktól. A férfi kér egy italt, békésen iszogatja, Pope nem lát a méregtől, hogy elvették a buliját. Odamegy a feletteséhez, majd Weaver közli vele, ha bárki önbíráskodna, azért Pope lesz a felelős. Weaver lehajtja a második italt is, majd távozik. Pope Lyle-t bízza meg szaglásszon körbe a kórházban. Ott Lourdes jó hírekkel szolgál az aggódó családtagoknak, Hal jól van, max. agyrázkódása lehet, illetve megpróbálja megtalálni benne a kémbogarat, ha egyáltalán még benne van. Mivel Lourdesnek nincsenek használható eszközei, hogy kellő alapossággal kutassa fel a bogarat, így a lázadó Fürgéket hívják segítségül. Ők jóval többet tudnak az eszközről, a kémbogarat az irányítja aki beültette és ő is tudja kiszedni. Ők viszont készítettek egy eszközt, ami az irányító nélkül is eltávolíthatja azt. A Fürgevezér felajánlja ezt, ha benne van Hal testében, a kémbogár elpusztul. Ha viszont nincsen, Hal meg fog halni.

5.png

Tom a Szabadság Fánál elmélkedik, a nehéz döntésekről, Marina vigasztalja őt egy kicsit, családi bölcsességeket mond Tomnak, majd egyedül hagyja a férfit a gondolataival. A kórházban Hal lekötözve, kémbogártalanításra készen fekszik az ágyon, mikor Maggie bemegy hozzá. A srácnak nagyon sietősen kéne távoznia, állítása szerint már nincsen bogár, sőt azt is tudja, hol vannak az eltűntek. Ha Maggie segít neki, akkor hősként térhet vissza velük. Maggie egyre zaklatottabb, de nem engedi el az egyre türelmetlenebb barátját. Maggie kirohan a szobából, Halnek pechje van, apu kint látott mindent, ő sem fogja kiengedni, a srác egyre hisztérikusabb. Ugrás a műtétre, az ablak mögül a teljes család figyeli az eseményeket, viszont Matt-et óvva a sokkoló látványtól, Tom elküldi őt Bennel. Bent Lourdes és a nővérek előkészítik a Fürge-eszközt. Valami kis gumószerű anyagot használnak, ebből nanobotok milliói rajzanak ki, amelyek Hal szemén-orrán keresztül belemásznak a testébe. Az erek először az arcán sötét színben rajzolódnak ki, majd az egész testén láthatóvá válnak. Hal ordít, nagy fájdalmai vannak, pár pillanattal később elcsendesül és a szájából ezüstös folyadék folyik ki. A kémbogár maradványai ezek, ezt egy kis üvegcsébe fogják fel, az egyik nővér egy kis hegesztőpisztollyal elégeti ezt. Sajnos azonban Hal szíve megállt, Lourdes küzd a srác életéért.

6.png

A Hal-rajongóknak nem kell szomorkodniuk, a srác nem halt meg, békésen szuszog a kórteremben, apu és Maggie mellette vannak. Hal felébred, rémülten néz körbe, Tom rémülten néz a fiára, kit kapott vissza vajon? Hal utolsó emléke, hogy az apjával akar beszélni a Karen-álmokról, de apu már elment, Weaver pedig nem mondta meg, hogy hova. Ez volt majdnem egy hete. Hal rémülten jön rá, hogy ő volt a felelős mindenért, ami történt, apu és Maggie felmentik, Karen volt az igazi felelőse az eseményeknek. Később, Tom az irodában pakol, a lázadó Fürgék megtalálták Anne-t és a lányukat, Marina búcsúajándékként megkapja a Volm-akció teljes aktáját és Tom azonnali hatályú lemondását. Utolsó jó tanácsként a Volm-ügy melletti kiállását és Dan Weaver segítségét említi, gyors jó kívánságok után Tom kisántikál az irodából. Kint, már este van, egy komplett nézősereg jött el a búcsúra, Hal Maggie-től köszön el, megy az egész Mason-família, inkább önként távoznak, mint hagyják, hogy elzavarják őket, az Anne-mentőakció jó ürügy erre. Tom és Weaver egymást búcsúztatják, hiányozni fognak. Pope senkitől sem búcsúzik, sőt, ha bajba kerülne, majd ő is kémbogaras lesz, így megúszthatja a következményeket. Az epizód Marina elnöki esküjével és a Mason-klán eltávozásával ér véget.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása